Santander

Paleis Sobrellano in Santander
Paleis Sobrellano in Santander

Santander ligt aan de noordkust van Spanje aan de Cantabrische Zee. De haven van Santander lag oorspronkelijk in het centrum, maar werd in de jaren ’80 verplaatst naar Raos, om zo meer ruimte in de stad te creëren. Deze nieuwe haven is wellicht toch niet groot genoeg voor de groeiende productiviteit van Santander, waardoor er al langetermijnplannen zijn gemaakt voor een compleet nieuwe haven, buiten de baai van de stad. Op 29 juni 2005 vierde Santander haar 250-jarig bestaan als stad met officiële stadsrechten. Santander is zonder meer de belangrijkste stad van Cantabrië, in de stad bevinden zich o.a. het ziekenhuis Hospital Universitario Marqués de Valdecilla en de Universiteit van Cantabrië.

Aanbieders van vakanties naar Santander
Booking.com (hotel) Klik
Las Perlas Reizen (landenspecialist) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik

Landkaart Santander
Plaatsen in de buurt van Santander:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Santander

Bibliotheek Menťndez Pelayo (Santander)

Bibliotheek Menéndez Pelayo is gelegen op Rubio No. 4. Het werd gebouwd aan het begin van de 20e eeuw en uitgeroepen tot historisch-artistiek monument in 1982. Echt een aanrader als je in Santander bent.

Palacio de la Magdalena (Santander)

Palacio de la Magdalena
Palacio de la Magdalena

Palacio de Magdalena is gelegen op het schiereiland Magdalena, in het hart van een prachtig park met hele mooie wandelpaden. Het paleis was een geschenk van de stad Santander aan koning Alfonso XIII om het te gebruiken als zomerverblijf. Later werd het door de republikeinse regering omgezet tot zetel van de Internationale Zomer Universiteit wat het vandaag de dag nog is.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

Geschiedenis

Zeker is dat Santander al in de tijd van het Romeinse Rijk werd bewoond, en in de tijd onder de naam 'Portus Victoriae Iuliobrigensium' bekend stond. Door archeologisch onderzoek is duidelijk geworden dat de stad aan het begin van haar bestaan werd gebruikt als haven en als uitvalsbasis voor het bewerken van het grote aantal mijnen in de omgeving. In de 3e eeuw werd de stad diverse keren aangevallen door de Scandinavische Herulen. Volgens de legende is de huidige naam van de stad Santander, een verbastering van San Emeterio, een martelaar en soldaat van het Romeinse legioen, wiens hoofd in de 3e eeuw naar de stad zou zijn gebracht. Volgens anderen werd zijn naam later gebruikt voor een abdij dat in de 8e eeuw werd gebouwd door Koning Alfons III 'El Casto', en dat in het jaar 1187 van Koning Alfons VIII de naam 'Sancti Emetherii' kreeg. Volgens hen zou de verbastering als volgt zijn verlopen; 'Sancti Emetherii > Sancti Emderii > Sanct Endere > Santendere > Santanderio > Santander'. Gedurende de 7e en 8e eeuw speelde zich binnen de stadsmuren van Santander een demografische verschuiving af. De bevolking van de stad verdeelde zich langzaam maar zeker in twee groepen van de stad wat zorgde voor twee zogenaamde stadsdelen: La Puebla Vieja (het oude dorp) en La Puebla Nueva (het nieuwe dorp). De twee wijken werden met elkaar verbonden door een brug over de Ría de Becedo, een rivier die tot de grote scheepswerven nabij de stad liep.

Weer

Santander heeft een gematigd zeeklimaat, net als vrijwel alle andere steden aan de noordkust van Spanje. De zomers zijn warm maar niet extreem heet met maximumtemperaturen rond 22 of 23įC en milde winters met minimumtemperaturen van 6 of 7įC.

Heb je interesse in een reis naar Santander? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Santander, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Spanje? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen