Nantes

Franse stad Nantes
Franse stad Nantes

Nantes is een Franse havenstad, gelegen aan de westkust van het land en heeft ongeveer 282.000 inwoners. Deze Franse stad grenst aan de rivier La Loire. Kunst, creativiteit en natuur staan in Nantes centraal. In 2014 werd Nantes gezien als de meest creatieve stad van Frankrijk, aldus Sunday Times.

Aanbieders van vakanties naar Frankrijk
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
Campings.com (kamperen) Klik
Topic Travel Vakantiehuizen (vakantiehuizen) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
NoSun Groepsreizen (actieve vakantie) Klik
Het Frankrijk Huis (landenspecialist) Klik
TUI (allround) Klik

Landkaart Nantes

Ervaringen

Anique op 14 augustus 2012 plaats: Nantes, reisperiode: juli 2012

Nantes is een leuke en gezellige vakantieplaats in Frankrijk. Je hebt er veel winkels, bars, restaurants maar ook genoeg culturele bezienswaardigheden zoals een kasteel (Château des ducs de Bretagne) en de kathedraal van Nantes.

 • Algemeen 7
 • Uitgaan 7
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 7
 • Inwoners 7
 • Ligging 7
Manon Klaassen op 5 januari 2012 plaats: Nantes, reisperiode: januari 2012

Al bij het de aankomst in Nantes, keken we onze ogen uit. Het mooie Saint-Félix kanaal en zijn haven met bomen die uit boten groeien! Ook het mooie dak van LU (koekjesfabriek) was schitterend. Daarachter bevindt zich een mooi centrum van kunst, met schitterende barretjes, boekwinkeltjes en een expositie van moderne kunst. Ook kun je daar ontspannen in de Hamam of naar het hoogste puntje van de toren om van het uitzicht te genieten. Verder in Nantes hebben we een bezoek gebracht aan Nymphéa. Dit kunstwerk van Ange Leccia maakt deel uit van de Estuaire Nantes. Deze kunstroute willen we dit jaar ook gaan bezoeken! Bij aankomst bij de kathedraal Saint-Pierre et Saint-Paul keken we onze ogen uit. Prachtig! En blijkt ook nog eens 457 jaar te hebben geduurd om te bouwen! We hebben ook door enkele wijkjes gelopen: Bouffay en Graslin bijvoorbeeld. Om te shoppen zijn we naar Place Royale geweest en bij La Cigale om te lunchen. Hierover tip gehad, en het was een schitterend gebouw en lekker eten! Helaas niet op het terras gegeten, dan maar weer terug in de zomer! Wij gaan zeker terug, want in Nantes is nog zoveel meer te doen! We hebben het Natuurhistorisch museum gemist, Île de Nantes, de Galerie des Machines, Hangar à Bananes... Toptijd gehad! Maar wel erg vermoeiend, maar zeker de moeite waard.

 • Algemeen 9
 • Cultuur 10
 • Restaurants 9
 • Bezienswaardigheden 10
 • Ligging 10

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nantes

Les Machines de l’île
Les Machines de l’île

Les Machines de l’île is een project om de identiteit van de stad Nantes te promoten. Nantes wil namelijk gezien worden als een creatieve stad van dromen en fantasieën. Op een voormalig scheepswerfterrein staan Les Machines de l’île, ontworpen door Pierre Orefice en François Delarozière. Dit zijn grote ‘machines’ als olifanten waar je zelf in kan gaan zitten om een ritje te maken. De inspiratie voor deze machines hebben de ontwerpers van Jules Verne en Leonardo da Vinci gekregen.

Maillé-Brézé
Maillé-Brézé

Maillé-Brézé is een museum dat gevestigd is in een schip. Ofwel het schip is een museum. Je kunt namelijk alles van het torpedojagende schip ‘klasse T47’ nog in takt zien. Het schip werd gebouwd voor de Franse marine door Arsenal de Lorient. In 1957 werd het schip voor het eerst gebruikt. Verder heeft Maillé-Brézé haar naam te danken aan de Franse admiraal Jean Armand de Maillé-Brézé. Sinds 1988 is het schip een museumschip geworden.

Musée Jules Verne
Musée Jules Verne

Het Musée Jules Verne in Nantes is gewijd aan het leven van de schrijver Jules Verne. Hij leefde van 1828 tot 1905. Het museum is gevestigd in een prachtig 19e-eeuws pand in de buurt van de Loire. In het museum zijn boeken, brieven, teksten, portretten en persoonlijke herinneringen van Jules Verne te bezichtigen. Er is ook een ruime leeszaal waar je heerlijk rustig kunt zitten.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Frankrijk bekijken.

Vervoer

Nantes is de grootste stad van de regio en heeft dan ook zijn eigen internationale vliegveld. Het is ongeveer 1 uur vliegen vanaf Amsterdam. Nantes is ook aangesloten op het TGV netwerk en is dus gemakkelijk met de trein te bereiken. Vanaf Parijs rij je met de auto in minder dan vier uur naar de stad. Vanaf Utrecht bedraagt de afstand ongeveer 860 km.

Geschiedenis

In de eerste helft van de 18e eeuw was Nantes de belangrijkste havenstad van Frankrijk. Via de haven werd er gehandeld met Spanje, Engeland en de opkomende Amerikaanse koloniën. Laatstgenoemde zorgde ervoor dat de stad kortstondig het centrum van de slavenhandel was.

Artikelen