Montpellier

Promenade du Peyrou in Montpellier
Promenade du Peyrou in Montpellier

Montpellier is een plaats in het zuiden van Frankrijk aan de kust. Het is een echte studentenstad met zo'n 80.000 studenten die in de stad verblijven. De universiteit is een van de oudste in de wereld, opgericht in de 13e eeuw, en haar medicijnenfaculteit is de oudste nog bestaande ter wereld. Montpellier is een ware oase voor liefhebbers van zon en mediterrane cultuur. De stad heeft een historisch stadscentrum met vele smalle straatjes en leuke winkeltjes in het oude centrum van de stad, ook vind je er veel bezienswaardigheden. Het centrum van Montpellier heet Place de la Comédie, hier zijn een aantal maal per week straatartiesten en muzikanten te vinden. In het midden ligt de Place de l'Oeuf, een ovalen pleintje op het eigenlijke plein. En in het midden van dit ovalen plein staat de fontein van Trois Grâces, oftewel drie muzes. In de Rue Foche kun je genieten van de laatste Franse mode in talrijke boetieks met prachtige etalages of je kunt wandelend door de straten van Montpellier genieten van de overgang van oud naar nieuw, van het ene op het andere moment ben je honderden jaren terug in de tijd.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Montpellier
Plaatsen in de buurt van Montpellier (Frankrijk) :
 • Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées (49 km)
 • Marseille (126 km)
 • Perpignan (129 km)
 • Provence-Alpes-Côte d'Azur (176 km)
 • Auvergne-Rhône-Alpes (227 km)
 • Lyon (250 km)
 • Cannes (253 km)
 • Nice (274 km)
 • Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes (292 km)
 • Dordogne (304 km)
 • Ervaringen

  op 23 juli 2013 plaats: Montpellier, reisperiode: juni 2013

  Gezellige historierijke stad. Lekker wat gegeten en gedronken en veel bekeken.

  • Algemeen 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Montpellier

  Montpellier Cathedral (Montpellier)

  Montpellier Cathedral
  Montpellier Cathedral
  Kaart met locatie Montpellier Cathedral

  Montpellier Cathedral Saint-Pierre is een rooms-katholieke kathedraal. Bovendien is het een nationaal monument in Frankrijk. De kerk hoorde eerst bij het koninkrijk van Saint-Benoît in 1364, later in 1536 werd het een kathedraal. In de 17e eeuw was de kathedraal opnieuw gebouwd. De kathedraal had namelijk erge schade opgelopen tijdens de religie-oorlogen tussen de protestanten en de katholieken in de 16e eeuw. De bouw van de kathedraal is in Gotische stijl.

  Musée Fabre (Montpellier)

  Musée Fabre
  Musée Fabre
  Kaart met locatie Musée Fabre

  Musée Fabre is in het zuiden van Frankrijk een van de grootste musea. Daarnaast is het het belangrijkste kunstmuseum dat gelegen is in Montpellier. De oprichter van Musée Fabre is baron François-Xavier Fabre. Hij was naast baron ook zelf kunstenaar en kunstverzamelaar. Het museum is opgericht in het jaar 1825. In 2002 kreeg het de status ‘museum van Frankrijk’. Daarna onderging het in 2003 een grote renovatie die vier jaar lang duurde tot en met 2007. De collectie in het museum bestaat uit keramiek uit Griekenland en andere Europese landen. Verder zijn er veel schilderijen te zien die gemaakt zijn in de 17e tot en met de 19e eeuw, waaronder veel schilderijen van de ‘Luminophiles’ beweging.

  Porte du Peyrou (Montpellier)

  Porte du Peyrou
  Porte du Peyrou
  Kaart met locatie Porte du Peyrou

  Porte du Peyrou is een schitterende triomfboog die staat in het park ‘Peyrou’ in Montpellier. De ontwerper François Dorbay heeft inspiratie opgedaan bij de triomfboog ‘Porte Saint-Denis’ die staat in Parijs. In 1963 was de bouw van Port du Peyrou helemaal klaar. Op de triomfboog met een Dorische zuil kun je reliëfs zien van belangrijke gebeurtenissen van koning Louis XIV. Zoals Louis die gekroond wordt door Hercules als overwinnaar.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Frankrijk bekijken.

  Vervoer

  Met de TGV reis je vanuit Nederland naar Parijs waar je overstapt naar Montpellier. Montpellier heeft een eigen vliegveld, maar daar landen voornamelijk nationale vluchten. Als je niet rechtstreeks kunt vliegen, kun je overstappen in Parijs, Toulouse en Marseille. Met de auto is het ongeveer 1.200 km vanaf Utrecht.

  Geschiedenis

  De geschiedenis van de stad Montpellier begint eigenlijk pas in de Middeleeuwen toen er een grote verdedigingsmuur werd gebouwd om het gehucht Maguelone. Het gebied werd namelijk geplaagd door plunderingen door piraten. Samen met de vesting die werd gebouwd moest de muur bescherming bieden. De vesting kreeg de naam Montpellier. Dankzij de handel die de vesting ging drijven groeide het in de twaalfde eeuw uit tot een welvarende stad. In deze grote, tolerante stad leefden verschillende culturen met elkaar samen en Montpellier groeide uit tot een van de belangrijkste steden van heel Frankrijk.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Montpellier