Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera - Spanje
Jerez de la Frontera - Spanje

Jerez de la Frontera is een gemeente in de provincie Cádiz in de regio Andalusië. In Jerez bevindt zich de Paardenrijschool 'Fundación Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre' oftewel de 'Koninklijke Andalusische School van de Hippische Kunst'. Deze school heeft een grote naam op het gebied van paarden. In de school worden paarden en berijders getraind en vinden tevens shows plaats. Daarnaast kent Jerez nog de 'Yeguada de la Cartuja', die soortgelijke werkzaamheden uitvoerd. Jerez is bekend als de sherrystad. Als men door de straten wandelt dringt de geur van sherry door de witgekalkte muren van de Bodega`s heen. In augustus/september van ieder jaar wordt de Vendimia gehouden, een 3-daags druivenoogstfeest met kermis en markten. Jerez wordt ook wel de hoofdstad van de Flamenco genoemd. Hoewel heel Andalusië grote Flamenco-artiesten heeft voortgebracht, bevindt zich hier de officiële academie van de Flamenco, het 'Centro de Baile Jerez'. Er worden veel feesten gevierd in Jerez: het carnaval, de Goede Week, de Feria del Caballo in de eerste helft van mei, Corpus Christi, het oogstfeest in de eerste helft van september, het feest van de patroonheilige Nuestra Señora de la Merced op 24 september.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Landkaart Jerez de la Frontera
Plaatsen in de buurt van Jerez de la Frontera (Spanje) :
 • Cádiz (23 km)
 • Sevilla (78 km)
 • Ronda (87 km)
 • Huelva (95 km)
 • Marbella (114 km)
 • Fuengirola (136 km)
 • Benalmádena (140 km)
 • Torremolinos (146 km)
 • Málaga (153 km)
 • Córdoba (178 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Jerez de la Frontera

  Flamenco (Jerez de la Frontera)

  Flamenco
  Flamenco
  Kaart met locatie Flamenco

  Jerez de la Frontera wordt wel de hoofdstad van de Flamenco genoemd. Hoewel heel Andalusië grote Flamenco-artiesten heeft voortgebracht, bevindt zich hier de officiële academie van de Flamenco, het 'Centro de Baile Jerez'. Sla een bezoekje aan een van de Flamenco bars of Flamenco clubs dus niet over als je in deze stad bent. Ook zijn er restaurants waar je tijdens het diner van een Flamencoshow kunt genieten.

  Mezquita del Alcázar (Jerez de la Frontera)

  Mezquita del Alcázar
  Mezquita del Alcázar
  Kaart met locatie Mezquita del Alcázar

  Een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is het Moorse fort 'Mezquita del Alcázar'. Gebouwd in de 11e eeuw, toen de Moren nog over Spanje heersten. Vooral in de avonduren is het fort een romantische plek. Je kunt er door de prachtig onderhouden tuinen lopen en genieten van de sfeerverlichting die de historische muren nog imposanter maken. Mezquita del Alcázar is in de zomermaanden geopend van 9:30 tot 20:00 uur, de rest van het jaar is het geopend van 9:30 tot 15:00 uur.

  Vendimia (Jerez de la Frontera)

  Vendimia
  Vendimia
  Kaart met locatie Vendimia

  Door de uitzonderlijke geografische ligging van Jerez de la Frontera in combinatie met de lokale kalkhoudende bodem en de Palomino druif maken dit `s werelds meest bekende sherry-streek. Ieder jaar in augustus of september wordt er de Vendimia gehouden, een druivenoogstfeest met kermis en markten. Echt een aanrader als je je wilt onderdompelen in de Spaanse cultuur.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Geschiedenis

  De geschiedenis van Jerez gaat terug tot de Fenicische nederzetting Xera. Later werd ze een Romeinse kolonie, Astia Regia. In juli 711 versloegen de Moren onder Tarik ten zuiden van de stad de Visigoten en leidden daarmee hun verovering van het Iberisch schiereiland in. Onder Moorse heerschappij beleefde de stad een enorme bloeiperiode en werd ze aanzienlijk uitgebreid. In 1265 heroverde Alfons X de stad weer op de Moren, maar ze bleef lange tijd aan de Moors-christelijke grens liggen.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Jerez de la Frontera