Gratis reisvoorstel aanvragen

Amerika: de ultieme vakantiebeleving

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. New York (Verenigde Staten) , B. Florida , C. Miami
Periode: augustus 2012
Vervoer: vliegtuig, metro
Accommodatie: hotel

Foto van deze vakantie

Niet te weerstaan

“Ik ga dit jaar niet meer mee op vakantie hoor”, zei ik overtuigend. Als 17-jarige hoor je natuurlijk niet meer met je ouders mee te gaan op vakantie. Zonder enig idee te hebben wat ik dan wél wilde gaan doen in de zomervakantie, kwam er plots een onverwachtse wending. Een paar weken later deelden mijn ouders mee: “We zijn van plan om dit jaar naar Amerika te gaan, dit staat al lang op ons verlanglijstje”. Dit verandert de situatie, dacht ik. Na zestien jaar mee te zijn geweest naar verschillende campings in Frankrijk en Italië, begrijp me niet verkeerd dit waren toen hele gezellige vakanties, was dit toch wel even een uitzondering. Ik was niet de enige die hier zo over dacht. Ook mijn acht jaar oudere broer, die al jaren niet meer mee was geweest op vakantie, kon dit aanbod niet weerstaan.

11 augustus 2012. Daar staan we dan op het vliegveld in Düsseldorf. We bereiden ons voor op de negen uur durende vliegreis met Air Berlin.

New York

First stop: New York, the city that never sleeps. Deze stad bewijst dit dubbel en dwars. Zes dagen verblijven we in deze bruisende stad. Na een voorspoedige vlucht landen we in de avond op het vliegveld JFK. Een taxi zoeken is geen probleem. We stappen in en zo staan we na enige tijd in de lobby van ons hotel. We merken dat we erg vermoeid zijn, dus kruipen we snel ons bed in.

De typische gele taxi in New York
De typische gele taxi in New York

Times Square

De volgende ochtend lopen we richting Times Square, waar we onze ogen uitkijken. Wat een indrukwekkend plein, veel hoge gebouwen met neonreclameborden, grote stores, zoals een drie verdiepingen tellende M&M shop, veel mensen en de welbekende ‘yellow cabs’.

Op deze eerste dag van ons verblijf in New York, willen we de stad zo veel mogelijk verkennen. Op iedere hoek van Times Square staat wel iemand die je een tour door de stad wil verkopen. We denken: waarom ook niet? En zo stappen we op een hop-on-hop-off bus die langs de bijzonderste bezienswaardigheden van New York rijdt. We krijgen een goed beeld van wat New York ons allemaal te bieden heeft.

Van highlight naar highlight

De overige dagen maken we gebruik van de metro: het ideale vervoersmiddel om alle highlights in zo´n grote stad als New York van uptown tot downtown zonder moeite te bereiken. Op deze manier reizen we van highlight naar highlight. Van de flat iron building, ook wel bekend als het strijkijzerhuis, tot de Brooklyn Bridge, van Battery Park tot de Empire State Building, we slaan geen één trekpleister over in onze zesdaagse trip. Ook maken we een boottrip om het Vrijheidsbeeld van dichtbij te aanschouwen. Even later lopen we richting Wall Street waar ook de Charging Bull te bewonderen is. Snel een kiekje maken en weer door. Ten minste dat is de bedoeling. Een schattig toeristisch stelletje vraagt mij om een foto van hen te maken samen met de beroemde stier. Prima, dat doe ik wel hoor, het kost immers weinig moeite. Waar ik mij niet bewust van ben is dat op het moment dat ik de foto maak, andere toeristen als het ware in de rij gaan staan om mij dezelfde vraag te stellen. Het lijkt net alsof ze aanvoelen dat ik een geweldige fotografe ben, wat overigens erg meevalt.

Central Park

Vervolgens gaan we door naar Central Park. Wat heerlijk om midden in deze enorm drukke stad, je echt even buiten te kunnen voelen. Omdat het prachtig weer is, zijn er veel mensen op de verschillende grasvelden neergestreken waar ze lekker liggen te lezen, te zonnen of muziek te luisteren.

American Museum of Natural History

We lopen Central Park uit en zien een wel heel bekend museum: het American Museum of Natural History. We besluiten een kijkje te nemen in het museum en worden verwelkomd door twee skeletten van reuze dinosaurussen. Voor degenen die de film Night at the Museum hebben gezien, dit is dus het museum uit de film waar de dino’s echt tot leven komen.

American Museum of Natural History
American Museum of Natural History

Rockefeller Centre

Na een vermoeiende dag, besluiten we nog van het uitzicht te gaan genieten vanaf Rockefeller Center. Fantastisch om met de lift voorzien van glazen dak in snel tempo naar de 70ste verdieping gebracht te worden. Wat een uitzicht, New York by night.

Memorial

Dat New York niet alleen maar glitter en glamour is, bewijst wel het bezoek aan het 9-11 Memorial, het herdenkingsmonument op Ground Zero voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen op het World Trade Center in 2001. Twee grote waterbassins vormen het centrum van het monument. In de randen staan alle namen van de slachtoffers gegraveerd. Wat is dit een enorm indrukwekkende plek, waar het verdriet van de rampzalige dag nog bijna voelbaar is.

9/11 Memorial NY
9/11 Memorial NY

Multiculturele wijken

De multiculturele wijken staan vervolgens op het programma. Vanuit Chinatown, waar we vele Chinese winkeltjes en kraampjes bekijken, lopen we richting de wijk Little Italy. Er heerst een heerlijk Italiaans sfeertje. We eten in een restaurant een goede pizza di mama en kunnen ons niet inhouden om eventjes de souvenirwinkeltjes in te duiken. Voor mijn beste vriendin, die van Italiaanse afkomst is en mij ondertussen jaloerse berichtjes vanuit Nederland stuurt, scoor ik een ´Italian girls, best in the world´ shirtje.

5th avenue

Om in onze shoppingmood te blijven, beginnen we onze laatste dag in New York op 5th avenue. De prijzen in deze winkels liggen echter wel wat boven ons budget. Eén van de meest bijzondere winkels vinden we toch wel de American Girl Doll store. Poppen in allerlei soorten en maten, rekken met kleding voor kind én bijpassend setje voor de pop, een kapsalon voor poppen en een schoonheidsspecialiste waar je je pop een maskertje kan geven of zelfs kan voorzien van een beugel of gehoorapparaat. In Amerika is niets te gek. Maar de hilariteit is wel het grootst als we op de bovenste verdieping gaan kijken. Een lunchroom, waar vader, moeder, verwende dochter én pop gezellig zitten te tafelen. Ouders en dochter aan tafel naast de pop in een kinderstoeltje, die op haar wenken wordt bediend. Van kopje thee tot een stukje taart, het ontbreekt de American doll aan niets. Op dit moment houden we het niet meer van het lachen. Dit gaat iets te ver voor ons, nuchtere Nederlanders.

American Girl Doll
American Girl Doll

Florida

Na een onvergetelijk verblijf in New York, vervolgen we onze reis naar Florida. We hebben een binnenlandse vlucht geboekt, die ons in Orlando brengt. Op het vliegveld in Orlando halen we onze huurauto op en hiermee zullen we de rest van onze vakantie rondreizen. En als ik aan Orlando denk, denk ik aan pretparken. Een bezoekje aan Disney mocht daarom niet ontbreken. Om in de sfeer te blijven van themaparken, bezoeken we de volgende dag See World. Er zijn allerlei zeedieren te bewonderen, maar ook het maken van een ritje in een achtbaan is mogelijk. Helaas ben ik de enige achtbaanfanaat in de familie, dus het blijft bij één ritje in een waterattractie. Dit mag de pret niet drukken, want genieten doen we zeker van de verschillende shows die we in het park kunnen bezoeken. Showtjes geven is iets waar de Amerikanen zeker in uitblinken.

Everglades

We vervolgen onze tocht naar Florida’s grootste moerasgebied, de Everglades. We zijn benieuwd of we krokodillen zullen spotten. We varen met een airboat door het ondiepe water. En ja hoor, we zien verschillende kleine, maar ook angstaanjagende grote krokodillen, die rond onze boot zwemmen. We keren terug met de boot en brengen een bezoek aan het krokodillenpark. Je verwacht, net als in de dierentuin, dat de beesten veilig achter de tralies zitten, maar niets is minder waar. We lopen op een pad waar twee meter verder een gigantische krokodil ligt. Dit was wel even schrikken. Onze toeristische oosterburen lijken zich zo op hun gemak te voelen, dat ze wel benieuwd zijn hoe het dier zal reageren als ze een steen tegen zijn kop gooien.

Krokodillentemmer

Snel lopen we achter ze langs en gaan we richting een soort openluchttheater. Hier kijken we naar een krokodillentemmer die verschillende krokodillen uitdaagt. Hij steekt zijn hand tussen de bek van een krokodil en als hij één seconde later zijn hand teruggetrokken zou hebben, had hij er nu nog maar één gehad.

De krokodillentemmer daagt verschillende krokodillen uit
De krokodillentemmer daagt verschillende krokodillen uit


Na deze show met gigantische krokodillen, is er een mogelijkheid om de babykrokodil ‘Schnappi’ vast te houden. Dat laat ik me niet twee keer zeggen en ik loop er gelijk op af. Hij ziet er zo schattig uit, maar wat voelt hij raar aan!

Key West

De volgende dag rijden we naar Key West, het meest zuidelijke puntje van de VS. De Keys zijn verschillende tropische eilandjes die met elkaar worden verbonden door bruggen. Op het eerste eiland, Key Largo, stoppen we bij een park met een voor ons toch wel bijzondere naam: John Pennekamp Coral Reef State Park. Pennekamp is de meisjesnaam van mijn moeder. Toch wel bijzonder dat hier zo ver van huis misschien wel een ver familielid woont. Het verblijf op Key West vinden we niet zo speciaal. Je proeft er wel de Caribische sfeer, het eiland is ‘laid back’, maar er is weinig te beleven. De bewoners zijn voornamelijk kunstenaars en hippies. Key West ligt dicht bij Cuba, als je op straat loopt ruik je de geur van de Cubaanse sigaren uit de verschillende sigarenwinkeltjes.

Miami Beach

De laatste bestemming van onze reis is Miami Beach. Vanuit Key West rijden we naar deze luxueuze vakantiebestemming. Het worden wel spannende laatste dagen, want de tropische storm Isaac zal over Florida trekken. We merken al snel de gevolgen van deze storm. De eerste dag harde wind en regen, dan maar winkelen in de grote shopping mall. ’s Avonds doen we ons tegoed aan een heerlijk stukje cheesecake in de Cheesecake Factory. Hier serveren ze de lekkerste maar ook de machtigste cheesecakes ooit. Ik voel me als een kind in een snoepwinkel. Als echte zoetekauw, kan ik hier mijn hartje ophalen. De tweede dag is de storm zo hevig dat ons wordt aangeraden binnen te blijven. De hele dag in het hotel, dat is toch wel iets anders dan we ons hadden voorgesteld van het verblijf in Miami. De laatste dag van onze vakantie is de ergste storm voorbij en kunnen we toch nog even genieten van de mooie witte stranden van Miami Beach.

Terugreis

De dag is aangebroken dat we weer terugvliegen naar Nederland. We kijken niet bepaald uit naar de lange vliegreis, maar gelukkig troosten we onszelf met de gedachte dat, net als op de heenreis, de tijd snel voorbij zal vliegen door films te kijken op de beeldschermen in het vliegtuig. We gaan het toestel binnen en het blijkt dat ik als enige van ons vieren op een andere rij zit. Jammer dat je dan ook net iemand naast je hebt zitten die zo veel rode wijn bestelt dat ze op een gegeven moment op je schouder in slaap valt. Films kijken zit er ook niet in, want in dit toestel zijn helemaal geen beeldschermen aanwezig. Een teleurstellende terugreis dus na zo’n overweldigende vakantie.

30 augustus 2012. Heerlijk weer terug op Nederlandse bodem. Nu nog bijkomen van een jetlag.

Geschreven door Mariëlle Blom 

Heb je interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Verenigde Staten, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen