Gratis reisvoorstel aanvragen

4 staten van Amerika; Californie, Nevada, Utah en Arizona

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Los Angeles (Verenigde Staten) , B. San Francisco , C. Las Vegas , D. Los Angeles
Periode: juli 2008
Vervoer: Vliegtuig en huurauto
Accommodatie: Hotels

Foto van deze vakantie

In alle vroegte komen we aan op Schiphol, onze vlucht naar Washington vertrekt al om 10:00. Na de absurde douane check bij de gate door te zijn gekomen konden we instappen om vervolgens de Atlantische Oceaan over te steken. Eenmaal geland hadden we twee uur de tijd om over te stappen op onze binnenlandse vlucht naar Los Angeles. Twee uur zou toch voldoende moeten zijn, maar omdat we wederom door de strenge controle heen moesten, nu maar liefst 2x, halen we ons vliegtuig nog maar nét. Zorg er dus voor dat je minimaal twee uur overstap tijd hebt! Door de hectische situatie waren we een beetje bezorgd dat onze bagage niet op tijd in het vliegtuig geladen zou zijn, bij aankomst bleek dit gelukkig allemaal te kloppen. Eenmaal aangekomen in L.A. is de controle gelukkig wat soepeler. We halen onze huurauto op, rijden naar ons hotel en gaan direct slapen. We zijn inmiddels al 24 uur onderweg!

Los Angeles & Hollywood

Weer: 30 - 35 graden, onbewolkt

Voor het eerst zien we L.A. bij daglicht en voelen ons een beetje overrompelt door de omvang en de drukte. Doordat de regels verschillen van die in Nederland is het autorijden erg wennen. We besluiten naar Hollywood te gaan waar we beginnen op de Walk of Fame waar we wat sterren bekijken. Hierna rijden we bergen in om de Hollywood letters van dicht bij te bekijken. Helaas is dit niet mogelijk en daarom rijden we maar door naar Griffith's Observatory, waar we een fantastisch uitzicht over de stad hebben. We eten wat en rijden verder naar Beverly Hills, waar we met onze 'homes of the stars' plattegrond wat beroemdheden opzoeken. Hier is alleen niets anders te zien dan hoge hekken en muren. Dan maar naar Rodeo Drive, de winkelstraat van the rich & famous. Onze portomonee blijkt helaas niet groot genoeg voor deze straat en na wat rond gelopen te hebben keren we terug naar ons hotel.

Hollywood letters, Los Angeles
Hollywood letters, Los Angeles

Los Angeles → Pismo Beach → San Francisco

Weer: 25 – 30 graden, onbewolkt

Vandaag gaan we al vroeg op pad richting Venice Beach waar we aan het strand ontbijten. We wandelen wat rond en kijken even naar de surfers, waarna we L.A. verlaten, voor nu althans. Via Malibu en Santa Barbara rijden we Highway 1 op. Deze snelweg loopt langs de hele kust en we doen ons best er zo lang mogelijk op te blijven. Eenmaal aangekomen bij Pismo Beach besluiten we wat te eten bij McDonald's en zoeken we ons hotel op.

Na een ontbijt rijden we vervolgen we Highway 1. Onderweg stoppen we bij een 'Elephant seal viewing area', een stuk strand vol zeeolifanten! Je kon tot wel 10-15 meter afstand van de dieren komen, erg dichtbij dus. Op het strand stonden een aantal rangers die informatie gaven over de beesten. We volgen Highway 1 tot in San Francisco, waar we inchecken in ons hotel. Vanuit ons hotel rijden we naar Coit tower, waar je een leuk uitzicht hebt op Fishersman's Warf, niet geheel toevallig onze volgende stop. De toren koste ook maar een paar euro entree dus dit is zeker aan te raden. Nadat we wat gegeten hebben stappen we in de auto richting de Golden Gate Bridge, die in het donker verlicht is. Op weg naar ons hotel rijden we toevallig over Lombard street, dit is de meest smalle en meest kronkelige straat ter wereld.

San Francisco

Weer: 15 graden, bewolkt

Deze dag zullen we volledig doorbrengen in San Francisco. We halen eerst onze, al in Nederland geserveerde, toegangskaarten op voor Alcatraz. Achteraf blijkt dit een goede beslissing geweest, de kaarten zijn al voor de komende vier dagen uitverkocht!

Na een boottocht die ongeveer 15 minuten duurt, komen we aan op het Alcatraz eiland. We lopen zelf door de gevangenis en worden door middel van een headset van commentaar voorzien. Ondanks dat het gebouw een wat vervallen indruk maakt is het wel een hele indrukwekkende ervaring. Een echte aanrader! Terug van het eiland pakken we de auto en rijden naar de Golden Gate Bridge. Eenmaal geparkeerd beginnen we aan een wandeling over de brug. Precies op de helft zijn we gestopt om even uit te kijken. Ongelooflijk hoe hoog deze brug is!
Hierna eten we nog wat en gaan we terug naar ons hotel voor een lekker rustig avondje.

Golden Gate Bridgse, San Francisco
Golden Gate Bridgse, San Francisco


Ook vandaag een volle dag in San Francisco, er is hier nog genoeg te zien. We volgen de '49 mile scenic route' die ons langs alle belangrijke bezienswaardigheden leidt. Zo komen we langs 'Union Square' en China Town, de Chinese wijk van de stad waar je je echt in China waant. Uiteindelijk bereiken we Golden Gate Park, een prachtig park waar we even tot rust kunnen komen.
San Francisco is natuurlijk bekend om de 'Cable cars' en dus stoppen we onderweg bij het Cable Car Museum. Dit gratis museum is erg leuk omdat je inzicht krijgt in het systeem, dat overigens nog steeds in gebruik is.
Wederom blijkt het erg moeilijk om fatsoenlijk eten te vinden en zo eindigen we dan weer bij een fastfood tent.

San Francisco → Yosemite → South lake tahoe

Weer: 25 graden, onbewolkt

Over de Harbour Bay Bridge verlaten we San Francisco. De weg is lekker rustig, want het is zondag, maar niet heel speciaal dus we rijden snel door naar Yosemite. Aangekomen bij de ingang van het park schaffen we een pas aan waarmee we meerdere nationale parken kunnen bezoeken. Mocht je dit van plan zijn vergeet dit dan niet, het scheelt een boel geld! De natuur in Yosemite is echt geweldig. In de bossen vind je veel rotswanden, grote open vlakte en uitzichtpunten. Natuurlijk duurt het niet lang voordat we wild zien, een klein hertje staat vlak langs de weg. Na wat verder te zijn gereden stappen we uit en wandelen we een stukje door het park. Bij Mono Lake kunnen we echt even onstpannen en genieten van de mooie omgeving. Hierna vervolgen we onze reis naar ons komende hotel in South Lake Tahoe. Bij aankomst blijkt het een hotel/casino waar erg veel gebeurd. We eten lekker en sluiten de dag rustig af in onze hotel kamer.

Yosemite Nationaal Park
Yosemite Nationaal Park

South lake tahoe → Yosemite → Fresno

Weer: 25 graden, onbewolkt

Vanwege een gebrekkig navigatiesysteem komen we, een uur later dan gepland, dan toch aan bij Yosemite Valley. In deze Valley bezoeken we meerdere plaatsen, zoals Tunnel View, Valley View en aan de voet van El Capitan. Het is hier ook erg de moeite waard even te stoppen. Met pijn en moeite weten we een parkeerplek te bemachtigen en kunnen we wat gaan eten. We slaan wat spullen in en rijden door naar Yosemite Falls. Helaas hebben we de tijd van het jaar niet mee en is de waterval weinig indrukwekkend. Wanneer we hier zijn uitgekeken rijden we door richting Glacier Point, een uitzichtpunt. Nu hebben we al meer van deze punten gezien, maar deze is toch wel erg spectaculair. We hebben een fantastisch uitzicht over de hele Valley, Yosemite Falls, El Capitan en eigenlijk alles wat we tot nu toe gezien hebben. Dit mag je absoluut niet overslaan! We rijden naar ons hotel in Fresno, waar we voor het slapen gaan even gebruik maken van het zwembad.

