León

San Marcos Klooster - León
San Marcos Klooster - León

León bevindt zich in het noordwesten van Spanje. Van de Leonese gewoontes is Semana Santa (Pasen) de meest indrukwekkende, met veel processies door de binnenstad. Naast Pasen kan je eveneens genieten van de heidense processie voor de begraving van Genarín. Genarín was een arme en zeer bekende (drinkende) burger die overreden werd door de eerste vuilniswagen van de stad. De processie is een tocht door de stad met veel orujo (een likeur op basis van druiven) tot aan de kant van de stadswal waar Genarín vermoedelijk is overleden. Daar laat men wat kaas, een fles orujo en twee sinaasappels achter om hem te eren.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Landkaart León
Plaatsen in de buurt van León (Spanje) :
 • Oviedo (88 km)
 • Gijón (105 km)
 • Valladolid (126 km)
 • Lugo (169 km)
 • Santander (172 km)
 • Salamanca (182 km)
 • Bilbao (226 km)
 • A Coruña (245 km)
 • Santiago de Compostela (245 km)
 • Madrid (288 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van León

  Basiliek van San Isidoro (León)

  Basiliek van San Isidoro
  Basiliek van San Isidoro
  Kaart met locatie Basiliek van San Isidoro

  De christelijke Basiliek van San Isidoro komt uit de 10e eeuw. Oorspronkelijk was de klooster gewijd aan San Pelayo. Isidore was de aartsbisschop van Sevilla. Zijn relieken zijn meegenomen naar León en zijn tombe trekt erg veel bezoekers. Op de gevel van de basiliek zie je een beeld van Isidore, gekleed als Santiago Matamoros. In de kerk vind je veel romaanse muurschilderingen.

  Casa de los Botines (León)

  Casa de los Botines
  Casa de los Botines
  Kaart met locatie Casa de los Botines

  De Casa de los Botines is een neogotisch gebouw dat is ontworpen door de beroemde architect Gaudi. Het gebouw dient als hoofdkwartier van de lokale spaarbank, Caja España. Het gebouw bestaat uit vier verdiepingen, een zolder en een kelder.

  León Kathedraal (León)

  León Kathedraal
  León Kathedraal
  Kaart met locatie León Kathedraal

  Het belangrijkste herkenningspunt van León is de León Kathedraal. Op deze plek waren eerst Romeinse baden gebouwd, maar koning Ordoño II besloot het om te bouwen tot een paleis. De bouw van de kathedraal eindigde officieel in de 16e eeuw. Het gebouw heeft twee hoge torens en bijna 1.800 vierkante meter aan glas-in-lood ramen. Het museum van de kathedraal is ook zeker een bezoekje waard.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Geschiedenis

  León werd gesticht in de 1e eeuw v. Chr. door het Romeinse legioen Legio VI Victrix. In 68 na Chr. richtte de Legio VII Gemina een vast legerkamp op dat later de oorsprong van de stad werd. De huidige naam komt uit het Latijnse Legio VII Gemina. De geschiedenis van León na het Romeinse keizerrijk komt in het algemeen overeen met die van het Koninkrijk León. Het kamp van het legioen in Asturië groeide uit tot een belangrijke stad, die de aanvallen van de Visigoten (West-Goten) weerstond tot 586 na Chr. In dat jaar werd de stad door Leovigild veroverd. León was een van de weinige steden die van de Visigoten haar fortificaties mocht behouden. Hetzelfde fort dat de Romeinen hadden opgericht om de vlakte te beschermen tegen de inwoners van de bergen werd tijdens de gevechten tegen de Moorse overweldigers een post om de bergen te beschermen, als laatste toevlucht van de Spaanse onafhankelijkheid. Toch viel de stad in handen van de Moren bij de eerste aanval in 712, en het werd pas teruggewonnen door Ordoño I van Asturië in 850.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar León