Gratis reisvoorstel aanvragen

Florida

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Florida (Verenigde Staten)
Periode: september 2005
Vervoer: Vliegtuig en huurauto
Accommodatie: Hotel/Hampton Inn

Foto van deze vakantie

Alweer 12 jaar geleden zijn we voor het eerst buiten Europa geweest. We gingen toen naar de Verenigde staten, Florida.

Een korte samenvatting van de reis in 1993:

Na een nachtje te Tampa zijn we doorgegaan naar Orlando. Hier bezochten we onder meer The Magic Kingdom, Sea World en de MGM Filmstudio's. Een paar dagen Orlando later, bezoeken we het Kennedy Space Centrum. Hier vertrekken en landen regelmatig ruimteveren. We relaxen wat in Fort Lauderdale, maken een snorkeltocht op Key Largo en komen bij van onze avonturen in het Southermost Motel. We reizen via het Gator park terug naar Miami, waar de inwoners voedselvoorzieningen aanleggen met wervelwind Emily onderweg. We ontvluchten de orkaan net op tijd en gaan naar de Bahama's. Hier genieten we nog van het mooie weer en de geweldige zandstranden. Vanuit Miami vliegen we (gratis) ge-upgraded terug naar Amsterdam.

Tijdens een tussenlanding in Florida op weg naar Costa Rica in 2005 besluiten we datzelfde jaar terug te gaan.

Orlando, Florida

Vandaag is het dan eindelijk zo ver; we gaan terug naar Orlando, Florida. Na een 9 uur durende vlucht, die overigens zeer relaxed verliep, landen we in Orlando. De formaliteiten om het land binnen te komen verlopen vrij snel. Bij de autoverhuur Dollar Rent worden we vriendelijk welkom geheten en we kunnen de auto ophalen bij de garage. Hier staat een Dodge gezinswagen voor ons klaar. We denken dat we middels ons toeristenkaartje en vage omschrijving van de reisorganisatie ons hotel wel voor het donker kunnen vinden, maar hoewel we de kilometerslange straat vrij snel hebben gevonden, is ons hotel nog even spoorloos.. De snelweg is overigens echt bizar; er is een absurd lage maximum snelheid en het is toegestaan om zowel links als rechts in te halen met die gigantisch grote Amerikaanse MPV's, vrachtwagens en 4x4's die er rijden.
Na een flinke tijd dolen vinden we dan eindelijk het hotel, dat ons in eerste instantie wat tegenvalt. De kamers zijn echter zeer groot, met 2 bijpassend grote bedden, goede airco, een grote badkamer én ligbad.. Oja, ook nog tv met satellietontvangst en wireless internet. Op deze manier kunnen we lekker Nederlandse radio luisteren en zelfs sportprogramma's bekijken op uitzendinggemist.nl. Hoewel het bij aankomst in Amerikaanse tijd al middernacht is, gaan we toch nog even op ontdekkingstocht in de wijk om een hapje te eten. De meeste restaurants zijn gebaseerd op het All You Can Eat concept of fastfoodketens. We besluiten lekker sushi te halen bij een Japanse Take Away.

De skyline van Orlando
De skyline van Orlando


We worden ondanks alles vroeg wakker, nemen een warme douche en nuttigen een heerlijk uitgebreid ontbijt en maken plannen welke attractieparken we willen bezoeken. Er worden veel combinatietickets aangeboden waardoor de keuze nog moeilijker wordt. Combinatietickets voor 4 dagen voor bijvoorbeeld de Disneyparken Magic Kingdom, Animal Kingdom, MGM en Epcot zijn ongeveer $200, terwijl een dagkaart voor één van deze parken ruim $60 kost. We kopen dus de Disney pas. Het is wel slim om van tevoren op aanbiedingen te zoeken. Op de International Drive kom je continu ticketbureaus tegen die entreebewijzen zeer goedkoop aanbieden. Hier zitten echter vooral verkopers van time-share appartementen achter, en hebbn als doel dat je een appartement of hotelkamer koopt; daarmee word je dus lange tijd bezig gehouden. Pas daarmee op en trap er niet in.

Attractieparken

* Universal Studios
Als eerste gaan we naar de Universal Studios, waar we op nog geen tien minuten afstand vandaan zitten. We lopen met de eerste groep bezoekers via roltrappen naar een groot terrein vol met winkels, een bioscoop met wel 20 zalen en veel uitgaansgelegenheden, Universal City walk geheten. We lopen hier een rondje en besluiten een 2-dagenkaart te kopen. We beginnen bij de Universal Studios, een combinatie tussen attractiepark en echte filmstudio's. We komen na binnenkomst direct aan op de Hollywood Boulevard, en bezoeken de 3D show van Shrek. Daarna gaan we door naar de volgende 3D film van Jimmy Neutron, vervolgens naar de Lucy A Tribute, de Horror Make Up Show en Terminator 2 show. Het is erg rustig in het park en we hoeven nergens lang te wachten. Na een paar shows gaan we naar de E.T. Adventure, waar je met de fiets E.T. terug moet brengen naar zijn planeet.
Na de lunch gaan we verder met een autorit in de auto van Back To The Future en maken we een interactieve rit waarbij je aliens moet neerschieten met laserguns (Men in Black).

Universal Studios Orlando
Universal Studios Orlando


Een andere bijzondere show is de stuntshow waarin mannen met speciale auto's en motoren stunts uithalen met veel ontploffingen en vlammen. We bezoeken bovendien ook nog een leuke humoristische muzikale show “Beetlejuice Rock 'n Roll Graveyard Revue”, waarin vele bekende karakters terug komen zoals Frankenstein, Dracula, Wolfman en Beetlejuice zelf.

Met een tourtocht in een trein worden we langs verschillende decors geleid, zo komen we Jaws tegen, belanden we in een aardbeving, stroomt het metrostation over en komt er een brandende vrachtwagen door het plafond. De attractie Twister is ook erg indrukwekkend, hierin kom je daadwerkelijk in een tornado terecht. The Mummy-achtbaan was ook leuk, en we gaan hier zelfs twee keer achter elkaar in. Als we om 20.00 echter een achtbaan in willen stappen, moeten we ons polsbandje laten zien. Wat blijkt, het park is voor de dagbezoekers gesloten, en opengesteld voor een speciale groep bezoekers die dus polsbandjes dragen. We gaan moe en voldaan terug op weg naar ons hotel.

* Island of Adventure
Met onze meerdaagse kaart gaan we op weg naar Island Of Adventure, en net als de vorige dag is het erg mooi weer. Het park bestaat uit 6 thema's, namelijk Port of Entry, Seuss Landing, Jurassic Park, Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon en The Lost Continent. We beginnen deze dag met wat achtbanen. Als eerste de achtbaan Incredible Hulk Accelatron, gevolgd door The Amazing Adventures of Spiderman; dit is echter geen achtbaan, maar door de effecten lijkt het alsof je door de straten van een Amerikaanse stad vliegt. Vervolgens naar de Doctor Doom's Fearfall voor de thrillseekers onder ons. In deze attractie word je naar hoge hoogten gebracht waarna je plotseling naar beneden valt. Daarna gaan we door naar het Jurassic Park gedeelte, en is zowel voor de kinderen als voor ons leuk. De River Adventure is erg leuk, hierbij vaar je langs allerlei bekende plekken en zie je overal dinosaurussen. De rit wordt afgesloten met een grote splash, die vrijwel niemand droog laat. Het Discovery center staat voor het educatieve gedeelte. Er is een Jurassic Camp voor kinderen opgezet, waar kinderen naar botten kunnen zoeken en zijn er verder veel kinderattracties te vinden. We gaan daarom maar verder naar Toon Lagoon, gelegen naast Jurassic Park. In Toon Lagoon word je gegarandeerd nat. Er zijn veel straatshows te bezichtigen zoals Toon Trolley Character Meet and Greet. Ook vandaag is het weer erg rustig, en voor de lunch hebben we al veel attracties gehad. Het Seuss island is vooral voor kinderen, maar is bij ons niet echt bekend. In Amerika is Seuss schijnbaar ontzettend populair. Er zitten in dit deel wel ontzettend veel leuke eettentjes, attracties en winkels. We keren 's avonds helemaal enthousiast en duizelig terug bij ons hotel en eten bij een zeer foute All You Can Eat – tent, waar we onbeperkt ongezond kunnen eten.

* Epcot
Het in 1982 geopende Epcot Center is een educatief Disney park. Epcot is een afkorting die staat voor Experimental Prototype Community of Tomorrow en het park is opgedeeld in twee delen, namelijk het Future World en World Showcase. Direct bij de ingang staat de beroemde zilveren bol, waar sinds ons laatste bezoek 12 jaar geleden de hand van Mickey en de letters Epcot bij geplaatst zijn. In deze bol is de attractie Spaceship Earth te vinden. In kleine karretjes die op een lopende band voortgebracht worden maken we een leerzame tocht door de wereld van communicatie. Naast de bol zit direct het Test-Track, en we kunnen hier meteen doorlopen. In het laboratorium zien we auto's opgesteld voor verschillende tests die ze moeten ondergaan. Na de instructiefilms stappen we in een cabriolet met echte wielen en nemen zelf deel aan een testparcours. De remmen zijn de eerste onderdelen die getest worden; de auto rijdt met volle vaart tegen een muur. We overleven deze klap en rijden door naar de volgende test, een hitte en kou-test, bochten met 100 km per uur.. We volbrengen de tests met succes en gaan daarna nog een auto testen. Deze attractie is zeer levensecht en ook echt een aanrader! Zeker niet overslaan. Daarna gaan we door naar The Living Seas, een attractie die we 12 jaar geleden ook al erg indrukwekkend vonden, maar is nu helaas gesloten. Sinds de laatste keer dat we hier waren is ook deze attractie uitgebreid, en met niemand minder dan Nemo van de film Finding Nemo. Hierbij kun je via een interactief scherm de onderwaterwereld van Nemo bezoeken.

Hierna lopen we verder naar dé attractie van Epcot, namelijk Mission Space. Deze is zelfs voor mensen met een sterke maag vrij heftig. Deze attractie mag echter niet gemist worden! Je wordt in deze attractie na een aantal instructies en waarschuwingen afgeschoten in een NASA raket. In een kleine cockpit word je vastgeklemd met een stevige beugel met voor je een groot scherm waarop de countdown wordt gestart. Na de countdown begint de cabine te schudden en begint de lancering waardoor je met veel kracht in de stoel gedrukt wordt met alle gevolgen van dien; afgezakte wangen, tranende ogen.. Dit is het gevolg van de vele G-krachten die op je lichaam uitgeoefend worden. Hierna komt echter het mooiste stuk waarbij je bijna gewichtsloos bent, een landing op een planeet maakt en wederom afgeschoten wordt naar de aarde. Het is echt gaaf, het is namelijk ook echt een professionele attractie waarin ook piloten getraind worden.

De nieuwe attractie SOAR is ook erg gaaf! Hierbij hang je aan een grote Delta vlieger die boven en rond een heel groot scherm beweegt waardoor het lijkt alsof je in de film vliegt. We vliegen boven water, bloemenweide, boomgaarden en het lijkt levensecht; inclusief de geuren! 'Honey I Shrunk the Audience' is een gave 3-D film waarin de meest vreemde dingen gebeuren. Daarna gaan we naar de attractie Journey into your Imagination waarbij je een rit maakt in het gezelschap van het draakje Figment. Het gaat in deze attractie om horen, zien en ruiken. Na al deze avonturen gaan we door naar World Showcase, gelegen achter Future World en om een groot meer. In dit deel van het park zijn paviljoens van 11 landen te zien met bijpassende attracties, winkels en eetgelegenheden. We lopen van Mexico door naar Noorwegen, van Noorwegen en zijn leuke ride naar China met zijn acrobaten. Door naar Duitsland en Italië, die vooral veel winkels en eetgelegenheden hebben, waarna we weer verder gaan naar het Amerikaanse deel met veel hamburgers, winkels, shows en veel meer.. Japan, Marokko, Frankrijk, Engeland en Canada. We lopen de hele wereld over en door in een middag en een avond. Om 9 uur 's avonds zien we een schitterende vuurwerk/laser/licht/water show, Illuminations Reflections of Earth geheten. Zeker een aanrader om langer in Epcot te blijven om deze show bij te wonen!!

* Animal Kingdom
Het is vandaag weer een mooie dag en het is een klein halfuurtje rijden vanaf ons hotel naar Animal Kingdom. We besloten het vandaag rustiger aan te doen in het nieuwste park van Disney, namelijk het Animal Kingdom wat geopend is in 1998. Naast het feit dat het een gigantische en mooie dierentuin is, zijn er ook attracties te bezoeken. We worden vanaf de parkeerplaats naar de ingang vervoerd door middel van treintjes. We kunnen meteen door met onze Disney pas, en na binnenkomst zien we al meteen de eerste dieren in de Oasis. Ook zien we al snel de blikvanger van het park, namelijk de 14-verdiepingen hoge Tree Of Life, een boom waarin in totaal 325 dieren gebeeldhouwd zijn. Er wordt een aantal keer per dag de Festival of The Lion King opgevoerd en gaan hier dus ook kijken. We zijn onlangs in Scheveningen naar deze musical wezen kijken, en we herkennen de kleurrijke costuums, dieren en muziek van de opvoering. Zeker kijken!
Tree Of Life, Animal Kingdom, Orlando
Tree Of Life, Animal Kingdom, Orlando


Op Discovery Island gaan we dan naar the Tree of Life waarin een bijzondere 3D film vertoond wordt, It's Tough To Be A Bug geheten. Het is een leuke humoristische film en de special effects in de zaal maken het zeer bijzonder. Voor kleine kinderen kan het echter wel wat eng zijn. Via een Afrikaans dorp gaan we door Afrika waar een live band geweldig goed staat op te treden. Daarna gaan we op safari met een echte safari bus door diverse Afrikaanse safari parken. Hier zien we veel vrij rondlopend wild op een aantal meters afstand. Zo zien we o.a. leeuwen, olifanten, giraffen, neushoorns.. Noem het maar op. Hierna lopen we door het Pangani Forest, waar we een grote groep gorilla's zien. Vanuit Afrika gaan we door naar Rafiki's Planet Watch voor een kijkje achter de schermen van Animal Kingdom. Daarna gaan we in Azië raften op de Kali River Rapids. We worden zeiknat, en de waarschuwing “You will get wet” is niet bepaald overdreven. We drogen onszelf op een terrasje en gaan daarna door naar de Maharajah Jungle, waar we tussen de Indiase ruïnes allerlei schitterende dieren zien. We komen onder meer een grote groep tijgers tegen, tapirs, vleermuizen en vogels. We gaan na het bekijken van vogelsoorten in de Flight Of Wonder door naar het laatste deel van het park, Dinoland USA. In een open jeep worden we miljoenen jaren teruggebracht in de tijd, in de tijd van de dinosaurussen. Het is erg spectaculair, en met name de Cretaceous is zeer spannend. We gaan twee keer achter elkaar in deze attractie, en daarna gaan we door naar Primeval Whirl, een rollercoaster met ronddraaiende karretjes. Ook wordt er in dit gedeelte dagelijks meerdere malen de show Tarzan Rocks opgevoerd. Dit blijkt erg indrukwekkend met harde muziek, skaters en stunts. Tegen het eind van de middag zoeken we een plaatsje om de Mickey's Jammin' Jungle Parade te bezichtigen. Deze parade sluit volledig aan op de thema's van het park, namelijk safari en wildernis. Daarna gaan we richting ons hotel om nog een baantje te trekken in het zwembad en gaan we eten aan de International Drive. Ook maken we die avond gebruik van het wireless netwerk van het hotel, waarmee we gratis kunnen internetten; e-mails lezen, radio luisteren en Uitzendiggemist.nl kijken.

* Magic Kingdom
Het in 1971 geopende Magic Kingdom Orlando is de oudste van de themaparken van Disney. Magic Kingdom is verdeeld in gebieden Adventureland, Frontierland, Liberty Square, Fantasyland, Mickey's Toontown Fair en Tomorrowland. Centraal staat Cinderella's kasteel. De attracties in Magic Kingdom zijn vergelijkbaar met de attracties in Disneyland Parijs. Er zijn hier echter meer attracties zoals Jungle Cruise, Splash Mountain, Hall of Presidents en Mickey's Toontown Fair, Buzz Lightyear en Winnie The Pooh. Ook zien we de voor ons volledig onbekende attractie Indiana Jones, een erg spectaculaire en unieke attractie waarbij we met een jeep door diverse grotten gaan, met allerlei ontploffingen en vuur en andere special effects. Er worden elke dag parades gehouden met allerlei bekende Disneyfiguren, en we genieten 's avonds van de SpectroMagic parade, een parade met praalwagens die versierd zijn met enkele honderdduizenden lampjes e.d. en natuurlijk als afsluiter vuurwerk!

Even de leukste attracties van Magic Kingdom op een rijtje:
Adventureland
– Swiss Family Tree House
– The Magic Carpets of Aladdin
– Pirates of the Caribbean
– Jungle Cruise
– Shrunken Ned's Juniro Boats

Frontierland
- Splash Mountain
– Tom Sayer Island
– Country Bear Jamboree
– Big Thunder Mountain Railroad
– Walt Disney World Railroad
– Frontierlands Shooting Arcade

Liberty Square
– Haunted Mansion
– Hall Of Presidents
– Liberty Square Riverboat

Fantasyland
– Adventure Of Winnie The Pooh
– Mad Tea Party
– Dombo The Flying Elephant
– It's a Small World
– Mickey's PhilharMagic
– Peter Pan's Flight
– Cinderella's Golden Carrousel

Mickey's Toontown Fair
– Kinderattracties

Tomorrowland
– Space Mountain
– Stich Great Escape
– The Timekeeper
– Indy Speedway

We hebben inmiddels veel tijd gespendeerd in Disney World Los Angeles, Magic Kingdom Orlando en Disneyland Parijs, en zijn dus erg bekend. Nog steeds zijn de meeste attracties, parades en vooral de sfeer erg leuk!

Heb je interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Verenigde Staten, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen