Gratis reisvoorstel aanvragen

Dagtour Grand Canyon vanuit Las Vegas

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Las Vegas (Verenigde Staten) , B. Grand Canyon
Periode: oktober 2016
Vervoer: bus
Accommodatie: nvt

Foto van deze vakantie

Overmoedig en gefascineerd door het imposante uitzicht, dat hij als selfie dolgraag met de wereld delen wil, springt er een toerist de hoogte in. De landing op de kei, die net boven de afgrond van de indrukwekkende panorama hangt, gaat maar net goed. Deze toerist is niet uniek. De lat wordt hoog gelegd, als het om die ultieme, maar bovenal unieke selfie gaat. Het is aan de orde van de dag en het is een simpele optelsom dat er jaarlijks doden te betreuren vallen bij dergelijke acties.

Ik heb altijd al naar de Grand Canyon gewild en toen de mogelijkheid zich voordeed om er zeer recent met mijn familie heen te gaan, wilde ik dat niet voorbij laten gaan. ’s Morgens nog voor zonsopgang werden we met z’n zessen door een busje vanuit ons hotel in Las Vegas opgehaald om vanuit een centraal punt in een grote bus te stappen. Met de Hooverdam en Route 66 als tussenstops werd de tour op veertien uur geschat. Dat lijkt lang, maar het prachtige landschap dwingt je het besef van tijd al heel snel achter je te laten.

Een uit Boston afkomstige buschauffeur, Ted genaamd, verzorgde de tour en vanaf de eerste seconde wist hij de verschillende nationaliteiten in de bus al voor zich te winnen. Vooral zijn natuurlijke manier van vertellen over het vele schoon, wat wij op weg naar onze eerste stop, de Hooverdam, passeerde, onder een overweldigende zonsopgang, was zeer informatief en hij bleef de concentratie van de vele toeristen vasthouden, zodat men bij de eerste stop voldoende op de hoogte was van de zo belangrijke Hooverdam.

Het is een functionele bezienswaardigheid die, net als de Grand Canyon, vele toeristen weet te trekken. Het is de moeite waard. Zeker wanneer je de dikte, diepte en breedte van de wanden in je opneemt borrelt er groot respect op. Dan met name voor de vele werknemers, die onder erbarmelijke omstandigheden de dam gebouwd hebben voor nationaal belang. Erg lang heeft de stop bij de Hooverdam niet geduurd. Echter lang genoeg om het te aanschouwen, even de benen te strekken en de nodige foto’s, al dan niet selfies te maken.

En dan op weg naar Route 66. Wie kent deze historische autoweg in Amerika nu niet? Je ziet, wanneer men het over deze autoweg heeft, direct een beeld bij van restaurantjes, gelegen aan een ellenlange weg. Een autoweg die het oosten met het westen verbindt. Een begrip en je waant je in een filmscene als je daar langs die weg staat. Daar aan die weg werden na deze bezichtiging de lunchpakketje uitgedeeld, zodat we deze, terwijl het landschap weer langs ons opschoot, op weg naar de kers op de taart, opsmikkelden.

Op de achtergrond klonk de stem van Ted, de buschauffeur weer. Tijd om weg te dommelen kreeg je niet. Hij bleef maar babbelen, ditmaal over de Grand Canyon, waar ons een stop van twee uur geboden werd. Ik keek er naar uit, maar vermaakte me ook al met de informatie, verpakt met de omgeving, die vanuit een bus zo goed te zien is. Je komt ogen te kort en de fascinatie blijft. Toch valt het allemaal in het niet als je eenmaal bij de Grand Canyon aankomt.

Het is zo’n uitgestrekt gebied dat het aantal toeristen dat het aangelegde pad, langs de Grand Canyon volgt, niet echt opvalt. Ze vallen pas op als ze voor de camera poseren in de meest gewaagde posities en waarmee ze net een stapje verder willen gaan dan die ander. Het leent zich er ook voor, omdat je van het pad zo één kunt worden met het geheel. Er is geen afzetting te vinden. Enkel maar een waarschuwing van de buschauffeur om vooral het overmoed niet te laten zegevieren.

De Grand Canyon liggen in het Nationale Park, waar ook veel wild te zien is. Van ratelslangen tot herten en van geiten in de Grand Canyon tot aaibare eekhoorns. Je voelt je er nietig bij. Ik in elk geval en de twee uur die we van de buschauffeur kregen is eigenlijk net te weinig, want onder de stralende zon kun je er uren vertoeven, zonder verveeld te raken.

Elke stap levert een ander aanzicht op. Allemaal de moeite waard, met af en toe een bankje om het als een bewuste herinnering op te slaan. En terwijl je zo op een bankje zit te genieten laat je je gedachten gaan en zie je aan iedereen die je voorbij sjokt, Europeaan, Aziaat, Afrikaan of Amerikaan, hoe ongelooflijk mooi en wonderlijk het allemaal niet is. Het is ook van de gezichten af te lezen. Bij jong en oud, hoewel ik maar heel weinig kinderen heb gezien. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik blij was dat mijn kinderen al groot waren, want ik kan me voorstellen dat als je met hele jonge kinderen op die plek loopt, je geen moment rust hebt. Zeker niet als je ondernemende koters hebt, die zonder enige angst, naar dat randje willen lopen.

En dan opeens poseert er tussen al die toeristen een eekhoorn. Eentje met een hoog aaibaarheidsgehalte, omdat het zo gewend is aan die menigte. Het open mondje verraad dat het wel in is voor wat eten en het geen enkel probleem vindt om dat uit je hand op te eten, terwijl er zich op de achtergrond, tussen de bomen, aan de andere kant van de Grand Canyon, een ree zichtbaar is. Weliswaar minder aaibaar, maar kalm genoeg om rustig op z’n plek te blijven.

Er is voortdurend verwondering en als je eenmaal gedwongen wordt om weer terug te keren naar de bus dan blijft die verwondering en moet je je misschien wel even knijpen om zeker te weten dat je niet droomt. Om dat wat je hebt gezien daadwerkelijk bestaat. De gemaakte foto’s verzekeren je dat het zo is en dat maakt gelukkig. Intens gelukkig zelfs en daar teer je de volledige terugreis op. Net zolang tot je bij het intreden van het donker de skyline van Las Vegas ziet. Of je nu naar links, rechts of voor je kijkt het is niet te missen en hoe anders dat ook is, ook dat is de moeite waard, terwijl je weet dat je bij thuiskomst in je eigen vlakke kikkerlandje de herinnering voort zal leven over een reis die absoluut op de bucketlist moet komen te staan.

Geschreven door Jacqueline Hoogeveen

Heb je interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Verenigde Staten, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen