Schrijf een ervaring over Shoestring en maak kans op mooie prijzen!

Ervaringen Shoestring

Pagina 2 van 6 met 60 resultaten

op 29 augustus 2017 bestemming: , reisperiode: oktober 2017

Prachtige reizen met Shoestring gemaakt. Ik ben ietwat allergisch voor reisorganisaties die aangeven in luxe hotels te verblijven. Niets mis mee maar vond het veel leuker om in India kleine Indiaase hotelletjes te betrekken waar niet alles goed is georganiseerd. Vind dan toch dat ik meer onder de bevolking ben. Dat is ook wel wat bij Shoestring hoort in mijn optie Ook mooiere onderkomens gehad en dat is dan ook weer lekker. Nu ook weer 2 reizen naar AziŽ geboekt met Shoestring. Zin in en fijn dat het betaalbare reizen zijn ... Lees meer

  • Algemeen 8
op 2 november 2016 bestemming: IndonesiŽ / Java Bali, reisperiode: september 2016

Ik geef een negen omdat het een fantastische reis was ! Mede te danken aan de geweldige groep en bovenal onze reisleider Empong. Empong (met rasta haar tot op z'n kuiten) verstaat zijn vak zeer goed. Hij is goed op de hoogte van het reilen en zeilen in IndonesiŽ, is erg betrokken bij de groep geeft ook ruimte voor eigen initiatief. Altijd was alles goed geregeld en nooit heeft hij gezegd hoe laat we b.v. terug bij de bus moesten zijn.
Vol humor, een verschijning en hij lijkt iedere IndonesiŽr te kennen. Ook de buschauffeur lijkt ieder gat in de weg te kennen. Iedere morgen was de bus van binnen en buiten weer schoon. De hotels waarin we verbleven waren ver boven onze verwachting. Maar het was wel een drukke reis. Veel gezien maar ook veel gebust.
Als enig nadeel vond ik dat we met drie verschillende vluchten aan kwamen en vertrokken en niemand die dat wist. Een verbeter punt zou zijn, twee dagen voor vertrek de deelnemers hiervan op de hoogte stellen.
Voor mij is Shoestring ňmpong"en Empong "Shoestring". ... Lees meer

  • Algemeen 9




op 19 augustus 2016 bestemming: IndonesiŽ / Rondreis, reisperiode: augustus 2016

We hebben met ons gezin een rondreis gemaakt op Bali, Lombok en Gili Air. De reis was goed georganiseerd. De hotels lieten wat te wensen over maar we verbleven in de meeste niet meer dan twee nachten. Toch is het fijn als je na een lange dag met veel indrukken niet nog hoeft te gaan zeuren over een kapotte airco, koud water in de douche of vieze bedden. We hadden nog wat extra dagen bij geboekt op Bali om lekker te relaxen. We kregen aangeraden dit te doen in het laatste hotel van de reis. Dit bleek echter een verschrikkelijk hotel, in verbouwing met veel te weinig zonbedjes aan het zwembad, vieze bedden etc. We hebben dit geprobeerd om te zetten maar bij Shoestring is niets zo oninteressant als een ontevreden klant. LET OP: ze werken via lokale agenten dus als er iets is moet dat lokaal worden opgelost, wat vervolgens niet gebeurd. Geen enkele compensatie. Nog een waarschuwing: via Shoestring wordt je verwezen naar Thuisvacinatie.nl. Dit is een commerciŽle instelling die vaccinaties aanpraten die je helemaal niet nodig hebt. Lees dus zelf goed op onpartijdige sites wat echt nodig is. ... Lees meer

  • Algemeen 5
op 11 augustus 2016 bestemming: JordaniŽ, reisperiode: juli 2016

Afgelopen juli heb ik een rondreis gemaakt met Shoestring naar JordaniŽ van 8 dagen (single reis). Hiervan zijn er twee dagen reizen, dus uiteindelijk waren we 6 dagen daadwerkelijk in JordaniŽ. Bij het boeken moet je hier rekening mee houden dat je (minimaal) twee dagen reizen aftrekt van de tijd.
Vooraf heb ik een aantal keer contact gehad met een aantal vragen. De mensen van het callcentre wisten overal antwoord op te geven en hielpen me goed met kleine problemen die ik had en waren altijd vriendelijk aan de telefoon. Als je hebt geboekt krijg je toegang tot een persoonlijke site waar alle overige informatie op staat, evenals tips en handige dingen om mee te nemen, vaccinaties en dingen die je zelf nog moet regelen (wat overigens geen gekke dingen zijn, maar bijvoorbeeld verzekeringen als je besluit die niet bij Shoestring af te sluiten).
De vlucht naar JordaniŽ was goed. Het hangt af van de vliegmaatschappij hoe de service aan boord is, maar de tickets en de begeleiding bij aankomst waren prima geregeld. Evenals het visum wat volledig door Shoestring werd geregeld.
De begeleiding in het land was top. Per land zal dit uiteraard verschillen, maar onze begeleider was zeer kundig, wist veel en leuk te vertellen en regelde heel veel voor ons.
De excursies moeten ter plekke worden betaald. Je kan een excursie pakket kopen bij het boeken, maar dit is dan alleen voor het vervoer van en naar de excursies (als je dit niet doet en je gaat wel naar de excursies, dan moeten dit bedrag ter plekke nog worden betaald). Bij alle reizen staat een richtbedrag voor het zakgeld. Dit is genoeg (in ieder geval voor deze reis) voor alle excursies en het eten en drinken (tenzij je natuurlijk zelf bij hele dure restaurants gaat eten). Tel dus dit richtbedrag op bij het uiteindelijke bedrag dat moet worden betaald voor de reis om een idee te krijgen van hoeveel je kwijt bent voor de hele reis.
Tijdens de reis was niet heel veel tijd voor jezelf. Zeker niet als je alle excursies wilt doen, dan blijft er weinig tijd over.
Ondanks de korte tijd hebben we wel heel veel gezien en heb ik niet het idee dat we veel gemist hebben.
De accommodaties waren uitstekende hotels. Bij het overnachten in de woestijn voor een nacht was er geen water voor bijvoorbeeld douchen, maar voor een dag is dit over het algemeen geen probleem en hoort bij het avontuur (van te voren was dit overigens bekend).
Bij terugkomst krijgt iedereen een mail of een telefoontje waar je eventuele klachten of tips kwijt kunt.

Al met al ben ik heel tevreden en de reis is gegaan zoals het beloofd op de site. Mijn volgende reis zeker weer bij Shoestring boeken.

  • Algemeen 9
op 20 mei 2016 bestemming: ArgentiniŽ / Waalre, reisperiode: november 2015

Wat hebben we veel gezien en genoten tijdens de reis naar ArgentiniŽ, Paraguay, BraziliŽ! Als de vlucht ietsje comfortabeler was geweest, had ik deze vakantie een dikke 10 gegeven.

  • Algemeen 8
op 18 april 2016 bestemming: India / Delhi, reisperiode: december 2015

Wij hadden een geweldige reisleider Sunny, die ons alles kon vertellen over Ratjastan! Wij waren in december en het was in de avonden en nachten heel erg koud! In de hotels, restaurants was nergens geen verwarming of een vuurtje end e dagen waren kort en de avonden lang. Ik vond dat Shoestring dat ons wel van tevoren had mogen vertellen. Temeer ik er zelfs om gevraagd had. Ik had het natuurlijk wel opgezocht, maar dan krijg je ook geen juist beeld. Overdag was het wel goed, als de zon erdoor kwam, maar als die er niet door kwam, was het nog koud. Ik had dus niet genoeg warme kleding mee genomen, omdat wij ook nog 4 weken naar Goa zouden gaan en daar was het heet.

  • Algemeen 8
op 29 februari 2016 bestemming: India / Noord-India, reisperiode: juni 2014

Prachtige reis en een heerlijke uitleg. Wij werden in de watten gelegd en trokken met een kleine bus door Noord-India. De gids die ons hielp wist alles van het land en sprak ontzettend goed Engels. Vooral voor de jeugd vertelde hij het super fijn. Ik vond dat wij niets te veel voor de reis hebben betaald. 1000 euro voor 19 dagen. Fantastisch. Ook in India zelf kostte het niet veel.
Na afloop heeft een vrouw van Shoestring ons nog gebeld om te vragen hoe we het hadden gehad. Wij hebben een aantal plus en minpunten doorgegeven en deze hebben zij ook meegenomen in hun volgende reis (hoorde wij van anderen). Helemaal super. Ik zou niet zo snel een groepsreis meer boeken omdat ik nu vooral zelf op avontuur uit ga, maar als ik het zou doen dan zou ik het sowieso weer bij Shoestring doen.

  • Algemeen 9
op 10 februari 2016 bestemming: Sri Lanka / rondreis, reisperiode: december 2015

Prachtig land met super vriendelijke mensen. Ookal spreek je de taal niet, men is bereidt je te helpen aldaar. Veel gezien en cultuur gesnoven, Sigaria de leeuwenrots is zeker een bezoek waard. De stad Kandhi is een must see. Sri Lanka heeft veel te verduren gehad door de Tsunami, doch mensen & land is/zijn prachtig. De parel onder India.

  • Algemeen 8
op 7 januari 2016 bestemming: ArgentiniŽ, reisperiode: juli 2015

De reis bij Shoestring was ver onder de maat.

Reisbegeleider: geen ervaring, niet assertief en totaal niet voorbereid.

Hotels: Vies (lees: veel haren op de grond, vieze handdoeken, schimmel, niet werken airco's. Daarnaast geen Engels sprekend personeel).

Vervoer: bussen veelal zonder airco (terwijl dat wel op de website stond). We werden zelfs in open karren vervoerd.

Prijs: Erg duur als je kijkt wat je er voor krijgt. Zeker als je ziet op locatie wat de kamerprijzen eigenlijk kosten. Shoestring moet geld verdienen, helder, maar dat is wat ander dan reizigers afzetten.

Excursies: Niet alle op de site genoemde excursies werden aangeboden. Heb dit gemeld bij Shoestring maar zij ontkennen gewoon.
Excursies betalen was een ander probleem. Was altijd onduidelijk in welke valuta we moesten betalen en de wisselkoers was telkens ongunstig voor ons.

Klantvriendelijkheid Shoestring is belabberd. Er is tijdens de reis een klacht ingediend bij Shoestring; is niets tot weinig mee gedaan. Bij terugkomst in Nederland vertelden ze doodleuk dat wij vaker meldingen moesten maken aan hen. Terwijl dat door sommigen ook al op locatie was gedaan (naast de melding bij Shoestring). Reisorganisatie is incapabel en mag zich absoluut geen reisorganisatie noemen. Oplichters is een meer dekkend woord.

Helaas ben ik er inmiddels achter dat ik veel meer mensen ken die nooit meer met Shoestring willen gaan door slechte ervaringen. Jammer genoeg wist ik dat niet eerder.

Moraal van dit verhaal: Zuid Amerika is prachtig en zeker een aanraden, maar boek dit nooit met Shoestring!

  • Algemeen 5
op 7 januari 2016 bestemming: India / rajasthan, reisperiode: juli 2013

Het was de trip van mijn leven. Deze trip was niet allen voor mij heel bijzonder doordat ik samen met mijn vader op reis ging, hij heeft mijn leven daadwerkelijk veranderd. India, een bijzonder land. Doordat wij zo'n fijne reisleider hadden en met een select gezelschap reisden (10 mensen) kregen we alles voor driehonderd procent mee. Fantastisch. Ik heb het land geroken, geproefd, gezien, beleefd en ik ben met een gaan voelen met het land. Het land waar ik zeker nog eens terug wil. Shoestring en de mensen in India hebben mij laten inzien dat het leven om zo veel mooie dingen draait. En dat wij in Nederland eens niet te veel moeten klagen. We hebben geluk. Deze reis zal mij altijd bijblijven en jk ga zeker nog eens met shoestring op reis.

  • Algemeen 9
  • Vorige
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Volgende