Gratis reisvoorstel aanvragen

Studiereis naar New York

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. New York (Verenigde Staten)
Periode: april 2012
Vervoer: Vliegtuig en lopen
Accommodatie: The Riverside Tower hotel

Foto van deze vakantie

Van 1 tot en met 7 april ben ik met een studiereis een week naar New York geweest. Met een groep van 20 leerlingen en 2 leraren zouden we 6 dagen lang alles in deze geweldige stad gaan bezoeken.

Dag 1: Vertrek vanaf Schiphol
's Middags om 17.45 uur vertrok het vliegtuig vanaf Schiphol. Omdat we met zo'n grote groep naar de Verenigde Staten reizen hebben we om 13.30 uur al afgesproken bij het meeting point. De paspoortcontrole en de douane verlopen echter vlekkeloos waardoor we nog 2 uur lang door de winkeltjes kunnen rondslenteren. Drie kwartier van te voren mochten we het vliegtuig in. De vliegreis verliep ook weer zeer goed. We vlogen met KLM en kregen daardoor om de paar uur iets te drinken of te eten. Ook de avondmaaltijd kregen we in het vliegtuig en dat was nog best goed te eten! Na ongeveer 7 uur gevlogen te hebben kwamen we aan op JFK Airport in New York. Het ophalen van de bagage ging ook weer erg snel. Nadat iedereen zijn eerste dollars had gepind zijn we met de Skyline (een soort metro boven de grond) richting het centrum van New York gereden. Hier hebben we nog een aantal keer moeten overstappen op de subway (metro). Na ongeveer 2 uur reizen kwamen we uitgeput aan in het hotel.

Doordat de hotels in New York niet echt goedkoop zijn hadden we een lowbudget hotelletje (The Riverside Tower hotel), maar wel met een hele goede ligging. Binnen 5 minuten lopen was je bij de metrohalte en binnen 10 minuten met de metro was je op Times Square. Er waren voor ons 5 kamers voor 4 personen gereserveerd en nog 2 1-persoonskamers. Samen met nog drie andere meiden sliep ik op een kamer. De leraren raadden ons voor vertrek aan je eigen slaapzak mee te nemen, gelukkig hadden we dit allemaal gedaan. De lakens die er lagen waren niet bepaald fris en schoon. Ook de wc en de douche waren erg klein, maar voor een week was het zeker te doen.

Dag 2: Vrijheidsbeeld, Ground Zero, Wall Street, China Town, Brooklyn Bridge, High Line, Flatiron Building en Times Square
Na een korte nacht slapen (mede door het tijdsverschil) vertrokken we rond 7.15 uur naar een ontbijttentje op de hoek van de straat. Het ontbijt was namelijk niet inbegrepen in het hotel. Hier had je verschillende ontbijtmenu's voor maar een paar dollar. Om 8.00 uur begon het echte programma. Met de hele groep vertrokken we met de metro richting een punt waar je mooi zicht had op het Vrijheidsbeeld. Het beeld was nog wat ver weg, maar we hebben haar wel gezien. Vervolgens zijn we te voet naar Ground Zero gelopen. Van de plek zelf is niet veel te zien doordat er allemaal hekken omheen staan. Wel hangen er foto's met hoe het herdenkingsmonument eruit zal komen te zien. Het nieuwe WTC was vanaf hier ook erg goed te zien, dat nu van boven nog deels in de steigers stond. Naast Ground Zero was wel een monument gemaakt voor de omgekomen brandweerlieden tijdens 9-11.

Wall Street was vanaf Ground Zero nog een stukje lopen, op Wall Street zelf was echter niet heel veel te zien op wat beveiliging na. Wel hebben we hier nog een leuke groepsfoto gemaakt. Vervolgens zijn we doorgelopen om wat te gaan eten en drinken. Dit deden we in de Subway waar we ook even konden opwarmen (omdat het nog best fris was) en naar de wc konden gaan. Nadat onze voeten weer een beetje uitgerust waren liepen we weer verder richting China Town. Je zag hier alles in het chinees staan op de winkels en ook waren er veel winkels en kraampjes met verse producten.

Brooklyn Bridge was vanaf China Town niet zo heel ver meer lopen. Doordat de brug in de steigers stond was het alleen wat minder mooi om foto's te maken. Midden op de brug zag je daar gelukkig niet veel van. Het uitzicht op Brooklyn vanaf hier was echt prachtig en we hebben hier dan ook veel foto's gemaakt. Doordat we redelijk goed weer hadden (mooie blauwe lucht met wat wolken) konden er mooie foto's gemaakt worden. Na een uurtje gelopen te hebben op de brug zijn we wat gaan eten. Overal waar je komt in New York kun je wat eten. Op elke hoek van de straat staat wel een kraampje waar ze hotdogs en broodjes verkopen met vlees erop. Wij hebben gegeten in een keten die je overal in New York ziet er waar je heerlijke wraps en andere dingen kunt eten. Na zo'n dag lopen deden de voeten al behoorlijk pijn (en we moesten nog 5 dagen!).


Brooklyn Bridge, New York
Brooklyn Bridge, New York


The High Line was de volgende bezienswaardigheid. Dit is een oud treinspoor waar ze een heel lang 'park' van hebben gemaakt. Dit park ligt zo'n 15 meter boven de grond waardoor je een mooi uitzicht hebt over de rivier en de stad. We hebben het hele park afgelopen en zijn aan het einde weer naar beneden gelopen met een trap. Vanuit hier liepen we door richting het Flatiron Building, dat een beetje een driehoekige vorm heeft en daardoor als letterlijke vertaling 'het strijkijzergebouw' heeft. Met het prachtige weer konden we ook hier weer mooie foto's maken van deze bezienswaardigheid.

We kregen van de leraren vervolgens 1,5 uur de tijd om wat te gaan winkelen en eten. We hebben een aantal winkels bezocht als Vicotria's Secret en zijn toen een hotdog gaan eten bij een kraampje op straat. De tijd was toen alweer voorbij, het was ondertussen al 18.00 uur. Vanuit het Flatiron Building was het zo'n half uur lopen naar Times Square. Tegen die tijd begon het te schemeren en is Times Square extra mooi. Hoe dichter bij je komt, hoe mooier het wordt door alle lichten en billboards. Midden op Times Square kon je zelf op een billboard komen te staan, door voor de camera te gaan staan. Je bent dan live op een enorm billboard te zien, ook hier hebben we weer leuke foto's gemaakt. Op de rode trap op Times Square hebben we een groepsfoto gemaakt, waarna we allemaal onze eigen gang mochten gaan. Hier hebben we op Times Square wat rondgekeken in de winkeltjes en wat gegeten. Na een vermoeiende maar hele leuke dag zijn we met de metro weer richting het hotel gegaan. De volgende morgen zouden we namelijk weer om 8.00 uur klaar moeten staan.

Dag 3: Empire State Building, Apple Store, Abercrombie & Fitch. Pfizer en winkelen
Bij een stedentrip naar New York mag een bezoek aan het Empire State Building echt niet ontbreken. Wees er wel vroeg bij, er komen namelijk later op de dag lange rijen te staan voor het gebouw. Wij waren rond 9 uur bij het gebouw. Ook toen waren er al flinke rijen voor de beveiliging en de ingang. Ongeveer een uur later stonden we dan eindelijk op de 82e verdieping van het gebouw. Je had vanuit hier echt een adembenemend uitzicht over de hele stad en door het mooie weer kon je alles goed zien liggen. Zelfs het Vrijheidsbeeld zagen we in de verte nog liggen en ook het groene Central Park springt er uit tussen al die gebouwen. Je kan vanaf alle vier de kanten van het gebouw kijken en foto's nemen zodat je de stad heel mooi ziet liggen. Na een uur op het Empire State Building was het weer tijd om naar beneden te gaan. Vanuit hier vertrokken we naar de 59e straat om de Apple Store te bezoeken.

Uitzicht vanaf Empire State Building, Verenigde Staten
Uitzicht vanaf Empire State Building, Verenigde Staten


De entree van de Apple Store is echt prachtig, er staat op een pleintje een grote glazen kubus met in het midden een grote lichtgevende appel. Vanuit hier kun je met de glazentrap naar beneden waar je in één grote Apple wereld terecht komt. Overal staan mannen en vrouwen met blauwe shirts aan die je willen helpen. Je hoeft dan ook nooit lang te wachten of in de rij te staan voor hulp. Overal zitten ook mensen die met hun laptop naar de winkel zijn gekomen voor vragen. Service staat hier duidelijk voorop.

Vervolgens zijn we met ons eigen groepje van 5 personen en 1 leraar naar de Abercrombie & Fitch winkel gelopen. Deze winkel is zeer populair onder jongeren in Amerika maar ook in het buitenland. Er staan zelfs lange rijen voor de winkel om er binnen te komen! Voor de ingang staan meestal knappe heren en dames in korte broekjes en de mannen met ontblote bovenlijven om je welkom te heten. Daarna ga je met een van de heren op de foto. Geur is ook erg belangrijk in de winkel, van veraf ruik je het bekende Abercrombie & Fitch geurtje al en in de hele winkel hangt die geur ook. Het is een donkere winkel met knetterharde muziek en ook hier zijn de winkelmedewerkers vaak knappe dames of heren die je vriendelijk te woord staan. Na een rondje te hebben gelopen in de winkel (en niets gekocht te hebben omdat het nogal duur is) vertrokken we weer naar buiten.

Omdat het een studiereis is moesten we natuurlijk veel bezig zijn met onze opdracht. Ook hebben we vanuit school een bedrijf moeten bezoeken in New York waarmee je zelf een afspraak had moeten maken. Wij hadden een afspraak met het farmaceutische bedrijf Pfizer waar we het een en ander over het bedrijf te weten kwamen. Na deze afspraak kregen we weer de tijd om te gaan winkelen. Samen met een groepje hebben we een aantal winkels bezocht en wat souvenirs gekocht.

Dag 4: Central Park, Guggenheim museum, American Girl, Nike Store en uit eten
Vandaag zouden we het Guggenheim museum gaan bezoeken. Vanuit het hotel was dit redelijk goed te lopen en ook nog mooi doordat je door het Central Park heen liep. Na een wandeling van zo'n 30 minuten kwamen we om 09.50 uur aan bij het Guggenheim museum. Er stond weer een rij voor de ingang maar om 10.05 uur waren we dan toch binnen. Er zijn in het Guggenheim een aantal kleine tentoonstellingen met schilderijen van onder andere Picaso, Kandinsky, Henri Rousseau en Georges Seurat. Ook was er een fototentoonstelling van Francesca Woodman. De grootste tentoonstelling was die van John Chamberlain met Choices. Na verschillende schoolopdrachten hier te hebben uitgevoerd stonden we om 12.00 uur weer buiten. Er zijn het gehele jaar door andere tentoonstellingen, kijk dus van te voren op de website of de tentoonstelling die er op dat moment is je ook aanspreekt.

Guggenheim museum, New York
Guggenheim museum, New York


American Girl was de volgende winkel die we zouden gaan bezoeken (op 5th Avenue), dit keer met alleen ons groepje van 5 personen. In deze winkel kunnen meisjes een pop kopen die er bijna hetzelfde uitziet als zijzelf. Je kunt de huidskleur, kleur van de ogen en de haarkleur allemaal kiezen. Ook hebben ze allemaal verschillende kapsels. Nadat de ouders een pop van 108 dollar hebben gekocht moeten ze natuurlijk ook nog kleertjes hebben (die ook niet al te goedkoop zijn). Meisjes zien de poppen echt als hun vriendin waarmee ze alles samen doen. Je kunt in de winkels zelf met je pop naar de bibliotheek, de dierenwinkel en je pop kan zelfs naar de kapper! Even een bezoekje aan deze winkel brengen is het waard, je staat zeker met je mond open van verbazing.

Nike Town was de laatste winkel die we zouden bezoeken. Deze winkel ligt niet ver van de American Girl af en je kunt er werkelijk alles vinden dat Nike in zijn collectie heeft. Voor de echte sportliefhebbers is dit dus zeker een leuke plek om naar toe te gaan. Je kunt in deze winkel zelfs je eigen Nike schoen ontwerpen (wel op afspraak).

's Avonds zijn we met de hele groep gaan eten bij een italiaan. Daarvoor zijn we nog even naar een kade gelopen waar je een mooi uitzicht had op Manhattan. Omdat het al donker was was het echt prachtig om alle lichtjes te zien. Ook de bruggen waren allemaal mooi verlicht. Rond 21.00 uur hadden we afgesproken bij de italiaan. Hier hebben we allemaal heerlijke pizza's en pasta's gegeten. Rond 00.30 uur waren we weer terug in het hotel.

Dag 5: Young&Rubicam, Schaatsen, Central Park en winkelen op Times Square
In het kader van de opleiding zouden we een masterclass krijgen van het marketing en branding bedrijf Young&Rubicam. Rond 12.00 uur was deze masterclass voorbij en vertrokken we te voet naar een verrassing van de leraren. Ze hadden namelijk niet verteld waar we heen zouden gaan. Uiteindelijk bleek het dat we gingen schaatsen bij het Rockefeller Center (5th Avenue). Midden tussen de hoge wolkenkrabbers was een schaatsbaan gemaakt waar je tot 15 april kan schaatsen, dit was echt super leuk om te doen. Nadat we ongeveer 3 kwartier op het ijs hadden gestaan zijn we met een deel van de groep naar Central Park vertrokken. Hier hebben we weer mooie foto's gemaakt. De rest van de middag hebben we door het park gewandeld en gezeten op het gras.

's Avonds zijn we met een groot deel van de groep wat gaan eten in een Irish pub. Die heb je hier erg veel zitten en je kunt er goed eten. Na het eten ben ik met nog 3 meiden met de metro weer naar Times Square gegaan. Het was ondertussen al 22.30 uur maar de winkels zijn daar tot 02.00 uur open. We hebben dus nog even lekker gewinkeld!

Dag 6: Winkelen en JFK Airport
De laatste dag stond geheel in het teken van winkelen. Wij kozen ervoor om naar SOHO te gaan en dit was een goede keuze. Je hebt hier echt totaal andere winkeltjes dan rondom 5th avenue en Times Square. Er zitten naast grote modeketens ook kleinere winkels waar je leuke en goedkope spullen kunt halen. Starbucks is hier, net als in de rest van New York, ook weer om de paar honderd meter te vinden. In elke Starbucks heb je bovendien internet, wat erg handig is. Een aanrader is ook de Chelsea Market in het Meatpacking District. Dit is een gebouw met design spullen maar ook allerlei andere winkeltjes met verse producten.

5th avenue, New York, Verenigde Staten
5th avenue, New York, Verenigde Staten


Om 17.30 uur moesten we weer bij het hotel verzamelen om te vertrekken naar het vliegveld. Na een lange reis met de metro kwamen we weer aan bij het vliegveld. Hier vertrok ons vliegtuig netjes om 22.50 uur. Na iets meer dan 6 uur vliegen kwamen we alweer aan op Schiphol in Amsterdam.

New York was zeker een week om nooit meer te vergeten! Alle belangrijkste bezienswaardigheden heb ik gezien en dat is ook zeker te doen in een week tijd. Ik kom zeker nog een keer terug naar deze fantastische stad.

Heb je interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Verenigde Staten, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen