Vogezen

La Vancelle in de Vogezen
La Vancelle in de Vogezen

Vogezen (Vosges) is een Frans departement in de regio Lorraine. In de regio bevindt zich de gelijknamige bergketen Vogezen, waar de naam van de regio vanaf geleid is. Het bergachtige natuurlandschap bestaat uit uitgestrekte bossen, afgewisseld met kleine meertjes, beken en rivieren. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze streek, je kunt er prachtige wandeling maken en andere diverse sportieve activiteiten. Van paardrijden tot paragliden, in de Vogezen kan het allemaal. Ook voor cultuurliefhebbers is er genoeg te doen in dit departement. Er zijn diverse musea te vinden, waaronder het textielmuseum, het museum van kunstenaar Charles Friry en het openluchtmuseum Château Lambert. 

Aanbieders van vakanties naar Vogezen
Interhome (vakantiehuizen) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
TUI (allround) Klik
Topic Travel Vakantiehuizen (vakantiehuizen) Klik
Belvilla (vakantiehuizen) Klik
Kras (allround) Klik
Suncamp holidays (kamperen) Klik

Landkaart Vogezen
Plaatsen in de buurt van Vogezen:

Ervaringen

KJ op 16 oktober 2018 plaats: Vogezen, reisperiode: september 2018

Mooi maar bijzonder onsympathieke mensen.

 • Algemeen 4
 • Uitgaan 1
 • Cultuur 1
 • Restaurants 2
 • Bezienswaardigheden 6
 • Inwoners 1
 • Ligging 6
R Neimeyer op 15 juni 2015 plaats: Vogezen, reisperiode: juni 2015

Colmar is een schitterend dorpje in de Vogezen en Riguewihr ook een heel leuk dorpje leuk voor de toeristen, en de route des cretes naar de grand ballon is heel mooi als je van de natuur houd!!

 • Algemeen 8
 • Cultuur 8
 • Restaurants 8
 • Bezienswaardigheden 8
 • Ligging 8

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Vogezen

Maginotlinie (Vogezen)

Maginotlinie
Maginotlinie

Maginotlinie is een bekend verdedigingswerk gebouwd in het Interbellum, de periode (1929-1938) die tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog zit. Het fort bood onderdak aan ruim 800 soldaten en er is vijf kilometer aan ondergrondse tunnels aanwezig in het fort. Als je de Maginotlinie bezoekt wordt je meegenomen met de ervaringsverhalen van oud-strijders die zijn opgenomen. Door trucages lijkt het net alsof je het leven van deze oud-soldaten opnieuw meemaakt.

Musée Lalique (Vogezen)

Musée Lalique
Musée Lalique

In het museum ‘Lalique’ kun je schitterende glas en kristal kunstwerken bewonderen en er zijn ook prachtige sieraden te zien. Allemaal in de art nouveau stijl. De oprichter van dit museum is René Lalique, hij heeft de 650 werken die tentoongesteld staan zelf gemaakt. De glazen kunstwerken zijn in de vorm van bloemen, dieren en vrouwen. Er zijn daarnaast veel details aangebracht, wel in natuurlijke lijnen en vormen. Dit was namelijk belangrijk bij Art Nouveau, de natuur op de juiste manier weergeven.

Notre-Dame du Haute (Vogezen)

Notre-Dame du Haute
Notre-Dame du Haute

Notre-Dame du Haute is een kapel gebouwd in het jaar 1955 door de kunststroming Le Corbusier. Het is een kapel met een opmerkelijke bouw; ronde vormen en het dak is van beton in de vorm van een zeil. De bouw is geïnspireerd op de schaal van een krab. De kapel wordt gebruikt door zowel dorpsgenoten als door pelgrims. Wanneer er te veel kerkbezoekers zijn als op speciale feestdagen, dan worden de diensten in de openlucht achter op het veld van de kapel gehouden.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Frankrijk bekijken.

Vervoer

Vanuit Utrecht is het zo'n 590 km rijden naar de Vogezen. De plaatsen Epinal, St-Die en Remiremont zijn aangesloten op het TGV netwerk. Met een overstap in Parijs kun je het departement dus goed bereiken. De reistijd per trein is 6 à 7 uur. Als je met het vliegtuig reist, vlieg je op Metz-Nancy-Lorraine Airport. Dit vliegveld ligt weliswaar buiten het departement, maar nog wel binnen de regio. Vanuit hier kun je gemakkelijk naar de Vogezen reizen. 

Geschiedenis

Het departement de Vogezen is in het verleden bewoond door verschillende bevolkingen, waaronder de Kelten, Gallische stammen en de Romeinen. Ook na Christus bezetten verschillende bevolkingsgroepen het gebied. In de geschiedenis heeft religie altijd een belangrijke rol gespeeld in de Vogezen, wat nog steeds goed terug te zien is door de vele kerken, abdijen en stenen kruisbeelden die je hier vindt. Op 4 maart 1790 werden de departementen van Frankrijk gecreëerd tijdens de Franse Revolutie. Het departement breidde uit in het jaar 1793, toen het prinsdom Salm besloot zich bij de Vogezen aan te sluiten. In 1871 vond er wederom een verandering plaats in het departement. Het Verdrag van Frankfurt werd getekend, waardoor Vogezen een deel van het kanton Saales moest afstaan aan Duitsland. Gedurende de jaren bleef er onenigheid tussen Frankrijk en Duitsland, waar in 1919 een eind aan kwam met het Verdrag van Versailles. Frankrijk won het afgestane gedeelte weer terug. 

Heb je interesse in een reis naar Vogezen? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Vogezen, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Frankrijk? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen