Gratis reisvoorstel aanvragen

Uitwaaien op Kos

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Kos (Griekenland)
Periode: juni 2006
Vervoer: Vliegtuig
Accommodatie: Appartement/Faliron
Organisatie: Jiba

Foto van deze vakantie

Wij zijn net terug van een weekje uitwaaien op Kos. In het voorseizoen is het echt heerlijk hier. De temperatuur is goed en het is er nog aardig rustig. In alle rust kan je de vele archeologische terreinen en monumenten bezichtigen die Kos rijk is. En natuurlijk kan je er van het zonnetje genieten op het strand.

Wij hebben een week in appartementen Faliron gezeten. De appartementen zijn aardig verouderd maar er is wel een goede sfeer. De eigenaar en zijn vrouw doen er alles aan om je thuis te laten voelen. Ook de ober en de schoonmaakster helpen er een handje aan mee.

Kos zelf is niet erg groot dus ik vond 8 dagen hier wel genoeg. We zijn een dagje wezen fietsen naar Tingaki, een dichtbij gelegen toeristisch plaatsje en we hebben de archeologische terreinen rondom Kos-stad bezocht, beide een aanrader! Maar wat je echt gezien moet hebben is Asclepion. Dit terrein (wat werd gebruikt als medische faculteit) werd opgericht in de prehistorische jaren. De bekende Hippocrates heeft er gestudeerd rond 440 v. Chr. Hippocrates wordt vandaag de dag nog steeds "vader van de geneeskunst" genoemd. Over zijn leven en werken is veel geschreven. Je kunt vanuit Kos-stad fietsen naar het Asclepion, houdt er wel rekening mee dat je op de heenweg de berg op moet fietsen!

Asclepion - Kos
Asclepion - Kos


Wat mij erg opviel waren de prijzen. Naar mijn mening was Griekenland altijd redelijk goedkoop, dat is nu niet meer. Een etentje voor twee personen kost al gauw 30 - 35 euro. En de (nep)polo`s die ze verkopen zijn rond de 25 euro. Dat vind ik niet erg goedkoop, maar het mag de pret niet drukken. Dit weekje Kos was een lekker weekje uitwaaien en energie opladen!

Heb je interesse in een reis naar Griekenland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Griekenland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen