Lleida

Lleida (Lerida) - Spanje
Lleida (Lerida) - Spanje

Lleida, ook wel Lerida genoemd, ligt aan de oever van de rivier de Segre in Catalonië. Het is een rustig provinciestadje en ligt in de gelijknamige provincie Lleida. Dit is de enige provincie van Catalonië die niet aan de zee ligt. In de stad bevindt zich een universiteit en zijn er een groot aantal professionele sportclubs. Het ligt ongeveer 160 kilometer van Barcelona af. Het is een ideaal stadje om een dagje naartoe te gaan. Het oude centrum is namelijke erg gezellig en je kunt er heerlijk ronddwalen. Daarnaast vind je er ook mooie bezienswaardigheden zoals de kathedraal La Seu Vella, het kasteel Gardeny en het stadhuis La Pearia. Lleida is een populaire vakantiebestemming voor onder andere cultuur- en natuurliefhebbers. 

Aanbieders van vakanties naar Lleida
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik

Landkaart Lleida
Plaatsen in de buurt van Lleida:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lleida

Kathedraal La Seu Vella (Lleida)

Kathedraal La Seu Vella
Kathedraal La Seu Vella

De oude kathedraal La Seu Vella is zowel in romaanse als gotische stijl gebouwd en domineert de stad. Het heeft niet altijd als kerk dienst gedaan, in de 18e eeuw werd het gebruikt als militaire uitvalsbasis.

Parken in Lleida (Lleida)

In het centrum van de stad Lleida zijn verschillende natuurparken. De parken zijn door hun ecologische waarde en hun grootte uniek voor Spanje en misschien zelfs wel voor de gehele wereld. Camps Elisis ligt ook in het centrum van de stad en beschikt over een aantal opmerkelijke gebouwen. Zo vind je in het park de Mal de la Música en café Chalet die beide uit de 19e eeuw stammen. Ook heeft het Camps Elisis de beschikking over een modernistisch bakstenen gebouw dat bekend staat als het Aquarium.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

Vervoer

De dichtstbijzijnde luchthaven bij Lleida is Reus Airport. Deze luchthaven is te bereiken met onder andere Transavia, Ryanair en TUIfly. Lleida is ongeveer 85 kilometer verwijderd van het vliegveld en de reis hiernaartoe duurt ongeveer één uur. Ook is het mogelijk om met de trein de stad te bereiken. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Daarnaast vind je op de luchthaven verschillende taxistandplaatsen. Je kun er ook voor kiezen om met een huurauto te reizen. Er bevinden zich namelijk vijf autoverhuurbedrijven op de luchthaven. Je kunt ter plaatse een auto huren, maar ook van te voren. Je kunt dan profiteren van de online aanbiedingen en je weet zeker dat er een auto voor je klaar staat.

Het openbaar vervoersysteem is goed geregeld. Het is mogelijk om vanaf Lleida andere steden in Spanje te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld om met de bus of de trein van Barcelona naar Lleida reizen, en andersom.

Geschiedenis

Al vanaf de zesde eeuw voor Christus wordt de stad bewoond en dat is nog terug te zien aan de ruïnes van La Suda. In 1149 werd deze vesting veroverd door de Moren. Binnen de muren van de vesting ligt de oude kathedraal La Seu Vella. Deze is in 1203 ingewijd, maar door Filips V in 1707 omgebouwd tot kazerne. Ten tijden van de Spaanse Burgeroorlog, van 1936 tot 1939, kreeg de stad het zwaar te verduren door bombardementen.

Door de rijke geschiedenis van Lleida vind je er veel pelgrimsroutes die je tijdens een bezoek aan de stad kunt volgen en vind je er veel culturele bezienswaardigheden.

Heb je interesse in een reis naar Lleida? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Lleida, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Spanje? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen