Schrijf een ervaring over Unico Travel en maak kans op mooie prijzen!

Ervaringen Unico Travel

Pagina 1 van 1 met 75 resultaten

op 16 april 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: maart 2020

Als afwisseling van ons hectisch leven tijdens het jaar, zoeken we altijd prachtige natuurgebieden op om onze vakantieperiodes door te brengen. Costa Rica stond al vanaf het begin op de bucketlist. We vonden echter tussen de vooraf samengestelde reizen nooit helemaal onze gading. Al surfend op internet, op zoek naar een reis op maat, kwamen we op de site van Unico Travel terecht. Na het doorgeven van onze reiswensen, kregen we van Barbara, eigenaresse van Unico Travel, kort daarop een aansluitend reisvoorstel. We hadden een fijn contact en ook snelle onderlinge communicatie om de laatste puntjes te bespreken en op 13 maart 2020 vertrokken we voor een veertiendaagse vakantie naar Costa Rica. We hebben enorm genoten van dit prachtige land vol wonderschone natuur en hun gastvrije bevolking. De eerste dagen verbleven we in het Nevelwoud van Costa Rica en zijn we voor dag en dauw de quetzal (volgens veel vogelliefhebbers de mooiste vogel ter wereld) gaan zoeken en hebben deze gevonden! Vervolgens via de Sierpe rivier een boot nemend, avontuurlijk de branding trotserend ter hoogte van de oceaan en met blote voeten uitstappen in de zee voor het hippie-achtige Drake Bay. Andere hoogtepunten van onze reis waren genieten van de natuur in de buurt van het Corcovada park, zoeken naar de luiaard op het domein van Luna Lodge en tot slot ons laten verwennen door de kookkunsten van Filip bij Las Nubes, nadat we zijn lodge na een avontuurlijke 4x4 tocht bereikten op de top van een berg!
Speciaal is dat deze reis doorging toen de Corona crisis uitbrak. Dat we aan deze vakantie met goede herinneringen zullen blijven terugdenken heeft ook vooral te maken met Barbara van Unico Travel. De naam Barbara doet in Costa Rica zoveel deuren openen en daarnaast was ze een steun en toeverlaat tijdens het uitbreken van de Corona crisis. Steeds snel reageren op onze app-jes en goed overleggen samen met haar over de situatie, heeft voor veel rust gezorgd tijdens ons verblijf in Costa Rica. Kunnen vertrouwen op een goede tour operator, ook in moeilijke tijden, daar heeft een mens wat aan .

Bedankt Barbara!

  • Algemeen 9
op 29 maart 2020 bestemming: Colombia, reisperiode: maart 2020

In maart 2020 hebben wij een schitterende rondreis door Colombia gemaakt, mede mogelijk gemaakt door Unico Travel. Na al enkele verre reizen te hebben gemaakt met zijn tweeen, is dit de eerste keer geweest samen met onze dochter (toen 2,5 jaar). Ondanks een hectisch einde (het Corona-virus deed zijn entree) hebben wij volop genoten wat van Colombia te bieden heeft: zeer indrukwekkende natuur, unieke koloniale dorpjes en het altijd vrolijke en vriendelijke volk. We hebben ons altijd veilig gevoeld. Sterker nog, het rondreizen met een klein kindje opent juist vele deuren en tovert altijd een grote glimlach op de gezichten van de Colombianen! Van kleine rustieke dorpjes tot levendige grote steden, van hooggebergtes met waanzinnige uitzichten tot aan werkelijke bounty eilandjes, Colombia heeft het allemaal. De overnachtingen waren heel leuk en divers en op unieke locaties. Unico was een van de weinige reisorganisaties die echt met ons mee heeft gedacht om het reizen met onze jonge dochter soepel te laten verlopen. Ze hebben ons ook zeer goed ondersteund en geholpen op het moment dat het wat kritischer werd (ook Colombia sloot haar luchtruim, notabene 1 dag na ons vertrek!). Wij gaan zeker een keer terug om nog meer te ontdekken van dit land, en ook de volgende keer zullen wij hiervoor zeker Unico Travel inschakelen!

  • Algemeen 10




op 29 maart 2020 bestemming: Costa Rica / n.v.t., reisperiode: maart 2020

Het was een oude wens om een reis te maken naar Costa Rica, met mijn achtergrond als bioloog en fotograaf. Daarom hebben wij contact gezocht met Barbara van UnicoTravel. Naar aanleiding van ons gesprek en wensen heeft ze een prachtige rondreis samengesteld met uitstekende accommodaties en vervoer. De accommodaties zijn schitterend gelegen; je wordt overrompeld door de pracht van flora en fauna. Kundige gidsen zorgen voor de nodige extra kennis en structuur in hetgeen je allemaal ziet en meemaakt en dat is heel veel. In onze rondreis hebben we een aantal van de mooiste gebieden van het land bezocht; we hebben ons geen seconde verveeld. Zelden een land getroffen waar de lokale bevolking zo aardig en behulpzaam is; ook dit zorgt dat het je steeds op je gemak voelt. Van tevoren maak je uiteraard een voorstelling van je reis; onze verwachtingen worden ver overtroffen. Een prachtige reis is het geworden waar we nog lang aan zullen terugdenken.
Barbara (en Elise) heeft goed naar onze wensen geluisterd en tijdens de reis geregeld contact gehouden. Dat geeft een veilig gevoel in een onbekend land.
Bedankt Barbara en Elise!

  • Algemeen 9
op 29 maart 2020 bestemming: Panama / Rondreis, reisperiode: februari 2020

We hebben een schitterende rondreis gemaakt door Panama. De organisatie door Unicotravel was zeer goed. Prachtige kleinschalige locaties die zeer zorgvuldig uitgezocht waren. Aantal dagen per locatie was uitstekend. Wij waren erg gecharmeerd van Elle Valle en Mount Totumas, alhoewel Bocas del Toro, Playa Bluff, ook heel unique was. Panama is een prachtig veilig land om zelf in rond te rijden. We kunnen het iedereen aan bevelen.

  • Algemeen 9
op 23 februari 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: januari 2020

In januari/februari 2020 hebben we een prachtige fotoreis in Costa Rica gedaan. Met een kleine groep van 8 personen, onder begeleiding van een fotograaf, hebben we heel veel gezien en kunnen fotograferen. Het was onze eerste fotografiereis en het is heel goed bevallen. We hebben ook veel gelachen met de groep. Allemaal enthousiaste mensen met hetzelfde doel. Top! Barbara van Unico Travel weet uit eerdere ervaringen wat goede locaties voor fotografie zijn en heeft vele contacten in Costa Rica. Alles was goed georganiseerd, de lodges, het vervoer, de gidsen en de verschillende tours. Als wij nog eens naar Midden-Amerika willen gaan dan gaan we zeker weer naar Unico Travel. We hebben erg genoten van de reis en kijken er met veel plezier op terug!

  • Algemeen 9
op 14 februari 2020 bestemming: Costa Rica, reisperiode: januari 2020

Onze huwelijksreis laten regelen door Unico Travel. Vanaf het eerste contact werd ons duidelijk dat Unico Travel daadwerkelijk voor een unieke reis zorgt. Het meedenken en ons anders laten denken en de fijne en persoonlijke service vonden wij erg prettig. We hebben geen moment spijt gehad dat wij onze reis door Unico Travel hebben laten regelen. Tijdens onze reis was alles perfect geregeld. Ook was het erg prettig dat Unico Travel ook tijdens de reis altijd bereikbaar was. De aanbevelingen en tips in het reisplan hebben ons zeker geholpen en we hebben super mooie dingen gezien. Het vervoer en de reserveringen (van de accommodaties) waren allemaal goed geregeld. Ook waren alle accommodaties goed op de hoogte van onze huwelijksreis (wat ook erg fijn was).

Kortom hebben wij een hele goede ervaring gehad en wij raden Unico Travel zeker aan. Onze reis was fantastisch en onvergetelijk.

  • Algemeen 9
op 27 december 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: december 2019

De dames van Unico hebben een erg persoonlijke aanpak die er voor zorgt dat de reis helemaal op maat wordt samengesteld. Met name de persoonlijke ‘intake’ waarbij ze jou als persoon willen leren kennen is top en zorgt er voor dat de reis volledig naar wens, voorkeuren en wensen wordt samengesteld. De jarenlange ervaring is merkbaar en zorgt ervoor dat de beste locaties worden gekozen. De service is uitstekend, ook tijdens de reis met last minute reserveringen, en je wordt helemaal ontzorgd!

  • Algemeen 9
op 24 oktober 2019 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: september 2019

Onze reis door Costa Rica is mede dankzij de goede voorbereiding en service van de dames van Unico Travel geweldig geweest. Geen enkele zorg over transfer, accommodatie of het missen van bijzondere plekken in dit prachtige land. Ook een last-minute wijziging, als gevolg van een cadeau in de vorm van een extra activiteit, werd zonder problemen ingepast. Met de adviezen en uiteindelijke organisatie hebben we veel van de mooiste plekken kunnen zien en beleven. De gidsen zijn kundig en alert en bieden een meerwaarde door te zorgen voor zicht op waardevolle 'foto momenten'. Absoluut een reis waar we nog heel lang met plezier aan zullen terugdenken.

  • Algemeen 10
op 16 oktober 2019 bestemming: Guatemala, reisperiode: september 2019

We hebben een rondreis door Guatemala en Belize gedaan. Guatamala is een land vol cultuur, natuur, avontuur, gastvrije mensen, rust, zon en strand (met name Belize) waar we door de reisopstelling van Unico travel veel diversiteit hebben gezien. We zijn heel Guatemala doorgereisd en alles was perfect geregeld en op elkaar aangesloten. Het is enorm genieten dat jij als reiziger enorm kan genieten en alles op kan nemen van een nieuw land, terwijl Unico travel op een afstand alles voor jou heeft samen gesteld en geregeld.

  • Algemeen 9
op 30 september 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: augustus 2019

We hebben een familie rondreis door Costa Rica gemaakt met tien personen. Unico Travel heeft ons zeer goed begeleid tijdens de voorbereiding van deze reis!
De accomodaties waren prachtig en gelegen op adembenemende locaties. Super! We hebben ontzettend veel gezien aan geweldige flora en fauna, gecombineerd met allerlei sportieve activiteiten. Het geheel aan ervaringen overtrof onze verwachtingen...
Allemaal voelen we een soort van heimwee wanneer we terugdenken aan dit prachtige land met z’n fijne, vriendelijke en behulpzame inwoners. Bedankt!!

  • Algemeen 9
op 15 september 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: juli 2019

Wij hebben veel gereisd maar nog niet eerder een review geschreven. In dit geval wel want behalve dat het ontzettend genieten was van de natuur, de enorme gastvrijheid van de lokale mensen , is zeker ook een Unico Travel dit hoge cijfer meer dan waard. Niet alleen omdat alle locaties goed waren geregeld, maar dat we bij de voorbereiding en tijdens de reis altijd een goed kontakt hadden. Zo ook bij thuiskomst een bos bloemen en positieve waardering voor onze evaluatie van deze prachtige en onvergetelijke reis. Reizen naar Costa Rica met Unico Travel is een absolute aanrader.

  • Algemeen 9
op 21 augustus 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: juli 2019

Unico Travel heeft een prachtige rondreis voor ons samengesteld, waarin activiteit en rust elkaar mooi afwisselden. Als gezin, met kinderen van 10 en 12, was dit onze eerste reis buiten Europa, en Unico Travel heeft goed rekening gehouden met onze wensen en ook goed meegedacht over alle aspecten (plaatsen, accommodaties, excursies, transfers) van onze reis. We hebben een topvakantie gehad waarbij we overal hartelijk werden ontvangen en alles meteen goed geregeld was. We hebben (gelukkig!) tijdens onze reis geen contact hoeven hebben met Unico Travel omdat alles zo vlot verliep, maar de gedachte dat er iemand bereikbaar was die direct kon helpen vonden wij heel prettig. Ik zou Unico Travel dan ook zeker aanbevelen aan iedereen die een reis wil maken door Costa Rica!

  • Algemeen 9
op 30 juni 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: januari 2019

Unico Travel heeft geluisterd naar onze verlangens en een reis georganiseerd die daar volledig aan voldeed. Vooral de zorg tijdens de reis was uitmuntend. Barbara van Unico Travel lijkt wel een beroemdheid in CR: iedereen kent haar en wil op een goed blaadje staan bij haar. Haar naam vermelden is voldoende om een extra goeie service te krijgen. Ze blijft ook op elk uur van de dag bereikbaar en zorgt zelfs vanop afstand dat je verlangens ingevuld worden. Een uitzonderlijke dankjewel voor haar!

  • Algemeen 9
op 17 mei 2019 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: april 2018

Barbera van Unico travel luistert heel goed naar je wensen en levert heel precies maatwerk. Als je wensen veranderen dan kan zij hier heel goed op anticiperen. Ook de bereikbaarheid van Unico is ongelooflijk. Ter plekke moesten we een en ander wijzigen met auto en dit werd op afstand allemaal en perfect geregeld.
Dit is de eerste reisorganisatie waar wij dit zo positief ervaren hebben.
We hebben een heerlijke reis gehad met Unico. De locaties en adviezen waren perfect.

  • Algemeen 10
op 21 maart 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: maart 2019

Via een collega bij Unico Travel terechtgekomen en dat hebben we ons zeker niet beklaagd. We wilden vooral genieten van de natuur maar toch met de nodige luxe en dat is ook precies wat we gekregen hebben. De lodges lagen dan ook op geweldige plekken. Vanop ons terras konden we vaak de papegaaien, toekans, slingerapen, neusberen en luiaards zien. Qua ligging, interieur en eten raden we zeker El Silencio lodge, Las Nubes lodge en Lapa Rios lodge aan.
Alles was heel goed geregeld door Unico Travel (de auto, de lodges, de binnenvlucht) en helemaal wat wij van deze reis verwachtten. Bedankt voor deze super ervaring !

  • Algemeen 9
op 6 maart 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: februari 2019

Wij zijn als jong stel enorm blij dat we de hulp van Unico Travel hebben ingeroepen. De lokale kennis die zij hebben is echt een meerwaarde gebleken. Overal bevonden wij ons op unieke plekken en hebben wij bijzondere mensen ontmoet. Unico Travel staat altijd klaar voor je, voor, tijdens en na de reis. Costa Rica is ons enorm bevallen en wij zijn ervan overtuigd dat Unico Travel voor een ieder een reis op maat kan maken en zo altijd een meerwaarde is voor een onvergetelijke reis. Wij bevelen het iedereen aan en hopen in de toekomst weer zo'n bijzondere reis bij Unico Travel te kunnen boeken. Bedankt voor de persoonlijke service dames!

  • Algemeen 10
op 21 februari 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: januari 2019

Kon niet beterWij, twee bevriende echtparen, hadden de wens om veel wild-life in Costa Rica te spotten.
Na al heel veel informatieve ingewonnen te hebben over Costa Rica, wat we wilden zien en waar we naar toe wilden, kwamen we op de vakantie beurs in Utrecht bij Unico Travel terecht. Barbara snapte wat wij wilden en kon ons aan de hand van mooie foto boeken al direct de mogelijkheden laten zien. Samen maakten we een afwisselend reisplan en nadat zij het helemaal uitgewerkt had naar onze wens, zijn we akkoord gegaan.
We hebben in totaal acht verschillende overnachtingsplekken gehad.
Van Eco-lodge, klein appartement, hotel, naar een onvergetelijke boomhut en een
schitterende super de luxe beach villa aan de Pacific Ocean.
In total zijn we negentien dagen onderweg geweest. En onze wens kwam uit.
Echt heel veel dieren gespot, meer dan we ooit hadden kunnen dromen.
Alles was super geregeld. Een goede reisbeschrijving, een bijna nieuwe grote 4x4 (was soms echt wel nodig!), tips voor onderweg, etc. Je kunt zien dat Barbara de weg en de accommodaties goed kent. Het was voor ons een onvergetelijke reis.
Wij kunnen een ieder die op reis wil naar Costa Rica van harte aanbevelen om dit met Unico Travel te doen.

PURA VIDA

  • Algemeen 10
op 7 februari 2019 bestemming: Costa Rica, reisperiode: januari 2019

Wat hebben we genoten van een geweldige rondreis door Costa Rica.
Onze reis perfect georganiseerd en tot in de puntjes geregeld door Barbara.
De natuur, zulke mooie en unieke locaties. lieve mensen en heerlijk eten, elke maaltijd was een feestje.
Heel bijzonder was het Tree house in Baca Tabada wat een belevenis!
En wat is Corcovado prachtig en indrukwekkend.. een must in een reis naar Costa Rica.
We willen iedereen aanraden die naar deze prachtige plek op aarde wil reizen dit met Unico Travel te doen, het contact en benadering zeer prettig. Barbara bedankt voor je advies en de geweldige samengestelde reis. het was Top!

Jannie en Annemiek.

  • Algemeen 10
op 26 december 2018 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: juli 2018

Wij hebben dankzij het meedenken van het team van Unico Travel een geweldig mooie reis met ons gezin kunnen maken. Barbara en haar team hebben op ons verzoek een geweldig programma gemaakt waarbij onze uiteindelijke reiservaring ruimschoots is overtroffen. Tijdens de reis blijken de lokale contacten goed geïnformeerd over de afspraken met Barbara, op deze manier konden wij echt genieten van onze vakantie. Unico Travel raden wij eenieder aan.

  • Algemeen 9
op 25 oktober 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: september 2018

Een prachtige reis naar het schitterende en veelzeidige Costa Rica!

Naast de prachtige natuur en dieren die we in Costa Rica hebben gezien en de ervaringen die we hebben gehad, heeft Unico Travel laten zien dat ze echt alles doen om van de reis een droom te maken. We zijn echt op prachtige locaties geweest in schitterende lodges. Je bent letterlijk midden in de natuur!

De lodges die vooraf geboekt zijn, zijn echt geweldig. Ze zijn prachtig gelegen in de natuur, waarbij we prachtige dieren hebben kunnen spotten.

Ook toen er uitdagingen aan het licht kwamen tijdens de reis, zoals een landelijke staking of een te zwaar vliegtuigje, is het vanuit Nederland echt fantastisch opgelost.

Als reiziger hoef je je nergens druk om te maken en kun je volop genieten van al het moois wat dit schitterende land te bieden heeft.

Hulde aan Unico Travel!

  • Algemeen 9
op 23 september 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: augustus 2018

Wij zouden iedereen die naar Costa Rica wilt Unico Travel aanraden. We hebben een prachtige, onvergetelijke, unieke reis gemaakt. Alles was top goed geregeld en Barbara heeft onze reis perfect samengesteld naar onze wensen. Ook de accomodaties waren boven verwachting. We hebben van ieder moment genoten. Het is een prachtig land, de natuur en dieren waren overweldigend en de Tica's en Tico's (de inwoners) vriendelijk en gastvrij. In één woord: aanrader!!

  • Algemeen 10
op 22 augustus 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: augustus 2018

We hebben genoten van een prachtige reis vol met afwisseling. Een wandeling in het regenwoud , dieren spotten in corcovado Np, walvistocht. De Caraïbische zee en mooie stranden. We hebben onze reis volledig op maat kunnen laten uitwerken door unicotravel. Alles was voor ons uitstekend georganiseerd. Zowel onze excursies als ons vervoer. Een aanrader dus! Vaak waren onze verblijfadressen ook nog eens gelegen op unieke locaties .

  • Algemeen 9
op 6 augustus 2018 bestemming: Costa Rica / Hele land, reisperiode: juli 2018

Barbara heeft ervoor gezorgd dat deze reis een onvergetelijke werd. Tot in de puntjes geregeld (4WD, ophaalpunten, overnachtingen, tours) en de algehele opzet van de reis. Unicotravel leidt je naar de punten die niet iedereen kent en geeft dus alternatieven vergeleken met de populaire plekken. Een reis door de Corcovado kan ik erg aanbevelen. Wij zijn erg kritische mensen, maar ik kon geen punt tijdens de reis vinden dat niet aan de eisen voldeed. Ik zou Unicotravel zeker aanbevelen voor een reis naar Costa Rica ! Service is top en reacties wanneer nodig zijn stipt !

  • Algemeen 10
op 5 juni 2018 bestemming: Nicaragua / Diverse, reisperiode: april 2018

Nadat wij een vlucht van Amsterdam naar Managua( Nigaragua), Guatemala City (Guatemala) naar Amsterdam hadden geboekt, zijn wij op zoek gegaan naar een reis die ons door Nicaragua, El Salvador, Honduras en Guatemala zou leiden.
Wij zijn bij Unico Travel terecht gekomen die ons een gevarieerde reis voorstelden.

Begonnen in Granada (leuke relaxte stad), Léon (drukke stad) Vulcano boarding, erg leuk. Wat wij hebben gezien was de moeite waard, jammer dat na ons vertrek het erg onrustig werd in Nicaragua want het land heeft zeker potentie om een goed alternatief voor Costa Rica te worden.

El Salvador was ons volgende bestemming. Met een bootje van Nicaragua naar El Salvador gevaren (aanrader), surfers dorp El Cuco met mooi zwart strand. Onderweg van El Cuco naar Suchitoto een cacaoplantage bezocht.
Suchitoto was een erg leuk gemoedelijk stadje, indigo workshop gehad, erg mooi hotel El Tejado met uitzicht op het stuwmeer. prachtige zonsopkomst.
Onderweg van Suchitoto naar Santa Ana, vindplaats Joya de Ceren, enige plek waar je dagelijkse levenstijl van de Maya's kunt terugzien. San Andres Maya vindplaats, Nationaal Park Los Volcanos.
Joaquin was onze hartstikke goede gids/chauffeur voor El Salvador/Honduras.
Wij vonden El Salvador het meest puur en onontdekt. vriendelijke mensen, gastvrij, mooi landschap, zeker het bezoeken waard!

Copan Honduras, de ruïnes van Copan, zeker de moeite waard om te bezoeken en zeker als je niet naar Tikal in Guatemala gaat. Copan zelf is ook een leuke stad, gezellig op een terrasje zitten en de dagelijkse gang van zaken bekijken.
Ook een bezoekje aan de Tea andere Chocolate place is de moeite waard.

Laatste stop Guatemala. Lange reis van Copan naar Antigua. Antigua is een mooie koloniale stad, erg toeristisch, zeker in vergelijking met de steden en dorpen die we in de andere 3 landen bezochten. Wel erg bijzonder dat je omringd bent door vulkanen. Vulkaan Pacaya beklommen, mooie zonsondergang ervaren en natuurlijk marshmallows geroosterd.
Vervolgens gereisd naar Panajachel, veel toeristen, boottocht over meer van Atitlan naar San Juan, San Pedro, Santiago.
Wij vonden de dorpjes aan het meer leuker en relaxter dan Panajachel.

Wij hebben er genoten van deze, leuke, veelzijdige, actieve, culturele reis.

  • Algemeen 9
op 17 mei 2018 bestemming: Costa Rica, reisperiode: april 2018

Wij vonden de reis in één woord: fantastisch!! De mooie hotels, lodges en de boomhut waar we overnacht hebben. De natuur en het wild wat we allemaal hebben gezien. Alles was goed op elkaar aangesloten. Omdat we ook onze dochter daar gingen bezoeken, werd ook daar rekening mee gehouden. We zouden dit reisbureau aan iedereen aanbevelen.

  • Algemeen 9
op 6 april 2018 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: maart 2018

Ik kan niet anders dan een 10 geven voor onze rondreis door Costa Rica. Alles klopte, alles sloot goed op elkaar aan, de accomodaties waren helemaal top en de plaatsen die we tijdens onze rondreis bezocht hebben, waren gevarieerd en afwisselend.

  • Algemeen 10
op 14 februari 2018 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: januari 2018

Zeer afwisselende reis door Costa Rica gemaakt die eindigde met enkele dagen in Panama, waaronder bezoek aan Panama kanaal.
Reisden in het hoogseizoen, maar omdat Unico Travel ons geadviseerd had minder toeristische maar even mooie parken te bezoeken, hier weinig van gemerkt.
Locaties, waaronder enkele Eco Lodges, waren sfeervol en bijzonder.
Reis was zorgvuldig op onze wensen afgestemd. Vooraf veel informatie en goede tips gekregen. Alles was prima geregeld.

  • Algemeen 9
op 11 januari 2018 bestemming: El Salvador / tour + kust, reisperiode: december 2017

We hadden een tour met chauffeur/gids gereserveerd. Dit is goed meegevallen. De uitleg van de gids was interessant en hij heeft ons mooie natuur en prachtige panorama's getoond. Ook de culturele en historische aspecten zijn aan bod gekomen. Hij beantwoordde ook onze vragen over het dagelijks leven
De hotels waren goed, met lekker ontbijt. Het hotel aan de kust was een nieuwe, luxe accommodatie, lekker genoten.

Verder wil ik nog vermelden dat Salvadoranen vriendelijke mensen zijn, spijtig dat er weinig Engels gesproken wordt. Wij zijn tevreden over onze unieke reis, welke unico travel voor ons heeft uitgestippeld.

  • Algemeen 9
op 28 november 2017 bestemming: Costa Rica / Osa, reisperiode: november 2017

Een 9, omdat wij onze mooiste vakantie hebben beleefd in het waanzinnig mooie Costa Rica, mede dankzij Barbara van Unico Travel.

  • Algemeen 9
op 13 oktober 2017 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: maart 2017

Goede mix van accommodaties en bezienswaardigheden, met als hoogtepunt Luna Lodge nabij het National Park Corcovado.

  • Algemeen 9
op 26 september 2017 bestemming: Costa Rica, reisperiode: april 2017

Unico travel, met name Barbara heeft ons geholpen bij het plannen van onze prachtigste reis ooit. We hadden niet kunnen dromen dat we in zulke mooie locaties met respect voor de natuur zouden logeren. De uitgestippelde reis was in overleg met onze wensen en ideeën maar heeft het nog overtroffen door de unieke locaties die Unico travel hieraan verbonden heeft. Dit hadden we nooit zelf kunnen vinden en boeken. Het was Pura Vida!

  • Algemeen 10
op 1 september 2017 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: juli 2017

Deze zomer zijn wij in juli met het hele gezin (3 kinderen van 11,12 en 13 jaar) met unico travel naar Costa Rica gereisd. Het werd een super vakantie waarvan het hele gezin heeft genoten. Alles was tot in de perfectie geregeld.
Onze rondrit, de gehuurde wagen, onze extra transporten en onze verblijven waren super.
Dikke pluim voor Unico.
Het land draagt natuurlijk zijn steentje bij ... wat een land ! Je komt er ogen te kort, wat een wildlife.
Kortom: een aanrader

  • Algemeen 10
op 12 augustus 2017 bestemming: Costa Rica / KOUDEKERK AAN DEN RIJN, reisperiode: juli 2017

Schitterende reis met afwisselend programma van midden in de jungle tot bij pittoreske strandjes, Bob Marley plaatjes en veel wild kunnen zien. Alles was prima geregeld, boven verwachting goed allemaal.

  • Algemeen 9
op 1 augustus 2017 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: juli 2017

Wat een fantastisch mooi land en wat goed geregeld door Unico Travel! Voorafgaand aan de reis een aantal leuke telefoongesprekken gehad met Barbara en zo is een reis opgesteld die volledig aansloot op onze wensen. Onze reis ging van Tortuguero, Boca Tapada, Arenal, San Gerardo de Dota, Drake Bay, Puerto Jimenez naar Corcovado en weer via Puerto Jimenez terug naar de hoofdstad. Onze reis was gericht op fotografie van voornamelijk vogels, maar ook van de andere wild life van Costa Rica. Met deze bestemmingen kwam dat helemaal goed, wat hebben we een diversiteit aan dieren gezien! De lodges waren super geregeld, met aardige mensen en goed eten. Twee verblijven waren wat basic, maar daarvan wisten we het vooraf. De bus transfers, taxi's, huurauto en binnenlandse vlucht verliep perfect. Overal waar we kwamen waren de tico's vriendelijk en gastvrij. De gidsen hadden veel ervaring en waren zelfs bereid wat extra te doen als je interesse toont. Tijdens de reis hebben we nog contact gehad met Barbara, heel fijn om nog wat te kunnen bespreken als we iets niet zeker wisten. Kortom, een top ervaring met deze reis via Unico Travel! Pura Vida!

  • Algemeen 10
op 16 juli 2017 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: april 2017

Zeer gevarieerd. Reisburo heeft onze ideeën prima geïntegreerd. Goede service! Een aanrader!

  • Algemeen 9
op 14 juni 2017 bestemming: Costa Rica / Amersfoort, reisperiode: mei 2017

Fantastisch land, goed weer, lekker eten, bijzonder vriendelijke mensen maar bovenal perfect georganiseerd door Barbara en c.s. Grote klasse zeker een aanrader voor iedereen.

  • Algemeen 9
op 12 juni 2017 bestemming: Costa Rica, reisperiode: mei 2017

Op de vakantiebeurs 2017 hebben wij Barbara ontmoet. Zij heeft een reis uitgestippeld voor ons op maat. Onze wensen zijn beloond. Wat een prachtige reis. We hebben genoten van de indrukwekkende natuur. Alle verblijfplaatsen overtroffen onze verwachtingen. De afspraken met privé chauffeurs zijn nagekomen. Altijd op tijd. Tijdens onze reis werden we geïnformeerd door zeer enthousiaste en deskundige gidsen. Opvallend was dat velen Barbara kenden. Tijdens een taxirit naar het schiereiland Osa werd onze chauffeur gebeld door Barbara met de mededeling dat het vliegveld waar wij vandaan zouden vertrekken, gesloten was. Terwijl de chauffeur met Barbara aan het bellen was, genoten wij van de flora en fauna. Een oplossing (vanuit Nederland !!) werd snel gegeven. Dankzij die hulp konden wij heel relaxed de terugreis aanvaarden. Geregeld was een quad, 2 taxi's, boot en een klein vliegtuig vanaf een ander vliegveld dan gepland. Kortom een geweldige reis, indrukwekkende natuur, aardige en behulpzame mensen, uitstekend vervoer. We snappen nu dat Barbara zo enthousiast op de vakantiebeurs kon zijn. We vonden het geruststellend dat afstanden geen rol spelen in de ondersteuning van onze gidsen, taxichauffeurs en lodge-eigenaren. Het moge duidelijk zijn dat wij heel tevreden zijn. Nog regelmatig spreken wij met anderen over deze reis!

  • Algemeen 9
op 24 mei 2017 bestemming: Costa Rica, reisperiode: juli 2017

Barbara van Unico Travel denkt echt goed met je mee bij het samenstellen van je reis. We hebben een aantal zeer leuke plekken aangedaan dankzij haar. Omdat wij al eens in CR waren geweest was dat ook ons verzoek. Voor het voortraject en de reis op zich krijgt Unico Travel,een 10. Helaas ging het tijdens de reis meerdere keren niet goed met de transfers, was de omschrijving in het reisbescheiden niet altijd correct of compleet en hadden we een onprofessionele gids die ons verblijf in Corcovado helaas niet echt leuk maakte. Unico Travel was tijdens de reis ook een aantal keer niet bereikbaar dus we moesten zelf achter de organisaties / transfers aanbellen. We schijnen pech te hebben gehad. Dat wilden we zeker wel geloven gezien de positieve reviews, maar vrienden van ons gingen een paar maanden later ook en hadden ook problemen oa met huurauto die niet kwam opdagen, jammer! Als het ter plekke beter was verlopen kreeg Unico Travel een hoger cijfer van ons! Bij de eerste keer naar Costa Rica met een andere organisatie hadden we dit niet. Costa Rica is overigens een supermooi land!

  • Algemeen 7
op 9 mei 2017 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: april 2017

Ontzettend goed georganiseerd, prima planning; betrouwbare mensen die voor Unico werken op locatie (o.a. gidsen en taxi chauffeurs); reis voldeed volledig aan onze verwachting; niet onbelangrijk is dat eigenaresse van Unico Travel, Barbara, door haar persoonlijke aanpak een reis samenstelt die volledig bij je wensen past qua locaties, activiteiten en budget. Wij raden Unico Travel van harte aan als de specialist voor Costa Rica en Panama.

  • Algemeen 9
op 21 april 2017 bestemming: Mexico / Rondreis, reisperiode: maart 2017

Complimenten aan Unico Travel: alles klopte aan deze rondreis, super georganiseerd. Leuke kleinschalige hotelletjes, goed vervoer, bekwame vriendelijke gidsen en perfecte mix tussen natuur en cultuur, zowel oude als hedendaagse cultuur.

  • Algemeen 9
op 21 maart 2017 bestemming: Costa Rica, reisperiode: februari 2017

Mooie lodges, superlocaties, goede prijs/kwaliteitverhouding en luisteren naar de klantwens + ze weten echt alles over Costa Rica en kennen de nog wat minder toeristische gebieden. Hebben een fijne vakantie gehad

  • Algemeen 9
op 13 maart 2017 bestemming: Costa Rica / Persoonlijke rondreis, reisperiode: februari 2017

Reis was speciaal door Barbara de Groot van Unico Travel voor mij samengesteld omdat ik nogal specifieke wensen had. Zij heeft jaren in Costa Rica gewoond en weet precies waar ze het over heeft. Ik ben op ongeveer zeven locaties geweest en wat opviel was dat iedereen daar Barbara kende. Prima reisorganisatie. Als ik weer naar Costa Rica ga gaat het in ieder geval weer via Unico Travel.

  • Algemeen 9
op 7 februari 2017 bestemming: Panama, reisperiode: januari 2017

Ruim drie weken op pad door Panama en Costa Rica. Wat vinden jullie leuk om te doen? was de vraag. Het antwoord daarop was eenvoudig: veel natuur, speciale kleinschalige accommodaties, weinig toeristen en niet teveel reistijd. Het is Barbara gelukt om heel speciale plaatsen te vinden, soms zelfs diep in de jungle zonder elektriciteit. Van eenvoudige boomhut tot een heus resort. De verplaatsingen met trein, bus, taxi, vliegtuig en zelfs lopend verliepen niet altijd geheel naar wens. Barbara was tijdens de reis best goed te bereiken en kon soms op afstond nog iets betekenen. Vergeet niet dat er in Panama 22 ! feestdagen zijn. Welke? En wanneer? Geen idee maar valt een echte feestdag op zondag dan doen ze het maandag gewoon nog een keer over, niet handig want werken op een feestdag is niet echt hun bedoeling.
Alles bij elkaar hebben we een schitterende reis gehad waarbij nog het meest hebben genoten van het schiereiland Osa, meer hebben we dan ook niet gezien van Costa Rica. Het was goed zo, een ander jaar weer een ander deel, wel weer via Unicotravel.
Wat ons wel tegen viel was het gemiddelde prijs niveau, ze hanteren westerse prijzen in deze landen.

PS: Costa Rica vonden wij leuker dan Panama

  • Algemeen 8
op 31 januari 2017 bestemming: Costa Rica, reisperiode: januari 2017

Wat een geweldige natuur, je kunt er veel dieren spotten. De mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam. Je kunt het land makkelijk zelf bereizen. Onze vakantie was netjes geregeld door Unico Travel. De hike naar Corcovado is zeker een aanrader. Het is een geweldig mooie ervaring geweest. Pura Vida!!

  • Algemeen 9
op 9 januari 2017 bestemming: Costa Rica / Isenbruch, reisperiode: december 2016

Costa Rica is een zeer schoon land met prachtige natuur en dierenleven. Dankzij Unico Travel vele aspecten kunnen beleven en nog belangrijker, goede assistentie op het moment dat dit nodig was. Top

  • Algemeen 8
op 9 december 2016 bestemming: El Salvador, reisperiode: november 2016

Na wat zoeken op internet zijn we bij Unico travel uitgekomen, een van de weinige aanbieders van El Salvador en achteraf blijkt dit een geweldige keuze geweest te zijn.

Via een overstap in Madrid zijn we geland in San Salvador, de hoofdstad van El Salvador, waar we een dag zijn gebleven om vervolgens een rondreis te maken van 18 dagen, waarbij alles perfect was geregeld door Unico travel in samenwerking met Epic tours in El Salvador.
De gidsen die wij onderweg hadden gaven een enorme meerwaarde aan de beleving van deze reis.

De hoofdstad in een chaotische stad, met veel verkeer en vooral heel veel ambulante handel, die overal aaneengesloten op de trottoirs zitten/staan, al dan niet overdekt met golfplaten. We kunnen ons niet herinneren er ooit zo veel bij elkaar gezien te hebben. Door al deze stalletjes blijft er dus geen trottoir over en word je gedwongen om op de weg te lopen tussen al het autoverkeer. Opletten dus waar je loopt.
Op het centrale plein staan nog wat oude (herbouwde) gebouwen in koloniale stijl, o.a. de kathedraal waar aartsbisschop Oscar Romero in 1980 tijdens de burgeroorlog is doodgeschoten terwijl hij op de kansel stond. Hij was de spreekbuis van het gewone volk. Zijn graftombe is hier te bezoeken en is een soort bedevaartplaats voor alle Salvadoranen. Ook staat hier de Rosario Kerk, van buiten verschrikkelijk lelijk, maar van binnen zeer verrassend en indrukwekkend. Toen de burgeroorlog begon in 1979 (tot 1992) zijn 20 mensen de kerk ingevlucht om aan het schieten te ontkomen. Deze mensen zijn, door de stalen deuren heen, doodgeschoten (de kogelgaten zijn nog zichtbaar) en hier als eerbewijs in een massagraf in de kerk begraven. De kerk is van binnen zeer eenvoudig, maar vol met symboliek. Versieringen en beelden zijn gemaakt van sloopafval.

Na San Salvador zijn we naar Joya de Ceren gereden, waar een aantal oude, lemen huizen van de Maya's uit 500 na chr. zeer goed bewaard zijn gebleven onder meerdere lagen lava (een soort Pompeii dus, maar dan kleiner maar zeker niet minder interessant). Er liggen nog meer huizen/gebouwen onder lagen lava, maar men is gestopt met opgraven omdat men niet goed weet hoe ze de resten goed moeten conserveren.

Onze volgende stop is Ataco, een zeer oud koloniaal dorpje (we bezoeken er meer), met een klein plein met daarom heen oude (herbouwde) koloniale gebouwen en natuurlijk niet te vergeten de katholieke kerk. Het weekend is het the place to be voor de Salvadoranen . Er gebeurt dan van alles: zoals een naar toeschouwers wuivende schoonheidskoningin (dat denken we) op een met ballonnen versierde open vrachtauto en een bandje om de boel op te vrolijken. Vervolgens moet een processie stoppen om haar voor te laten gaan. Ook bij de processie hoort muziek en natuurlijk niet te vergeten de knalpotten, die afgeschoten worden om de slechte geesten op een dwaalspoor te brengen. Kortom een levendig en gezellig gebeuren.
De kerk is net een toneelstuk; er gebeurt van alles. Een dienst is bezig voor een klein groepje mensen, dat weer hun eigen muziek maakt. Vervolgens komt er via de hoofdingang een processie met veel muziek en gezang binnen. Deze mensen sluiten zich weer aan bij dat andere groepje, We begrijpen er niet veel van, maar we vermaken ons kostelijk.

Er zijn nog aardig wat opgravingen uit de Maya-tijd, o.a. Tazamul, die we natuurlijk ook met een bezoekje vereerd hebben. Tazamul is een grote tempel, met afwateringsmogelijkheden. Het zijn meerdere tempels die over elkaar heen zijn gebouwd, op sommige stukken is dat goed te zien aan de trappen.

Behalve deze oude koloniale dorpjes zijn er ook vele natuurgebieden (aantal van bezocht) met veel vogels, bomen en plantensoorten en meren. En natuurlijk de vulkanen niet te vergeten, want daar zijn er wel 26 van in ES. Een aantal van deze vulkanen is nog actief, de meeste gelukkig niet. Door al deze vulkanen en de breuk in de aardkorst komen hier veel aardbevingen voor. Voor de kust is afgelopen donderdag een zeebeving geweest, waar wij niets van hebben gemerkt, terwijl we die dag dicht bij die plek aan de kust zaten. In San Salvador (meer landinwaarts) schijnt het behoorlijk geschud te hebben.

Vooral in het noorden (waar het een stuk koeler is) is er nog veel te zien van de burgeroorlog. Zeer indrukwekkend waren de dorpen Perquin en El Mozote waar een massaslachting (1000 burgers) heeft plaatsgevonden. Eén vrouw heeft deze slachting overleefd en heeft dit aan de buitenwereld kenbaar gemaakt, waardoor dit de enige plek is waar de massaslachting is erkend. Een herdenkingsmonument met alle namen van de mensen die zijn omgekomen. Apart worden de kinderen van 0 tot 12 jaar vermeld in De Tuin van de Kinderen.
In een museum hebben we een rondleiding en uitleg gekregen van een oud guerrillastrijder wat hij destijds allemaal heeft meegemaakt. Hier zijn o.a. de resten te zien van een neergehaalde helikopter van de regering, de gepantserde auto's van de guerrillaleiders waar zij in reden in Mexico en allerlei verschillende soorten wapentuig. Buiten zijn ook nog verschillende bomkraters te zien. Als je nu aan de bevolking vraagt wat de 12 jaar burgeroorlog hun heeft gebracht: niets. Degenen die meevochten en nu een goede baan hebben, bv. binnen de overheid, denken niet meer aan deze mensen, maar gaan voor eigen gewin. In feite is er dus niets veranderd.

Met een publieke boot zijn we naar een eiland gevaren dicht bij de kust van Honduras. Om op deze lage open ferry te komen, moet je of door het water lopen of je laten dragen of je met een karretje er op laten zetten. Voor ons werd de boot dichter naar de kant getrokken, zodat we met droge voeten de boot in konden stappen. Vervolgens loopt de boot helemaal vol met allerlei mensen en worden de nodige goederen meegenomen. Na een halfuur vertraging vertrekken we uiteindelijk voor de overtocht van ruim 1,5 uur. Omdat het een open boot is en de zee ruw, krijgen we een groot zwart zeil over ons heen, maar geen zwemvest, wat ons toch een veiliger gevoel zou hebben gegeven. Het is behoorlijk warm onder het zeil en omdat mensen hun meegebrachte maaltijden gaan eten, lijkt het wel een gaarkeuken. Af en toe even frisse lucht happen is geen overbodige luxe. We lijken wel een stel bootvluchtelingen.
Op het eiland aangekomen, moeten we uit de boot klimmen, door het water lopen, omdat door laagwater de boot niet kan aanleggen aan de kade. Vervolgens moeten we aardig klimmen (eiland is een vulkaan) om bij ons hotel aan te komen. Een schitterende locatie zo aan zee, waar je vanuit je hangmat kan genieten van de fregatvogels die boven onze hoofden zweven en van de pelikanen. Echter, er was al 4 dagen geen energie en het was ook niet duidelijk wanneer het weer gemaakt zou worden. Hierdoor dus veel voorzieningen, zoals airco in de kamer (is nog overheen te komen), water en toilet buiten gebruik en dat met deze hitte. We zouden hier 2 nachten blijven, maar dit hebben we jammer genoeg naar 1 nacht moeten terugbrengen. Maar dit wordt allemaal na overleg met ons voor je geregeld,

Koffie- en cacaoplantages bezocht, waar we uitleg hebben gekregen en het hele proces van bes naar boon hebben gevolgd . Export van koffie ligt een beetje op zijn gat, maar van cacao niet. De cacaobonen van de plantage waar wij zijn geweest, gaan naar België.

Het is een afwisselende reis/vakantie geweest, maar bovenal zeer rustig. Het is een schitterend land, mooie natuur, aardige behulpzame mensen, die af en toe ook nog een woordje Engels spreken. We hadden 3 gidsen tijdens het culturele gebeuren en uitleg bij de koffie en cacao die perfect Engels spraken, dus dat was genieten. Iedereen begroet elkaar (wij dus ook) met buenos. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen. De mensen zijn zeer behulpzaam, als je op de map kijkt waar je naar toe wil dan staan ze al naast je om te vragen in het Spaans waar je naar toe wilt. En opvallend is dat iedereen met wie je afspreekt taxi of gids steeds 10 minuten eerder aanwezig is.
Volgens info was El Salvador het meest gevaarlijke land ter wereld met 10 moorden per dag, maar dat schijnt vooral afrekeningen tussen de bendes te zijn. We voelden ons daar zeer veilig, zelfs in het donker. Soms waren we de enige gasten in een hotel of restaurant. In het weekend (vrijdag en zaterdag) was het wel drukker, want dan komt de plaatselijke bevolking ook uit hun huizen. De restaurants sluiten door de weeks tussen 18-20 uur, zelfs in La Liberdad, een soort Scheveningen, maar dan anders, waar we de laatste 3 dagen heerlijk geluierd hebben. Vrijdag en zaterdag was het een gezellige drukte, de straat van ons hotel werd met slagbomen afgezet om niet alle auto's door te laten. De meesten komen uit San Salvador voor 1 nacht en dan vooral van zaterdag op zondag. Zaterdagmiddag komen ze aan en zondagmorgen om 11 uur vertrekken ze weer. Van 8 tot 11 uur is het dan ook een drukte van jewelste bij het zwembad, daarna hadden we deze weer voor onszelf. De temperatuur lag, behalve in het noorden, zo rond de 35 graden; we hebben 15 minuten een tropische regenbui gehad, maar toen zaten we in de auto. Je begrijpt, we hebben niks te klagen, maar dat doen we dan ook niet.

  • Algemeen 9
op 8 december 2016 bestemming: El Salvador / San Salvador, reisperiode: november 2016

Prima georganiseerd, flexibel, get what you see, prijs kwaliteit meer dan prima, lokale gidsen excellent, heldere communicatie, goed bereikbaar ook ter plekke.

  • Algemeen 9
op 25 november 2016 bestemming: Nicaragua, reisperiode: oktober 2016

Mijn dochter en ik zijn net thuis van een prachtige reis door Nicaragua. Unico Travel had de reis zo georganiseerd, dat we niks meer op bestemming hoefde te regelen en dat we heerlijk konden ontspannen. De accommodaties waren perfect gelegen en kleinschalig, ook waren er verschillende tours georganiseerd. Vooral mijn dochter vond het sandboarden vanaf de vulkaan helemaal geweldig. Het persoonlijke advies en de tips van Unico Travel hebben ervoor gezorgd dat we een onvergetelijke rondreis door Nicaragua hebben gemaakt. Wij willen zeker terug naar Midden-Amerika, Belize staat op ons verlanglijstje voor volgend jaar en dan laten we de reis ook zeker organiseren door het team van Unico Travel.

  • Algemeen 10
op 24 november 2016 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: juli 2015

Wij wilden graag een keer een reis maken met onze kinderen van 8 en 10. Een veilig en veelzijdig land zochten we. Al snel kwamen we op Costa Rica uit. Zelfstandig organiseren kan goed al had de reis nooit zo bijzonder geworden als dat het nu werd door de kennis en enthousiasme van Barbara. Zij luisterde naar onze wensen en wist dit zo precies raak in de roos te vertalen naar reisschema, rustdagen en wondermooie locaties om te overnachten. Dit is een onvergetelijke reis voor ons geworden Panama was voor ons de slagroom op het toetje.
Kortom een zeer geslaagde ervaring met Unico!

  • Algemeen 8
op 16 november 2016 bestemming: Costa Rica, reisperiode: juni 2012

Een super mooi land met lieve mensen en prachtige locaties. De reis was heel erg goed georganiseerd! Bij Unico Travel wordt je warm ontvangen en door de expertise van Barbara krijg je bij deze reisorganisatie een goed beeld van de reis die je gaat maken .Een goed idee om het later nog een keer over te doen!

  • Algemeen 9
op 15 november 2016 bestemming: Belize, reisperiode: april 2016

Eind april zijn wij met Unico Travel op reis geweest naar Belize. Wij houden erg veel van snorkelen en duiken, maar ook van cultuur en natuur. Hierdoor hebben wij op advies gekozen voor een reis naar Belize. Tijdens de reis van 2 weken hebben wij kennis gemaakt met al het moois dat Belize te bieden heeft, we zijn de reis begonnen in Ambergris Caye. Hier hebben we prachtig kunnen duiken en snorkelen bij The Great Blue Hole, Hol Chan Marine Park en Shark Ray Alley waar onze droom werkelijkheid is geworden; zwemmen tussen koraal met zeeschildpadden, haaien, roggen, dolfijnen en de vele tropische vissen. Ook hebben we Maya ruines bezocht in de omgeving van San Ignacio en een dag Tikal bezocht te Guatemala. De reis was tot in de puntjes geregeld en ook het contact voor, tijdens en na de reis was goed geregeld. Kortom als wij weer op reis willen naar Midden-Amerika, dan zullen we dat zeker weer laten organiseren via Unico Travel!

  • Algemeen 9
op 13 november 2016 bestemming: Panama, reisperiode: juli 2016

Afgelopen zomer heb ik een (geweldige) individuele rondreis gegaan door Panama en Costa Rica van 3 weken. Unico had 2 van de 3 weken georganiseerd en geboekt. Voordat ik op reis ging, had ik regelmatig contact met Unico en gaven ze mij tips en noemden ze aandachtspunten e.d. waarmee ik rekening kon houden. Ik kreeg ook een reisplan, waardoor ik tijdens mijn vakantie wist waar ik moest zijn. Aangezien dit mijn eerste individuele rondreis was, vond ik dit erg prettig. Toen ik op reis was, was Unico ook nog prima bereikbaar. Unico had leuke activiteiten en mooie bestemmingen geboekt, waarmee ik over het algemeen uitermate tevreden was! Enige reden voor mij om geen 10 te geven voor mijn reis is omdat ik één nacht heb besteed bij een resort, waar naar mijn mening vrij weinig viel te doen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat ook niet uit naar resorts. Al met al was het een bijzondere reis en ben ik blij dat ik deze met Unico heb geboekt!

  • Algemeen 9
op 7 november 2016 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: juli 2016

Uitstekende groepsrondreis met 15 deelnemers. Veel gezien, o.a.: San José, Arénal, Rafiki Lodge (Savegre), en Dominical! Iedereen uit de groep, inclusief ik als reisleider, heeft het ervaren als een geweldige reis, waarbij we veel van de mooie cultuur, maar vooral ook natuur, hebben genoten!

  • Algemeen 9
op 6 november 2016 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: januari 2015

De reis was uitstekend voorbereid. We werden zeer goed op weg geholpen met de samenstelling van onze rondreis. De tickets waren op tijd en de gidsen waren zoals gezegd uitstekend. Ook contact tijdens de reis met Unico Travel was geen probleem. We hebben een geweldige vakantie gehad!

  • Algemeen 10
op 5 november 2016 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: oktober 2014

Een prima verzorgde reis, met veel lokale informatie. Goed overzicht van alle te verwachten accommodaties. Geen verrassingen of extra kosten achteraf. Dit heeft ons doen besluiten om in maart 2017 weer een reis te boeken naar Costa Rica via Unico Travel!!

  • Algemeen 10
op 4 november 2016 bestemming: , reisperiode: april 2014

Reis voldeed volkomen aan onze verwachting, meer dan dat. De mix van natuur, cultuur, authenticiteit, rust en plezier was perfect. Elke afspraak met chauffeur, autohuur, gids, hotel klopte. En..bij een vraag onderweg was er direct reactie van UnicoTravel! Avontuur met een gevoel van zekerheid. Hulde!
Prachtige reis, veel aardige mensen, mooie natuur en gelegenheid om prachtige wandelingen te maken, gezellige stadjes naast indrukwekkend Panama City. Kortom een feest.

  • Algemeen 9
op 29 oktober 2016 bestemming: Costa Rica / Haarlem, reisperiode: augustus 2016

Unico Travel heeft in zowel Panama als in Costa Rica zeer mooie locaties en excursies voor ons geregeld. Zo hebben wij als een gezin (kinderen van 14 en 11) een prachtige ervaring opgedaan waar we nog heel lang met plezier op zullen terug kijken.

  • Algemeen 9
op 24 oktober 2016 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: juli 2016

Fijn land, aardige mensen en alles super goed geregeld door Unico Travel, accomodaties, huurauto, transfers per auto of boot en excursies, top!

  • Algemeen 9
op 11 oktober 2016 bestemming: Costa Rica / Costa Rica, reisperiode: juli 2016

Wij hebben een fantastische 22 daagse rondreis door Costa Rica beleeft met onze twee tienerdochters. Unico travel heeft perfect onze uiteenlopende wensen weten te vertalen in een heerlijk sportieve, avontuurlijke, natuur rijke en ook relaxte beleving. Dankzij de lokale kennis en ervaring van Unico weten ze het maximaal uit je vakantietijd te halen zonder het gevoel dat je gehaast naar de volgende locatie moest. Wij hebben ons heerlijk overgegeven aan het programma van Barbara en zijn niet teleurgesteld! Dank voor de goede verzorging en de prachtige herinneringen die wij lang gaan koesteren!

  • Algemeen 9
op 11 oktober 2016 bestemming: Mexico / Oaxaca, reisperiode: september 2016

Afgelopen september via Unico Travel op reis geweest naar Mexico. Het bijzondere is dat we tijdens de reis het echt Mexico hebben leren kennen. We hadden bewust op advies gekozen om alleen naar de provincie Oaxaca te reizen voor 18 dagen. De omgeving van oaxaca stad en de stad zelf heeft zoveel te bieden; Monte Alban, zoutwatermeren, gefietst langs kleine koloniale dorpjes, een mezcal fabriek bezocht. De laatste dagen hebben we heerlijk kunnen ontspannen aan het strand van Puerto Escondido! De reis was super georganiseerd! Ook veel tips gekregen van Unico Travel. Een uniek stukje Mexico! Als wij weer een keer naar Midden-Amerika op reis willen, zullen wij zeker aan Unico Travel denken!

  • Algemeen 9
op 11 oktober 2016 bestemming: Panama / Diversen, reisperiode: september 2016

Unico travel is een klein reisburo wat zeer goed bekend is in de landen in midden Amerika. Dit was ook te merken aan onze reis die zij hadden georganiseerd. Een rondreis door Panama en Costa Rica waar we in prachtige streken en accommodaties terecht kwamen.
Alles was perfect geregeld en ook niet onbelangrijk; tegen een redelijke prijs.
Al met al een topvakantie gehad. Een grote pluim voor Barbara en haar team!!!

  • Algemeen 9
op 29 september 2016 bestemming: Costa Rica / Divers, reisperiode: augustus 2016

Door reisorganisatie reis vooraf mondeling toegelicht met handige tips. Veel (lokale)kennis van het land. Persoonlijke benadering, en goede prijs/kwaliteitsverhouding.

  • Algemeen 9
op 5 september 2016 bestemming: Costa Rica, reisperiode: augustus 2016

Om het persoonlijke contact en de snelle service

  • Algemeen 10
op 25 augustus 2016 bestemming: Costa Rica, reisperiode: augustus 2016

Op maandag 1 augustus 2016 zijn we met 2 personen op een 19 daagse reis door Panama & Costa Rica geweest. Het contact vooraf met Unico Travel verliep zeer goed en naar aanleiding van onze wensen wisten ze al heel snel een reis op maat samen te stellen. Ook aanpassingen en/of toevoegingen waren geen probleem. Daarnaast was het erg prettig dat we enkele weken voor vertrek nog gezamenlijk de reis door hebben kunnen nemen om zo de puntjes op de i te zetten.

De reis was een goede afwisseling tussen reizen en ontspanning en bood ons vervoer met de trein, boot, vliegtuig, taxi’s en een huurauto. In Panama hebben we 7 dagen doorgebracht en genoten van de schitterende natuur, de cultuur van de Guaymi indianen, Panama City en de prachtige treinreis met de Panama Canal Railway company. Ook hebben we kunnen ontspannen aan he strand van Las Lajas. Bij alle reisdagen stond er nuttige informatie in de reisbeschrijving vermeld waar we tijdens onze reis iedere dag iets aan hebben gehad.

Hierna hebben we nog 12 dagen doorgebracht in Costa Rica. Ook hier hebben we verbleven in prachtige accommodaties op schitterende locaties. Met een schitterende snorkeltocht in Drake Bay en Canopy tocht in La Fortuna hebben we veel van de prachtige natuur kunnen zien en verschillende dieren kunnen spotten zoals apen, walvissen, haaien en zeeschildpadden. De laatste 7 dagen van onze reis hebben we een huurauto tot onze beschikking gehad en dit bood ons veel extra vrijheid. We hebben hierdoor op eigen gelegenheid de prachtige routes afgelegd, maar ook zelf leuke uitstapjes kunnen maken tijdens onze verblijf aan de kust in Tambor waar we ook heerlijk hebben ontspannen.

We hebben een schitterende reis gehad waarin we enorm veel hebben beleefd. Het was een perfecte mix van natuur, cultuur, ontspanning en avontuur. We waren erg onder de indruk van de kwaliteit en locaties van de verschillende accommodaties, dat meestal geen massale grootschalige accommodaties waren. Dit alles is tot stand gekomen door goed contact met Unico Travel voor, na en tijdens onze reis. Voor een reis door Panama & Costa Rica zouden wij Unico Travel dan ook zeker aanraden!

  • Algemeen 8
op 18 augustus 2016 bestemming: Costa Rica / Costa Rica, reisperiode: augustus 2016

We zijn net thuis van een unieke reis naar Costa Rica met ons gezin. Costa Rica is een heel toegankelijk land voor gezinnen met jonge kinderen. We hebben samen heel diverse en unieke dingen kunnen beleven. Zweven door te boomtoppen van de jungle aan zip lines, snorkelen in de Stille oceaan, heel wat wilde dieren spotten in de jungle, avontuurlijke wandelingen, spelen en luieren op verlaten tropische stranden, vulkanen ontdekken en nog veel meer. Unico travel heeft zowel voor de reis als tijdens de reis een echte service op maat geboden. We hebben vooraf getwijfeld om de reis zelf te organiseren, maar zijn heel tevreden dat we toch voor een samenwerking met Unico Travel hebben gekozen. Barbara kent Costa Rica zeer goed en helpt je zo de beste plaatsjes uit te kiezen. Bovendien is het echt een luxe om je tijdens de reis van niets te moeten aantrekken en gerust te kunnen zijn dat alles er is wanneer het er moet zijn. Doordat onze vlucht naar Costa Rica tijdens de heenreis werd gecanceled, hebben we last minute het eerste deel van onze reis moeten reorganiseren. Ook hier kregen we een super service van Barbara van Unico Travel: binnen een handomdraai werd alles aangepast zodat we gerust konden zijn en deze minder leuke ervaring snel waren vergeten. Met andere woorden: Unico Travel én Costa Rica zijn absolute aanraders!
1 minder positief puntje aan Costa Rica: het is een duur land, je moet bijna voor alles betalen en excursies zijn duur. Dit is allicht de prijs die je betaalt voor het feit dat het land wel alle voorzieningen heeft en daardoor ideaal is voor jonge kinderen. Het heeft ons echter niet belet om er volop van te genieten!

  • Algemeen 9
op 12 augustus 2016 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: juli 2016

Hadden Unico Travel ontmoet op een reisbeurs en waren direct gecharmeerd door het enthousiasme van Barbara De Groot. Ze vroeg ons wat onze interesses waren (natuur, fotografie, comfort, rondreis en lekker eten) en ging daarmee aan de slag om een reisplan voor te stellen en met ons te bespreken. We hebben drie schitterende weken beleefd in Costa Rica (Tortuguero, Maquenque (lodge bij de grens bij Nicaragua), Arenal, Las Nubes, de Quetzal gezien in Dota de San Gerardo en een schitterende week in het prachtige Corcovado). De reis was zeer goed georganiseerd - alle lodges, transfers en huurauto goed geregeld. DE natuur van Costa Rica is overweldigend, de vriendelijkheid van de Ticos legendarisch. We kunnen Costa Rica en Unico Travel alleen maar aanbevelen ... Een schitterende ervaring!

  • Algemeen 10
op 8 juli 2016 bestemming: Costa Rica, reisperiode: juni 2016

Unico Travel heeft aandacht voor persoonlijke wensen en neemt de tijd om dat te verkennen. Dat maakt dat er uiteindelijk een voorstel komt wat perfect aansluit voor een ideale vakantie! Goede service, persoonlijk bekend met het land en een grote mate van betrokkenheid!

  • Algemeen 8
op 5 juni 2016 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: april 2016

Onlangs een prachtige 14-daagse individuele rondreis gemaakt door Costa Rica. We zijn op de vakantiebeurs in contact gekomen met Unico Travel. Van het begin tot het eind hebben wij een prima service ervaren en zijn we goed geadviseerd. Zelfs tijdens de reis konden we bij vragen een beroep doen op Unico Travel en werd een verjaardag van een van ons niet onopgemerkt gelaten. Echt een hele fijne persoonlijke service. De besproken accommodaties, arrangementen en huurauto waren perfect georganiseerd.

  • Algemeen 9
op 9 april 2016 bestemming: El Salvador / Diversen, reisperiode: februari 2016

Weer een geweldige reis gemaakt welke voor ons op maat is aangeboden door Unico Travel. Met name El Salvador is een prachtig land, mooie locaties, heerlijk eten, zeer vriendelijk mensen en in tegenstelling, tot wat waarschijnlijk een hoop mensen denken, zeer veilig. Wij hebben ons geen moment onveilig gevoeld tijdens onze rondreis in El Salvador en Nicaraqua. De laatste 5 dagen van onze 30 dagen durende rondreis hebben we doorgebracht op Litlle Corn Island. Wat een heerlijke manier om een prachtige vakantie mee af te sluiten.

  • Algemeen 9
op 20 maart 2016 bestemming: Costa Rica / rondreis, reisperiode: januari 2016

Wat een fotogeniek land! Alles goed geregeld door Unico Travel. We hebben een afwisselende reis gemaakt door Costa Rica waar we veel natuur hebben gezien en o.a. een kookworkshop gedaan bij de lokale bevolking!

  • Algemeen 8
op 7 maart 2016 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: februari 2016

Unico Travel heeft ons een hele relaxte, maar vooral prachtige vakantie bezorgd. Barbara is erg behulpzaam en kan je veel vertellen over het land. Zij heeft de rondreis tot in de puntjes geregeld voor ons. Vooral de accommodaties die zij aanbeveelt zijn erg bijzonder.

  • Algemeen 9
op 5 maart 2016 bestemming: Belize / rondreis, reisperiode: februari 2016

Op Valentijnsdag 2016 gingen wij voor de derde keer op reis met Unico Travel. Dit keer naar de nieuwe bestemming Belize. Wat een ontdekking! Belize is onterecht onbekend in Nederland. We zijn begonnen op Caye Caulker: een mini koraaleiland in de Caraïbische zee met een heerlijke laid-back rastafari-reggae sfeer. Er rijden alleen maar golfkarretjes en beachbikes, er staan palmbomen en er zijn eindeloos veel fijne restaurantjes. Een topplek om te gaan snorkelen; wij zagen zee-schildpadden, haaien, roggen en veel andere vis en koraal. Je kunt er ook goed (vlieg)vissen. Onze tweede plek was La Milpa, middenin de jungle. De gidsen van deze lodge maken de belofte van deze plek helemaal waar! Dankzij hun vakkundige kennis zagen wij eindeloos veel tropische vogels en zelfs vosjes en herten. Het is wel een hele dure plek: de lodge, de gidsen en het eten kosten veel geld. De rit van La Milpa naar San Ignacio ging dwars door Belize heen door prachtig ongerept regenwoud. Onderweg vonden we anderhalve meter boa constructor op de weg. In San Ignacio hebben we verschillende schitterende Maya tempels bezocht met als hoogtepunt Tikal in Guatamala. Zeer indrukwekkend en supergoed geregeld via Mayawalk excursies. Sla ook vooral de lokale Maya ruïne Cahal Pech niet over, wij hadden de site voor onszelf en hebben genoten. We hebben ook het leguanen-centrum bezocht waar je de leguanen zelf mag vasthouden. Het is ook dé plek om souvenirs te kopen, veel keus voor een goede prijs. Onze laatste stop was in Placencia in het zuiden van Belize aan de kust. Helaas hadden we daar last van een koufront. Hoewel de temperatuur nog steeds 25 graden was, doet een bewolkte hemel het tropische sfeertje geen goed. Toch hebben we nog heel mooi gesnorkeld en ook weer heerlijk gegeten. Heel veel garnalen en vis. Je kunt hier ook leuk kanoën op zee en in de lagune. Al met al heeft Belize heel veel te bieden en omdat het een klein land is, kun je heel veel zien in relatief weinig tijd.

  • Algemeen 8
op 24 januari 2016 bestemming: , reisperiode: december 2015

We hadden Unico Travel gevonden bij het zoeken op google. We zochten een klein reisbureau die een individuele reis voor ons kon samenstellen. Wij zijn allebei wat meer sportieve mensen, dus we wilden wat meer avontuur en veel van het land zien. Barbara (de eigenaresse van Unico Travel) heeft een prachtige reis voor ons samengesteld (22 dagen), die onze verwachtingen overtrof. Het contact met Barbara was altijd heel prettig en direct! Voor ons was het een reis om nooit meer te vergeten.

  • Algemeen 10
op 25 november 2015 bestemming: , reisperiode: oktober 2015

De persoonlijke aanpak van Unico Travel maakt je reis bijzonder en uniek, zodat iedere dag een nieuw avontuur wordt. Tijdens de je persoonlijke rondreis blijft de service aanwezig zodat alles perfect georganiseerd wordt.

  • Algemeen 10
op 5 oktober 2015 bestemming: Costa Rica / Rondreis, reisperiode: juli 2015

Op 18 juli ben ik met mijn 2 kids (11 en 13 jaar) begonnen aan onze 23 daagse rondreis door Costa Rica met een 4 daagse uitstapje naar Panama.
De eerste 7 dagen van onze reis hebben we zelf met een huurauto gereden., daarna was het verdere vervoer geregeld mbt boot, taxi en bus.
Mooie accommodaties, geweldige natuur en prachtige uitzichten. We hebben veel activiteiten gedaan; hanging bridges, Canopy- tour, Quetzal spotten, duiken, snorkelen en natuurlijk de vele wandelingen (met gids) door de prachtige nationale parken van Costa Rica.
De dolfijnen tour bij Cabinas Jimenez is echt een aanrader. Super enthousiaste kapitein met een boot met voorop 2 hoge stoelen om dolfijnen te spotten.
Het 4 daagse uitstapje naar Panama is ons iets minder goed bevallen; grensovergang Pasoa Canoas voelde niet veilig en ook de accommodatie Playa Bluff lodge in Bocas de Toro viel echt uit de toon bij alle andere.
Weer terug in Costa Rica hebben we nog een aantal mooie dagen aan de Caribische kust gehad.
Met als afsluiting een bezoek aan Tortuquero . Een prachtig slot van onze mooi vakantie.
Barbara van Unico Travel bedankt voor het meedenken en invullen van onze reisplannen.. En fijn dat je altijd bereikbaar was tijdens onze reis.

  • Algemeen 9
  • 1