Nantes

Franse stad Nantes
Franse stad Nantes

Nantes is een Franse havenstad, gelegen aan de westkust van het land en heeft ongeveer 282.000 inwoners. Deze Franse stad grenst aan de rivier La Loire en is de hoofdstad van de regio Pays de la Loire. Kunst, creativiteit en natuur staan in Nantes centraal. In 2014 werd Nantes gezien als de meest creatieve stad van Frankrijk. De stad heeft een rijke geschiedenis, wat nog goed terug te zien is in de stad. Nantes beschikt over een groot aantal kastelen, burchten en een oude binnenstad. Vanuit Nantes is het ook goed mogelijk om wijnexcursies te doen. Het dorpje Clisson ligt dichtbij Nantes en is omringd door wijngaarden. Hier worden veel excursies georganiseerd, maar het is ook goed mogelijk om zelf de trein naar Clisson te nemen om daar de beroemde droge, witte Muscadet te proeven. 

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Nantes
Plaatsen in de buurt van Nantes (Frankrijk) :
 • Pays de la Loire (59 km)
 • Vendée (61 km)
 • Centre-Val de Loire (62 km)
 • Bretagne (149 km)
 • Landes (155 km)
 • Normandië (254 km)
 • Gironde (273 km)
 • Bordeaux (275 km)
 • Dordogne (289 km)
 • Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes (297 km)
 • Ervaringen

  op 29 december 2017 plaats: Nantes, reisperiode: augustus 2017

  Een prachtige plaats. Heerlijke restaurants! Leuke sfeer. Hoogtepunt is natuurlijk het museum les machines de l'ile, waar je in de wereld van jules verne waant. Ook voor kinderen zeer geschikt. Strand is 45 mij rijden.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 7
  • Ligging 8
  op 14 augustus 2012 plaats: Nantes, reisperiode: juli 2012

  Nantes is een leuke en gezellige vakantieplaats in Frankrijk. Je hebt er veel winkels, bars, restaurants maar ook genoeg culturele bezienswaardigheden zoals een kasteel (Château des ducs de Bretagne) en de kathedraal van Nantes.

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 7
  op 5 januari 2012 plaats: Nantes, reisperiode: januari 2012

  Al bij het de aankomst in Nantes, keken we onze ogen uit. Het mooie Saint-Félix kanaal en zijn haven met bomen die uit boten groeien! Ook het mooie dak van LU (koekjesfabriek) was schitterend. Daarachter bevindt zich een mooi centrum van kunst, met schitterende barretjes, boekwinkeltjes en een expositie van moderne kunst. Ook kun je daar ontspannen in de Hamam of naar het hoogste puntje van de toren om van het uitzicht te genieten. Verder in Nantes hebben we een bezoek gebracht aan Nymphéa. Dit kunstwerk van Ange Leccia maakt deel uit van de Estuaire Nantes. Deze kunstroute willen we dit jaar ook gaan bezoeken! Bij aankomst bij de kathedraal Saint-Pierre et Saint-Paul keken we onze ogen uit. Prachtig! En blijkt ook nog eens 457 jaar te hebben geduurd om te bouwen! We hebben ook door enkele wijkjes gelopen: Bouffay en Graslin bijvoorbeeld. Om te shoppen zijn we naar Place Royale geweest en bij La Cigale om te lunchen. Hierover tip gehad, en het was een schitterend gebouw en lekker eten! Helaas niet op het terras gegeten, dan maar weer terug in de zomer! Wij gaan zeker terug, want in Nantes is nog zoveel meer te doen! We hebben het Natuurhistorisch museum gemist, Île de Nantes, de Galerie des Machines, Hangar à Bananes... Toptijd gehad! Maar wel erg vermoeiend, maar zeker de moeite waard.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 10
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 10
  • Ligging 10

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nantes

  Les Machines de l’île (Nantes)

  Les Machines de l’île
  Les Machines de l’île
  Kaart met locatie Les Machines de l’île

  Les Machines de l’île is een project om de identiteit van de stad Nantes te promoten. Nantes wil namelijk gezien worden als een creatieve stad van dromen en fantasieën. Op een voormalig scheepswerfterrein staan Les Machines de l’île, ontworpen door Pierre Orefice en François Delarozière. Dit zijn grote ‘machines’ als olifanten waar je zelf in kan gaan zitten om een ritje te maken. De inspiratie voor deze machines hebben de ontwerpers van Jules Verne en Leonardo da Vinci gekregen.

