Gratis reisvoorstel aanvragen

Zomerweken op Syros

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Syros (Griekenland)
Periode: september 2007
Vervoer: Vliegtuig, boot, taxi
Accommodatie: Hotel/Alkyon Syros

Foto van deze vakantie

Half september ga ik met een lijndienst van KLM naar Athene. Het is de eerste keer dat ik alleen deze reis onderneem en ik ben best wel zenuwachtig of ik de verbindingen met bus en boot weet te vinden en ga halen. Bij aankomst op de luchthaven wijst het zich vanzelf en binnen de kortste keren kan ik mijn koffer van de band halen. In de lift ontmoet ik een aardige Griekse dame die belangstellend vraagt waar ik heen ga. Zij loopt mee naar de ticketverkoop en wijst mij ook de bushalte: oeps, de 1e hindernis is genomen. In de bus tref ik een Zwitserse dame die met een Griek op Naxos is getrouwd en aangezien ik op dit eiland meerdere malen ben geweest, hebben we een gezellig gesprek. Zij wijst mij weer naar de ticketverkoop voor de boot. Vanaf het begin van de haven in Piraeus gaat er een gratis bus naar de pier waar de boot al ligt te wachten. De zonsondergang vanaf het achterdek ik prachtig, maar dan, door de vermoeidheid, wordt het toch wel een lange tocht. Overigens is aan boord van alles te koop aan eten en drinken en de stoelen zijn comfortabel zodat ik een paar uurtjes kan slapen.

De zonsondergang vanaf de boot
De zonsondergang vanaf de boot


In de haven van Ermoupoli op Syros is het hectisch en donker, maar ik heb al vlug een taxi naar hotel Alkyon in Megas Gialos. Daar aangekomen, omheind door een muur vind ik een paradijs van een hotel. Ik wordt warm welkom geheten door de eigenaar en zijn vrouw, die een Française is. Ondanks het late uur wordt er nog een heerlijke salade gemaakt met een even zo lekker glas wijn. De kamer is prima. Het hele hotel is ongelooflijk schoon en goed verzorgd; de eigenaar is altijd bezig met onderhoud. Ik heb heerlijke dagen en vanuit het hotel heb ik per auto het eiland bezichtigd. De zuidkant van het eiland heeft leuke strandjes die in deze tijd van het jaar erg rustig zijn, het noorden is ruig en behoorlijk onbewoond.

Het zwembad bij het hotel nodigt uit tot lekker baantjes trekken. 's Avonds op het terras heerlijk eten, a la carte of de special van het huis, de kookkunst van Catherine is heerlijk, de wijnvoorraad van (de eigenaar) Iakovos (Jack) is zonder meer luxe. Iedere avond hebben de gasten hun eigen tafeltje om te dineren, maar na het eten komt altijd weer een gezellige conversatie los, waaraan Jack en Catherine deelnemen. De gasten zijn variërend uit diverse landen van West-Europa.
Syros
Syros


De hoofdstad van dit eiland heeft een haven met gezellige terrassen erlangs, maar er is ook een marktstraat met kraampjes en op het grote plein vind je een leuk museum en een prachtig theater. Er zijn in de hoofdstad meerdere musea. Er is een prachtig oud theater, waar nog regelmatig voorstellingen zijn en er zijn ook bijna altijd kunst galerieën die mooi werken tonen. Ik heb ook een prachtige wandeltocht gemaakt naar de monastry boven op een van de 2 heuvels van de stad; zo ongeveer 900 treden door nauwe witte straatjes en prachtige vergezichten, afgewisseld door zo nu een dan een kleine taverna. Maar, na veel dagen genieten, moet ik ook weer naar huis. Er wordt door de eigenaar een klein hotel geboekt in Piraeus om er zeker van te zijn dat ik op tijd op het vasteland terug ben om mijn vlucht naar huis te halen.

Ermoupoli, Syros
Ermoupoli, Syros


Deze havenstad is druk, vuil en heeft veel lawaai, maar het bereid me vast weer voor op de hectiek van mijn eigen woonplaats. Met de bus terug naar de luchthaven en dan met KLM terug naar huis.

Het was een prachtvakantie!

Heb je interesse in een reis naar Griekenland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Griekenland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen