Nieuwe rondreis Mambo naar Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe

Geschreven op 22 mei 2015 door Eva

Olifant in Zuid Afrika
Olifant in Zuid Afrika
Mambo organiseert vanaf 9 juli 2015 een rondreis naar Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Daarnaast kun je binnenkort ook een nieuwe website verwachten van deze reisorganisatie. De rondreis zal voor een groot deel in het teken staan van wildlife spotten in de vele natuurparken en outdoor activiteiten in Victoria Falls. In Botswana zijn de beste wildparken van zuidelijk Afrika te vinden. In Zimbabwe is de bekendste attractie Victoria Falls samen met de Niagara Falls, dit zijn samen de meest indrukwekkende watervallen ter wereld.

Je komt onder andere oog-in-oog te staan met nijlpaarden, leeuwen, luipaarden, buffels en olifanten. Ook slaap je onder de sterrenhemel en word je wakker met 360 graden uitzicht om je heen. Je spot olifanten tijdens een sunset cruise op de Chobe River en ervaart adrenalinekicks bij de Victoria Falls. Voor tenten en matrassen wordt gezorgd, je hoeft alleen je eigen slaapzak en (opblaas) kussen mee te nemen. Enkele nachten zul je ook in een echt bed slapen, dit kan zowel in een hutje als een hostel zijn. De Afrikaanse wintermaanden (mei t/m oktober) zijn ideale maanden om te reizen. Het is dan een droge maar koele periode. In de maanden juli en augustus is het slim om rekening te houden met mogelijke nachtvorst. De gemiddelde (dag)temperatuur is dan zo'n 25 graden.

Deze rondreis sluit je af met een rit op een olifant. De gids die meegaat op reis is Zuid-Afrikaans en spreekt voornamelijk Engels. Maar omdat Afrikaans op Nederlands lijkt kun je waarschijnlijk ook aardig communiceren in het Afrikaans/Nederlands. Let op: de reizen van 29 juli 2015 en 30 oktober 2015 worden in omgekeerde volgorde uitgevoerd, dus beginnend in Harare en eindigend in Pretoria.

Nieuws