Gratis reisvoorstel aanvragen

Road Trip USA

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. San Francisco (Verenigde Staten) , B. Yosemite NP , C. Bishop , D. Death Valley NP , E. Las Vegas , F. San Diego , G. Anaheim , H. Hollywood , I. Monterey , J. Portland
Periode: juni 2009
Vervoer: auto en openbaar vervoer
Accommodatie: hotel, tent

Foto van deze vakantie

Eindelijk is het zo ver, vandaag gaan we naar de VS! We beginnen in San Francisco, waarna we onze rondreis door Amerika vervolgen. Per plek zullen we een of meer dagen verblijven voordat we verder reizen naar onze volgende bestemming.

Amsterdam – San Francisco

Om 5 uur stonden we op om ons naar Schiphol te laten brengen. We checkte in, aten een broodje en namen afscheid. Voor het allemaal doordrong, zaten we al in het vliegtuig richting Londen, waar we onze overstap zouden moeten gaan maken. Aangekomen in Londen, hadden we één uur en een kwartier om over te stappen. Dit was precies genoeg tijd om het vliegtuig naar San Francisco te halen. Een goede vlucht, die sneller voorbij was als we hadden verwacht. Dit mede dankzij de inflight entertainment en de films die hierop te zien zijn.

Toen we op San Francisco Airport aankwamen stond er een kleine rij bij immigratiestop. Na vingerafdrukken gegeven te hebben van al onze vingers kregen we toegang tot het land. Al snel kwam de shuttle bus en na een kwartiertje werden we afgezet bij ons hotel. We hebben ons even opgefrist en zijn meteen de stad in gegaan. In de straat waar ons hotel lag begon het winkelgedeelte al, wat ideaal was. Wel hadden we meteen te maken met waarmee San Francisco bekend om staat: harde en koude wind. Bij een all American jaren `50 restaurant aten we onze eerste Amerikaanse hamburger. Hierna zijn we naar ons hotel teruggegaan, aangezien we inmiddels al zo'n 26 uur wakker waren. Om 20.00 ging het licht uit.

San Francisco Airport
San Francisco Airport

San Francisco

Vandaag zijn we op tijd opgestaan, omdat we om 05.00 al wakker werden. Er waren niet veel mensen op straat, omdat het Memorial Day was. We zijn naar de Starbucks gelopen om wat drinken te halen en hierna kochten we een 3-dagen kaart voor het openbaar vervoer. Toevallig stonden we net voor de bekende Cable Car naast het draaivlak en zijn we hier maar meteen opgesprongen. De Cable Car bracht ons via de heuvels van San Francisco helemaal tot Fishermans Warf, waar we uit zijn gestapt. Hier hebben we wat rondgelopen, zijn we wat winkels ingegaan en hebben we de zeeleeuwen gezien bij pier 39. We zijn doorgelopen naar Crookedest Street, een straat met erg veel bochten. Dit was erg toeristisch, gezien de hoeveelheid die er hiervan rondliepen. We besloten verder te gaan naar China Town met de Cable Car. Dit is een wijk met allerlei Chinese winkeltjes en Chinese versieringen.Vervolgens hebben we de bus genomen naar Haight Street. Hier liepen allemaal aparte mensen rond, verder waren er veel tweedehandswinkels en cd winkels. Dit is dan ook de straat die opbloeide in de hippietijd en hier in is blijven hangen. We hebben even rondgekeken in een paar winkels en liepen toen door naar het Golden Gate park. Hier zaten en lagen enorm veel zwervers. We hebben de bus teruggenomen naar Pier 39 om bij een leuk surfrestaurant te eten. Na het diner hebben we op Pier 39 nog even rondgelopen en zijn we op de foto geweest bij het bankje van Forrest Gump. Daarna weer terug naar het hotel, nog steeds een beetje last van een jetlag. Om 22.00 lagen we weer in bed.

De volgende dag werden we wakker van de wekker die om 08.00 afging, we zijn weer een beetje in het ritme. We hadden kaartjes voor het eiland Alcatraz geregeld en zijn dus met de tram naar Pier 33 gegaan. We zaten om precies 10.00 op de boot richting Alcatraz. De naam van de boot was 'The Rock'. Voorop de boot was het erg koud, maar gelukkig was het vandaag een stuk beter weer dan gisteren. Toen we op het eiland Alcatraz aankwamen, zijn we helemaal naar boven gelopen. Hier lag het cel gebouw, waar we een Nederlandse tour kregen. We werden door het hele cel gebouw gestuurd. Het was erg leuk en ook erg interessant. Vooral omdat we een paar weken geleden nog de film 'Escape from Alcatraz' gekeken hebben. Toen we weer richting de uitgang liepen en weer buiten het cel gebouw waren, hadden we een erg mooi en goed uitzicht op de skyline van San Francisco. Dit is prachtig om te zien en de toer zelf was ook erg geslaagd. 2,5 uur later zijn we weer op het vasteland. We pakken vanaf de ene kant de bus helemaal naar de andere kant van de stad. Aan deze kant begint de Golden Gate Bridge. Het uitzicht is ook hier weer schitterend. We lopen een stuk de brug op en genieten nog even na. Vervolgens zijn we teruggegaan naar het centrum, wat nog geen makkelijke klus was. We konden namelijk de goede lijn niet vinden bij de overstap, dus het duurde even voordat we verder konden. Wanneer we terug waren in het centrum, zijn we op Union square in een parkje gaan zitten op het gras in de zon. Hierna zijn we nog naar wat winkels gegaan. We liepen weer richting ons hotel. In de avond zijn we naar Subway gegaan, waar we een broodje hebben gehaald en deze hebben we opgegeten in de hotelkamer. Daarna hebben we onze voeten even laten rusten en nog wat TV gekeken. Een geweldig 3-daags tripje, in 2 dagen hebben we alle grote sightseeing locaties en trekpleisters in San Francisco gezien en misschien nog wel meer! Morgen halen we de auto op, en vervolgen we onze rondreis richting Yosemite NP.

Alcatraz in San Francisco Bay
Alcatraz in San Francisco Bay

San Francisco – Yosemite

Vanmorgen zijn we op tijd opgestaan, om 8 uur en ontbeten we bij Denny's. We hebben één all American breakfast besteld wat we samen hebben gedeeld, aangezien je hier erg veel krijgt. We pakten onze koffers en hebben vervolgens uitgecheckt. 4 straten verderop lag een autoverhuur bedrijf waar we naar toe zijn gelopen. Daar kregen we een mooie auto toegewezen, een grijze Ford Escape van 2 maanden oud. We reden hiermee de drukke straten van San Francisco in, zonder bereik van de TomTom helaas. Dankzij de ouderwetse kaart hebben we de snelweg gevonden, waarna de TomTom weer mee begon te werken. We waren nu officieel onderweg naar de volgende bestemming: Yosemite. We besloten onder de autoreis even te stoppen bij een supermarkt, maar dit werd elke keer zo laat aangegeven dat we alle afslagen miste. Tot we ineens in de middle of nowhere zaten. Het navigatiesysteem stuurde ons nog verder weg waardoor we ergens midden in de bushbush zaten. Wel was het een erg mooie route. We hadden het gevoel dat het niet helemaal klopte, dus zijn we omgekeerd en kwamen we een bord tegen met: “Pavement ends, no acces to Yosemite. If using GPS to Yosemite WRONG WAY. Return to Highway. Take a R or L. R To Mariposa then Highway 140 L. to Oakhurst then Highway 4!”. Oeps! Snel omgedraaid en terug de snelweg op richting Oakhurst, waar we onze boodschappen hebben gedaan. We zijn vervolgens doorgereden naar het park. Vriendelijk werden we begroet en voor 20 dollar mochten we het park in. Wauw, wat was dat mooi! Alles was groen, met bomen, beekjes en enorme rotsen met watervallen. Onderweg zijn we meerdere malen gestopt en uiteindelijk kwamen we uit bij onze tent/cabin. We hebben een broodje gegeten en zijn toen gaan slapen, aangezien het om 22.00 stil moet zijn.

Yosemite

We begonnen de dag met een wandeling door het park. We reden met de auto naar het startpunt en begonnen aan de Mist Trail, die meteen al in een helling van 80 graden omhoog liep. Het was het meer dan waard, eenmaal boven was de omgeving schitterend, net zoals het uitzicht. Na ongeveer 3 uur gewandeld te hebben zijn we weer teruggegaan naar onze tent, waarna het flink begon te onweren en regenen. Na dit slechte weer zijn we bij het water gaan zitten, om even ontspannen een boek te lezen. Hierna zijn we naar Curry Village, in de buurt van onze plek, gegaan om iets te eten. Na nog een film gekeken te hebben op de laptop, zijn we weer in bed gekropen met in ons hoofd dat we morgen weer een volle dag zouden hebben.

Yosemite Nationaal Park
Yosemite Nationaal Park

Yosemite – Bishop

Op de zesde dag zijn we weer vroeg opgestaan, hebben onze spullen weer ingepakt en gingen op weg naar onze volgende bestemming: Bishop. Dit is een tussenstop tussen Yosemite naar Death Valley, onze bestemming erna. Dit is op de gok, we hebben namelijk geen idee hoe het hier is. We rijden over de Tioga Pass, die niet het hele jaar open is door de sneeuw. Een overweldigende route, schitterende natuur en veel dieren. 2 herten kwamen de weg oversteken waardoor we even flink moesten remmen. Na de Tioga Pass zijn we verder gereden naar Bodie. Bodie is een 'ghosttown' dat een goudzoekersstadje was in de 2e helft van de 19e eeuw. Er woonden in die tijd 8000 mensen, maar omdat het goud uitgeput was verlieten de inwoners aan het einde van die eeuw het stadje. We hebben hier 2 uur rondgelopen voor we weer doorreden richting onze volgende bestemming waar we bleven overnachten, Bishop. We reden langs het Mono Lake, wat 3 keer zo zout is als zeewater en kwamen toen aan in Bishop, wat een erg Amerikaans dorpje bleek te zijn. Veel motels en eettentjes, het zag er erg gezellig uit. We kwamen bij ons motel en zijn eerst even lekker in de zon gaan zitten, waar we wat dronken. Na een douche, hebben we een restaurantje gezocht en iets gegeten. Wat ons opvalt is dat de mensen hier in Amerika oprechte interesse tonen en erg vrolijk zijn. Na het eten hebben we nog wat televisie gekeken en zijn in slaap gevallen.

Bishop – Death Valley

Rond een uur of 8 zijn we opgestaan, we hebben onze spullen weer gepakt en boodschappen gedaan, waaronder een ontbijt. Even tanken en door richting Death Valley. Aangekomen, werd het meteen duidelijk waar deze naam vandaan komt, er was veel dooie natuur. We ontspanden een poos bij het zwembad tot we trek kregen. We aten een salade die we die ochtend in de supermarkt hadden gekocht en maakten daarna een wandeling.

Death Valley – Las Vegas

Een ontbijtje gehaald in de supermarkt tegenover, daarna spullen weer de auto in. Het is snikheet buiten. We zijn na Death Valley, waar we nog een aantal stops gemaakt hebben, doorgereden richting Las Vegas. Aangekomen bij het hotel checkten we in en kregen de grootste, meest luxe kamer die we tot nu toe gehad hadden. Vervolgens zijn we op verkenningstocht gegaan, het zwembad opgezocht, het casino bekeken, we kwamen langs het leeuwen habitat die zich in het hotel bevond en zochten een plekje om te dineren. Daarna de strip gelopen, waar we nog een waterfontein show op muziek passeerden. Rond half 2 waren we weer terug in ons hotel. Morgen weer een nieuwe dag.

Welkom in Las Vegas
Welkom in Las Vegas


Na heerlijk uitgeslapen te hebben zijn we naar een outlet centre gereden, waar zich veel winkels bevonden. Hier zijn we bijna de hele dag geweest en na de nodige dingen gekocht te hebben zijn we toch maar even terug naar het hotel gegaan. Daarna zijn we naar het Circus Circus gereden, waar we even rondgelopen en iets gegeten hebben. We blijven ons verbazen van de grote hoeveelheid eten die mensen hier eten. We zijn langs de strip gelopen, waar we gisteren niet waren geweest. We liepen net langs een ander hotel, waar een Piratenshow begon. Hier hebben we even naar gekeken. Weer terug in Circus Circus hebben we 1 dollar in de automaat gestopt, waarna we een kaartje van 6 cent 'gewonnen' hadden. Zo kunnen we toch zeggen dat we hebben gegokt! Rond 1 uur waren we weer terug bij ons hotel.

Weer een dagje uitgeslapen, ontbeten en daarna naar het zwembad vertrokken. We hebben lekker ontspannen in de zon gelegen en gezwommen. Rond 5 uur zijn we naar een shopping centre op de strip gegaan, daarna hebben we een salade gehaald. Om 9 uur ging alles weer dicht, dus zijn we verder gereden naar de Fremont Experience, een straat in downtown Vegas. Rond 10 uur 's avonds was het nog steeds 30 graden buiten. We hebben op de Fremont Experience rondgelopen, waar shows te zien waren. Rond half 2 waren we weer terug op onze kamer.

Na een lekker ontbijtbuffet hebben we de dag doorgebracht bij een ander outlet centre, verder weg van de strip. In de avond hebben we hier gegeten, waarna we door zijn gelopen naar de screening room van CBS. Hier kon je een aflevering kijken van een willekeurige serie, en moest je je mening geven, zodat ze hier iets mee konden doen. Wij kregen een aflevering van de Ghost Whisperer. Daarna teruggelopen naar het hotel, om onze spullen weer in te pakken voor de lange trip die ons morgen te wachten staat, naar San Diego. Las Vegas was erg leuk om geweest te zijn, maar je moet er niet te lang heengaan, want dan heb je het wel gezien. Op naar het volgende deel van onze reis!

Las Vegas – San Diego

We zijn op tijd opgestaan om vervolgens door te reizen naar San Diego, onze volgende bestemming. Deze rit duurt 5,5 uur dus we vertrekken op tijd. Het was een mooie rit, met enorme huizen tussen mooie natuur. De navigatie bracht ons naar de verkeerde, gelijknamige straat, waardoor we ineens in een ghetto terechtkwamen. We zaten aan het verkeerde deel van San Diego. Na weer naar de andere kant te zijn gereden kwamen we bij ons hotel aan.

San Diego

Deze ochtend hebben we een wasje gedaan en ondertussen ontbeten op ons terras. We hebben 2 beach cruisers geleend van het hotel en zijn op ontdekkingstocht gegaan. We zijn eerst naar Gaslamp quarter gefietst, wat een gezellig gebied is met restaurants en winkels. Langs het water gefiets, op het gras gelegen en door de stad gefietst. Daarna zijn we naar Balboa park gefietst, wat aan de andere kant van de stad ligt. Hier was van alles te doen. Ook zit hier de San Diego Zoo, waar we helaas geen tijd voor hebben. 's Avonds lekker gegeten en in het hotel weer ons bed ingekropen. We vinden San Diego geweldig, veel mensen slaan dit over tijdens een rondje west USA, maar het is echt de moeite waard om hier ook even heen te gaan! Het is minder toeristisch en druk dan andere steden waar we tot nu toe geweest zijn, we vinden het jammer dat we hier maar 2 dagen zijn.

San Diego – Anaheim

Vandaag zijn we richting Seaworld gereden, wat 10 minuten van het hotel ligt. We kochten een flexticket, wat een ticket voor Seaworld en Universal studio's in Los Angeles inhoudt. In het park hebben we allerlei shows bekeken, wat geweldig was. Orca's, zeehonden, dolfijnen, honden, varken, katten enzovoort. Allen konden ze allerlei trucjes. We hebben onder andere nog een sesamstraat 4D show bekeken en aquariums gezien. Om 6 uur stonden we weer moe en verbrand buiten. We zijn doorgereden naar Anaheim wat midden in Orange County ligt. We hebben een motel op loopafstand van Disneyland. We halen in de supermarkt wat eten dat we op onze kamer opeten. Daarna gaan we slapen, want we willen fit zijn voor morgen. We gaan namelijk naar Disneyland!

