Salamanca

Uitzicht op Salamanca - Spanje
Uitzicht op Salamanca - Spanje

Salamanca ligt in het westen Spanje. In Salamanca bevindt zich de oudste universiteit van Spanje. Op op deze universiteit zitten ongeveer 27.000 studenten. Ook zijn er vele duizenden studenten die in Salamanca een taalcursus volgen. De stad heeft veel monumentale gebouwen. Salamanca is een statige renaissancestad. Salamanca is al gesticht in de 3e eeuw v. Chr. Het centrum van de stad wordt begrensd door een drukke rondweg. Vrijwel in het hart van de binnenstad ligt de monumentale Plaza Mayor. De keuken van Salamanca is beïnvloed door de geografische verschillen in de provincie. Net als in de rest van Castilië zijn gebraden gerechten populair, van speenvarken tot geitenvlees. Het belangrijkste ingrediënt is echter varkensvlees, dat verwerkt wordt in de meeste gerechten zoals bijvoorbeeld limón van Ciudad Rodrigo, een koud gerecht met vlees.

Patricia '', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Landkaart Salamanca
Plaatsen in de buurt van Salamanca (Spanje) :
 • Valladolid (109 km)
 • Madrid (176 km)
 • León (182 km)
 • Toledo (185 km)
 • Guadalajara (214 km)
 • Mérida (235 km)
 • Oviedo (267 km)
 • Lugo (277 km)
 • Gijón (287 km)
 • Cuenca (314 km)
 • Ervaringen

  op 26 september 2011 plaats: Salamanca, reisperiode: september 2005

  Salamanca de gouden stad van catedralen musea een pachtig achterland zoals los aribes moet men minstens eenmaal in zijn leven gezien hebben geweldig

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 10
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Salamanca

  Museo de Art Nouveau y Art Déco (Salamanca)

  Museo de Art Nouveau y Art Déco
  Museo de Art Nouveau y Art Déco
  Kaart met locatie Museo de Art Nouveau y Art Déco

  In het Museo de Art Nouveau y Art Déco vind je een grote collectie van sculpturen, schilderijen en andere werken in de stijlen art deco en art nouveau. Art Nouveau komt uit eind 19e eeuw en Art Deco uit de tijd tussen de twee wereldoorlogen. Het gebouw alleen al is al mooi om te zien: het is hoog gelegen en bestaat uit veel glas. Bij het museum is ook een souvenirwinkel en een café om wat te eten of te drinken.

  Nieuwe kathedraal (Salamanca)

  Nieuwe kathedraal
  Nieuwe kathedraal
  Kaart met locatie Nieuwe kathedraal

  Salamanca heeft twee kathedralen: een oude en een nieuwe. De bouw van de nieuwe kathedraal begon in de 16e eeuw en eindigde in de 18e eeuw. De kathedraal is gebouwd in laat-gothische stijl en barokstijl, rechts naast de oude kathedraal. De kathedraal staat bekend om de mooi versierde gevel en is de op één na grootste kathedraal van Spanje.

  Oude kathedraal (Salamanca)

  Oude kathedraal
  Oude kathedraal
  Kaart met locatie Oude kathedraal

  Salamanca heeft een oude en een nieuwe kathedraal. De oude kathedraal (ook wel Catedral Vieja genoemd) staat tegen de nieuwe kathedraal aan. De bouw van de kathedraal begon in de 12e eeuw en eindigde in de 14e eeuw en is gebouwd in romaanse en gotische stijl. De kathedraal is opgedragen aan Santa Maria de la Sede. In het gebouw vind je het oudste kerkorgel van Europa en prachtige muurschilderingen. Verder heeft de kathedraal een Byzantijnse koepel.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Geschiedenis

  In het werk van Polybios uit de 11e eeuw v. Chr. wordt de plaats vermeld als Helmantik. De ten tijde van Trajanus gebouwde brug, die deel uitmaakte van de zilverroute die hier de rivier de Tormes kruiste, herinnert nog aan de Romeinse overheersing. In deze tijd, zoals ook later tijdens de Mohammedaanse overheersing, verdween de stad Salamanca als zodanig. De stad, een Iberische nederzetting uit de preromeinse tijd, viel in 217 v. Chr. in handen van Hannibal. Veel later behoorden de broers Churriguera tot de beste kunstenaars en ambachtslieden van de stad. De stad heeft de oudste universiteit van Spanje, gesticht in 1218 door koning Alfonso IX. Christoffel Columbus bezocht hier koningin Isabella van Castilië om zijn reis naar de West te bepleiten. De Slag bij Salamanca in de Spaanse Onafhankelijkheidsoorlog, in het Engels ook bekend als de battle of Arapiles in de Peninsular War, vond plaats op 22 juli 1812 ten tijde van de Napoleontische oorlogen. De strijd viel uit in het voordeel van Lord Wellington en betekende het begin van het einde voor Napoleon's aanwezigheid in Spanje. De schade was echter enorm, met de vernietiging van vele eeuwenoude collegegebouwen, paleizen en wegen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Salamanca