Fuerteventura
Fuerteventura maakt onderdeel uit van de zonovergoten Canarische Eilanden. Zon, zee en strand zijn echter niet de enige mogelijkheden op het eiland. De goede infrastructuur maakt rondtoeren erg gemakkelijk waardoor je geen enkele bezienswaardigheid hoeft te missen. Zo bevindt zich op korte afstand het bijzondere eilandje genaamd Los Lobos. Daarnaast kunnen het authentieke molentje en de gigantische standbeelden zeker niet over het hoofd worden gezien.
Plaatsen in de buurt van Fuerteventura (Spanje) :
Ervaringen
Bezienswaardigheden
Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Fuerteventura
Historische windmolen (Fuerteventura)
In het midden van Fuerteventura is een prachtige gerestaureerde historische molen te vinden. Vandaag de dag behoort deze molen tot een van de toeristische attracties. De binnenkant is versierd met stukjes volkskunst en er is een ambachtelijke winkel gevestigd met alleen de lokaal geproduceerde producten. Ook is er een ruimte voor tentoonstellingen van archeologische voorwerpen en schilderijen en audiovisuele presentaties. Wie het binnen al snel gezien heeft, kan zich buiten gaan vergapen aan de prachtige cactustuin.
Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.
Vervoer
Over het eiland lopen circa 16 buslijnen. De bus is perfect om het eiland te ontdekken. Zo is het mogelijk om de bus te nemen van Caleta de Fuste naar de hoofdstad, deze rit maak je in ongeveer 20 minuten. De reis van de hoofdstad naar Corralejo neemt circa 40 minuten tijd in beslag. Naast de bus is het nemen van een taxi ook mogelijk. De kosten van taxi's liggen wat lager in vergelijking met Nederland. Eilandhoppen kan prima met de boot waarbij de reistijd van bijvoorbeeld Fuerteventura naar Lanzarote slechts 20 minuten is. Van treinen is op Fuerteventura nauwelijks sprake, met uitzondering van de kleine toeristentreinen. Op het zuidelijke deel van Caleta kun je een kameelrit maken van ongeveer 20 minuten.
Geschiedenis
Fuerteventura heeft niet altijd een zonnige kant gehad. Zo werd slavenhandel in de 16e en 17e eeuw een zeer bekend begrip en plunderden Algerijnse piraten en Berbers regelmatig de kuststeden. In die tijd werden honderden eilandbewoners ontvoerd. Vanaf het einde van de 17e eeuw kampte het eiland ook nog eens met vele droogteperiodes, waardoor de hongersnood alsmaar terugkeerde. Veel bewoners werden hierdoor gedwongen om te emigreren. De vulkaanuitbarstingen op Lanzarote van 1730 tot 1736 zorgde voor nog meer emigranten. In oktober 1740 vielen de Engelsen Tuineje aan. Een kleine groep boeren lukte het om de Engelsen weg te jaren in de Slag van Tamasite. De aandacht ging vanaf het jaar 1797 uit naar het hedendaagse Puerto del Rosario. Hier was een haven aangelegd waar niet veel later een groot aantal geiten naartoe werd gelokt. Dit leverde de naam Puerto de Cabras op, wat 'Geitenhaven' betekent. In het jaar 1835 werd het kleine dorp een zelfstandige gemeente. Al snel werd Puerto de Cabras de belangrijkste havenstad van het eiland en in de 19e eeuw benoemd tot de hoofdstad. De inwoners van de stad vonden 'Geitenhaven' maar een rare naam, waarna de haven een naamsverandering ondervond. De naam van de haven werd veranderd in Puerto del Rosario, wat staat voor de 'Haven van de Rozenkrans'.