Reisleiders SNP worden duurzaamheidsexpert

Geschreven op 25 april 2013 door Vanessa

Mursi-stam in EthiopiŽ
Mursi-stam in EthiopiŽ
SNP Natuurreizen uit Nijmegen heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zij streven ernaar om bij de samenstelling van het reisprogramma de negatieve effecten tot een minimum te beperken en de positieve effecten juist te stimuleren, zonder dat dit ten koste gaat van het reisplezier. Om hier nog meer grip op te krijgen gaan zij hun reisleiders opleiden tot duurzaamheidsexpert. Zo kunnen zij bijvoorbeeld tijdens de reizen de omgeving in de gaten houden en ingrijpen waar nodig.

Deze module 'Duurzaam Reizen' is een uitbreiding op de ANVR-gecertificeerde opleiding die al gegeven werd aan alle reisleiders. Tijdens deze module worden alle facetten van het beleid van SNP op het gebied van duurzaamheid besproken. De focus ligt hier vooral op de rol die de reisleider daarbij speelt. Zo vormen reisleiders vaak de ‘oren en ogen’ op de bestemming en kunnen afspraken die gemaakt zijn met leveranciers over de uitvoer van de verschillende diensten beoordeeld worden. Ook de eventuele melding van vormen van kindersekstoerisme komt aan bod en er wordt gediscussieerd aan de hand van de documentaire ‘Framing the Other’ over toerisme en de Mursi-stam in Ethiopië.

Op woensdag 9 januari 2013 heeft SNP het eerste Travelife Certified duurzaamheidscertificaat voor touroperators ontvangen. Tevens TUI Nederland (KRAS.nl, Arke en Holland International), en Kuoni (Shoestring, Koning Aap en YourWay2GO) hebben dit certificaat ontvangen uit handen van de Secretaris-Generaal. Tijdens de door ANVR georganiseerde ‘Changes in Tourism’-dag op de Vakantiebeurs ontving SNP tevens de Groene Veer.

Nieuws