Valladolid

Stadhuis van Valladolid - Spanje
Stadhuis van Valladolid - Spanje

Valladolid is een stad in het noordwesten van Spanje, aan de rivier Pisuerga, in het gebied Ribera del Duero, een van de grootste wijnstreken van Europa. Volgens de Spanjaarden is het accent van de inwoners van de stad, de Vallisoletanos, de meest zuivere uitspraak van de Spaanse taal.

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Valladolid
Plaatsen in de buurt van Valladolid (Spanje) :
 • Salamanca (109 km)
 • León (126 km)
 • Madrid (162 km)
 • Guadalajara (174 km)
 • Toledo (208 km)
 • Oviedo (211 km)
 • Santander (215 km)
 • Gijón (223 km)
 • Bilbao (232 km)
 • Lugo (278 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Valladolid

  Archeologisch Museum (Valladolid)

  Het Archeologisch Museum van Valladolid laat buiten archeologische overblijfselen uit de geschiedenis van de Provincie Valladolid ook kunstwerken uit de 18e en 19e eeuw zien, die verwant zijn met de stad. Het museum bevindt zich in Palacio de Fabio Nelli, een fraai renaissance-paleis uit 1594.

  Kerk Santa María la Antiguas (Valladolid)

  Kerk Santa María la Antiguas
  Kerk Santa María la Antiguas
  Kaart met locatie Kerk Santa María la Antiguas

  Ten noordwesten van de universiteit vind je de kerk Santa María met een verrassende Romaanse klokkentoren. Dit is de oudste kerk van de stad met een sierlijk interieur. Iets verder staat de Kerk van Las Angustias, waar zich in de zijkapel de beroemde 'Maagd van de messen' bevindt, een beeldhouwwerk van Juan de Juni

  Museo Nacional de Escultura (Valladolid)

  Museo Nacional de Escultura is het Nationaal Museum voor de Beeldhouwkunst en dit museum is beroemd op internationaal niveau. Het bestaat uit 4 verschillende gebouwen en heeft een toonaangevende collectie op het gebied van religieuze kunst uit vooral de 13e tot 15e eeuw. Je vindt er o.a. prachtige Spaanse beelden uit de 16e en 17e eeuw, werken van o.a. Alonso Berruguette, Juan de Juni en Gregorio Fernández.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Vervoer

  Valladolid heeft haar eigen vliegveld.

  Geschiedenis

  De oorsprong van de naam Valladolid is tot op de dag vandaag niet helemaal duidelijk. Eerst dacht men dat het een verbastering van 'Valle de Olit' was, de naam van een Moor die volgens de legende de stad in zijn bezit zou hebben gehad, later werd duidelijk dat dat niet het geval is. Er bestaan verschillende theorieën over waar de naam dan wel vandaan komt, de meest waarschijnlijke daarvan is dat het afstamt van de Keltische uitdrukking Vallis Tolitum (vallei van wateren), aangezien de stad in een soort vallei tussen de rivieren Pisuerga en Esgueva ligt. Een andere theorie beweert dat Valladolid een verbastering van Valle del Sol (vallei van de zon) is omdat de stad in alle seizoenen van het jaar een zonnig klimaat heeft. De eerste permanente bewoners van de omgeving van Valladolid waren de Kelten. Sporen van hun civilisatie zijn niet meer te vinden in de stad zelf. Men dacht aanvankelijk dat Valladolid het oude Pincia was, maar recentere archeologische vondsten lieten zien waar de stad werkelijk had gelegen. Voordat de Kelten zich verder konden ontwikkelen in de omgeving van Valladolid, werden zij aangevallen door de Romeinen, die zich het gebied eigen maakten. De beginselen van de stad bevinden zich op de plek waar nu het Plaza de San Miguel ligt, rondom de kerk Iglesia de San Pelayo.

  Weer

  Valladolid heeft een Mediterraans klimaat met sterke invloeden van een landklimaat. Dat betekent grote extremen, koude winters met mist en temperaturen beneden het vriespunt, en droge hete zomers.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Valladolid