Anaheim

We hebben uitgeslapen, daarna de hele dag door Disneyland gelopen en dat was leuk! In attracties geweest, maar er stonden wel lange rijen. In de avond koelde het redelijk af. Het zag er gezellig uit met alle lichtjes. Rond 11 uur liepen we terug naar het hotel.

Ingang Disneyland
Ingang Disneyland

Anaheim – Los Angeles – Hollywood

Vandaag reden we door naar Los Angeles en Hollywood. Onderweg hebben we over Venice Beach gelopen en Santa Monica beach gezien. We hebben over de Sunset door Bel Air en Beverly Hills gereden. LA is een redelijk vieze stad maar Venice Beach was leuk om te zien. We hebben ingecheckt in ons hotel en zijn hierna iets gaan eten. Terug richting het hotel waarna we een wandeling op de Hollywood boulevard gemaakt hebben. Morgen staan we weer op tij op, want we gaan we naar de Universial Studios.

Los Angeles (Hollywood) – Camarillo

Vandaag zijn we naar de Unversial Studios gereden. In het park zijn we met verschillende karakters op de foto gegaan en in een hoop attracties gegaan. Wat overigens erg leuk was! Ook hebben we de studiotour gedaan, we werden toen langs de sets van allerlei films gereden. Het was rustig in het park, waardoor we niet lang hoefden te wachten. Om 7 uur werd het park gesloten en liepen we nog over de 'CityWalk', een straat buiten het park. Hier hebben we gegeten en daarna zijn we naar ons volgende hotel in Camarillo gereden, een stadje dat een uur van LA ligt. Morgen rijden we vanuit hier naar Monterey, langs de kust van Californië.

Camarillo – Monterey

Vandaag moesten we een eind rijden, rond de 5 a 6 uur. Een mooie route, met weer een deel fout gereden te hebben. In ons motel hebben we onze spullen opnieuw ingepakt en verdeeld, aangezien we morgen vanuit San Francisco doorvliegen naar Portland om op bezoek te gaan bij kennissen.

Monterey – San Francisco – Portland/Wilsonville

We zijn vandaag naar de lokale bibliotheek gegaan, om onze vliegpapieren uit te printen. Vervolgens reden we door naar de fishermans warf van Monterey. Door het slechte weer besloten we snel weer door te rijden naar Santa Cruz, waar we de auto hebben geparkeerd en door het stadje zijn gewandeld, erg leuk! Vervolgens reden we naar de zee, waar we een broodje aten. We reden richting het vliegveld, leverden de auto in en voor we het wisten zaten we in het vliegtuig en stonden we in Oregon. Daar stond onze kennis al klaar om ons op te halen. Hier aangekomen waren we erg moe en zijn we meteen gaan slapen.

Natuur van Oregon
Natuur van Oregon

Portland

Na lang geslapen te hebben, hebben we de buurt verkend. Het was een rustige omgeving. Onderweg naar huis hebben we met onze kennissen pizza gehaald en een film gehuurd. De volgende dag zijn we naar het strand gereden met onze kennissen en hun kinderen. We zijn elke keer een stuk verder gereden naar een ander deel van het strand. De kinderen hebben hier gespeeld en wij hebben van het uitzicht genoten. 's Avonds samen ergens gegeten en toen zat de dag er alweer op. Na een nachtje in Portland was het tijd voor downtown Portland via een toeristische route. Onderweg kwamen we langs een aardbeien pluk plek, dus hier hebben we natuurlijk wat verse aardbeien geplukt. Onderweg zijn we vele mooie stukken tegengekomen en hebben we veel historische feitjes meegekregen. In downtown hebben we rondgelopen en een aantal belangrijke plekken gezien. Weer verder doorgelopen en uiteindelijk zijn we naar huis gereden en hebben we de Basketbal wedstrijd gekeken.

Portland – New York

Vandaag hebben we een rondje om de Mount Hood gereden, hier hebben we schitterende natuur en mooie uitzichten gezien. Uiteindelijk kwamen we bij de meest beruchte waterval uit van deze omgeving, die ook erg toeristisch en druk was. Nadat we nog een stuk door waren gereden zagen we de Mount Hood overal bovenuit steken, wat een erg mooi aanzicht was. We zijn het rondje verder gereden, hebben wat gegeten en zijn toen op het vliegtuig naar New York gestapt, een vlucht die minder plezierig was door weinig ruimte, huilende kinderen en slecht slapen.

New York

In de ochtend kwamen we met het vliegtuig aan, we gingen met de metro verder om ons hotel te vinden, zodat we onze bagage kwijt konden. Dit ging niet vlekkeloos, aangezien we niet wisten welke metro we moesten hebben, niet hadden geslapen, met veel spullen rondliepen en het ontzettend druk was.

Aangekomen in het hotel hebben we even geslapen, gedoucht en toen waren we weer klaar om New York in te gaan. We hebben een broodje gehaald en zijn toen een poos in Central Park gaan liggen. Hierna hebben we de metro gepakt om het park vanuit een ander punt in te lopen, namelijk via de Strawberry Fields. We hebben even gewandeld en zijn toen met de metro naar Times Square gegaan. Daar hebben we bij Bubba's Shrimp gegeten. Hierna hebben we nog even rondgewandeld en zijn toen terug naar het hotel gegaan.

Times Square, New York
Times Square, New York


We hebben een ontbijt gehaald om de hoek en dit bij een leuk hofje opgegeten. Daarna nog even de stad ingelopen en wat winkels bezocht. Daarna zijn we naar het Yankee stadium gegaan, waar we naar een wedstrijd gingen kijken. Echt heel leuk om eens mee te maken!

Vandaag waren we eigenlijk van plan om de toerist uit te hangen, maar helaas regende het erg hard. Dit hebben we dus naar de dag erna verschoven, aangezien het dan weer beter weer zou worden. Toen hebben we besloten om naar Soho te gaan, hier hebben we rondgelopen, weer gewinkeld en gegeten. Daarna hebben we de avond afgesloten door naar de bioscoop te gaan. We zijn de volgende dag begonnen met Battery park, een park waar je uitzicht hebt op het Vrijheidsbeeld. Hier was het erg toeristisch met vele mensen, eetkraampjes en straatartiesten.
Vrijheidsbeeld, New York
Vrijheidsbeeld, New York


Via Wallstreet zijn we toen naar Ground Zero gelopen, waar het World Trade Center stond. Hier waren ze nog druk bezig met bouwen, dus was er nog niet veel aan te zien. Hierna zijn we naar Union Square gegaan, daar hebben we bij een barretje lekker buiten wat gegeten en gedronken. Hierna zijn we naar Times Square gegaan waar we nog even hebben rondgelopen. In de avond pakken we onze koffers en gaan slapen, morgen gaan we met een shuttle bus naar het vliegveld om vervolgens weer naar huis te gaan. We eindigen in New York, vanwaar we naar Nederland vliegen.

New York – Londen – Amsterdam – Dordrecht

Vandaag regende het erg hard, daarom besloten we in de middag naar het Museum Of Modern Art gegaan. Hierna zijn we gaan eten en richting het vliegveld gegaan. Het was een geslaagde dag, maar helaas hebben we bepaalde dingen niet meer kunnen doen door het weer. De vlucht naar Londen ging prima, al kwamen we wel met vertraging aan waardoor we nog maar een half uur hadden om over te stappen. Aangekomen bij de bagage check stond een enorme rij, dus toen we hieruit kwamen werd er al omgeroepen dat het de 'final call for boarding' was. We hebben het uiteindelijk op het nippertje gehaald. Gelukkig stonden we een uurtje later weer op de Nederlandse bodem, waar we werden opgewacht. Wauw, wat een trip!

Heb je interesse in een reis naar Verenigde Staten? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Verenigde Staten, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen