Schrijf een ervaring over Koning Aap en maak kans op mooie prijzen!

Bijzonder overnachten met Koning Aap

Geschreven op 11 december 2018 door Gina

De lagune van Aitutaki
De lagune van Aitutaki
Voor de ultieme beleving is een bijzondere accommodatie essentieel. Daarom zorgt reisorganisatie Koning Aap tijdens elke reis die ze aanbieden voor minstens één bijzondere overnachtingsplek. Dit kan zijn bij de lokale bevolking thuis, midden in de natuur onder een sterrenhemel of zelfs in een echt paleis. Hieronder staan zes van de vele bijzondere overnachtingsplekken van Koning Aap.

1. Omgeven door kunst van Bansky

Deze bijzondere overnachtingsplek is een hotel in Bethlehem. Dit hotel is van de beroemde kunstenaar Bansky en heet het Walled Off Hotel. Zowel vanbinnen als vanbuiten ziet het hotel eruit als een waar kunstwerk.

2. Dorpshuis in Simbai

Simbai is een afgelegen dorp in Papoea-Nieuw-Guinea. Dit dorp is alleen lopend of met een vlucht van de missionarissendienst te bereiken. Je overnacht hier in het eenvoudige maar fijn gelegen dorpshuis. De inwoners zijn er super vriendelijk en ontvangen je met open armen tijdens een bijzondere welkomstceremonie.

3. Te gast bij Deshka

Mevrouw Deshka woont in een Bulgaars dorpje genaamd Gorno Draglishte. Deze dame staat in de wijde omgeving bekend om haar indrukwekkende kookkunsten. Mevrouw Deshka en haar man ontvangen reizigers van over de hele wereld om deze vervolgens de verwennen met de lekkerste lokale gerechten. Dit doen ze natuurlijk niet alleen. De baba's, de grootmoeders uit het dorp, helpen hierbij. Naast dat de gasten de lokale gerechten kunnen proeven, krijgen ze ook een unieke inkijk in het plattelandsleven van Bulgarije.

4. Koninklijk overnachten in het paleis van de Raj

In de plaats Dholpur overnacht je in het bijzondere Rai Niwas. Dit paleis is gebouwd in opdracht van de toenmalige machthebber van het prinsdom Dholpur om de Britse koning en tevens keizer van India te ontvangen in 1876. Wie wil er nou niet leven als een prins of prinses?

5. Ontwaken aan de mooiste lagune van de Stille Zuidzee

Overnachten in een hotel bij de lagune van Aitutaki. Deze plek staat jaar in jaar uit in de top vijf mooiste strandbestemmingen ter wereld. Er zijn maar weinig stranden die deze parelwitte stranden met turquoise lagune kunnen overtreffen. Omdat de Cookeilanden niet om de hoek liggen, is dit stukje paradijs nog niet voor iedereen weggelegd. Dit zorgt er dan wel weer voor dat het er nog steeds lekker rustig is waardoor je echt dat tropisch paradijs gevoel krijgt.

6. Slapen onder de sterren

Altijd al onder een sterrenhemel willen slapen? In het onontdekte westen van Australië ligt Karijini Nationaal Park. Hier vind je diepe kloven, kleine poelen met ijskoud water en bijzondere rotsformaties. Het is een ideale plek voor een wandeling. De dag sluit je af op de camping, met uitzicht op de prachtige omgeving van de Australische outback en omringd door het karakteristieke rode zand.

Nieuws

Artikelen