Perpignan

Perpignan, zonnige stad in Frankrijk
Perpignan, zonnige stad in Frankrijk

Perpignan ligt in het zuidoosten van Frankrijk en dankzij de ligging heeft de stad veel Spaanse invloeden. In 2008 werd Perpignan uitgeroepen tot cultuurhoofdstad van Catalonië. De stad bevindt zich ongeveer op 15 km afstand van de Middellandse Zee en op ongeveer 60 km van de Pyreneeën. Met meer dan 300 zonnedagen per jaar, behoort het tot de warmste steden van Frankrijk.

Landkaart Perpignan

Ervaringen

Anique op 12 augustus 2013 plaats: Perpignan, reisperiode: augustus 2013

Tijdens de vakantie een dag in Perpignan geweest. Je vindt er vooral veel restaurantjes en cafés waar je heerlijk kan eten. Ook zijn er bezienswaardigheden zoals Palais Des Rois De Majorque en een aantal musea. Het centrum van Perpignan is niet heel groot, wel zijn er diverse winkels.

  • Algemeen 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 7

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Perpignan

Paleis van de koningen van Majorca
Paleis van de koningen van Majorca

Het Paleis van de koningen van Majorca is gelegen op de heuvel ‘Puig del Rey’. In 1309 was de bouw van het kasteel voltooid. Tijdens de Frans-Spaanse Oorlog in 1659 werd een deel van de noordelijke vleugel van het paleis verwoest. Toen werd er ook besloten om defensie op het kasteel te bouwen. Ieder jaar is er in het paleis een driedaags evenement genaamd de Guitares au Palais. Dit evenement staat vooral in het teken van gitaarmuziek.

Perpignan Cathedral
Perpignan Cathedral

De Perpignan Cathedral is een 14e-eeuwse rooms-katholieke kathedraal. De stijl van de kathedraal is Gothisch, dat wil zeggen met veel verticale vormen en aandacht voor ‘lichtinval’. Ook heeft de kathedraal haakse kruisribgewelven. Pas in 1602 werd het een kathedraal, toen de bisschoppelijke zetel van Perpignan-Elne naar Elne werd overgedragen. Aan de binnenkant is een groot altaar en een 15e-eeuwse orgel. Ook zijn er mooie schilderingen van voorstellingen uit de Bijbel en glas-in-loodramen.

Sant Vicens
Sant Vicens

Sant Vincens is een wijnpakhuis dat honderd jaar oud is. Het wijnpakhuis dient nu als museum. Je kunt er tentoonstellingen zien van schilderijen, keramiek, wandtapijten en Catalaans meubilair. Onder andere zijn er de keramische werken; tegels, schotels, vazen, schalen en kruiken van Jean Lurçat te zien. Hij staat bekend om zijn gebruik van grafische vormen en contrasterende kleuren. Daarnaast kun je in Sant Vincens teken- en keramiekworkshops volgen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Frankrijk bekijken.

Vervoer

Het vliegveld van Perpignan is direct te bereiken vanuit een aantal Europese steden. Als dit vanuit Nederland niet mogelijk is kun je het beste naar Parijs vliegen en hier overstappen. Perpignan is ook per trein prima te bereiken, het is als een van de meest zuidelijkste steden aangesloten op het TGV netwerk.

Geschiedenis

Tussen 1278 en 1344 was de Perpignan de hoofdstad van het koninkrijk Mallorca. Sinds het Verdrag van de Pyreneeën in 1659 behoort het weer tot Frankrijk.

Bekijk onze reizen naar Perpignan