Fresno → Sequoia → Bakersfield

Weer: 25 - 35 graden, zonnig

Vandaag zouden we het Sequoia National Park bezoeken en ik had me hier ook erg op verheugd. Helaas zou deze dag uitlopen op één grote ramp. Een minuut of 30 na vertrek sloeg het noodlot toe. Tijdens een stop kwam ik erachter dat er koelvloeistof uit de motor liep, waarna bleek dat de koelventilator niet werkte. Gelukkig ben ik zelf automonteur en kon ik een noodoplossing toepassen. Door de radiateur met water te vullen kon de motor het weer even aan, waarna we besloten dat we het park zo snel mogelijk moesten verlaten. Net iets boven de maximale snelheid reden we door het park en vonden we uiteindelijk een tankstation. Net op tijd zo bleek, want onze auto begaf het terwijl we voor het stoplicht stonden te wachten. Hier kon ik even bellen met het verhuurbedrijf en na een lastig gesprek zouden ze een nieuwe auto komen brengen. Helaas ging dit wel drie tot vier uur duren... Tegen 4 uur 's middags kwam dan eindelijk onze nieuwe auto. We besloten maar terug te rijden richting ons hotel. Eenmaal op weg bleek dat ook deze auto niet in orde was. Na 50 kilometer sprong het storingslampje aan. Deze keer hield de auto het gelukkig wel vol en we konden doorrijden naar ons hotel. Het autoverhuurbedrijf probeerde ons af te wimpelen door ons te vertellen dat het allemaal niet zo'n kwaad kon. Toen ik eenmaal duidelijk had gemaakt dat ik zelf monteur was besloten ze toch een nieuwe auto te brengen. Na een dag vol pech en wachten bestelden we wat roomservice en zijn we gaan slapen. Morgen rijden we met onze nieuwe auto naar Death Valley, als dat maar goed gaat...

Bakersfield → Death valley → Las Vegas

Weer: 40 - 50 graden, onbewolkt

Al vroeg vertrekken we vandaag in onze nieuwe auto richting Death Valley. Eerst slaan we uit voorzorg nog even een flinke hoeveelheid water in. Eenmaal in het park aangekomen rijden we uren door zand, zand en nog eens zand. In deze hitte is er niks of niemand te bekennen. Tijdens een stop geeft de thermometer 51˚ graden aan! We zagen de hitte van de grond opstijgen en hadden het gevoel dat onze schoenzolen smolten op de vlakte. Deze vallei doet zijn naam eer aan! Omdat hier gewoon echt niks is hebben we het snel gezien en rijden we door richting Las Vegas. De stad doemt opeens, midden in de woestijn, voor onze ogen op. We checken in, in ons hotel en eten hier wat, waarna we de stad in gaan. We komen bij Fremon street, een 200 m lange, met een video scherm overkoepelde straat. Iedere 20 minuten gaan de lampen in de straat uit en wordt er een show op het scherm afgespeeld. Erg spectaculair en een absolute aanrader! Het is inmiddels al 12:00 en we besluiten richting ons hotel te gaan.

Las Vegas

Weer: 45 graden, onbewolkt

We ontbijten wat in ons hotel en rijden daarna naar de Hoover Dam. Erg indrukwekkend om te zien en om het water, dat via grote buizen onder je door stroomt, te voelen. Aangezien het te heet was om buiten rond te lopen, waren we hier redelijk snel klaar en reden we terug naar het hotel. Onderweg stopte we bij een Walmart om inkopen te doen voor de komende dagen. Een collega uit Nederland gaf me de tip hier een koelbox van piepschuim aan te schaffen. Deze bleek verassend goed te werken en zo hadden we de hele vakantie gekoelde drank voor onderweg. Terug in Vegas blijkt al snel dat de stad pas 's avonds begint te leven en dus zoeken we het zwembad van ons hotel op. Erg prettig in deze hitte. Aan het begin van de avond lopen we de strip op en zien we de verschillende hotels van dichtbij. Voor een van de hotels kijken we naar een show die echt heel leuk is. Na de lange, intensieve wandeling over deze drukke straat zijn we moe en gaan we terug naar ons hotel.

Fremont Street, Las Vegas
Fremont Street, Las Vegas

Las Vegas → Zion NP → St. George

Weer: 40 graden, onbewolkt

Op weg naar St. George rijden we nog een rondje over de strip om de hotels en casino's bij daglicht te bekijken. Aangekomen en ingechecked in St. George vertrekken we richting Zion National Park. Dit prachtige park ligt in een canyon van rode rotsen waar je leuk kunt wandelen. We lopen tot de Canyon Overview om van het uitzicht te genieten, waarna we ons aansluiten bij een bustour. Heerlijk om eens een dagje te worden rondgereden! Tijdens de stops van de bus hebben we wat kunnen wandelen. Aan het einde van de tour besluiten we de auto terug te pakken naar ons hotel om op tijd te gaan slapen.

St. George → Page

Weer: 40 graden, onbewolkt

Vanmiddag hebben we om 12:00 uur gereserveerd om mee te kunnen met een tour naar Antelope Canyon. Deze tour is echter in Page en we vertrekken dus als vroeg. De route is gelukkig mooi dus het rijden lijkt snel te gaan. Bij aankomst is het erg druk en zijn we blij dat we gereserveerd hebben. In open auto's vertrekken we naar de canyon. De weg gaat al snel over in ruig terrein en de rit is best intensief. De canyon zelf was echt geweldig. De rotsen zijn heel apart en mooi en we kunnen mooie foto's maken omdat onze tourguide de weg vrijhoudt van andere bezoekers.

Na de tour gaan we door naar de Horse Shoe Bend. Ook dit was een erg leuke ervaring. We hebben hier een tijd gezeten om te genieten van het uitzicht en het weer, waardoor we weer even bij konden komen. Dit beviel wel en zo besloten we het ontspannen door te zetten bij het zwembad van ons hotel.

Page → Monument Valley → Grand Canyon → Valle

Weer: 40 graden, onbewolkt

Vanuit Page rijden we vandaag eerst naar Monument Valley. Hiervoor moesten we wel flink omrijden maar dit was achteraf zeer de moeite waard. De rotsformaties die we met de auto passeren zijn erg indrukwekkend. Na ongeveer een uur besluiten we door te rijden naar de Grand Canyon. Deze is wel zo ongelooflijk groot dat ik het onmogelijk kan beschrijven. Zelfs met foto's is de omvang van de canyon niet te bevatten.

We bereiken Grand Canyon Village, waar het best druk is. Hier krijgen we wat informatie, over bijvoorbeeld de zonsondergang en kunnen we wat eten. Na het eten zoeken we een mooi plaatsje op om de zonsondergang goed te kunnen zien. Dit was een hele bijzondere ervaring, de ene helft van de canyon kleurt fel rood en oranje terwijl de andere kant al pikzwart is. Hierna zijn we doorgereden naar ons hotel in Valle, op ongeveer 30 minuten rijden.

Grand Canyon
Grand Canyon

Grand Canyon - Bright angel trail

Weer: 40 - 45 graden, onbewolkt

Bijtijds lopen we vandaag via het bright angel trail de canyon in. Dit is een geweldige ervaring omdat je nu pas echt een goede indruk krijgt van de omvang. In verband met de hitte worden we door verschillende rangers geadviseerd niet verder dan het 3Mile Resthouse te lopen. Na twee uur komen we hier aan en we zijn inderdaad behoorlijk uitgeput. Na een half uur gerust te hebben, lopen we maar terug naar onze auto. Het is niet verstandig verder te lopen. Dit wordt nog eens benadrukt als we onderweg een aantal mensen tegenkomen die helemaal kapot zijn en langs de kant van de weg liggen te rusten! Moe maar voldaan keren we terug bij onze auto. Dit was een ervaring om nooit te vergeten! Terug in ons hotel rusten we lekker uit in het zwembad.

Valle → Scottsdale

Weer: 43 graden, onbewolkt

Rond 11:00 vertrekken we naar Montezuma Castle, een kasteel uitgehakt in de rotsen. Dit bleek niet zo veel voor te stellen dus reden we snel door naar Scottsdale, een stad in de buurt van Phoenix. Ook hier is het erg warm en de ventilatoren op straat zijn een aangename verkoeling. In het centrum van Scottsdale eten we voor het eerst in een lange tijd bij een Italiaans restaurant. Geen fastfood of grote stukken vlees, maar een normale maaltijd. Dit beviel dan ook uitstekend. Hierna bezoeken we nog een bioscoop van enorme afmetingen. Na de film gaan we lekker slapen.

Scottsdale → Joshua tree NP → Palm springs

Weer: 40 - 45 graden, onbewolkt

Om 9:00 vertrekken we richting Joshua Tree National Park, om de Joshua trees te zien. Helaas wordt al snel duidelijk dat deze aan de andere kant van het park staan. Gelukkig is het een mooi park en was de weg door het park alles behalve saai. Nadat we de bomen zien rijden we het park weer uit richting Palm Springs.
Hier aangekomen wordt al snel duidelijk waarom dit het vakantieoord van de rich & famous van L.A. is. Het is vrij duur en alles ziet er erg luxe uit. Opvallend is dat er eigenlijk weinig te doen is. We bezoeken de top van de berg waar Palm Springs aan ligt, maar dit valt erg tegen. We gaan rustig op weg naar ons hotel waar we nog even in het zwembad liggen en bijtijds gaan slapen.

Palm Springs → San Diego → Sea World

Weer: 25 - 30 graden, onbewolkt

Na de pittige dag die we gisteren hebben gehad, kunnen we het vandaag gelukkig wat rustiger aan doen. Eenmaal ingechecked in ons hotel in San Diego besluiten we vast kaartjes te kopen voor Sea World. We zijn van plan dit park morgen te bezoeken. Eenmaal in het bezit van een toegangsbewijs bleek dat deze twee dagen geldig zijn! We zijn dus maar meteen naar binnen gaan en hebben behind-the-scenes-tour genomen. Erg leuk. De shows die we hier zagen waren ook absoluut geweldig. Uiteraard was alles erg Amerikaans, overdreven en aangedikt. Wel heel leuk om te zien dat het publiek voor de volle 100% meedoet. Iets dat je in Nederland toch niet ziet. We zien verschillende shows met orca's, dolfijnen en zeeleeuwen. Tegen 19:00 komen we terug bij ons hotel waar bleek dat, ook al waren we al ingechecked, het hotel overboekt was en er dus voor ons geen plaats meer was! Het hotel had voor ons een kamer in het Hilton hotel geboekt. We hadden nog niet gegeten dus dit besloten we uit vermoeidheid maar in het Hilton te doen. Helaas was dit wel aan de dure kant.

Bar in San Diego
Bar in San Diego

San Diego - Sea World

Weer: 25 - 30 graden, onbewolkt

Na een nacht in het Hilton, moesten we voor het ontbijt weer terug naar ons oorspronkelijke hotel. Vandaag zouden ze wel plaats voor ons hebben. Na een teleurstellend ontbijt zijn we teruggegaan naar Sea World. Hier zijn we begonnen met bekijken van dieren, zoals pinguïns, zeehonden, otters, dolfijnen, haaien en andere soorten vissen. We eten wat en gaan wat attracties af om de middag te vullen. Voor het avond eten gaan we naar 'dinner with Shamu', waarvoor we gereserveerd hebben. We zitten langs de rand van het basin, terwijl de orca's kunstjes doen. Heel vermakelijk en het eten is ook nog eens erg lekker! Als afsluiting van de avond wonen we nog een show bij. Hierna hadden we het allebei wel gezien!

San Diego → Los Angeles

Weer: 25 - 35 graden, onbewolkt

Vandaag staat er niet veel op het programma en we verlaten ons hotel zo laat mogelijk. We rijden over de snelweg terug naar L.A., waar onze reis bijna drie weken geleden begon. Op een gegeven moment leek het alsof we in de file terecht kwamen en besloten we van de snelweg af te gaan. Dit bleek niet zo'n goed idee aangezien we al snel in wat slechtere buurten terecht kwamen. Gelukkig konden we al redelijk snel weer een snelweg op. We kwamen aan bij hetzelfde hotel als waar we drie weken geleden ook sliepen. Het hotel lag aan het vliegveld dus je zag de vliegtuigen op 100 meter afstand langs komen, zonder dat we last hadden van het geluid. De rest van de dag zijn we rond het hotel gebleven, omdat we geen zin hadden op een drukke werkdag L.A. in te gaan.

Skyline Los Angeles
Skyline Los Angeles

Los Angeles - Universal Studios

Weer: 30 graden, onbewolkt

Al vroeg gaan we op pad om Universal Studios te bezoeken. We hebben al kaartjes gereserveerd dus de binnenkomst verloopt redelijk snel en zonder problemen. Dankzij onze speciale front-of-the-line tickets hadden we bij alle shows speciale plekken gereserveerd en bij alle rijen mochten we naar voren doorlopen. Het park zelf is niet zo heel groot, maar als je van films houd wel erg leuk. Via een tour rijd je door sets van bekende films, die vol zitten met special effects. Hiernaast zijn er ook een paar hele leuke attracties en shows. We sluiten af in de souvenirswinkel en gaan terug naar ons hotel.

Los Angeles → Chicago → Amsterdam

Weer: 30 graden, onbewolkt

Helaas vertrekt vandaag, om 10:00, ons vliegtuig vanuit L.A. naar Amsterdam. Voordat we vertrekken moeten we echter nog wel de huurauto terug brengen! We hadden verwacht misschien wel geld terug te krijgen, in verband met de verloren dag als gevolg van een defecte auto. Bij het bedrijf aangekomen bleek het tegenovergestelde waar. Ze brachten ons $500 in rekening voor een verzekering waarvan we zeker wisten dat we deze niet genomen hebben. Na een gesprek bood de verkoper ons een 'deal' van 50% aan. In verband met de tijd hebben we deze maar aangenomen, waarna het bedrijf ons naar het vliegveld brengt. Op het vliegveld werd al snel duidelijk dat onze vlucht met twee uur vertraagd was, vanwege slecht weer, maar een uur later konden we toch instappen. De geplande overstap in Chicago was heel kort. Er was geen tijd om te pauzeren en ook onze bagage ging direct door naar het volgende toestel. Het vertrek ging allemaal niet zo snel. Eerst moesten we wachten op een deel van de bagage dat niet door de beveiligingscontrole was gekomen, daarna kon het vliegtuig vanwege het noodweer niet vertrekken. Anderhalf uur later vertrok het vliegtuig dan toch.

Chicago
Chicago

Schiphol → Nijmegen

Met een vertraging van ongeveer 3,5 uur landen we op Schiphol. Ook bij aankomst liepen we vertraging op, deze keer in verband met brandstof op de landingsbaan. Toen we eenmaal uit mochten stappen waren we ook zo door de douane heen. Geen vragenlijsten of uitgebreide controles! Na drie weken komt er dan toch een einde aan een mooie vakantie. Het was een ervaring die we nooit zullen vergeten en we zijn van plan zeker nog een keer terug te gaan!

Heb je interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Verenigde Staten, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen