León

San Marcos Klooster - León
San Marcos Klooster - León

León bevindt zich in het noordwesten van Spanje. Van de Leonese gewoontes is Semana Santa (Pasen) de meest indrukwekkende, met veel processies door de binnenstad. Naast Pasen kan je eveneens genieten van de heidense processie voor de begraving van Genarín. Genarín was een arme en zeer bekende (drinkende) burger die overreden werd door de eerste vuilniswagen van de stad. De processie is een tocht door de stad met veel orujo (een likeur op basis van druiven) tot aan de kant van de stadswal waar Genarín vermoedelijk is overleden. Daar laat men wat kaas, een fles orujo en twee sinaasappels achter om hem te eren.

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart León
Plaatsen in de buurt van León:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van León

Basiliek van San Isidoro (León)

Basiliek van San Isidoro
Basiliek van San Isidoro

De christelijke Basiliek van San Isidoro komt uit de 10e eeuw. Oorspronkelijk was de klooster gewijd aan San Pelayo. Isidore was de aartsbisschop van Sevilla. Zijn relieken zijn meegenomen naar León en zijn tombe trekt erg veel bezoekers. Op de gevel van de basiliek zie je een beeld van Isidore, gekleed als Santiago Matamoros. In de kerk vind je veel romaanse muurschilderingen.

Casa de los Botines (León)

Casa de los Botines
Casa de los Botines

De Casa de los Botines is een neogotisch gebouw dat is ontworpen door de beroemde architect Gaudi. Het gebouw dient als hoofdkwartier van de lokale spaarbank, Caja España. Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen, een zolder en een kelder.

León Kathedraal (León)

León Kathedraal
León Kathedraal

Het belangrijkste herkenningspunt van León is de León Kathedraal. Op deze plek waren eerst Romeinse baden gebouwd, maar koning Ordoño II besloot het om te bouwen tot een paleis. De bouw van de kathedraal eindigde officieel in de 16e eeuw. Het gebouw heeft twee hoge torens en bijna 1.800 vierkante meter aan glas-in-lood ramen. Het museum van de kathedraal is ook zeker een bezoekje waard.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

Geschiedenis

León werd gesticht in de 1e eeuw v. Chr. door het Romeinse legioen Legio VI Victrix. In 68 na Chr. richtte de Legio VII Gemina een vast legerkamp op dat later de oorsprong van de stad werd. De huidige naam komt uit het Latijnse Legio VII Gemina. De geschiedenis van León na het Romeinse keizerrijk komt in het algemeen overeen met die van het Koninkrijk León. Het kamp van het legioen in Asturië groeide uit tot een belangrijke stad, die de aanvallen van de Visigoten (West-Goten) weerstond tot 586 na Chr. In dat jaar werd de stad door Leovigild veroverd. León was een van de weinige steden die van de Visigoten haar fortificaties mocht behouden. Hetzelfde fort dat de Romeinen hadden opgericht om de vlakte te beschermen tegen de inwoners van de bergen werd tijdens de gevechten tegen de Moorse overweldigers een post om de bergen te beschermen, als laatste toevlucht van de Spaanse onafhankelijkheid. Toch viel de stad in handen van de Moren bij de eerste aanval in 712, en het werd pas teruggewonnen door Ordoño I van Asturië in 850.

Heb je interesse in een reis naar León? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar León, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Spanje? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen