Toledo

Historische stad Toledo in Spanje
Historische stad Toledo in Spanje

Toledo lig ten zuidwesten van Madrid. De stad staat bekent als 'De stad van de drie culturen', die benaming verwijst naar de Christelijke, Mohammedaanse en Hebreeuwse culturen die hier eeuwenlang samenleefden binnen de stadsmuren. Toledo is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Toledo. In 1986 werd de stad door UNESCO uitgeroepen tot een World Heritage Site, vanwege de uitgebreide culturele en monumentale erfgoed in de stad. Veel beroemde mensen en kunstenaars werden geboren in Toledo of hebben er gewoond; Al Zarqali, Garcilaso de la Vega, Eleonora van Toledo, Alfonso X en El Greco. Toledo is een stad die goed wandelend bezichtigd kan worden. Alle monumenten, musea en interessante plekjes liggen vlak bij elkaar.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Landkaart Toledo
Plaatsen in de buurt van Toledo (Spanje) :
 • Madrid (68 km)
 • Guadalajara (112 km)
 • Cuenca (163 km)
 • Salamanca (185 km)
 • Valladolid (208 km)
 • Mťrida (225 km)
 • Cůrdoba (230 km)
 • Granada (301 km)
 • Valencia (315 km)
 • Sevilla (324 km)
 • Ervaringen

  op 26 september 2016 plaats: Toledo, reisperiode: september 2016

  Toledo laat middeleeuwse stad werelderfgoed alle bouwstijlen zijn hier vertegenwoordigd. Toledo werd de stad bij uitstek waar drie geloven culturen elkaar vonden en in verdraagzaamheid samenleefden Joden moslims en christenen.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 9
  op 30 september 2014 plaats: Toledo, reisperiode: september 2014

  Toledo is echt de moeite waard

  • Algemeen 7
  • Cultuur 10
  • Restaurants 4
  • Bezienswaardigheden 5
  • Inwoners 5
  • Ligging 5

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Toledo

  Catedral de Santa Maria de Toledo (Toledo)

  In het Spaans staat de kathedraal van Toledo bekend als Catedral de Santa Maria de Toledo. Het is een van de belangrijkste gotische kathedralen van Spanje en werd tussen het jaar 1227 en het jaar 1493 gebouwd. De plek waar de kathedraal staat werd vroeger in beslag genomen door een Moorse moskee. De jaren na de bouw werd er nog steeds flink verbouwd aan de kerk, zo is er in de kerk een barok altaarstuk te vinden maar is de buitenkant van de kerk in gothische stijl. Nadat je een kijkje hebt genomen in de kerk kun je het nabijgelegen museum bezoeken waar prachtige schilderijen van El Greco hangen.

  El Greco museum (Toledo)

  Het El Greco museum (Museo Del Greco) werd gebouwd op de fundamenten van een oud huis uit de 6e eeuw en een paleis uit een Joodse wijk in Toledo. Het museum ligt dichtbij waar de El Greco woonde. Het museum El Greco bevat werken van Domenikos Theotokoulos, beter bekend als El Greco. Hij produceerde het grootste deel van zijn werk in de stad Toledo, ondanks zijn Griekse afkomst. Het initiatief om dit museum te openen werd uitgevoerd uit angst dat de kunstwerken zouden verdwijnen na verloop van tijd. Veel kunstwerken waren toen al verwoest of beschadigd. Het gebouw waar het museum huisvest komt uit het begin van de 20e eeuw en werd gebouwd na initiatief van Markies van Valle-Inclan Vega, een van de voorstanders van het herstel van de kunst van El Greco. El Greco museum werd geopend op 12 juni 1911.

  Iglesia se San RomŠn (Toledo)

  In het begin van de 13e eeuw werd de Iglesia se San Román gebouwd in het hoogste gedeelte van de stad. De kerk werd gebouwd op de plek waar vroeger een oude moskee stond. De kerk werd geopend in 1221 door een aartsbisschop van Toledo: Don Rodrigo Ximenez de Rada. De Iglesia se San Román is in Moorse stijl gebouwd, met uitzondering van de kapel. Er zijn veel muurschilderingen uit de 13e eeuw, waarin christelijke thema's samenkomen met de geometrische en florale motieven van het Moorse interieur. De kapel werd gerenoveerd in de 16e eeuw. Omdat de kerk zo groot en stevig is heeft men bewijs gevonden dat ze de kerk zouden gebruiken als een fort. De klokkentoren is het meeste typische van de kerk. De torens zijn geïnspireerd door de minaretten van de Islamitische moskeeën: stenen sokkel gemaakt met bakstenen metselwerk op de hoeken van de torens en de lichamen van 2 of 3 Arabieren op de klokken.

  Museo del mazapan (Toledo)

  Museo del mazapan
  Museo del mazapan
  Kaart met locatie Museo del mazapan

  Toledo is de marsepeinstad van Spanje. Het marsepein wordt in Toledo mazapan genoemd en is minder zoet dan het marsepein wat wij kennen. In Toledo is het Museo del mazapan te vinden. De oorsprong van marsepein is nooit duidelijk geweest. Het woord marsepein lijkt Arabisch. Er is een legende die zegt dat het recept van marsepein uit christelijke handen komt. Er werd vanuit gegaan dat de eerste marsepein werd gemaakt door de zusters van San Clemente, de uitvinders van het marsepein. In die tijd waren de Arabieren in Toledo. Om behoefte aan voedsel wat te verlichten maakten de nonnen een zoete deeg, gemaakt van 2 grondstoffen: suiker en amandelen. Pan de Maza was de naam die het gebakken deeg uit de oven kreeg.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Vervoer

  Het vliegveld van Madrid ligt ongeveer 90 km van Toledo af, dit is ongeveer anderhalf uur rijden. Er gaan verschillende bussen naar Toledo, maar je kunt ook met de taxi gaan. Je kunt ook een auto, motor, scooter of fiets huren om rond te toeren.

  Geschiedenis

  Toledo is een van de oudste steden van Spanje. Vroeger was Toledo hoofdstad van de Iberische Carpetanen maar werd in 192 v.Chr. veroverd door de Romeinen die de stad Toletum noemden. De stad was van 534 tot 712 hoofdstad van de Visigoten. De stad heette in de Moorse tijd van 712 tot 1085 Tolaitola. De Mozaraben, de christelijke inwoners namen de Arabische taal over, die later na een lange tijd naast het Spaans werd gesproken. De Arabische taal werd pas in 1580 verboden. In 1085 bezette de Castiliaanse koning Alfonso VI de stad. Na de Castiliaanse verovering was Toledo nog steeds een belangrijk cultureel centrum. De Arabische bibliotheken werden niet geplunderd en een vertalingscentrum werd opgericht zodat de boeken van het Arabisch naar het Spaans vertaald konden worden. Sinds de 16e eeuw diende de Toledo als hoofdstad van Castilië.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Toledo