Cannes

La Croisette strand Cannes, Zuid-Frankrijk
La Croisette strand Cannes, Zuid-Frankrijk

Cannes is een stad in het zuidwesten van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Cote-d'Azur. De stad is vooral bekend door het grote filmfestival dat hier jaarlijks in mei gehouden wordt. Daarnaast is de badplaats erg populair door de grote jachthavens en komen toeristen massaal af op de kleine, maar prachtige zandstranden. In de jachthavens kun je de duurste en meest luxueuze jachten bewonderen, die overigens een vermogen betalen voor een ligplaats in de jachthavens van Cannes. De stad wordt tijdens de zomermaanden juli en augustus zeer druk bezocht door toeristen. Naast het filmfestival van Cannes wordt er onder andere ook de televisiebeurs MIP gehouden. Tijdens deze festivals en beurzen kunnen de hotelprijzen zeer hoog oplopen, omdat de vraag naar accommodaties dan erg groot is.

Aanbieders van vakanties naar Cannes
Interhome (vakantiehuizen) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
TUI (allround) Klik
Kras (allround) Klik
Pierre & Vacances (autovakantie) Klik
Baja Bikes () Klik

Landkaart Cannes
Plaatsen in de buurt van Cannes:
 • Nice (27 km)
 • Ervaringen

  Jwm.schijns op 12 september 2017 plaats: Cannes, reisperiode: september 2017

  Heelveel mogelijk heden

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  Marcel op 12 september 2017 plaats: Cannes, reisperiode: september 2017

  Cannes heeft alles, zon, strand, mooie winkels, etc. Er is veel te doen en veel te kijken. Daarnaast is er in de buurt meer dan voldoende te zien, Nice, Saint-Tropez, maar ook veel kleinere, naar prachtige plaatsjes....

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 8
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 9
  Wilco Jonker op 16 december 2018 plaats: Cannes, reisperiode: augustus 2008

  Niet voor herhaling vatbaar

  • Algemeen 7
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 4
  • Inwoners 7
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Cannes

  Filmfestival van Cannes (Cannes)

  Filmfestival van Cannes
  Filmfestival van Cannes

  Het filmfestival van Cannes is een van de belangrijkste filmevenementen van de wereld. Het wordt sinds 1946 elk jaar in de derde week van mei gehouden, met uitzondering van de jaren 1948, 1950 en 1968. Omdat het festival veel media-aandacht krijgt, komen er altijd veel filmsterren op af. Het is vooral een populaire gelegenheid voor filmproducenten om hun nieuwe films te presenteren en deze aan distributeurs te verkopen.

  Lérins Abby (Cannes)

  Lérins Abby
  Lérins Abby

  Lérins Abby is een klooster gelegen op het eiland Saint-Honorat, dat 1,5 kilometer verwijderd is van Cannes. In de vijfde eeuw is het klooster opgericht door St. Honorates. Hij woonde er eerst alleen, maar trok snel meer gelovigen aan die hem gingen volgen. Deze gelovigen kwamen vanuit Gaul en Groot-Brittannië. Het fort dat om het klooster heen ligt was er om de monniken te beschermen tegen mogelijke aanvallen op hen. Verder kun je in het klooster een wandeling maken door de prachtige tuinen of je kunt de oude kapellen die aan de rand van het eiland liggen bekijken.

  Sainte-Marguerite en Saint-Honorat (Cannes)

  Sainte-Marguerite en Saint-Honorat
  Sainte-Marguerite en Saint-Honorat

  Op de eilanden Sainte-Marguerite en Saint-Honorat is er een uitstekende gelegenheid om te wandelen. De eilanden hebben namelijk een eucalyptus- en dennenwoud, waar een hele rustgevende sfeer heerst. Verder staat op het eiland Saint-Honorat nog een klooster die afstamt uit de 11e eeuw, het eiland is namelijk de vestigingsplaats van een monnikengemeenschap. Ook was Saint-Honorat een bekend eiland waar pelgrimstochten werden gehouden in de Middeleeuwen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Frankrijk bekijken.

  Vervoer

  Cannes is het makkelijkste te bereiken via de vliegvelden van Nice of Marseille. De luchthaven van Nice ligt op ongeveer een half uur rijden van Cannes. Je kunt hiervoor gebruik maken van de Airport Express, die je in 40 minuten van het vliegveld naar Cannes brengt. Vanuit het vliegveld van Marseille is het ongeveer een uur rijden naar Cannes. Cannes is daarnaast ook aangesloten op het TGV netwerk. Vanuit Amsterdam kun je de trein nemen naar Brussel-Zuid (Midi) of Paris-Nord, waar je kunt overstappen op de TGV richting Cannes. Deze treinreis duurt in totaal zon 9,5 uur. Eenmaal aangekomen in de stad kun je gebruik maken van het uitstekende TER netwerk dat de hele regio met elkaar verbindt.

  Geschiedenis

  Cannes was oorspronkelijk een klein stadje dat voornamelijk inkomsten haalde uit de visvangst. Halverwege de 19e eeuw werd Zuid-Frankrijk ontdekt door Franse en buitenlandse aristocraten, die hier begonnen met de bouw van vakantiehuizen. Cannes veranderde hierdoor langzaamaan in een ware internationale jetset. De Engelsman Lord Henry Peter Brougham wordt gezien als verantwoordelijke voor de enorme groei van Cannes. Deze Britse politicus heeft Cannes als vakantieoord 'ontdekt'. De Engelse investeerders zorgen ervoor dat er een spoorbaan werd aangelegd. Daarnaast investeerden zij ook in kunstmatige zandstranden. Het filmfestival van Cannes is tot op de dag van vandaag een groot jaarlijks spektakel en is grotendeels verantwoordelijk voor de bekendheid van de stad. De eerste editie van het filmfestival van Cannes stond gepland voor 1939, maar door de oorlog werd dit uitgesteld. Het eerste festival werd uiteindelijk gehouden in 1946.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Heb je interesse in een reis naar Cannes? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Cannes, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Frankrijk? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen