Sitges

Kustlijn Sitges - Spanje
Kustlijn Sitges - Spanje

Sitges is een badplaats in de Spaanse regio Catalonië. Sitges heeft zijn kleine oude centrum goed weten te behouden en wordt een van de mooiste plekken langs de Spaanse kust genoemd. Eind vorige eeuw werd Sitges een chique badplaats voor de rijke Barcelonezen. De brede en charmante zeeboulevard, de rijke architectuur en de chique hotels getuigen hier nog van. Behalve dat hier rijke Barcelonezen vakantie vieren is Sitges ook het domein geworden van jongeren die uitgaan en van vele homo's die hier zich thuis voelen. Sitges heeft een uitgebreid uitgaansleven, je hebt veel keuze uit verschillende clubs. Sitges is in alle seizoenen erg aantrekkelijk om heen te gaan.

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Sitges
Plaatsen in de buurt van Sitges (Spanje) :
 • Barcelona (35 km)
 • Tarragona (48 km)
 • Salou (59 km)
 • Calella (83 km)
 • Pineda de Mar (85 km)
 • Santa Susanna (88 km)
 • Malgrat de Mar (91 km)
 • Blanes (95 km)
 • Lloret de Mar (101 km)
 • Lleida (107 km)
 • Ervaringen

  op 15 juni 2016 plaats: Sitges, reisperiode: juni 2016

  Sitges is een leuke plaats voor een weekje strandvakantie. Mooie boulevard , mooi strand en rustig.

  • Algemeen 5
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 5
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Sitges

  Dagje naar Barcelona (Sitges)

  Dagje naar Barcelona
  Dagje naar Barcelona
  Kaart met locatie Dagje naar Barcelona

  Barcelona ligt ongeveer 40 km van Sitges, een ideaal daguitstapje dus. Barcelona is een echt winkelparadijs. Maar wil je liever iets cultureels gaan doen kan dat natuurlijk ook. Zo kun je naar de Sagrada Familia, houd er wel rekening mee dat als je de kerk van binnen wilt bezichtigen er een lange rij staat. Het Parc Güell is een bezoekje waard. De grote salamander aan het begin van het park is erg populair. Maar natuurlijk kun je ook een rondleiding krijgen in het stadion van FC Barcelona, Camp Nou. Het middelpunt van Barcelona is toch wel Plaza Catalunya. Vanaf daar kun je via de Ramblas naar de haven lopen. Eigenlijk is Barcelona één groot openluchtmuseum.

  Madurodam van Catalana (Sitges)

  Ongeveer 50 km van Sitges ligt de plaats Torrelles de Llobregat. In Torrelles de Llobregat kun je monumenten en historische bezienswaardigheden van de regio Catalana bezichtigen in het klein. De familie Ercilla richtte in 1983 Madurodam op. In het park kun je ook een picknickplaats, restaurant, een trein, amfitheater en een speeltuin vinden.

  Museu Cau Ferrat in Sitges (Sitges)

  Het Cau Ferrat museum was oorspronkelijk een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, het herbergt een aantal prachtige werkstukken. Schilderijen en gesmeed ijzerwerk van El Greco en Santiago Rusñiol zijn te bewonderen in het museum. Cau Ferrat was het huis van kunstenaar en schrijver Rusiñol. Zijn successen als dichter en toneelschrijver wierpen vruchten af en hij was een van de meest invloedrijke personen tijdens het modernisme in de Catalaanse regio. De Amerikaan Charles Deering had Palau Maricel gebouwd om zijn eigen kunstcollectie te bewaren, het was bijna een exacte kopie van Cau Ferrat. Toen Charles Deering terug ging naar Amerika werd zijn hele huis leeggehaald. Tot op de dag van vandaag wordt het huis van Charles Deering gebruikt voor recepties en andere evenementen. Een bezoek aan Cau Ferrat is zeker een bezoek waard, met name om het werk van El Greco te zien.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Vervoer

  De dichtstbijzijnde luchthaven ligt ongeveer 30 km van de Sitges, in de plaats el Prat de Llobregat. Vanaf de luchthaven kun je prima met de trein, taxi of bus naar Sitges. Je kunt natuurlijk ook een auto huren. In Sitges zelf kun je een motor, fiets of scooter huren om rond te toeren.

  Geschiedenis

  De geschiedenis van Sitges begint in de Romeinse tijd. Volgens een oude historicus lag vroeger de Romeinse voorstad hier. In de Romeinse tijd was het een kustvesting van de lbero-Romeinse stad Olérdola, dit lag vlakbij Vilafrance del Penedès. Het fort in Sitges had in de middeleeuwen als functie om Barcelona te bewaken. De plaatselijke bevolking leefde voornamelijk van de visserij, de wijnteelt en het hoeden van schapen en geiten. Eind 19e eeuw kwam er een belangrijke verandering. Een grote naam in de schilder- en kunstwereld Santiago Rusiñol kwam hier wonen. Hij trok veel kunstenaars naar Sitges. Zo verbleven Salvador Dali, Miquel Utrillo en Garcia Lorca hier. Andere kunstliefhebbers kwamen ook naar de kustplaats. De plaats werd rijk doordat de Amerikanen hier prachtige villa's aan de kust bouwden voor hun oude dag. De sfeer, gastvrijheid en tolerantie groeide hard. Eind jaren `90 kwamen ook de rijke Spanjaarden hier wonen. Later werd het één van de eerste plekken waar homo's zich thuis voelden. Eind jaren `60 kwam het massatoerisme en veranderde er veel in Sitges. Er kwamen steeds meer jongeren naar de kustplaats voor het boeiende uitgaansleven. Pacha opende zijn eerste club in Sitges, de clubs van Pacha zijn inmiddels op veel plekken in de wereld te vinden. Aan de noordkant van Sitges ontwikkelde zich een jachthaven, vele terrassen en winkels. Ondanks het nieuwe deel van Sitges blijft het oude centrum nog erg populair. In het weekend is het erg druk aan de kustplaats, veel mensen uit Barcelona komen hier dan stappen.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Sitges