Landes

Pijnbomen La Foret, Les Landes
Pijnbomen La Foret, Les Landes

Landes is een departement van Frankrijk en grenst aan de Atlantische Oceaan. In deze regio kun je genieten van een heerlijke strandvakantie. Het kustgebied van Les Landes ligt in de monding tussen Gironde en de Spaanse grens en wordt de Côte Landaise wordt genoemd. Op zoek naar groen tijdens de vakantie? Het Parc Naturel régional des Landes de Gascogne is ruim 315.000 hectare groot. Het aangeplante bos is hierdoor een van de grootste van Europa. Dankzij de uitgestrekte dennenbossen in de Landes is de hout-industrie een belangrijke sector in de streek. Ook de hoogste duin van Europa vind je in deze streek. De diversiteit van landschappen maakt deze streek uniek en zorgt ervoor dat het een heerlijke vakantiebestemming is.

Aanbieders van vakanties naar Landes
Interhome (vakantiehuizen) Klik
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
TUI (allround) Klik
Belvilla (vakantiehuizen) Klik
Kras (allround) Klik

Landkaart Landes
Plaatsen in de buurt van Landes:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Landes

Château de Gaujacq (Landes)

Château de Gaujacq
Château de Gaujacq

Château de Gaujacq is een kasteel gebouwd in de achttiende-eeuw door een luitenant-generaal die in dienst was in het leger van koning Lodewijk XIV. Het kasteel ligt in de plaats Gaujacq. Sinds 2002 is Château de Gaujacq erkend als historisch monument. Binnen de middeleeuwse muren kun je er Romeinse nederzettingen zien. Verder is de binnentuin in de Italiaanse renaissance stijl en zijn de appartementen van hout. Daarnaast is er vanuit het kasteel een schitterend uitzicht op de Pyreneeën.

Donjon Lacataye (Landes)

Donjon Lacataye
Donjon Lacataye

Donjon Lacataye is een toren die onderdeel is geweest van een 14e-eeuws kasteel. De toren ligt in Mont-de-Marsan en dient vandaag de dag als museum. In het museum zijn moderne figuratieve sculpturen te zien die opgedragen zijn aan twee lokale Franse kunstenaars: Robert Wlérick en Charles Despiau. Verder zijn er rondom Donjon Lacataye twee Romaanse huizen. Deze huizen behoorde tot de Viscount familie. De naam van Donjon Lacataye komt van Cataye, wat van het Spaanse werkwoord ‘castar’ komt, dit betekent ‘supervisie’.


Stade Guy Boniface (Landes)

Stade Guy Boniface
Stade Guy Boniface

Gelegen in Mont-de-Marsan ligt het stadion ‘Stade Guy Boniface’. Dit stadion wordt voor veel activiteiten gebruikt, zo ligt er rondom het grasveld een atletiekbaan. Op het moment zijn er vooral veel rugbywedstrijden. Het thuisteam is Stade Montois, dit team speelt in de topklasse van Frankrijk. Er kunnen in totaal 22.000 toeschouwers in Stade Guy Boniface genieten van de wedstrijden die er plaatsvinden. Verder bestaat het stadion sinds 1965.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Frankrijk bekijken.

Vervoer

Een van de makkelijkste manieren om Landes te bereiken is per vliegtuig. Vanaf Schiphol vlieg je in 1.45 uur naar Bordeaux. Vanuit Bordeaux is de streek van Les Landes gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Als je met de auto reist moet je rekenen op een rit van ongeveer 1.250 kilometer vanaf Amsterdam. Deze route loopt voornamelijk via de Autoroute, dus het is aangenaam rijden. Reis je liever met de trein, dan kun je met de internationale trein naar Parijs, waar je vervolgens over kunt stappen richting Bordeaux. Het openbaar vervoer in deze streek is goed geregeld en de autowegen zijn goed begaanbaar, waardoor je jezelf goed door de omgeving kunt verplaatsen.

Geschiedenis

Les Landes kent een rijke geschiedenis die niet bij iedereen even bekend is. Bewijs dat de streek al vroeg bevolkt was is gevonden in Brassempouy. Hier vond men in 1892 de Venus van Brassempouy, een beeldje dat stam uit 23.000 v. Christus, gemaakt door een holbewoner. Dit beeldje, gemaakt van ivoor, wordt ook wel 'Dame à la capuche' genoemd was in de 'Maison de la Dame' te bewonderen. In dit museum is al het opgraafwerk uit de omgeving van Franse archeologen tentoongesteld. Het beeldje bleek echter zo uniek te zijn dat het inmiddels is verplaatst naar het Archeologisch museum in Parijs. Het is namelijk een van de weinige vondsten uit dit tijdperk waar niet alleen een lichaam, maar ook gezicht op is afgebeeld. In het museum 'Maison de la Dame' is tegenwoordig een kopie van het beeldje te bewonderen.

Heb je interesse in een reis naar Landes? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Landes, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Frankrijk? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen