El Hierro

Vuurtoren El Hierro, Canarische eilanden
Vuurtoren El Hierro, Canarische eilanden

El Hierro is het meest westelijke eiland van de Canarische Eilanden. El Hierro staat vooral in belangstelling bij natuurliefhebbers. Je vindt op dit eiland geen zandstranden. In het binnenland bedekken vreemd gedraaide jeneverbessen en Canarische dennen de bodem. El Hierro ligt het verst verwijderd van het vasteland, het is de laatste plek in Spanje waar de zon onder gaat. Op 22 januari 2000 is het eiland tot Biosfeerreservaat uitgeroepen door de UNESCO vanwege het bijzondere erfgoed op het gebied van natuur, cultuur en landschap.

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart El Hierro
Plaatsen in de buurt van El Hierro (Spanje) :
 • La Gomera (89 km)
 • La Palma (111 km)
 • Tenerife (159 km)
 • Canarische Eilanden (235 km)
 • Gran Canaria (240 km)
 • Las Palmas de Gran Canaria (257 km)
 • Fuerteventura (400 km)
 • Lanzarote (451 km)
 • Cádiz (1472 km)
 • Huelva (1480 km)
 • Ervaringen

  op 30 juli 2013 plaats: El Hierro, reisperiode: maart 2010

  Na een eerste reis in 2005 toch weer met Neckermann naar El Hierro, en weer in het mooie centraal gelegen Frontera (casitas Brujita). Vandaar heb je een schitterend uitzicht op de vlakte met daarachter en links de zee en kijk je naar rechts tegen de vrijwel loodrechte wand Jimana (1000m) aan. Deze wand is overigens via een goed lopend wandelpad prima te beklimmen. Op loopafstand van de casitas vind je enige winkels en restaurantjes. Met de auto heb je binnen een straal van 5 minuten rijden genoeg restaurantjes om iedere avond ergens anders te gaan eten. Net als op La Gomera is een auto sowieso aan te raden. Leuke plaatsjes om te bezoeken zijn Valverde (de enige hoofdstad van de Canarische Eilanden die niet aan zee ligt) en La Restinga (visrestaurants en een stuk of 5 duikscholen, waaronder 1 Duitse). Een autotocht van Frontera om de westkaap via de vuurtoren weer terug is een absolute belevenis. Qua wandelen is vooral het met bomen begroeide centrum (met de (hoogste berg) Malpaso) en het wat koelere en groenere noorden aan te bevelen. Ook is er een lange afstandsroute die dwars over het eiland voert (Valverde - Vuurtoren). Net als op La Gomera vind je hier vooral rustzoekers en wandelaars, alleen ligt het eiland nog iets meer afgelegen. Als je wilt vliegen moet je op Tenerife eerst met een busje naar de noordelijke luchthaven om vandaar met een kleiner propellervliegtuig de oversteek te maken. Op zich wel een belevenis. De andere mogelijkheid is de veerboot van Los Cristianos (Tenerife) naar El Hierro.

  • Algemeen 8
  • Restaurants 7
  • Inwoners 8
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van El Hierro

  Duiken op El Hierro (El Hierro)

  Duiken op El Hierro
  Duiken op El Hierro
  Kaart met locatie Duiken op El Hierro

  El Hierro biedt meer dan 25 duikzones, alle met een zicht tot op 40 meter diepte. Talrijke clubs verzorgen excursies naar grotten, scheepswrakken en lavatunnels.

  Ermita de los Reyes (El Hierro)

  Ermita de los Reyes
  Ermita de los Reyes
  Kaart met locatie Ermita de los Reyes

  Ermita de los Reyes (de kapel van Onze Lieve Vrouw) is een pelgrimsoord en het beginpunt van het belangrijkste festival van het eiland. De kapel is gelegen in het Dehesa de Sabinosa in de gemeente La Frontera.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Vervoer

  Het vliegveld van Los Cangrejos is de enige luchthaven van het eiland. Hier worden verscheidene dagelijkse verbindingen verzorgd met Tenerife en meerdere vluchten per week van en naar de eilanden Gran Canaria, La Palma en La Gomera. Vanuit de haven van La Estaca zijn er dagelijks lijndiensten van en naar Tenerife.

  Geschiedenis

  Precies midden door de lavazee waar de Vuurtoren van Orchilla staat trokken astronomen de Nulmeridiaan, die de grens vormde tussen de bekende en de duistere onbekende wereld. Zo is het altijd geweest totdat de meridiaan in het jaar 1883 naar Greenwich werd verplaatst. El Hierro wordt echter nog steeds het Eiland van de Meridiaan genoemd. Toen veroveraar Jean de Béthencourt hier in het jaar 1402 aankwam leefden de inwoners beschermd in een enkel vreedzaam koninkrijk. Volgens de legende werd koning Armiche door diens broer overgehaald om de Heer van Normandië als leenheer te erkennen. Toen hij daarin toestemde werden echter alle onderdanen en Armiche zelf ook aan slavernij onderworpen. Niet veel later werd El Hierro gekoloniseerd door boeren uit het Spaanse schiereiland die zich al snel met de oorspronkelijke bevolking vermengden en een star feodaal stelsel invoerden dat tot in de 19e eeuw heeft voortgeduurd. De inheemse cultuur verdween, hoewel er nog een deel van de erfenis behouden is gebleven in de vorm van plaatsnamen, zoals bijvoorbeeld Guarazoca, Tenesedra en Timijiraque. Ook wordt er nog steeds hevig gespeculeerd over de herkomst van de oorspronkelijke bewoners.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar El Hierro