  Maillé-Brézé (Nantes)

  Maillé-Brézé
  Maillé-Brézé
  Kaart met locatie Maillé-Brézé

  Maillé-Brézé is een museum dat gevestigd is in een schip. Ofwel het schip is een museum. Je kunt namelijk alles van het torpedojagende schip ‘klasse T47’ nog in takt zien. Het schip werd gebouwd voor de Franse marine door Arsenal de Lorient. In 1957 werd het schip voor het eerst gebruikt. Verder heeft Maillé-Brézé haar naam te danken aan de Franse admiraal Jean Armand de Maillé-Brézé. Sinds 1988 is het schip een museumschip geworden.

  Musée Jules Verne (Nantes)

  Musée Jules Verne
  Musée Jules Verne
  Kaart met locatie Musée Jules Verne

  Het Musée Jules Verne in Nantes is gewijd aan het leven van de schrijver Jules Verne. Hij leefde van 1828 tot 1905. Het museum is gevestigd in een prachtig 19e-eeuws pand in de buurt van de Loire. In het museum zijn boeken, brieven, teksten, portretten en persoonlijke herinneringen van Jules Verne te bezichtigen. Er is ook een ruime leeszaal waar je heerlijk rustig kunt zitten.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Frankrijk bekijken.

  Vervoer

  Nantes is de grootste stad van de regio en heeft dan ook zijn eigen internationale vliegveld. De luchthaven van Nantes ligt op ongeveer 12 km van de stad. Vanuit Schiphol gaan er directe vluchten naar deze luchthaven. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten. Nantes is ook aangesloten op het TGV netwerk en is dus gemakkelijk met de trein te bereiken. Vanaf Parijs rij je met de auto in minder dan vier uur naar de stad. Vanaf Utrecht bedraagt de afstand ongeveer 860 km. Binnen Nantes is de tram de belangrijkste vorm van openbaar vervoer. Daarnaast is het ook mogelijk om Nantes per fiets te ontdekken. De stad beschikt over maar liefst 470 km aan fietspaden, waardoor je veel plaatsen per fiets kunt bereiken. Door middel van een self-service fietsverhuur, genaamd Bicloo, kun je voor €1,- per dag gebruik maken van een fiets. Deze fiets kun je op meerdere punten in de stad ophalen en terugbrengen. 

  Geschiedenis

  In de eerste helft van de 18e eeuw was Nantes de belangrijkste havenstad van Frankrijk. Via de haven werd er gehandeld met Spanje, Engeland en de opkomende Amerikaanse koloniën. Laatstgenoemde zorgde ervoor dat de stad kortstondig het centrum van de slavenhandel was. Nantes was verantwoordelijk voor 42% van de Franse slavenhandel, wat aanzienlijk hoog is. Deze slavenhandel stopte pas in 1835. Deze slavenhandel is tot op de dag van vandaag een zwarte pagina in de geschiedenis van Nantes. Tijdens de Franse revolutie kreeg de stad het zwaar te verduren en kwam de handel stil te liggen. Halverwege de 19e eeuw kwam de stad dan toch langzaam weer tot bloei, dankzij onder andere de aanleg van het kanaal naar Paimboeuf. In 1943 werd Nantes tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest door een bomaanslag. De historische bezienswaardigheden zijn ondanks de bombarderingen goed bewaard gebleven. Na de oorlog is Nantes weder opgebouwd en ontwikkelde de stad zich tot een een belangrijk economisch centrum. 

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Nantes