Huelva

Palos de la Frontera in Huelva - Spanje
Palos de la Frontera in Huelva - Spanje

Huelva is een gemeente in de gelijknamige Spaanse provincie Huelva in de regio Andalusië. De kust van Huelva loopt van Ayamonte, bij de grens met Portugal, tot aan de monding van de Guadalquivir bij de provinciegrens met Cádiz. Dit kustgedeelte is veel stiller dan de Costa del Sol. Een nadeel is echter dat het er zeer vaak waait en dat zwemmen niet overal mogelijk is. Ook vind je in Huelva het Nationaal park Doñana. Het park is een natuurgebied van ruim 100.000 hectare. Hier komen jaarlijks heel wat trekvogels naartoe, van eenden en ganzen tot ooievaars en lepelaars. In het park komen buiten de vele vogels om, ook andere dieren. De meeste dieren die je hier zult vinden zijn onder andere adelaars, gieren, flamingo’s, herten, wilde zwijnen en lynxen. Ook vind je hier stranden, duinen en zoute en zoete moerassen.

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Huelva
Plaatsen in de buurt van Huelva:

Ervaringen

Greet op 1 juli 2018 plaats: Huelva, reisperiode: juni 2018

Wij vonden Punta del Moral geweldig.prachtige omgeving,niet zo massaal, toeristisch.

  • Algemeen 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 8
Niels Bakker op 13 september 2017 plaats: Huelva, reisperiode: september 2017

De ligging van Ayamonte juist aan de Rio Guadiana (grensrivier tussen Spanje en Portugal) is perfect. Even de brug over naar Portugal en je bent in de Algarve. Steden als Sevilla, Huelva, Faro en Tavira zijn niet ver weg. Een auto is hier wel noodzakelijk. De stranden in zowel de Costa de la Luz en de Algarve zijn erg mooi. De bevolking is bijzonder vriendelijk en gastvrij. Als je niet van massa toerisme houdt dan is dit de uitgelezen plek.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 5
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Huelva

Nationaal Park Doņana (Huelva)

Nationaal Park Doņana
Nationaal Park Doņana

Nationaal park Doñana is een nationaal park gelegen aan de Atlantische Oceaan, aan de monding van de Guadalquivir. Het gebied ligt in twee provincies, Huelva en Sevilla, en vormt een soort natuurlijke grens tussen deze provincies. Er lopen geen wegen door de Doñana en menselijke bebouwing en bewoning is op enkele uitzonderingen na niet toegestaan. De enkele mensen die in het natuurgebied wonen, leven er op natuurlijke wijze, zonder moderne voorzieningen zoals elektriciteit. Oppervlakte van Doñana bedraagt 50.720 hectare. Het gebied is belangrijk vanwege de vele trekvogels die er een rustplaats vinden op hun tocht van zuid naar noord. De moerassen in de rivierdelta zijn voor deze vogels ideaal.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

Vervoer

De stad heeft goede verbindingen via snelwegen met Sevilla en Faro in Portugal, die beide over een vliegveld beschikken. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van taxi’s, trams en de trein. Voor dit gebied is het wenselijk een auto te hebben die tegen het maken van hoge toeren kan zodat je makkelijker bergen op kan komen. Een auto met een motor die er tegen kan om wat warmer te worden dan normaal, is dus verstandig.

Geschiedenis

De stad is een trefpunt geweest van verschillende culturen en beschavingen. De historici beschouwen het jaar 1000 v.Chr. als de stichting van Huelva door de Feniciërs met de naam Onoba. In de 18de eeuw werd een groot deel van de stad verwoest door een aardbeving. Een 18 eeuwse kathedraal is bewaard gebleven evenals de kerken van San Pedro en van La Concepción en het klooster van La Merced. Dit zij nu een van de mooiere bezienswaardigheden en mag je zeker niet missen.

Heb je interesse in een reis naar Huelva? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Huelva, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Spanje? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen