Nieuw: Bewonder jugendstil in Hessen met SRC

Geschreven op 17 juni 2019 door Femke

Dom van Fulda in Hessen
Dom van Fulda in Hessen
SRC Reizen stelt de mooiste cultuur- en rondreizen samen voor reizigers. De nieuwste cultuurreis staat in het teken van de jugendstil. Ontdek in de Duitse deelstaat Hessen de elegante kunst en architectuur van de jugendstil, vol bloemmotieven en geometrische vormen. De korte kunstreis van vier dagen neemt je mee naar Hessen, waar rond 1900 de jugendstil enorm populair was. 

Wiesbaden

Tijdens de reis wordt er overnacht in Wiesbaden. In deze plaats wordt ook het Museum Wiesbaden bezocht. Hier is een bijzondere expositie te bewonderen over de jugendstil en het fin de siècle. Kunstverzamelaar Ferdinand Neess stelt meer dan 700 werken uit zijn bijzondere collectie tentoon. Daarna vindt er een stadswandeling door Wiesbaden plaats. Je ontdekt hier onder meer het Schlossplatz met het mooie stadskasteel van de hertogen van Nassau en het Altes Rathaus uit 1610. Het Kurhaus met zijn schitterende architectuur en bijzondere tuinen wordt ook niet overgeslagen. Kortom: er is genoeg te zien in de chique stad.

Darmstadt

In kuuroord Bad Nauheim proef je ook de sfeer van de jugendstil. De Groothertog van deze regio liet aan het begin van de twintigste eeuw namelijk de badhuizen vervangen door nieuwe bouwwerken. Het Spudelhof is nog steeds een van de grootste jugendstil complexen van Europa. Een gids laat je kennismaken met dit bijzondere complex en meer jugendstil pracht in Bad Nauheim. Op dezelfde dag breng je de middag door in Darmstadt. De Mathildenhöhe is een absoluut hoogtepunt van de Duitse jugendstil. Deze jugendstil huizen zijn gelegen op een heuvel en zijn nog altijd even indrukwekkend om te zien.

Nieuws