Pamplona

Zonnige dag in Pamplona - Spanje
Zonnige dag in Pamplona - Spanje

Pamplona is de hoofdstad van de Spaanse regio Navarra en heeft ongeveer 170.000 inwoners. De stad ligt aan de rivier de Arga en aan de zuidelijke voet van de Pyreneeën. De stad is vooral bekend door de jaarlijkse stierenrennen. Dit wordt gehouden tijdens de Sanferminesfeesten. De feesten zijn ter ere van San Firmín die de co-patroonheilige van de stad is en worden gehouden tussen 6 en 14 juli. Buiten de stierenrennen om, is Pamplona ook een leuke stad voor een stedentrip. De stad heeft een heerlijke keuken, leuke straatjes, kleine pleintjes en veel bezienswaardigheden zoals de Kathedraal en het stadhuis.

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Pamplona
Plaatsen in de buurt van Pamplona (Spanje) :
 • San Sebastián (62 km)
 • Bilbao (117 km)
 • Zaragoza (144 km)
 • Santander (190 km)
 • Lleida (230 km)
 • Guadalajara (274 km)
 • Valladolid (285 km)
 • Salou (300 km)
 • Tarragona (305 km)
 • Cuenca (307 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pamplona

  Museo de Navarra (Pamplona)

  In een voormalig 16e-eeuws ziekenhuis is Museo de Navarra gevestigd. In dit boeiende museum met vier verdiepingen vind je o.a. muurschilderingen, Romeinse mozaïeken, islamitische kunst en schilderijen. Een van de topstukken is het 'Portret van de markies van San Adrián' van Francisco de Goya.

  Plaza de los Toros (Pamplona)

  Pamplona is onlosmakelijk verbonden met stierenvechten. Je vindt er dan ook een grote arena (Plaza de los Toros) in de stad die plaats biedt aan 19.720 toeschouwers. Daarmee is het de vierde grootste arena ter wereld. Tijdens sanfermines is elke plaats hier bezet als de stieren via de Calle Estafeta de arena worden ingedreven. Voor de arena staat een niet te missen standbeeld van Hemingway.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Vervoer

  Pamplona heeft een eigen luchthaven genaamd Aeropuerto de Pamplona. Dit vliegveld ligt ongeveer 6 kilometer van het centrum van Pamplona af. Deze luchthaven is niet rechtstreeks te bereiken vanaf Nederland. Wel kun je er voor kiezen om te vliegen naar Bilbao Airport. Deze luchthaven is te bereiken met onder andere KLM en Vueling en ligt ongeveer 150 kilometer van Pamplona af. Vanaf dit vliegveld is Pamplona te bereiken door middel van de bus of een auto. De bus kost ongeveer €15,00 en duurt zo'n twee en een half uur. Op Bilbao Airport zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig. Je kunt ter plaatse een auto huren, maar je kunt er ook voor kiezen om van te voren een auto te huren. Wanneer je ervoor kiest om van te voren een auto te huren, kun je profiteren van de online aanbiedingen en weet je zeker dat er een auto voor je klaarstaat.

  Geschiedenis

  De stad Pamplona, die door de Romeinen is gesticht, was in de Middeleeuwen de hoofdstad van een rijk dat zich uitstrekte tot ver voorbij de Pyreneeën. Oorspronkelijk werd er Baskisch gesproken. Daarna heeft de stad eeuwenlang de invloed van Frankrijk ondergaan. In de 16e eeuw werd Pamplona, net als het grootste deel van het koninkrijk Navarra, ingelijfd bij Spanje.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Pamplona