Nieuw bij SNP: Kampeerrondreizen Portugal en IJsland

Geschreven op 29 mei 2019 door Femke

Akureyri in IJsland
Akureyri in IJsland
Vanaf nu kun je met SNP een avontuurlijke kampeerrondreis maken op bestemmingen waar je niet of niet zo makkelijk met je eigen auto kunt komen. Je hebt de keuze uit een 8-daagse rondreis door IJsland of een 9-daagse rondreis door Portugal. SNP regelt een huurauto en complete kampeeruitrusting voor je, het enige wat jij hoeft te doen is naar je bestemming te reizen en te genieten.

Kampeerrondreis Portugal met SNP

In Portugal begint de reis in het mooie historische stadje Tomar. Je volgt daarna de vallei van de Zezere met fijne rivierstrandjes en mooie beekdalen. Via de groene dalen en bijzondere granietbergen van de Serra da Estrela reis je naar het verrassende Geopark van Arouca. In de omgeving van universiteitsstad Goimbra is ook veel prachtige natuur te bewonderen. Je vindt hier prachtige 'schistdorpen' in groene en waterrijke valleien verscholen. Aan de kust kun je op en top genieten van de rust. Via het bekende surfparadijs Nazaré ga je vervolgens naar bedevaartsoord Fatima. De reis sluit je af in Serra de Aires e Candeira, een klein en rustig natuurpark waar je indrukwekkende druipsteengrotten vindt. Ook kun je hier een mooie wandeling maken langs de spectaculaire kalkkliffen.

Kampeerrondreis IJsland met SNP

Het noorden van IJsland is nog niet zo druk bezocht in vergelijking met het zuiden. Tijdens deze kampeerrondreis kom je langs eindeloze lavavelden, grillige vulkaanketens en steile vogelkliffen. Je hebt echt even het gevoel dat je alleen op de wereld bent. Voor natuurliefhebbers is dit een droom die uit komt! De eerste kampeerplaats ligt vlakbij de Godafossswaterval en is een ideale uitvalsbasis om Myvatn met de Hverfjell krater, geothermische bronnen en zwarte lavavelden te verkennen. Spot walvissen in de baai van Husavik en maak een wandeling in het nationale park Jökulsárglúfur. Je kampeert hier zelfs aan de rand van een kloof. De reis wordt in Egilsstadir afgesloten. Hier kun je wandelen aan de voet van het Deurgebergte of een bezoek brengen aan de Seydisfjördur, de Eskifjördur en de Stödvarfjördur.

Nieuws