Dordogne

Landschap Dordogne, Frankrijk
Landschap Dordogne, Frankrijk

De Dordogne is een departement van Frankrijk en staat bekend om de vele kastelen die je er vindt. De geschiedenis van de regio gaat terug tot in de prehistorie. Het is een groene en rustige streek met karakteristieke dorpjes en mooie natuur.

Landkaart Dordogne

Ervaringen

Filip Tahon op 8 oktober 2014 plaats: Dordogne, reisperiode: oktober 2014

Dordogne is een mooie natuurrijke plek om op vakantie te gaan, veel natuur en bos, gezonde lucht, mooie stadjes,....en veel rust, inwoners zijn vriendelijk en sympathiek.

  • Algemeen 9
M.S. van Laagtum op 16 december 2014 plaats: Dordogne, reisperiode: juni 2014

Sarlat in de Dordogne is een mooie middeleeuwse stad,een bezoek zeker waard

  • Algemeen 7
  • Cultuur 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 6
Jacques en Ineke op 17 augustus 2013 plaats: Dordogne, reisperiode: juni 2010

Mooie streek, Sarlat-la-Caneda is centraal gelegen, een prima vertrekplaats voor mooie tochten, zoals naar Rocamadour, de Gouffre de Padirac, St. Cirque-la-Popie, prachtige kastelen, mooie rivieren fraaie bossen.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Bezienswaardigheden 8
  • Ligging 8

Vakantieverhalen / reisverslagen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Dordogne

Castelnaud-la-Chapelle
Castelnaud-la-Chapelle

Castelnaud-la-Chapelle is een plaatsje in de Dordogne met zo'n 500 inwoners. De plaats ligt in het arrondissement Sarlat-la-Canéda en is een grote trekpleister onder toeristen. Dit komt ten eerste door het authentieke stadje met leuke dorpshuisjes, steile hellingen en dorpspleinen. Ook de schitterende ligging met utizicht over het landschap van de Dordogne doet veel mensen naar dit plaatsje komen. De grootste bezienswaardigheid van het plaatsje is het kasteel van Castelnaud en Château Des Milandes.

De grotten van Lascaux
De grotten van Lascaux

De prehistorische grotten van Lascaux, deze grotten behoren volgens de experts tot de mooiste grotten ter wereld. Als gevolg van beschadiging door het vele toeristische bezoek zijn de grotten definitief gesloten en heeft de Franse regering een kopie van de grotten, Lascaux II, opengesteld voor het publiek.

Jardin d'Eyrignac
Jardin d'Eyrignac

Jardin d'Eyrignac is een tuin met bomen en struiken gesnoeid in allerlei geometrische en vrije vormen. Dit wordt ook wel Topiary genoemd. Eyrignac is onbetwistbaar de leider als het gaat om Topiary. je vindt er taxussen in allerlei vormen. De eigenaren hebben er alles aan gedaan om de tuinen zo opmerkelijk mogelijk te maken. Met behulp van een gids wandel je door de tuinen. Ook het landhuis dat bij de tuin ligt is prachtig om te bezoeken.

Kasteel van Castelnaud
Kasteel van Castelnaud

Het kasteel van Castelnaud is een middeuleeuws kasteel in de Dordogne. Het ligt op zo'n 10 kilometer afstand van Sarlat. In de geschiedenis van de Dordogne komt het kasteel vaak voor. In de dertiende eeuw speelde het bijvoorbeeld een rol in de kruistocht tegen de Katharen en de Honderdjarige Oorlog met Engeland. Tijdens de middeleeuwen werd het kasteel verlaten en het werd een ruïne vanaf de Franse Revolutie. Dit kasteel met historie is te bezoeken door middel van een smal en steil weggetje. Uiteindelijk heb je vanaf het hoogste punt van het kasteel een prachtig uitzicht. De Dordonge heeft in totaal meer dan 1.500 kastelen.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Frankrijk bekijken.

Vervoer

Neem het vliegtuig vanaf Schiphol naar Bordeaux, Bergerac, Périgueux of Toulouse. Of pak de internationale trein naar Parijs, hier stap je over naar Bordeaux of Toulouse. Bedenk je wel dat Parijs meerdere treinstations heeft en je mogelijk op een ander station aankomt dan dat je vertrekt. Kies je er voor om de auto te pakken, dan rijd je vanaf Amsterdam ongeveer 1.150 kilometer via uitstekende wegen. Je kunt zelf kiezen tussen de snelste of de mooiste route.

Geschiedenis

In de grotten van Dordogne zijn rotstekeningen te vinden die uit de periode van 25.000 tot 10.000 v.Chr. dateren. Duizenden jaren later, van 486 na Chr. tot de 10e eeuw heersten de Karolingen over het gebied. In de eeuwen hierna, van de 11e tot de 15e eeuw, werden er verschillende oorlogen tussen Frankrijk en Engeland uitgevochten.

Artikelen

Bekijk onze reizen naar Dordogne