333TRAVELCARE zet zich in voor Mary’s Sweet Orphanage

Geschreven op 28 juli 2016 door Vanessa

Project Mary’s Sweet Orphanage van 333TRAVELCARE
Project Mary’s Sweet Orphanage van 333TRAVELCARE
333TRAVELCARE is een initiatief van 333TRAVEL met als doel de minder bedeelde mensen in Azië te ondersteunen met langdurige projecten om uiteindelijk zelf in hun eigen bestaan te voorzien. In 2016 is er een nieuw project gestart: Mary’s Sweet Orphanage.

Mary’s Sweet Home is in 1987 opgezet door Mary, een onderwijzeres uit Shan State in Birma. Al jaren vangt ze wezen en ontheemde kinderen op in haar eigen huis en gaf Engelse les aan kinderen uit het dorp. Mary’s Sweet Home bevindt zich aan de noordelijke Thais-Birmese grens. Er kunnen zes kinderen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar worden opgevangen en verzorgd en Engelse les wordt gegeven aan 70 kinderen uit het dorp. Daarnaast ondersteunt Mary’s Sweet Home zes jong volwassenen die in Chiang Mai vervolgonderwijs volgen.

In november 2015 is Mary overleden en heeft haar kleindochter Yulinda de leiding van het huis en de school overgenomen. Zij werd al eerder door Mary voorbereid op deze verantwoordelijkheid. 333TRAVELCARE geeft een bijdrage aan de noodzakelijke opknapbeurten van het tehuis en het learning centre. Zo worden er drie warme douches geïnstalleerd, voor de meisjes, voor de jongens en voor de staf. Nu wast iedereen zich met water dat met name in de winter en regentijd steenkoud is (bucketshower). Ook wordt er een kantoortje gemaakt met bureaus, computers en kasten voor de staf.

Draag jij dit project een warm hart toe, dan kun je doneren via deze website.

Nieuws