Salou
Salou is onderdeel van de Costa Dorada. Dankzij het natuurschoon in de directe omgeving, de goede temperaturen gedurende het gehele jaar en de uitstekende toeristische voorzieningen was Salou een van de eerste toeristische bestemmingen van de Costa Dorada (Gouden Kust). Momenteel wonen er in Salou 17.000 mensen. Dit aantal groeit gedurende de zomermaanden tot bijna 200.000. Salou is nog steeds groeiende en wordt steeds populairder. Salou beschikt over een leuk centrum met veel bars, kroegen, discotheken en lekkere restaurants. Het kent een zeer uitbundig uitgaansleven. Er is tevens een flinke boulevard om lekker op te flaneren. Ook het strand is een belangrijke trekpleister voor veel mensen. Het is een heerlijk groot zandstrand met in de zomer de meeste dagen lekker volop zon. De stranden lopen langzaam af in zee waardoor het perfect is voor kinderen en niet-zwemmers.
Plaatsen in de buurt van Salou (Spanje) :
Accommodaties in de buurt
Ervaringen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Salou
Aquapolis (Salou)
Aquapolis is een groot waterpark dat slechts op 4 kilometer van Salou ligt. Het park heeft tal van glijbanen die geschikt zijn voor jong en oud. Voor de kleine kinderen is er een zone vol waterpret gecreëerd waar alleen zij zich kunnen uitleven. Personen die van adrenaline houden, komen dat hier ook niet te kort. Zo is er de Kamikaze waarbij er met een snelheid van ruim 63 kilometer per uur naar beneden wordt gegleden. Naast de vele glijbanen heeft het waterpark verschillende mooie baden, waaronder een golfslagbad en jacuzzi's.
Karting Salou (Salou)
In Salou kan erg goed gekart worden. Karting Salou staat bekend als een van de beste circuits van Europa. Het circuit ligt op slechts op een steenworp afstand van Salou. Vanaf een leeftijd van veertien jaar mag er in een volwassen kart gereden worden. Kinderen jonger dan veertien jaar kunnen eveneens bij Karting Salou terecht. Zij kunnen in een junior kart rijden. Daarnaast zijn er nog tandemkarts waarin je samen van de adrenaline kunt genieten.
Markten (Salou)
In Salou vind je verschillende markten die je kunt bezoeken. In de Via Roma bevindt zich een druk bezochte overdekte markthal met een gezellige sfeer. Hier kun je terecht voor verse groente, vis en vlees. Op de markt worden dezelfde openingstijden aangehouden als in de winkels. Daarnaast wordt er wekelijks op maandag van 09.00 uur tot 14.00 uur een markt dicht bij de Passeig de Segragació gehouden. Deze markt is eveneens druk bezocht, zowel door toeristen als de lokale bevolking.
Torre Vella (Salou)
In Salou staat de Torre Vella, welke in de 16e eeuw is gebouwd. Torre Vella is een verdedigings- en uitkijktoren die de stad moest beschermen tegen piraterij en plunderingen. De toren werd in 1530 gebouwd uit opdracht van de aartsbisschop van Tarragona Pere de Cardona. Tegenwoordig is in de toren het Contemporary Tincture Municipal Museum gevestigd. Torre Vella doet nu dienst als cultureel centrum dat vooral culturele evenementen en kunstvoorstellingen herbergt. Daarnaast kan er met gemeentelijke goedkeuring getrouwd worden.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.
Geschiedenis
In de prehistorie was het gebied van Salou al bewoond, de eerste geschreven teksten waar Salou of Salauris in voorkomt dateren uit de 4e eeuw na Chr. Dit waren teksten van de Romeinse schrijver Avieno. De Romeinen vonden de baaien in Salou uitermate geschikt om met hun boten te vertrekken om meer gebieden te veroveren. Na de periode van de Romeinen en Moren valt Salou onder het bezit van de Kerk van Tarragona. De 13e eeuw staat in het teken van de alliantie tussen Aragon en Catalunya om gezamenlijk te vechten tegen de Moren. Op 6 september in het jaar 1229 vertrok de toenmalige Koning Jaume I, de veroveraar, vanuit de haven van Salou naar Mallorca om dit eiland te heroveren en te bevrijden van de Moren. Vanaf de tweede helft van de 14e eeuw werden de levenscondities moeilijker in Salou en het werd er niet beter op als later ook de piraten en kapers de natuurlijke haven van Salou ontdekken en de haven het doel is van hun plunderingen. De bevolking trok weg uit Salou en daarom gaf de Aartsbisschop (Pere van Cardona) in 1530 opdracht tot het bouwen van een verdedigingstoren, tegenwoordig bekend onder de naam Torre Vella. In het jaar 1766 werd de kerk van Santa Maria del Mar ingezegend en kort daarna de weg van Salou naar Reus aangelegd. In deze periode is de weelde en roem van Salou op zijn hoogst, maar dit leidt tot ruzies en strijd tussen de stad Reus en Vila Seca die beiden zeer geïnteresseerd zijn in de goedlopende haven van Salou. De Kerk erkent het recht tot gebruik van de haven toe aan Vila Seca. Salou bleef altijd gekoppeld aan Vila Seca en vormde samen met laatstgenoemde een gemeente tot het toekennen van de scheiding van deze 2 plaatsen en de onafhankelijkheid van Salou op 30 oktober 1989. Sindsdien is 30 oktober in Salou een lokale feestdag.