Gratis reisvoorstel aanvragen

Het Zuidwesten van de States

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Las Vegas (Verenigde Staten) , B. San Diego , C. Los Angeles , D. San Francisco , E. Yosemite National Park , F. Grand Canyon
Periode: september 2008
Vervoer: Vliegtuig en busje
Accommodatie: tent/hotel
Organisatie: Shoestring

Foto van deze vakantie

Na een lange reis staan we dan nu eindelijk op Las Vegas Airport. We zijn met de reisorganisatie Shoestring, en andere medereizigers hebben hun overstap gemist in Atlanta. Wij gaan vast naar het hotel en zullen de rest later daar zien. Als we bij het hotel arriveren hebben we tot onze grote vreugde een zwembad! We hadden de reisorganisatie van tevoren gevraagd om een lijst van accommodaties, zodat we ons vast konden verheugen, maar deze was helaas niet leverbaar. Dit bleek echter wel een beetje vreemd, aangezien alles gereserveerd en bekend was. Maar goed, dit mocht de pret zeker niet drukken, dus na onze lange reis zochten we heerlijk verkoeling in het zwembad.

Las Vegas – Joshua Tree Monument

Na onze voorstelronde met onze medereizigers vertrekken we voor een lange rit met de bus naar het Joshua Tree Monument. De bus van Shoestring is voor alle 13 passagiers te klein, maar na flink wat passen en meten is het ons uiteindelijk gelukt. Als we aankomen zetten we voor het eerst onze tenten op. Voor een aantal van onze groep, en zelfs voor onze reisleidster, is dit een totaal nieuw fenomeen; velen hadden tot dusver niet eens ooit een tent van binnen gezien. Na deze drukke en nieuwe bezigheid genieten we lekker even van onze welverdiende rust onder het genot van een drankje en de ondergaande zon.

Joshua Tree National Park
Joshua Tree National Park

Joshua Tree Monument – San Diego

Als we wakker worden en weer verzamelen blijkt dat het merendeel slecht geslapen heeft op de oude, harde matjes die we van Shoestring gekregen hebben. Een aantal besluiten bij de eerst volgende gelegenheid nieuwe matjes te kopen. Aan het eind van de middag arriveren we eindelijk op de camping in San Diego. Onze reisleidster heeft tussendoor veel te lange stops ingelast, waardoor onze reis veel langer duurde dan nodig. Zo hadden we twee uur te besteden in een gehucht om alleen even te lunchen! De tweede dag in San Diego huren een aantal van onze groep fietsen om lekker de omgeving te verkennen op een eigen tempo.

San Diego – Los Angeles

Door wederom het rustige tempo van onze reisleidster arriveren we rond 2 uur in Los Angeles. De camping is echter in Newport, en ligt ruim 100 kilometer van Los Angeles vandaan. Onze reisleidster brengt ons niet naar de metro, en een (enkele!) reis blijkt ruim 4 uur met het openbaar vervoer. Dan toch maar aan het zwembad relaxen. Daarna koken we gezellig met zijn allen een inbegrepen maaltijd; aardappelpuree met groenten en een gehaktbal – alles uit een zakje.

Volgens Shoestring hebben we anderhalve dag in Los Angeles. Dit is helaas gekort tot één dag, dus de volgende dag staan we zeer vroeg op om toch nog wat tijd in LA te kunnen doorbrengen. Vanaf de metro is het nog zo'n 2 uur reizen om er te komen, en in Los Angeles zelf kun je vrijwel niks zonder auto. Dit heeft ten gevolge dat we maar de metro nemen naar Hollywood Boulevard en de rest van de dag spenderen bij de Universal Studios. Shoestring had beter in LA zelf een hotelletje kunnen boeken.

Highway 1 – San Francisco

In de bus naar San Francisco via Los Angeles – Highway 1. Wederom veel te lange stops onderweg in gehuchten waar niets te doen is. We vertellen onze reisleidster dat we door willen rijden, zodat we meer tijd in San Francisco te besteden hebben. San Francisco is oprecht de leukste stad die we op deze reis gezien hebben. We hebben in die anderhalve dag alles gezien wat een toerist moet zien! Lombardstreet, cable tram, Alcatraz...

Alcatraz in San Francisco Bay
Alcatraz in San Francisco Bay

San Francisco – Yosemite

Vandaag gaan we op weg naar Yosemite om te gaan kamperen tussen beren. Helaas heeft onze reisleidster niet naar ons geluisterd de dag ervoor en komen we weer laat aan. We hebben op deze camping gelukkig wel een zwembad, dus voordat het donker valt gaan we hier nog even zwemmen. De volgende dag maken we een mooie wandeling door het park en genieten we van de geweldige uitzichten. De gigantische sequoia bomen zijn een van de hoogtepunten van de 'reis', maar deze krijgen wij helaas niet te zien. De reisleidster stemt erin toe om de andere uitgang van het park te nemen de volgende dag, zodat we ze alsnog kunnen zien. We staan dus een uur eerder op dan op de planning, en we vertrekken op tijd. Als we Yosemite uitrijden na een paar uur, komen we erachter dat onze reisleidster toch- zonder overleg- de andere route te nemen. Krijgen we de sequoia's dus niet meer te zien. Dit maakt onze houding naar de reisleidster er niet beter op.

Yosemite Nationaal Park
Yosemite Nationaal Park

Yosemite – Death Valley

Het is een hete, droge dag vandaag. Vannacht hoorden we continu jankende coyotes om onze tenten heen rennen, dat was ook zeer bijzonder. 's Ochtends bekijken we de zonsopgang bij Zabrinski Point en gaan in de middag naar Badwater.

Death Valley – Zion

Vandaag regent het. Net nu we dachten dat dat niet meer mogelijk was in de VS. Het regent gigantisch hard, en de tenten zijn door- en doornat. 's Ochtends rijden we de hele ochtend met een shuttle door het park en in de middag veranderen we ons reisplan, tegen de zin van onze reisleidster. We nemen een hotel in plaats van door te rijden naar Bryce, wat oorspronkelijk voor vandaag op de planning stond. We besluiten gezamenlijk om dan de volgende dag naar Bryce te rijden om alsnog wat foto's te maken en van daaruit naar Moab door te gaan.

Bryce Canyon – Moab

We vertrekken vroeg naar Bryce vandaag, nog steeds tegen de zin van onze reisleidster in. Als we op weg zijn, blijkt dat het gesneeuwd heeft. En hoewel de weg volledig sneeuwvrij gemaakt is en gewoon goed bereikbaar is, besluit de reisleidster toch om om te draaien. Missen we Bryce in de sneeuw. Helaas. De volgende dag gaan we op weg naar het Arches National Park. Hier krijgen we de verschillende natuur van Amerika te zien, wat super mooi is! Fascinerend ook. 's Avonds genieten we gezamenlijk van de zonsondergang bij Delicate Arch. De derde dag maken we een aantal wandelingen door het park, wederom erg mooi! Het is makkelijk wandelen en zo hebben we de tijd om gezellig te kletsen met z'n allen.

Bryce Canyon
Bryce Canyon

Monument Valley

Wat een geweldige natuur zien we weer vandaag! We maken overal foto's van de natuur, en 's avonds bij terugkomst komen we erachter dat we allemaal veel foto's hebben. We eten ook echt lekker, eindelijk gezond! We eten gewoon groenten, zonder enige vettigheid wat we tot nu toe vrijwel elke dag gegeten hebben..

Monument Valley – Grand Canyon

We komen aan op onze laatste camping van onze reis, en deze valt ons zeker niet tegen! Hij is erg mooi namelijk. We gaan naar de Canyon met een shuttle, bezichtigen zodoende een aantal uitzichtpunten en maken wederom erg veel foto's. We vieren ook gezellig de verjaardag van een van onze reisgenoten met een barbecue.

Grand Canyon – Las Vegas

's Ochtends maken we allemaal om beurten een helikoptervlucht over de canyon zelf, wat echt ronduit geweldig is. Ik zou het dan ook iedereen aanraden. We gaan in de middag op weg naar Las Vegas waar we 's avonds over de strip wandelen. Echt een bizarre ervaring om daar te zijn! De volgende dag vliegen we terug naar Amsterdam. We hebben wel 16 hele uren om over onze ervaringen van deze reis terug te denken..

Grand Canyon Nationaal Park
Grand Canyon Nationaal Park

Evaluatie

Het was al met al een leuke reis met gezellige, leuke groepsgenoten die elkaar door en door steunden en goed hielpen. We hebben echt veel gelachen met z'n allen. Ook de natuur was geweldig! San Francisco was voor mij het hoogtepunt qua steden. Wat wel tegenzat, was de slechte organisatie en communicatie van Shoestring. De reisleidster was totaal onervaren, en communiceerde op geen enkele goede manier met de groep. Ze negeerde al onze wensen, kwam afspraken niet na, wist de weg niet en deed gewoon waar ze zelf zin in had. Ze deed deze reis voor het eerst, en bij Yosemite goot ze het water van de pasta af naast de tent; beren komen op luchtjes af! Jammer.

Heb je interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Verenigde Staten, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen