Oviedo

Paraplu-plein in Oviedo - Spanje
Paraplu-plein in Oviedo - Spanje

Oviedo is de hoofdstad van de gemeente in de Spaanse provincie Asturië. De stad ligt in een hele mooie omgeving met veel bezienswaardigheden. Het plaatsje heeft ontelbare pleintjes zoals bijvoorbeeld Plaza de Alfonso II El Costo, ook wel Plaza de Catedral genoemd. Op dit plein staat de reusachtige La Santa Iglesia Basilica. Wanneer je de imposante gebouwen even beu bent kun je tot rust komen in het groene stadspark Campo de Francisco. Het park heeft een aantal mooie fonteinen en ligt midden in de stad. Kun je geen genoeg krijgen van de groene omgeving dan kun je het Parque Natural de Somiedo bezoeken. Dit park ligt op 48 kilometer afstand van Oviedo en kent een aantal hoge bergen en diepe valleien met heel veel begroeiing. Na een dag wandelen door het park krijg je trek. Een echt streekgerecht is fabada. Dit is een schotel van witte bonen met vlees en daarbij drink je een Cider. Elk dorp in het noordwestelijke deel van Spanje heeft zijn eigen Cidersoort.

Heb je weinig kennis van Spanje? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Oviedo
Plaatsen in de buurt van Oviedo (Spanje) :
 • Gijón (25 km)
 • León (88 km)
 • Lugo (145 km)
 • Santander (165 km)
 • A Coruña (206 km)
 • Valladolid (211 km)
 • Santiago de Compostela (225 km)
 • Bilbao (235 km)
 • Salamanca (267 km)
 • San Sebastián (313 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Oviedo

  De Kathedraal van Oviedo (Oviedo)

  De Kathedraal van Oviedo werd gebouwd in de 16e eeuw en bewaart in zijn interieur één van de schatkamers van het Christendom, de Heilige Kamer, waar relikwieën, de Arca Santa, het Cruz de los Ángeles en het Cruz de la Victoria worden vereerd. De kathedraal werd ooit gebouw in opdracht van de toenmalige koning Alfonso II van Asturië. 

  Plaza de Alfonso II El Costo (Oviedo)

  Het meest bekende plein van de stad Oviedo is Plaza de Alfonso II El Costo. Het is mede zo bekend doordat de kathedraal aan dit plein ligt, waardoor het ook wel bekend staat als Plaza de la Cathedral. Er liggen daarnaast vele mooie gebouwen aan het plein, met onder andere statige paleisjes en een van de oudste gebouwen van de stad. Het fraaie Casa de la Rua, uit de 15e eeuw, heeft een mooi plekje aan het plein. 

  San Julián de los Prados (Oviedo)

  San Julián de los Prados
  San Julián de los Prados
  Kaart met locatie San Julián de los Prados

  San Julián de los Prados, ook wel bekend onder de naam Santullano, was tot de 11e eeuw de grootste christelijke constructie in Spanje. Van de drie preromaanse kerken die er nog te vinden zijn in Oviedo is dit wel nog steeds de grootste. De kerk heeft een lengte van 30 meter en een breedte van 25 meter. De kerk werd ooit gemaakt in de 9e eeuw en ligt net iets buiten het centrum.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Vervoer

  Oviedo is prima te bereiken met de auto. Kom je liever met de trein, dan kan dat ook want de streek heeft een uitgebreid spoornetwerk. De stad ligt aan een treinroute die loopt van Madrid tot Gijón. Op 46 kilometer van de stad vind je het vliegveld waar zowel nationale als internationale vluchten vertrekken.

  Geschiedenis

  Oviedo werd gesticht door Fruela I van Asturië op 25 november 761. Volgens de legende was hij met zijn gevolg op jacht en zocht een plek om een stad te bouwen, dichterbij het jachtgebied. Hij vroeg aan zijn kompanen: 'Waar moeten we een stad bouwen?'. Die antwoordden toen 'Ubi edo', 'waar en hoe'. Zo was de naam van de stad geboren. In 1521 is de stad gedeeltelijk verwoest door een brand waarna het nog jaren duurde voor de stad in z'n geheel was opgebouwd. De eeuwen erna ging het aanzien van de stad flink achteruit maar door de mijnindustrie in de 20e eeuw kreeg het zijn status weer terug.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Oviedo