Guadalajara

Bolarque ijzeren brug in Guadalajara - Spanje
Bolarque ijzeren brug in Guadalajara - Spanje

Guadalajara is een stad in Kastilië-La Mancha, Spanje. De stad ligt ongeveer 55 km noordoostelijk van het centrum van de Spaanse hoofdstad Madrid. De naam Guadalajara is afgeleid van het Arabische wadi al-hajarah, wat 'rivier met stenen' betekent. Guadalajara dankt deze naam dus aan rivier de Henares en de vele stenen langs de oevers. Ook ligt het erg dichtbij de luchthaven Barajas. Dit maakt het gemakkelijk op je bestemming te komen. Vanuit de luchthaven hoef je maar een bus te pakken of ruim genomen 40 minuten met je auto te rijden en je bent al in Guadalajara. Dit is dus ideaal!

Aanbieders van vakanties naar Guadalajara
Booking.com (hotel) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik

Landkaart Guadalajara
Plaatsen in de buurt van Guadalajara:

Ervaringen

Bezienswaardigheden

Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Guadalajara

Palacio del Infantado (Guadalajara)

De bouw van Palacio del Infantado startte in 1480 onder leiding van Juan Guas. Tussen 1570 en 1580 werden er Renaissance elementen toegevoegd maar helaas zorgde een brand in 1936 voor de vernietiging van het gebouw. In de jaren `60 van de vorige eeuw werd het gerenoveerd en vandaag de dag is het weer een prachtig gebouw om te bezoeken. Al vele jaren wordt het paleis gebruikt door de Provinciale Bibliotheek. Het Provinciaal Historisch Archief en het Provinciaal Museum bevinden zich er.

Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

Vervoer

Guadalajara kent een aantal busverbindingen met omliggende dorpen en steden. Sinds een aantal jaar heeft Guadalajara langs een nieuw spoortraject aan de oostzijde van de stad een modern station gekregen waarmee het per hogesnelheidstrein (AVE-treinen) met andere Spaanse steden wordt verbonden. Ook heeft Guadalajara een deel van het Madrileense netwerk van voorstadstreinen, omdat Guadalajara een voorstad is van Madrid. Dit treinnetwerk wordt geëxploiteerd door de nationale spoorwegmaatschappij RENFE. 

Geschiedenis

Guadalajara is oorspronkelijk gesticht door Iberiërs en was in handen van de Carpetani. De nederzetting had de naam Arriaca toen de Romeinen het passeerden. Bij verovering door de Romeinen werd de naam gewijzigd in Caraca, soms ook met Caracca aangeduid en de stad werd ingelijfd bij de Romeinse provincie Hispania Tarraconensis. De stad lag ook destijds aan een zeer belangrijke hoofdweg, namelijk van Emerita (huidig Mérida) naar Caesarea Augusta (huidig Zaragoza). Verder is Guadalajara vaak veroverd en heroverd door verschillende partijen, waaronder de Moren in de 8e eeuw. Zij zijn binnen gevallen en probeerde een deel te veroveren om hun grens te verleggen. Hierna is Guadalajara heroverd door de Castiliaanse koning Aldons VI.

Heb je interesse in een reis naar Guadalajara? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Guadalajara, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Heeft u interesse in een reis naar Spanje? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Artikelen