Gratis reisvoorstel aanvragen

Met kinderen op roadtrip door West USA

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Los Angeles (Verenigde Staten) , B. Death Valley , C. Las Vegas , D. Grand Canyon , E. Tuba City , F. Page , G. Zion , H. Bryce , I. Moab , J. Provo , K. Salt Lake City , L. Twin Falls , M. Reno , N. Yosemite , O. San Francisco , P. Santa Cruz , Q. Monterey , R. Morro Bay , S. Solvang , T. Ventura , U. Los Angeles
Periode: augustus 2016
Vervoer: vliegtuig, huurauto
Accommodatie: hotels
Organisatie: airberlin

Foto van deze vakantie

Even voorstellen: wij zijn Michael (41), Maddy (36), Justin (12) en Sanne (9). Wij hebben afgelopen zomer een roadtrip gemaakt in West-Amerika. De voorbereidingen van de reis hebben we voornamelijk zelf gedaan. Justin wist precies waar hij heen wilde: Los Angeles (omdat daar LA Galaxy zit), Death Valley, Las Vegas, Grand Canyon en Salt Lake City (vanwege de winterspelen en een voetbal stadion). Sanne had geen idee waar ze heenging. Dus met haar hebben we plaatjes uitgeprint van natuurparken (omdat zij van wandelen houdt) en dingen met dieren. Uit de plaatjes koos ze Zion en Bryce, Monterey aquarium en een walvistocht. Met iedereen zijn wensen zijn we een route gaan maken en zijn daarna naar onze reisadviseur gegaan TUI At Home Leontine Nijenhuijzen en zij heeft de vliegtickets, auto en alle hotels geboekt. Ik neem jullie mee in ons reisverslag.

We vertrekken vanaf Düsseldorf met AirBerlin naar Los Angeles. De 12 uur vliegen zijn we goed doorgekomen met de best nieuwe films die werden afgespeeld. Aankomst in Los Angeles ging goed: alle rompslomp die moet gebeuren op het vliegveld ging voorspoedig en binnen de twee uur hadden we onze koffers, de transfer bus al naar de auto verhuur en zaten we in onze huurauto. 1 tip: huur nooit een te kleine auto als je een roadtrip gaat maken want je gaat een hoop kilometers maken en je wilt graag comfortabel zitten wij hebben uiteindelijk een upgrade genomen. We gaan naar het Holiday Inn hotel in Long Beach Los Angeles, hier slapen we twee nachten. Het hotel is klein beetje verouderd, de buurt is slecht want wij gingen nog even een hamburger eten (de Burger King zat er twee straten achter) en op onze weg terug werden gevolgd door twee politie agenten die ons in de lobby van het hotel aanspraken dat we niet in de avond naar buiten mochten omdat de buurt erg gevaarlijk is.

Los Angeles

Heerlijk dat tijdsverschil: iedereen om 05:00 al wakker. Om 14:00 hebben we de mannen een rondleiding bij het LA Galaxy stadion. Daarna rijden we naar Long Beach en maken een havenrondvaart van een uur langs een van de grootste haven van Amerika. Daarna lopen we nog een rondje langs de boulevard en gaan we eten bij een van de vele restaurantjes aan de boulevard. Daarna naar bed want dat tijdsverschil moeten we nog even aan wennen.

Los Angeles - Death Valley

Long Beach verlaten we en gaan op weg naar Death Valley. Onze eerste stop word Calisto Ghosttown. Dit is een verlaten zilvermijnstadje. Veel shops en toeristen, maar leuk om te zien. En heel warm! Daarna gaan we eten bij Peggy Sue Dinner, een echt vijftiger jaren restaurant waar ze heerlijke milkshakes en hamburgers hebben. Daarna op weg naar Baker. Hier staat de langste thermometer ter wereld en dit onze laatste plek om te tanken voor Death Valley. De weg naar Death Valley is een lange saaie weg en vreselijk warm al buiten (46 graden). We rijden nog naar het uitzichtpunt Zabriski Point, heel mooi maar die warme föhn wind zorgt ervoor dat je weer snel in de auto zit (de voorste stoelen hebben zelfs stoelairco dus we zetten die snel weer aan). Daarna rijden we naar ons hotel Furnance Creek Ranch. Hotel met zwembad waar we even verkoeling kunnen zoeken.

De lange weg naar Death Valley
De lange weg naar Death Valley

Death Valley - Las Vegas

Vanochtend vroeg vertrokken vanuit Death Valley, we wilde nog wat dingen bekijken en aangezien het om 8 uur al 38 graden is word het weer een warme dag. Als eerste gaan we de Golden Canyon Trail lopen, deze is heen en weer 3 km. We komen een heel eind maar met deze hitte zijn we niet tot het eind gelopen. Omdat we nu toch al over verhit zijn gaan we ook nog even naar het laagste punt van Noord-Amerika: Badwater Basin. Het inmiddels 9 uur en 42 graden dus even snel eruit, op de foto en dan weer terug naar die heerlijke airco. We rijden via de Artist Drive, een route tussen de verschillende kleuren van de bergen door (komt door de erosie de verschillende kleuren) en daarna rijden we nog naar Dante's View een mooi uitzicht punt hoog gelegen waar je op Badwater Bassin uitkijkt. Hier is het 15 graden kouder dus erg aangenaam.

Uitzicht vanaf Dante's View
Uitzicht vanaf Dante's View


We verlaten Death Valley en rijden naar Las Vegas. We overnachten hier twee nachten in het hotel Circus Circus aan het begin van de Strip. We moeten even bijkomen van de drukte in Las Vegas na de rust die er was in Death Valley, tjee wat een overgang! En dan slapen we zelf nog in een hotel met 25 attracties, waaronder 2 rollercoasters! Dezelfde avond gaan we kijken in het oude Las Vegas in de Fremont Street daar gaan de mannen ziplinen (vliegen door het overdekte Fremont Street). 's Avonds is hier ieder uur een lichtshow en zijn er veel straatartiesten. Op naar het hotel naar onze kamer op de 28ste verdieping.

Las Vegas

Wat kan je zien in een stad waar alles mogelijk is echt bizar hier. We hadden een Las Vegas Power pass gekocht zodat je korting kreeg bij attracties. Nadat we deze hadden opgehaald konden we gaan beginnen. Eerst de rollercoaster bij Hotel NewYork, daarna de Strip afgelopen en onze ogen uitgekeken in en bij diversen hotels (zo groot en mooi), het Holywood Cars museum en het hotel Rio, hier kan je met de Voodoo Zipline. Je gaat in een soort tokkelbaan (een zitje met zijn tweetjes met alleen een gordel vast) vanaf verdieping 51 naar een andere toren van het hotel en helaas ook weer achteruit weer terug. Even op zijn Amerikaans O MY GOD!! Het is hoog: 152 meter, je gaat heel hard en met alleen een gordeltje vast... Nadat moeders is bijkomen gaan we naar hotel Mirage, hier zijn dolfijnen en tijgers (hier traden vroeger Siegfried en Roy op). We lopen ook nog door de Ceaser Palace en wat een winkels en zo mooi gemaakt, het plafond is zo geschilderd dat het net lijkt of je buiten loopt. Ook nog even bij het Venetië hotel gekeken bij de Rialto brug en bij de Canals. Even een drankje gedaan bij het Coca Cola Museum en een chocolaatje genomen bij de M&M shop. Het mooiste voor het laatst bewaard: in het donker naar de 109ste verdieping van de Stratopshere Tower. Wauw wat een uitzicht. Na 14 uur zijn we weer terug in onze kamer kapot maar hele aparte dingen gezien en gedaan!

Las Vegas - Grand Canyon

Lekker op tijd in de auto , maar de Tom Tom is volledig van slag en mijn richtingsgevoel met noord en zuid klopt dus niet helemaal en rijden helemaal de verkeerde kant op (na anderhalf uur rijden zijn we weer terug in Las Vegas) We komen dus wat later dan gepland aan bij de Hoover Dam een grote betonnen dam in de Colorado. Zo en deze is hoog!! Daarna rijden we richting de Grand Canyon. We wilde de route 66 rijden van Kingman naar Seligman , maar omdat we best veel tijd verloren hebben vanochtend gaan we dat niet meer redden. Heel jammer want het schijnt erg mooi te zijn. We komen tegen schemer aan bij het hotel Maswik Lodge South in de Grand Canyon. De kamers zijn klein, rommelig en hebben geen airco (en het is warm in de kamer). We gaan op tijd naar bed want we willen morgen vroeg de zonsopkomst zien.

Hoover Dam
Hoover Dam

Grand Canyon - Tuba City

Om 04:15 gaat de wekker! Om 05:20 uur komt de zon op dus we zorgen ervoor dat we om 05:00 uur bij het Yavahapi Point staan. Het is koud buiten (11 graden), maar de zonsopkomst is de moeite waard. We zijn om 06:00 weer terug in het hotel gaan nog even ons bed in. Later gaan we een gedeelte van de Rim Trail lopen, terug naar Grand Canyon Village. Deze route is goed te doen, veel nieuwsgierige eekhoren en mooie uitzichtpunten. Wat ons wel tegenvalt dat er weinig relingen bij de afgronden zijn en wij hadden Amerika heel veilig verwacht maar dit valt best tegen. Daarna rijden we met de auto de Dessert View Drive af (stoppen nog bij verschillende uitzichtpunten) en rijden dan naar Tuba City hier overnachten we in het Qauality Inn, mooi hotel. Het is in Tuba wel een uur later, oei komt dat met de planning morgen wel uit?

Zonsopkomst Grand Canyon
Zonsopkomst Grand Canyon

Tuba City - Page

Vanochtend op tijd weg want dit stukje tijdsverschil is zo onduidelijk dat de mensen die hier wonen zelf volgens mij ook niet weten welke tijd het in het andere dorp is. En we moeten ergens in de woestijn zijn om 11:30 dus we nemen het zekere voor het onzekere en we houden onze eigen tijd aan (is een uur eerder). Eerst rijden we naar de Navajo Bridge een brug die over de Colorado rivier gaat. Daarna naar Horseshoe Bend dit zie je vaak op plaatjes en het is in het echt ook zo mooi, ze vertellen er alleen niet bij dat het best een pittige wandeling is van 2,5 km in de hitte (geen schaduw want je loopt in de woestijn in het losse zand). En toen de weg zoeken naar de Lower Antelope midden in de woestijn maar met Google Maps gaat het goed. Maar die tijd, dat zit me niet lekker want ik ben of een half uur te laat of te vroeg. Pff wat een mazzel een half uur te vroeg, dus kunnen we op ons gemakje rugzak inpakken met water camera’s mee en wachten op de gids. En mensen wat is het hier mooi, bergkloven die gevormd zijn door water en wind met een mooie rode gloed waar soms de zon zo mooi in schijnt. De gids zet je de instelling van je fototoestel goed zodat je foto’s nog mooier zijn! Daarna naar het Lake Powell we gaan eerst even afkoelen in het meer, heerlijk! Daarna nog een rondvaart op het meer en langs de Glen Canyon dam. Van al dit water krijgen we natuurlijk honger en gaan we eten bij Big John’s BBQ Texas. Dit was echt geweldig! Heerlijk eten van bbq wat je ook van verre al ruikt. Een band met leuke muziek en lekkere spareribs. Ook de kids vonden het leuk. Sanne werd het podium op gevraagd om tamboerijn te spelen en daarna gingen ze nog linedancen, zo leuk. Daarna slapen we in Page bij het Quality Inn.

Lower Antelope
Lower Antelope

Page - Zion

Vandaag naar Zion. Een park met hoge rotsen, maar ook eindelijk wat groen. We gaan de Riverwalk en de Narrows lopen want dit is toch het leukste om te doen. Heerlijk door het water lopen en je af en toe per ongeluk verstappen zodat je in het koude water valt. De Narrows worden steeds smaller, niet alleen door de hordes toeristen die er lopen maar de kloof wordt ook steeds smaller. We gaan op ons gemak ook weer terug en gaan naar de Weeping Rock. Ze noemen dit de huilende rots, je loopt er onder door en er lopen kleine water straaltjes vanaf. En als laatste naar de Emarald Pool. Eerst een wandeling berg op en dan kom je bij… een waterval waar momenteel geen water vanaf loopt, dus heel dat eind weer naar beneden. In de shuttlebus weer naar de parkeerplaats waar de auto staat. Daarna gaan met de auto naar de camping Zion Ponderosa Ranch Resort in Mount Carmel. Hier slapen we in een cowboy cabin. Erg leuk een houten tweepersoons stapelbed staat erin en een wasbak de douche en wc zijn in de gezamelijke ruimtes. Wel een leuk zwembad voor de kids.

De Narrows in Zion
De Narrows in Zion

Zion - Bryce

We rijden op tijd naar Bryce, we komen hier rond 11:00 aan. Ook hier gaan we met de shuttle bus het park op en rijden naar het eindpunt. Hier vandaan lopen we Rim Road en dalen ook nog helemaal in het dal (de Navajo Loop Trail). De hoodoos hebben allemaal verschillende vormen dus de kinderen zien er van alles in wat erg leuk is, maar de rode en witte kleuren zijn heel mooi met de zon. Einde van de dag gaan we naar het hotel Ruby’s Inn bij het park. Mooi hotel met zwembad en een grote wasserette wat ook erg prettig is. De zonsondergang gaan we ook nog even bekijken in het park en daarna slapen!

Bryce
Bryce

Bryce - Moab

Om 08:00 gaan de dames paardrijden. Moeders vindt dit helemaal niks, maar ik doe het voor mijn sweetie (zoals ze hier Sanne noemen) want zij vindt paarden geweldig. De tocht is voor een ervaren rijder een beetje simpel denk ik, maar voor ons lang genoeg! Nadat moeders van het paard afgetakeld is (een trapje hebben ze hier niet). Schone kleren aan en gaan we verder rijden via de Scenic Byway 12 (met mooie uitzicht punten) naar het park Arches. Hier is het bloedheet dus houden we het bij korte wandelingen zoals naar de Balanced Rock en de Sand Dunes. Helaas laten we Delicate Arc zitten vanwege de hitte. En we maken nog mooie foto’s bij de Windows. Daarna rijden we naar het Bowen Motel in Moab. Moab is een leuke stad waar veel activiteiten te doen zijn zoals raften en abseilen. Helaas wisten wij dit niet dus wij overnachten hier maar 1 nacht.

Arches
Arches

Moab - Provo

We laten de woestijn achter ons en gaan naar de groene bergen. Het is weer een lange weg, maar nu wel meer te zien: veel lange treinen met 100 wagons (en 11 locomotieven). Zo, dat is wel even anders als bij ons in NL. En die mooie opgepoetste trucs ook zo mooi. Vandaag rijden we naar Provo. Dit was niet een speciale bestemming, maar meer een extra tussenstop als we ergens tijd te kort kwamen. Maar alles loopt op schema, dus rijden we richting Provo. Daar is de Snake River en daar kan je tuben. Super leuk om te doen, je wordt met een busje naar het beginpunt gebracht en daarna dobber je met een band twee uur lang de steenkoude rivier af in een prachtige omgeving. Snel omkleden in de auto en nu in plaats van de airco de stoelverwarming aan! Daarna gaan we nog even bij de Bridal Veil Falls kijken, hier loopt gelukkig wel water vanaf. We slapen deze avond in Provo in het Hampton Inn.

Tuben
Tuben

Provo - Salt Lake City

Zo we gaan eerst even shoppen, leuk al die natuurparken maar we willen natuurlijk ook even shoppen in de factory outlets. Daarna rijden we naar Salt Lake City net voor de stad hebben we nog een voetbal stadion waar we even langs rijden, daarna rijden we Salt Lake in, de stad ligt tussen de berg waardoor het er heel mooi uit ziet. We gaan kijken bij Temple Squre de hoofdzetel van de Mormoonse kerk daarna lopen we nog een rondje door het centrum en lopen langs waar het Olympisch vuur heeft gestaan. We slapen bij het Hampton Inn.

Salt Lake City - Twin Falls

Vanochtend even de Walmart plunderen met blikjes drinken en koekjes voordat we op pad gaan. We hebben gelijk weer genoeg afval tasjes voor in de auto want om bijna iedere muesli pak gaat een plastic tas! Daarna gaan we naar het noordelijkste punt van onze reis naar Twin Falls. Hier zijn de Niagra Falls van het westen de Shoshone Falls, ze zijn hoger maar niet zo breed. We zijn benieuwd want het is al maanden snikheet dus naar ons idee kan er niet veel water af lopen. Na drie uur rijden komen we er ook achter dat we gelijk hadden er loopt inderdaad niet veel water vanaf, maar als er een hoop water af loopt is het echt wel een indrukwekkend. Net boven de waterval zit een meer waar je kan zwemmen, dit wisten we niet en dus een leuke verrassing! Zwemkleding aan en heerlijk zwemmen en springen van de rotsen. Daarna rijden we naar de Perrine Bridge dit een van de weinige bruggen van Amerika waar je vanaf mag skydiven en daar zijn ze op dat moment ook mee bezig. Hun liever als ik, gewoon van de brug af springen en doen alsof je een vogel bent en dan heel snel je parachute uit want anders ben je er al! We slapen we in het Quality Inn in Twin Falls.

Twin Falls
Twin Falls

Twin Falls - Reno

Tja als je ver omhoog rijdt, betekent dat dus ook dat je een heel eind terug moet rijden. Vandaag is een rijdag, we rijden naar Reno (790 km). Reno is het oude Las Vegas en was benieuwd wat hier nog van over was. Het is hier vergaande glorie, casino’s vervallen of leeg staand, heel veel mensen die hier leven op het randje van de afgrond, veel zwervers wat je een onveilig gevoel geeft .We slapen in het Sands Regency Hotel ook hier word je omver gereden door de bejaarden met rollator die hun laatste pensioen geld aan het vergokken zijn. Wij vonden het diep triest!

Reno - Yosemite

We vertrekken op tijd want we hebben het hier wel gezien. We rijden eerst naar Bodie Ghost Town dit was een goudmijn met in de toptijd 10.000 inwoners. In 1880 waren de mijnen zo goed als leeg en na 1932 (na een brand) is de stad totaal verlaten. De huizen die er nog staan zit plexiglas voor zodat je kan zien hoe de huizen zijn verlaten. Het is creepy. Daarna rijden we via de Tioga Pass op. Deze pas is ongeveer op 3.100 meter hoog dus we gaan de auto nog even op zijn staart trappen. De pas is supermooi, tikkeltje koud (21 graden), maar er zijn meren waar je kunt zwemmen en mooie bergen. We rijden de pas af en gaan naar Tuolumne Grove waar de gigantische hoge Sequoias bomen staan ondanks dat het een pittige wandeling is 2 kilometer (inmiddels weer 30 graden) bergafwaarts, maar wat je naar beneden loopt moet je ook weer omhoog! De bomen zijn echt gigantisch hoog en sommige zijn ook heel breed. Door 1 boom kan jezelf door heen lopen. We slapen helaas twee uur rijden buiten het park in hotel Comfort Inn in Mariposa. We hebben deze reis een jaar van te voren geboekt en er was geen hotel kamer in buurt te vinden. In Yosemite zijn voornamelijk campings te vinden.

Tuolumne Grove
Tuolumne Grove
Tioga Pass
Tioga Pass
Bodie Ghost Town
Bodie Ghost Town

Yosemite

We gaan vandaag weer naar Yosemite en een flinke wandeling maken. We gaan de John Muhr trail omhoog lopen naar de Nevada fall, picknicken en heerlijke afkoelen boven de waterval en lopen dan via de Mist Trail langs Vernal Fall weer terug naar het dal. We zijn zeven uur later weer terug op de parkeerplaats, maar het was schitterend en wat een mooi park! Daarna rijden we nog naar Glacier Point op 2.100 meter hoog, hiervandaan kan je de watervallen goed zien en wat we allemaal gelopen hebben! Het wordt inmiddels al schemer, dus tijd om richting het hotel te gaan, want we moeten nog twee uur terugrijden.

Uitzicht Glacier Point
Uitzicht Glacier Point

Yosemite - San Francisco

Op naar San Francisco! Hier hebben we echt zin in. We slapen in het Parc 55 hotel van Hilton. Het hotel is op een perfecte locatie midden in de stad bij het eindpunt van de Cable Car. We zetten onze spullen in de kamer en gaan lopend naar pier 39 en met nog de gevoelige beentjes van gisteren is dat nog best een opgave (is hier nogal heuvelachtig). Op pier 39 gaan we met de boot naar Alcatraz wat we van tevoren in Nederland hebben gereserveerd, want daar is er niks meer te boeken (als je in het hoogseizoen gaat). De temperatuur in San Francisco is een stuk lager (zeker 10 tot 15 graden) en naar Alcatraz is nog kouder door de wind. We gaan om 16:00 op de boot richting Alcatraz wat 2 kilometer van de kust ligt. Je krijgt er een audiotour (in het Nederlands), terwijl je door een lege gevangenis loopt. Door de audiotour heb je het gevoel dat je door een bewoonde gevangenis loopt. Wat een ervaring. Daarna kan je nog een rondje lopen op het eiland wat voornamelijk is overgenomen door de zeemeeuwen. Twee uur later nemen we de boot weer terug naar het vaste land en gaan we met de Cable Car (inmiddels al donker omdat we een uur moesten wachten) weer terug naar het hotel met een stel crazy Amerikanen en een super chauffeur was dit een unieke ervaring! Hangend uit de Cable Car door SF!

Cable Car in San Francisco
Cable Car in San Francisco
Alcatraz
Alcatraz

San Francisco

Vandaag gaan we net als ieder toerist fietsen in SF en omdat de tour de France bezig is houden we dat gevoel vast want er zitten een paar snelle fietsers in mijn peloton. Als volgt: Koploper Froome (Michael), daarna een scheurende motorrijder (Sanne) en daarna Sagan (Justin) en als laatste de bezemwagen (Maddy,ik dus). Zoals iedereen willen we de Golden Gate brug over fietsen maar deze hangt nog in de mist dat we eerst een ander rondje gaan fietsen. Het leek ons leuk om de Lombard Street (de kromste en best steile straat van VS) naar beneden te fietsen. Maar je moet eerst naar boven fietsen voordat je naar beneden kan pff nadat de bezemwagen aan de beademing moest want wat is het steil hier gaan we naar beneden op de Lombard street en dat is best grappig. Toen we het later tegen de fietsverhuurder zeiden zei hij: You are Crazy!! Hihi tja dat klopt was ons antwoord, hij kon er wel om lachen. Daarna toch maar aan die brug begonnen en mijn peloton heeft de vaart er weer in en scheurt iedereen berg op voorbij met af en toe Tringggg Tringgg of O Sorry…. Op de brug is het heel druk en rijden we lekker rustig (vind de bezemwagen ook wel even fijn) de brug over. We rijden nog langs de visserspier waar heel veel vissers staan en er vangt iemand een rog. Daarna naar Saulisto om daar na 1 wachten weer op de pont terug naar SF te gaan. Het peloton is nog niet moe dus nog even naar Union Square en nog door Chinatown. Daarna grijpt de bezemwagen in en begeleid iedereen naar de fietsverhuur, einde fietstour. Maar wat een gave stad is San Francisco, jammer dat we morgen weer vertrekken.

Golden Gate SF
Golden Gate SF

San Francisco - Santa Cruz

Vanochtend nog in San Francisco even langs de Painted Ladies geweest van de serie Full House (en ja je herkent het gelijk weer). Toen naar San Jose , daar is een voetbalclub. San Jose is ook de hoofdstad van Silicon Valley. We rijden langs Facebook: wat een groot complex is het! Natuurlijk gaan we nog even met het duimpje op de foto (vind ik leuk). Daarna naar het eindpunt van onze dag, de surfstad Santa Cruz. Nadat we hebben ingecheckt in Motel Santa Cruz zijn we maar snel de stad ingegaan, want dit lijkt toch echt een beetje op een CSI motel. Het stadje heeft leuke winkeltjes en daarna nog even langs de boulevard gelopen naar Boardwalk (het oudste pretpark van Californië) gelegen aan het strand. Tikkeltje druk, maar best gezellig. Op onze weg terug naar het motel nog even van een afstand naar de surfdudes gekeken en dan maar naar ons creepy motel!

Painted Ladies
Painted Ladies

Santa Cruz - Monterey

Toen we vanochtend de gordijnen open deden stond er een politieauto, dus onze spullen maar gepakt en daarna van de schrik maar een Denny’s ingegaan en heerlijke pancakes op als ontbijt! We rijden naar Monterey: hier is het grootste aquarium ter wereld. Dit aquarium staat in een oude sardinefabriek en het is erg leuk, mooi en groot. Je mag ook dieren aanraken (roggen, zeesterren en krabben). We hebben er in totaal drie uur rondgelopen, daarna naar Fisherman Wharf gegaan en heerlijke fish and chips op. Je zit aan tafel en ziet door de ramen een otter, zeehond of pelikaan voorbij zwemmen. We lopen naar Cannery Row, daar zitten allemaal winkels en restaurants. We gaan op tijd naar ons motel: Rodeway Inn, want we gaan morgen héél vroeg op.

Monterey Aquarium
Monterey Aquarium

Monterey – Morro Bay

Om 05:30 gaat de wekker we gaan vandaag op whalewatching! De boot vertrekt om 7 uur vanaf Fisherman Wharf. Goed ingepakt want het is koud en mistig. We zijn 20 minuten onderweg en we horen iets… En JA hoor daar zijn ze heel veel walvissen: WAUW wat is dit gaaf ze zwemmen onder boot langs voor de boot overal. Voor de biologen onder ons, we zien grijze walvissen, bultruggen en de blauwe vinvis. Op de weg terug komen we nog otters en zeehonden tegen. Na drie uur varen komen we in de haven en we stappen van boord met een glimlach van oor tot oor. We gaan in de auto en rijden de 17 miles drive af, een tolweg met dure golfbanen en huizen maar ook met mooie uitzichtpunten zoals de Lone Cypress Tree. Daarna rijden we verder de Highway 1 af langs de kust. Helaas zijn er veel bosbranden dus konden we niet veel zien, maar er ook niet veel uit. We hebben even gestopt bij de Bixby brug, McFall en in Piedras Blancas bij de zeeolifanten (die stinken!). We vervolgen onze weg en komen aan op onze eindbestemming Morroy Bay dat bekend staat om zijn Morro Rock in de zee. Het is een leuk plaatsje aan de boulevard we slapen in het Econolodge.

Walvis spotten
Walvis spotten

Morro Bay - Solvang

We rijden van Morroy Bay naar Pismo Beach over het strand. Je moet wel tol betalen maar het is een leuke ervaring en met de camper kan je er zelfs overnachten. Vanaf het strand rijden we langs Rock & Rolling Diner, een treinwagon waar je heerlijk kan eten. Daarna rijden we naar onze eindbestemming Solvang. Dit is een Deens dorp opgericht door drie Deense immigranten. Het is er schattig: leuke huisjes en kerkjes en er staat een replica van de kleine zeemeermin. Het enige wat er te krijgen is uit Denemarken zijn koekjes en die zijn erg lekker. Het hotel Svengaards Danish Lodge is schitterend, zelfs met open haard (wij hebben de airco maar aangezet) en zwembad voor de kinderen.

Solvang
Solvang

Solvang - Ventura

We gaan op pad naar onze laatste overnachting van de vakantie. We rijden eerst nog langs Santa Barbara even een rondje over de boulevard gelopen. Daarna rijden we naar ons hotel Four Points by Sheraton in Ventura. We zijn erg vroeg maar vragen of we al in kunnen checken. Gelukkig is de kamer vrij, kan moeders beginnen om alle koffers opnieuw in te delen en de kids vermaken zich prima in het zwembad met hun nieuwe honkbalhandschoenen. Het hotel staat bij een jachthaven. Hier gaan we eerst een rondje lopen (leuke winkels, maar de koffers zijn vol: pech) en daarna rijden we naar Ventura centrum. Ook dit is een leuk plaatsje en hier is vandaag een historische VW club aanwezig. Heel leuk om te zien met hoeveel passie de mensen hebben voor auto’s. We hebben voor de laatste keer heerlijke hamburgers en spareribs op en gaan terug naar de haven voor de zonsondergang.

Ventura – Los Angeles

We vliegen pas tegen de avond dus gaan nog even naar het Griffiths Observatorium. Vanaf hier heb je goed uitzicht op de Hollywood letters en over de stad LA. Daarna rijden we naar Hollywood om de Walk of Fame te lopen, best grappig! Daarna wilden we eigenlijk nog even bij het strand (Santa Monica of Venice Beach) kijken om nog even pootje te baden, maar ook hier is het weekend dus alleen maar file! Heel jammer, maar we rijden op ons gemak naar de autoverhuur en leveren onze fijne auto in waar we 6.200 km mee hebben gereden. Dan met de shuttlebus naar het vliegveld, koffers op band, door de douane en dan… heb je natuurlijk vertraging. Ach, kunnen we nog langer van ons Amerika-avontuur genieten, want wat was het leuk!

Geschreven door Maddy van der Klei

Laatste zonsondergang
Laatste zonsondergang

Heb je interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Verenigde Staten, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen