Santander

Paleis Sobrellano in Santander
Paleis Sobrellano in Santander

Santander ligt aan de noordkust van Spanje aan de Cantabrische Zee. De haven van Santander lag oorspronkelijk in het centrum, maar werd in de jaren ’80 verplaatst naar Raos, om zo meer ruimte in de stad te creëren. Deze nieuwe haven is wellicht toch niet groot genoeg voor de groeiende productiviteit van Santander, waardoor er al langetermijnplannen zijn gemaakt voor een compleet nieuwe haven, buiten de baai van de stad. Op 29 juni 2005 vierde Santander haar 250-jarig bestaan als stad met officiële stadsrechten. Santander is zonder meer de belangrijkste stad van Cantabrië, in de stad bevinden zich o.a. het ziekenhuis Hospital Universitario Marqués de Valdecilla en de Universiteit van Cantabrië.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Landkaart Santander
Plaatsen in de buurt van Santander (Spanje) :
 • Bilbao (73 km)
 • San Sebastián (149 km)
 • Gijón (150 km)
 • Oviedo (165 km)
 • León (172 km)
 • Pamplona (190 km)
 • Valladolid (215 km)
 • Lugo (309 km)
 • Zaragoza (313 km)
 • Salamanca (317 km)
 • Ervaringen

  op 19 januari 2023 plaats: Santander, reisperiode: juni 2021

  wandelen eten bezoek en natuurlijk een goed hotel santander parayas rustige omgeving goed ontbijt en heel vriendfelijk personeel. als we weer in santanderkomen dan zeker weer het genoemde hotel.

  • Algemeen 10
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Inwoners 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santander

  Bibliotheek Menéndez Pelayo (Santander)

  Bibliotheek Menéndez Pelayo is gelegen op Rubio No. 4. Het werd gebouwd aan het begin van de 20e eeuw en uitgeroepen tot historisch-artistiek monument in 1982. Echt een aanrader als je in Santander bent.

  Palacio de la Magdalena (Santander)

  Palacio de la Magdalena
  Palacio de la Magdalena
  Kaart met locatie Palacio de la Magdalena

  Palacio de Magdalena is gelegen op het schiereiland Magdalena, in het hart van een prachtig park met hele mooie wandelpaden. Het paleis was een geschenk van de stad Santander aan koning Alfonso XIII om het te gebruiken als zomerverblijf. Later werd het door de republikeinse regering omgezet tot zetel van de Internationale Zomer Universiteit wat het vandaag de dag nog is.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Geschiedenis

  Zeker is dat Santander al in de tijd van het Romeinse Rijk werd bewoond, en in de tijd onder de naam 'Portus Victoriae Iuliobrigensium' bekend stond. Door archeologisch onderzoek is duidelijk geworden dat de stad aan het begin van haar bestaan werd gebruikt als haven en als uitvalsbasis voor het bewerken van het grote aantal mijnen in de omgeving. In de 3e eeuw werd de stad diverse keren aangevallen door de Scandinavische Herulen. Volgens de legende is de huidige naam van de stad Santander, een verbastering van San Emeterio, een martelaar en soldaat van het Romeinse legioen, wiens hoofd in de 3e eeuw naar de stad zou zijn gebracht. Volgens anderen werd zijn naam later gebruikt voor een abdij dat in de 8e eeuw werd gebouwd door Koning Alfons III 'El Casto', en dat in het jaar 1187 van Koning Alfons VIII de naam 'Sancti Emetherii' kreeg. Volgens hen zou de verbastering als volgt zijn verlopen; 'Sancti Emetherii > Sancti Emderii > Sanct Endere > Santendere > Santanderio > Santander'. Gedurende de 7e en 8e eeuw speelde zich binnen de stadsmuren van Santander een demografische verschuiving af. De bevolking van de stad verdeelde zich langzaam maar zeker in twee groepen van de stad wat zorgde voor twee zogenaamde stadsdelen: La Puebla Vieja (het oude dorp) en La Puebla Nueva (het nieuwe dorp). De twee wijken werden met elkaar verbonden door een brug over de Ría de Becedo, een rivier die tot de grote scheepswerven nabij de stad liep.

  Weer

  Santander heeft een gematigd zeeklimaat, net als vrijwel alle andere steden aan de noordkust van Spanje. De zomers zijn warm maar niet extreem heet met maximumtemperaturen rond 22 of 23°C en milde winters met minimumtemperaturen van 6 of 7°C.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Santander