Gijón

Oude universiteit van Gijón - Spanje
Oude universiteit van Gijón - Spanje

Gijón is een plaats in de Spaanse provincie Asturië. In deze stad vind je veel scheepvaart en industrie, Gijón heeft namelijk een van de grootste havens van Noord-Spanje. In de visserswijk van Cimadevilla ligt het historische centrum van de stad. Door Cimadevilla worden de twee grote stranden San Lorenzo en Poniente gescheiden. In het centrum van de stad liggen enkele musea, zoals bijvoorbeeld Museo de Gijón Casa Natal Jovellanos, het doedelzakmuseum en het museum van de Romeinse warmwaterbronnen. In het eerste genoemde museum is een verzameling van de Asturiaanse schilderkunst tentoongesteld en het is tevens het geboortehuis van Gapas Melchor de Jovellanos. Deze policitus en schilder was een belangrijk persoon tijdens de Spaanse Verlichting. In het museum van de de Romeinse warmwaterbronnen kun je verschillende bronbaden uit de eerste eeuwen van onze jaartelling aanschouwen. Andere hoogtepunten van Gijón zijn de muur van San Lorenzo, waar je een mooie wandeling langs kunt maken, en het Paleis van Revillagigedo.

Patricia '', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Landkaart Gijón
Plaatsen in de buurt van Gijón (Spanje) :
 • Oviedo (25 km)
 • León (105 km)
 • Santander (150 km)
 • Lugo (165 km)
 • A Coruña (221 km)
 • Bilbao (222 km)
 • Valladolid (223 km)
 • Santiago de Compostela (245 km)
 • Salamanca (287 km)
 • San Sebastián (299 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Gijón

  Kunstwerk Ode aan de Horizon (Gijón)

  Kunstwerk Ode aan de Horizon
  Kunstwerk Ode aan de Horizon
  Kaart met locatie Kunstwerk Ode aan de Horizon

  Het kunstwerk Ode aan de Horizon is het toeristische symbool van Gijón en bevindt zich op de Cerro de Santa Catalina, de plaats van een vroegere militaire vesting die later werd getransformeerd in een park. Het sculptuur werd ontworpen door Eduardo Chillida.

  Laboral Ciudad de la Cultura (Gijón)

  Laboral Ciudad de la Cultura wordt door Tripadvisor aangewezen als de nr. 1 van te bezoeken dingen in Gijón. Het is een architectonisch juweeltje wat onderschat wordt door velen. Er worden activiteiten georganiseerd, concerten gegeven, tentoonstellingen gehouden en je kunt een rondleiding krijgen door het gebouw.

  Museo de Gijón Casa Natal Jovellanos (Gijón)

  Museo de Gijón Casa Natal Jovellanos bestaat sinds 1971 en herbergt verzamelingen van de Asturiaanse schilderkunst.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven van Asturië is de dichtstbijzijnde luchthaven vanuit Gijón. Dit vliegveld ligt op ongeveer 40 km afstand van de plaats. Vanuit Gijón kun je per trein naar Madrid, Alicante, Barcelona, Zaragoza, Oviedo en andere steden in Asturië. In Gijón zelf kun je gebruik maken van verschillende buslijnen die verschillende plekken van de plaats aandoen.

  Geschiedenis

  De naam van Gijón is afgeleid van de naam 'Gigia. Tijdens de Middeleeuwen de Romeinse tijd stond de stad namelijk bekend onder deze naam. Net zoals de rest van Spanje is deze plaats bezet geweest door onder andere de Visigoten en de Arabieren. In de 8e eeuw was Gijón zelf de hoofdstad van het territorium van de Moslim bezetting. In de 8e eeuw werd de plaats  Tot 1270 was de plaats nooit geregistreerd als een gemeente, maar Alfonso X van Castilië benoemde Gijón in datzelfde jaar tot een dorp. In de 15e en de 16e eeuw werd de haven van Gijón gebouwd. Deze werd enkele eeuwen later uitgebreid en behoort tegenwoordig tot een van de grootste havens van Noord-Spanje. Tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936-1939) werd Gijón grotendeels verwoest. De stad werd sindsdien naar moderne plannen wederopgebouwd, zodat van de weinige oude gebouwen bijna niets is overgebleven.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Gijón