Vijf nieuwe festivalreizen bij Shoestring

Geschreven op 17 juni 2019 door Femke

Tihar Festival in Nepal
Tihar Festival in Nepal
Shoestring biedt een aantal leuke reizen aan naar dertig festivals wereldwijd, zoals het Carnaval in Brazilië, het Holi Festival in Nepal en Día de los Muertos in Mexico. Aan dit aanbod heeft de reisorganisatie vijf nieuwe festivalreizen toegevoegd in India, Nepal en Laos. Deze 16- en 22-daagse reizen vertrekken in 2020. Je maakt dan zeker een bijzondere reis. Tijdens een festival worden locals en reizigers vaak één en leer je veel over de cultuur en de gebruiken van de bestemming. 

Festivalreizen Nepal met Shoestring

In Nepal kon je met Shoestring al een reis maken waarbij je het populaire Holi Festival bezoekt, maar er zijn nog meer bijzondere festivals in dit land. In augustus vieren hindoes en boeddhisten feest ter ere van de regengod Indra tijdens het Indra Jatra Festival. Dit gaat gepaard met onder andere een processie met een jonge levende godin en indrukwekkende maskerdansen. Ook de hindoegod Shiva wordt geëerd, en wel in februari. Haar verjaardag wordt gevierd door duizenden gelovigen die een bad nemen in het heilige water van de rivier Bagmati. Liever in het najaar een festival bezoeken? Gedurende het vijfdaagse Tihar, ook wel ' het feest van het licht' genoemd, versieren Nepalezen hun huis en verlichten ze het met olielampjes. Dit alles is tere van Lakshmi, de hindoeïstische godin van licht, rijkdom en geluk die volgens de traditie het allermooiste huis kiest om een jaar lang in te wonen. 

Festivalreizen in India en Laos met Shoestring

In maart kun je een mooie reis maken naar India waarbij je het Hola Mohalla Festival viert. Dit is het lentefeest van de Sikhs en is een waar spektakel van zwaardvechten, boogschieten, paardrijden en poëziewedstrijden. De Sikh-strijders vallen op door hun blauwe kostuums, hun enorme tulbanden, hun lange baarden en snorren, stalen armbanden en blinkende zwaarden. Net als bij het bekende Holi-festival wordt ook hier met kleurpoeder gegooid. Ook in Laos wordt er feestgevierd: in april vindt het Songkran Festival plaats. Dit is het Laotiaans Nieuwjaar en wordt ook wel 'het feest van het water' genoemd. Iedereen mag elkaar namelijk gedurende drie dagen nat gooien met water, waarbij ook toeristen niet ontzien worden.

Nieuws

Artikelen