Gratis reisvoorstel aanvragen

Een scholarship in New Orléans

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. New Orleans (Verenigde Staten)
Periode: september 2014
Vervoer: vliegtuig
Accommodatie: Springhill Suites Hotel

Foto van deze vakantie

De wereld is verdeeld in vele continenten, werelddelen, landen, provincies en diverse dorpen en steden. Zo heeft ieder gedeelte op de wereld een eigen schoonheid, een andere cultuur en een ongelofelijke omgeving en mooie natuur. Er zijn overal avonturen te beleven. Het is toch zonde om zoveel moois in je leven te moeten missen? Het avontuur, de ontdekking en vooral niet uit reisboeken, internet etc., maar het zelf ontdekken! Een reis geeft je kracht, zorgt voor ontwikkeling en biedt nieuwe kansen en mogelijkheden. Een unieke plek is een plek waar je al jouw emoties een kans kunt geven.

Het vinden van innerlijke rust

Ik zou graag willen reizen om op die manier mijn innerlijke rust te vinden en veel te ontdekken in de wereld en om de natuur te proeven. Het ontdekken van nieuwe culturen, gewoontes en het leren accepteren van wat we allemaal om ons heen hebben. In de toekomst wil ik iedereen een kans kunnen geven om een mooie reis te maken, uiteindelijk met het doel om een eigen vakantiepark te stichten op een warm eiland en daar mijn leven op te bouwen.

Uiteindelijk ben je het zelf die alles uit het leven moet halen. Geluk, liefde en vooral de uitdaging zit hem in alles waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Daarom wil ik om rustig terug te kunnen kijken op mijn huidige leven en vooruit te kijken naar mijn toekomstige leven bijkomen en revalideren op de Canarische eilanden. Gran Canaria is the place to be. Om zo al mijn doelen vorm te gaan geven en op die manier mijn toekomst vorm te geven.

Ik heb al één onvergetelijke reis gehad. Het is onbeschrijfbaar en onvoorstelbaar dat zoiets werkelijkheid kan worden. Deze reis zal ik dan ook met jullie delen.

Op avontuur in New Orléans

Ik ben uit het niets via de mail uitgenodigd om deel te mogen nemen aan de IFMA World Workplace van woensdag 17 t/m vrijdag 19 september in New Orléans en ik mag daar een Scholarship in ontvangst nemen. En ik kan in één woord zeggen hoe het was: ‘Wauw’, wat een ervaring!

Het was geweldig om mee te mogen maken. Zondagavond kwam ik aan in het Springhill Suites Hotel, waar mijn kamergenoot uit Houston mij hartelijk verwelkomde. De dag erna heb ik met wat Nederlandse studenten een tour gedaan door New Ik heb alles gezien en gedaan, zoals gelopen over de beroemde French Market, Frenchmen street bekeken, beignets gegeten bij café du monde en we hebben genoten van de Jazz muziek, de vriendelijke mensen en de gehele cultuur. De ochtend erna heb ik een ontzettend gave alligator tour gedaan, waarbij ik zelfs een kleine krokodil heb vastgehouden. Daarna heb ik vrijwilligerswerk gedaan voor de IFMA 25th Foundation. Ontzettend gaaf om die avond op het evenement te zijn en zoveel mensen te mogen ontmoeten. Onder andere waren er een aantal Nederlanders vanuit de FMN en IFMA organisatie aanwezig. Verder veel entertainment, goede hapjes en drankjes en uiteraard heb ik mijn netwerk behoorlijk vergroot.

De straten van New Orléans
De straten van New Orléans

World Workplace

De dag erna was de start van de World Workplace. Het begon met een ontbijt in het Convention Center (waar het gehele World Workplace aanwezig was). Vervolgens de keynote opening met daaropvolgend een vakbeurs. Na een heerlijke lunch te hebben genuttigd heb ik veel mensen gesproken en voorbereid op het avondprogramma. Dit was het grote Mardi Grass evenement, wat je natuurlijk niet mag missen als je in New Orléans bent. Wat een geweldig feest, een mooie locatie en weer heb ik ontzettend veel mensen ontmoet. Onder andere ontkom je er niet aan om de cocktail van New Orléans te nuttigen, de ‘Hurricane’ genaamd. De borrels maakten het voor sommige mensen wel wat zwaar de dagen erna, wat juist een goede afwisseling was tussen formele en informele sessies.

Corporate Facility Council

De dag erna was ik in de ochtend bij de eerste presentatie van mijn sponsor ‘Corporate Facility Council’ geweest, waarbij ik mijn sponsor van mijn Scholarship eindelijk kon ontmoeten. Vervolgens heb ik vele presentaties en sessies bijgewoond en ben ik notulist geweest bij een ronde tafelsessie van ‘High Heels and Hard Hats’, waarbij de vrouw opkomt voor zichzelf en voor de rolverdeling binnen organisaties. Daarnaast heb ik deelgenomen aan een discussie over hoe organisaties hun social media, marketing- en communicatie kunnen verbeteren en hoop ik dat ik goede input kon leveren aan deze organisaties.

Uitreiking awards

Ik heb deze dagen ontzettend veel visitekaartjes ontvangen, waaruit blijkt dat bijna iedereen CFM of SFM credentials bezit en de meeste van deze mensen ook nog een hoge positie als directeur of (vice) president in de organisatie bekleden. Aan het eind van de middag was dan het spannende moment van de uitreiking van de awards van de Scholarship. Hierbij kregen 37 studenten uit heel de wereld een studiebeurs met een prijzenpakket van bij elkaar 140.000 dollar. Natuurlijk was ik ontzettend blij om 5.000 dollar Scholarship te mogen ontvangen. Ontzettend leuk dat de directeur van de organisatie tijdens de uitreiking van mijn award alleen bij mij spontaan uit het publiek kwam om mij te feliciteren.

Uitreiking awards van de scholarship
Uitreiking awards van de scholarship

Voodoo party

Vervolgens had ik die avond een Voodoo party, waarvoor ik een uitnodiging had gekregen. Dit was weer een mooi geslaagd evenement, waarbij vele mensen aanwezig waren, leuke bandjes optraden en ook natuurlijk weer vele goede hapjes en drankjes aanwezig waren. De volgende dag ben ik naar een aantal presentaties gegaan en hadden we de award luncheon, wat een uitgebreide lunch was met vele gastsprekers en awarduitreikingen. Vervolgens moest ik mij alweer voorbereiden op de award banqueting. Dit was een geslaagd diner en gala als afsluiter van de World Workplace.

Na het gala ben ik met een aantal Nederlanders, o.a. de ex-directeur van mijn Hogeschool en nog een aantal sponsors van de Scholarships naar de uitgaansstraat van New Orléans geweest en heb ik de laatste avond afgesloten in het Harrah’s Casino. De dag erna heb ik mij weer uitgecheckt in het hotel en ben ik alleen nog even het World War 2 Museum in geweest, waarbij ik een 4D film van de producer Tom Hanks heb gezien. Daarna was mijn terugreis alweer aan de beurt, waarbij ik op zondagavond via Chicago en Londen weer in Amsterdam aangekomen ben. Het was een geweldige en leerzame ervaring die ik nooit meer zal vergeten!

Iedereen kan dit overkomen, zolang je maar tegen jezelf blijft zeggen: ‘Waar een wil is, is een weg..’

En nu?

Nu wil ik mijn weg vervolgen op Gran Canaria. Een avontuur beleven om nooit te vergeten. Buiten de aangegeven wegen gaan en van iedere weg een verrassende eigen route maken!

Geschreven door Joëlle Burger

Heb je interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Verenigde Staten, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen