Vogezen

La Vancelle in de Vogezen
La Vancelle in de Vogezen

Vogezen (Vosges) is een Frans departement in de regio Lorraine. De naam van het departement komt van de gelijknamige bergketen Vogezen. Het is een bergachtige streek op de grens met de Elzas. Het departement Vogezen is een prima bestemming voor een vakantie met kinderen maar ook als je op zoek bent naar rust of een actieve vakantie dan zijn de Vogezen een topbestemming. In alle seizoenen zul je in de Vogezen van alles kunnen ondernemen. Het is een gebied met fraaie berg- en stuwmeren maar vooral veel bos.

Landkaart Vogezen

Ervaringen

R Neimeyer op 15 juni 2015 plaats: Vogezen, reisperiode: juni 2015

Colmar is een schitterend dorpje in de Vogezen en Riguewihr ook een heel leuk dorpje leuk voor de toeristen, en de route des cretes naar de grand ballon is heel mooi als je van de natuur houd!!

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Vogezen

Maginotlinie
Maginotlinie

Maginotlinie is een bekend verdedigingswerk gebouwd in het Interbellum, de periode (1929-1938) die tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog zit. Het fort bood onderdak aan ruim 800 soldaten en er is vijf kilometer aan ondergrondse tunnels aanwezig in het fort. Als je de Maginotlinie bezoekt wordt je meegenomen met de ervaringsverhalen van oud-strijders die zijn opgenomen. Door trucages lijkt het net alsof je het leven van deze oud-soldaten opnieuw meemaakt.

Musée Lalique
Musée Lalique

In het museum ‘Lalique’ kun je schitterende glas en kristal kunstwerken bewonderen en er zijn ook prachtige sieraden te zien. Allemaal in de art nouveau stijl. De oprichter van dit museum is René Lalique, hij heeft de 650 werken die tentoongesteld staan zelf gemaakt. De glazen kunstwerken zijn in de vorm van bloemen, dieren en vrouwen. Er zijn daarnaast veel details aangebracht, wel in natuurlijke lijnen en vormen. Dit was namelijk belangrijk bij Art Nouveau, de natuur op de juiste manier weergeven.

Notre-Dame du Haute
Notre-Dame du Haute

Notre-Dame du Haute is een kapel gebouwd in het jaar 1955 door de kunststroming Le Corbusier. Het is een kapel met een opmerkelijke bouw; ronde vormen en het dak is van beton in de vorm van een zeil. De bouw is geïnspireerd op de schaal van een krab. De kapel wordt gebruikt door zowel dorpsgenoten als door pelgrims. Wanneer er te veel kerkbezoekers zijn als op speciale feestdagen, dan worden de diensten in de openlucht achter op het veld van de kapel gehouden.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Frankrijk bekijken.

Vervoer

De plaatsen Epinal, St-Die en Remiremont zijn aangesloten op het TGV netwerk. Met een overstap in Parijs kun je het departement dus goed bereiken. Als je met het vliegtuig reist, vlieg je op Metz-Nancy-Lorraine Airport. Welliswaar buiten het departement maar nog wel binnen de regio.

Geschiedenis

In 1794 vond er in het departement een grote veldslag plaats tussen de Fransen strijdkrachten en de legers van de Oostenrijkers en de Pruisen.

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Vogezen