Nord-Pas-de-Calais-Picardie

Hardelot Plage Nord-Pas-de-Calais
Hardelot Plage Nord-Pas-de-Calais

Nord-Pas-de-Calais-Picardie is een regio in het noordwesten van Frankrijk. Het Nord-Pas-de-Calais gedeelte heeft een kust die ook wel de 'Opaalkust' genoemd, hier kun je o.a. goed golfen. De kuststrook in het Picardie (Picardië) gebied is ook goed voor activiteiten. Op de 80 kilometer lange kuststrook, waar je afwisselend zandstranden en krijtrotsen vindt, kun je wadlopen, vogels spotten of flaneren op de boulevard. Verder zijn in de nabije omgeving van de stranden goed aangelegde fiets- en wandelpaden. Ook goed om te weten is dat het Picardie gedeelte (nog) niet ontdekt door de Nederlanders is. Tijdens het hoogseizoen zie je er vooral Parijzenaren die verkoeling zoeken aan zee.

Aanbieders van vakanties naar Nord-Pas-de-Calais-Picardie
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
TUI (allround) Klik
Topic Travel Vakantiehuizen (vakantiehuizen) Klik
Belvilla (vakantiehuizen) Klik
Kras (allround) Klik
Suncamp holidays (kamperen) Klik

Landkaart Nord-Pas-de-Calais-Picardie
Plaatsen in de buurt van Nord-Pas-de-Calais-Picardie:
 • Lille (17 km)
 • Ervaringen

  R baars op 26 oktober 2016 plaats: Nord-Pas-de-Calais-Picardie, reisperiode: oktober 2016

  in longfosse valt niets te beleven maar is zeer goed gelegen als uitvalplaats naars bv stranden

  • Algemeen 5
  • Uitgaan 5
  • Cultuur 5
  • Restaurants 4
  • Bezienswaardigheden 5
  • Inwoners 5
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Nord-Pas-de-Calais-Picardie

  Château de Compiègne (Nord-Pas-de-Calais-Picardie)

  Château de Compiègne
  Château de Compiègne

  Het kasteel Château de Compiègne is gebouwd in de 18e eeuw door Karel V. Daarna heeft het vorm gekregen door Lodewijk XVI en Lodewijk XV. Deze koningen hielden er namelijk grote feesten. De voorkant van het kasteel is echt schitterend. Verder kun je het paleis bezichtigen en het museum dat in het paleis gevestigd is ‘Musée de la Voiture et du Tourisme’. In dit museum kun je Romeinse voertuigen afkomstig uit de 20e eeuw zien. Daarnaast zijn er appartementen die je kunt bekijken, die nog voorzien zijn van de originele meubels. Ook is er een prachtige balzaal met mooie glaskronen en decoraties van Napoleons overwinningen.

  Musée de La Mine (Nord-Pas-de-Calais-Picardie)

  Musée de La Mine
  Musée de La Mine

  Musée de La Mine is het grootste mijnmuseum in Frankrijk. Je kunt er de indrukwekkende geschiedenis van de steenkoolwinning zien, maar ook het dagelijkse leven dat de mijnwerkers in de regio Nord-Pas-de-Calais-Picardie hadden. Dit aan de hand van verschillende mooie tentoonstellingen. Ook kun je een rondleiding door de mijn maken. Onder andere zijn er fossiele kolen en steenmonsters te bezichtigen in de mijn. Daarnaast zijn er in het museum kunstwerken zoals schilderijen, affiches, beeldhouwwerken en wandtapijten.

  Musée Dunkerque (Nord-Pas-de-Calais-Picardie)

  Musée Dunkerque
  Musée Dunkerque

  In de kazematten van Bastion 32 is het Musée Dunkerque gevestigd. Deze kazematten zijn gebouwd in 1874 om de kust te verdedigen. In het museum kun je van de 340.000 geallieerde soldaten het verhaal van de ‘hel van Dunkerque (Duinkerke)’ bekijken. Dit verhaal laat onder andere de evacuatie en de veldslag zien via foto’s en kaarten van militaire operaties. Daarnaast zijn er ook uniformen en wapens te zien. Ook is er een filmzaal waar je beelden van het verhaal die in het filmarchief staan kunt bekijken.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Frankrijk bekijken.

  Vervoer

  De regio ligt op ongeveer 400 kilometer vanaf Utrecht, met de auto dus prima te doen. Lille in het Nord-Pas-de-Calais gedeelte is aangesloten op het TGV netwerk. Vanuit deze stad kun je de rest van het gebied met TER, het lokale openbaar vervoersnetwerk, uitstekend bereiken. Picardie is met een treinstation in Haute aangesloten op het Franse TGV netwerk. Je dient hiervoor wel over te stappen in Brussel. Lille heeft ook tevens een vliegveld dat vanuit het buitenland goed te bereiken is. Ook in Beauvais vind je een luchthaven.

  Geschiedenis

  Het gedeelte Nord-Pas-de-Calais heeft een strategische ligging en daarom is er altijd veel om dit gebied gevochten. Het is in de loop der jaren eigendom geweest van de Keltische Belgen, de Romeinen, de Franken, Engeland, Spanje en uiteindelijk weer de Fransen, aan het einde van de 17e eeuw. Verder was het Picardie gedeelte bij de Franse Revolutie opgedeeld in departementen, drie om precies te zijn. Een leuk weetje is, is dat het gedeelte wat boven de Somme rivier lag toen onderdeel van Nederland was. Verder bij het vormen van de regio’s, was Picardie te klein om een regio te kunnen zijn. Daarom besloot de Franse regering Picardie samen te voegen met het noordelijke gedeelte van Île-de-France.

  Heb je interesse in een reis naar Nord-Pas-de-Calais-Picardie? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Nord-Pas-de-Calais-Picardie, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Frankrijk? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen