Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées

Pont du Gard Languedoc-Roussilon
Pont du Gard Languedoc-Roussilon

De regio Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées ligt in het zuidwesten van Frankrijk tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.. Het Languedoc-Roussillon gedeelte is een uitgestrekt gebied vol met contrasten. Zo heb je er prachtige stranden aan de Middellandse Zee en de hoge bergen van de Pyreneeën. Maar ook de charme van de oude vissersdorpjes en het grote aantal monumenten maken deze regio bijzonder. Languedoc-Roussillon is zelfs het gebied met het grootste aantal UNESCO-sites en -monumenten van heel Frankrijk. Historie is iets dat centraal staat, wat goed terug te zien is in de dorpjes met historische kernen, de vele forten en kerken en de diverse musea. Op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat de stad Carcassonne, Canal du Midi, Pont du Gard en de forten van Vauban. Ook de wegen naar Santiago de Compostella, waarvan er twee door Languedoc-Roussillon lopen, staan op de lijst. Sinds 2011 staan tevens de landschappen van Causses en de Cevennen op de indrukwekkende lijst. Verder heeft Languedoc-Roussillon een kustlijn 240 kilometer lang met prachtige zandstranden en leuke jachthavens. Aan de kust zijn genoeg watersporten te beoefenen, zoals bijvoorbeeld duiken of zeilen. De Midi-Pyrénées is het grootste gebied in Frankrijk en de belangrijkste stad van de Midi-Pyrénées is Toulouse. Dit is tevens de Europese hoofdstad van de lucht- en ruimtevaart. Niet voor niets is hier de Airbus-fabriek gevestigd. De Midi-Pyrénées kent spectaculaire landschappen en prachtige dorpjes. Het is een ideaal gebied voor wandelaars en fietsers en liefhebbers van sporten op het water, in de winter is het zelfs ideaal voor skiërs. Verder is het een van de meest zonnige gebieden in Frankrijk met gemiddeld 2.000 uren zon per jaar. Dit alles maakt het gebied erg aantrekkelijk voor toeristen. Elk jaar komen er zo'n 15,7 miljoen toeristen in de Midi-Pyrénées.

Heb je weinig kennis van Frankrijk? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées
Plaatsen in de buurt van Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées:
 • Montpellier (49 km)
 • Ervaringen

  Nico Kan op 26 oktober 2016 plaats: Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées, reisperiode: oktober 2016

  Bijzonder is de boottocht over het Canal du Midi door de sluizen van Fonserat. Verder zijn er een aantal mooie gebouwen te bekijken in Beziers, maar tijdens ons verblijf (oktober) was niet alles altijd open. Verder liggen ze nogal verspreid over de stad, zonder enige samenhang. Je moet nog al een eindje lopen om alles te zien.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  Mark David op 11 augustus 2016 plaats: Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées, reisperiode: juni 2016

  Aigues Mortes is een schitterend mooie vestingsstad met veel horeca mogelijkheden op korte afstand van strand en kustdorpen. Gard is een mooie streek.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 8
  • Ligging 8
  Anique op 17 april 2014 plaats: Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées, reisperiode: juli 2013

  Languedoc-Roussillon is een ontzettend mooie, diverse en groene regio. Je komt er werkelijk overal velden met fruitbomen tegen, maar ook veel leuke dorpjes en steden en bezienswaardigheden. Perpignan hebben wij bezocht tijdens ons verblijf in deze regio, net als de kustplaatsen Collioure en Argeles sur Mer. Ook voor de cultuurliefhebbers is er veel te doen, denk maar aan de vele kastelen, forten en de stad Carcassonne. De stranden zijn wit en breed, ook de zee is heerlijk.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées

  Airbus fabriek (Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées)

  Airbus fabriek
  Airbus fabriek

  Geïnteresseerd in vliegtuigen? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Airbus fabriek in Toulouse. Hier kun je verschillende tours doen, zoals de Airbus 380 tour. Zo krijg je de kans om het grootste passagiersvliegtuig ter wereld te ontdekken! Ook is er een museum dat je kan bezoeken. Het is allemaal behoorlijk indrukwekkend en leerzaam.

  Albi (Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées)

  Albi
  Albi

  Breng eens een bezoek aan het stadje Albi. Dit unieke bisschopscomplex staat sinds juli 2010 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het stadje heeft een rijke historie en er is genoeg te zien. Vooral de indrukwekkende Sainte-Cécile kathedraal is een bezoek waard. Deze gigant van baksteen verheft zich boven de stad.

  Arena de Nimes (Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées)

  Arena de Nimes
  Arena de Nimes

  Arena de Nimes is een Romeins amfitheater dat een goede indruk geeft van de Romeinse cultuur. Via een rondleiding kun je de vertrekken van de gladiatoren bezichtigen. Het amfitheater werd tussen 50 en 100 na Christus gebouwd en is gebaseerd op het Colosseum in Rome. In het theater is plaats voor 24.000 mensen met in totaal 34 tribunes. Tegenwoordig worden er nog concerten, voorstellingen en stierengevechten gehouden.

  Cité de l'espace (Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées)

  Cité de l'espace (Ruimtestad) in Toulouse is een themapark over de ruimte en ruimtevaart. Het is opgericht in juni 1997 en ligt aan de oostrand van de stad. In het park vind je o.a. modellen van de raket Ariane van 55 meter hoog en het Mir ruimtestation. In het planetarium zijn de de hele dag voorstellingen. In Terr@dome, een halve bol met een diameter van 25 meter, laat men de geschiedenis van de ruimte zien van de oerknal tot het zonnestelsel. Kortom, een geslaagd dagje uit voor het hele gezin!

  La Cité de Carcassonne (Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées)

  La Cité de Carcassonne
  La Cité de Carcassonne

  De stad Carcassonne staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en niet voor niets. Het centrum stamt uit de 13e eeuw en is ooit gebouwd als toevluchtsoord voor inwoners uit voorsteden. Het bekendste deel van de stad is de citadel, genaamd La Cité de Carcassonne. De citadel is de grootste burcht van de Katharen. Het is het hele jaar geopend en kan gratis bezocht worden.

  Musée Fabre (Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées)

  Musée Fabre
  Musée Fabre

  Musée Fabre in Montpellier staat bekend om de rijke collectie aan achttiende-eeuwse kunst en is het belangrijkste kunstmuseum van de stad. Het is ooit opgericht door schilder, baron en kunstverzamelaar Francois-Xavier Fabre in het jaar 1825. Ook herbergt het museum diverse werken van Francois-André Vincent en Gustave Courbet. In 2003 is het museum volledig gerenoveerd, waarna het in 2007 weer werd geopend.

  Pont du Gard (Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées)

  Pont du Gard
  Pont du Gard

  De Pont du Gard ligt bij het plaatsje Vers-Pont-du-Gardin en is ooit gebouwd als Romeins aquaduct. Het groeide echter later uit tot een brug. Het bouwwerk staat op de lijst van UNESCO. Dit monumentale erfgoed uit de oudheid is van enorm historisch belang, om de grootsheid van het monument nog beter te benadrukken zijn er nu ook nieuwe presentaties over de brug ontwikkeld. Zo krijg je onder andere in 15 minuten in een filmpje te zien hoe de brug door tijd reist. Ook zijn er speciale apparaten verkrijgbaar die je video's en foto's laten zien. Tot slot is er een schatzoektocht bedacht voor kinderen.

  Vin en Vacances (Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées)

  Vin en Vacances
  Vin en Vacances

  Vin en Vacances is een organisatie die uitstekende rondleidingen geeft over de uitgestrekt wijnvelden van de regio. Je leert veel over wijn en hoe je deze het beste kan proeven. Een dag lang krijg je een rondleiding door de wijnvelden rondom de grote steden als Limoux, Carscassonne of Narbonne. Bij de tour wordt je opgehaald en weggebracht, zodat je optimaal kan genieten van de wijn.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Frankrijk bekijken.

  Vervoer

  Auto
  De Languedoc-Roussillon is goed met de auto te bereiken. Vanuit Nederland is het ongeveer 1.200 kilometer vanaf Utrecht. Vergeet niet dat je op de snelwegen tol moet betalen. De gemiddelde tolkosten voor een autorit naar de regio zijn 50 euro. Natuurlijk kun je ook met de auto vanuit Nederland naar het Midi-Pyrénées gedeelte gaan, zoals vele andere Nederlanders. In de Midi-Pyrénées kun je je gemakkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer of met de auto.

  Trein (TGV)
  Je kunt met de TGV via Parijs naar Languedoc-Roussillon reizen. De TGV stopt in Nimes en Montpellier, vanaf beide stations kun je vervolgens overstappen op de lokale trein. Ook kun je gemakkelijk met de trein naar de Midi-Pyrénées. Er is een internationale verbinding vanuit Amsterdam en Brussel.

  Vliegtuig
  Met het vliegtuig kun je meerdere luchthavens in de Languedoc-Roussillon bereiken, namelijk Carcassonne, Montpellier, Nimes, Toulouse en Avignon. Midi-Pyrénées is ook goed te bereiken vanuit Nederland, je kunt een directe vlucht naar Toulouse nemen. Andere vliegvelden in het Midi-Pyrénées gebied bevinden zich in Lourdes, Rodez, Brive en Castres-Mazemet.

  Geschiedenis

  Doordat Languedoc-Roussillon Italië met Spanje verbindt is dit gebied erg belangrijk geweest voor de Romeinse bezetters, die het gebied al in 121 voor Christus innamen. De Romeinen begonnen met het aanleggen van belangrijke gebouwen, waaronder een 56 kilometer lang aquaduct over de rivier de Gard. De aanwezigheid van de Romeinen is dan ook nog goed zichtbaar door de hele Languedoc-Roussillon.

  Midi-Pyrénées bestaat uit gebieden die vroeger periferie waren en nu zijn samengevoegd. Er wordt gezegd dat in de grotten in het Midi-Pyrénées gebied de oorsprong van de mensheid beschreven staat. Er zijn namelijk indrukwekkende oude muurschilderingen ontdekt in de grotten van Midi-Pyrénées.

  Heb je interesse in een reis naar Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Languedoc-Roussillon-Midi-Pyrénées, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Frankrijk? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen