Pamplona

Zonnige dag in Pamplona - Spanje
Zonnige dag in Pamplona - Spanje

Pamplona is de hoofdstad van de Spaanse regio Navarra en heeft ongeveer 170.000 inwoners. De stad ligt aan de rivier de Arga en aan de zuidelijke voet van de Pyreneeën. De stad is vooral bekend door de jaarlijkse stierenrennen. Dit wordt gehouden tijdens de Sanferminesfeesten. De feesten zijn ter ere van San Firmín die de co-patroonheilige van de stad is en worden gehouden tussen 6 en 14 juli. Buiten de stierenrennen om, is Pamplona ook een leuke stad voor een stedentrip. De stad heeft een heerlijke keuken, leuke straatjes, kleine pleintjes en veel bezienswaardigheden zoals de Kathedraal en het stadhuis.

Aanbieders van vakanties naar Pamplona
Booking.com (hotel) Klik
Las Perlas Reizen (landenspecialist) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
Kras (allround) Klik

Landkaart Pamplona
Plaatsen in de buurt van Pamplona:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Pamplona

Museo de Navarra (Pamplona)

In een voormalig 16e-eeuws ziekenhuis is Museo de Navarra gevestigd. In dit boeiende museum met vier verdiepingen vind je o.a. muurschilderingen, Romeinse mozaïeken, islamitische kunst en schilderijen. Een van de topstukken is het 'Portret van de markies van San Adrián' van Francisco de Goya.

Plaza de los Toros (Pamplona)

Pamplona is onlosmakelijk verbonden met stierenvechten. Je vindt er dan ook een grote arena (Plaza de los Toros) in de stad die plaats biedt aan 19.720 toeschouwers. Daarmee is het de vierde grootste arena ter wereld. Tijdens sanfermines is elke plaats hier bezet als de stieren via de Calle Estafeta de arena worden ingedreven. Voor de arena staat een niet te missen standbeeld van Hemingway.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

Vervoer

Pamplona heeft een eigen luchthaven genaamd Aeropuerto de Pamplona. Dit vliegveld ligt ongeveer 6 kilometer van het centrum van Pamplona af. Deze luchthaven is niet rechtstreeks te bereiken vanaf Nederland. Wel kun je er voor kiezen om te vliegen naar Bilbao Airport. Deze luchthaven is te bereiken met onder andere KLM en Vueling en ligt ongeveer 150 kilometer van Pamplona af. Vanaf dit vliegveld is Pamplona te bereiken door middel van de bus of een auto. De bus kost ongeveer €15,00 en duurt zo'n twee en een half uur. Op Bilbao Airport zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig. Je kunt ter plaatse een auto huren, maar je kunt er ook voor kiezen om van te voren een auto te huren. Wanneer je ervoor kiest om van te voren een auto te huren, kun je profiteren van de online aanbiedingen en weet je zeker dat er een auto voor je klaarstaat.

Geschiedenis

De stad Pamplona, die door de Romeinen is gesticht, was in de Middeleeuwen de hoofdstad van een rijk dat zich uitstrekte tot ver voorbij de Pyreneeën. Oorspronkelijk werd er Baskisch gesproken. Daarna heeft de stad eeuwenlang de invloed van Frankrijk ondergaan. In de 16e eeuw werd Pamplona, net als het grootste deel van het koninkrijk Navarra, ingelijfd bij Spanje.

Heb je interesse in een reis naar Pamplona? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Pamplona, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Spanje? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen