Koning Aap: Nieuwe plekken werelderfgoedlijst in aanbod

Geschreven op 13 augustus 2019 door Gina

Paleiscomplex Hawa Mahal in Jaipur
Paleiscomplex Hawa Mahal in Jaipur
De UNESCO werelderfgoedlijst is weer uitgebreid met 29 nieuwe plekken. De lijst bestaat inmiddels alweer uit meer dan duizend verschillende plekken verspreid over de hele wereld. Jaarlijks worden daar nieuwe plekken aan toegevoegd door het Werelderfgoedcomité. Het comité bestaat uit afgevaardigden uit 21 landen. De 29 nieuwe plekken die de lijst uitbreiden bestaan uit mystieke tempelcomplexen, historische gebouwen, indrukwekkende natuurverschijnselen en paradijselijke eilanden. Koning Aap biedt reizen aan waarbij de nieuwe plekken worden bezocht.

Wat is de UNESCO Werelderfgoedlijst?

Wanneer maakt een plek kans om een plekje op de werelderfgoed lijst te krijgen? Enkel unieke plekken met een uitzonderlijke natuur- of cultuurwaarde worden gekozen voor de UNESCO werelderfgoedlijst. De werelderfgoederen worden beschouwd als uniek, onvervangbaar en eigendom van de wereld. De plekken op de lijst krijgen meer financiering om de bezienswaardigheid te beschermen en te behouden. Op dit moment bestaat de werelderfgoedlijst uit 1121 bezienswaardigheden wereldwijd. 

De nieuwe plekken in het aanbod van Koning Aap

Koning Aap heeft een zeer uitgebreid aanbod met reizen naar bestemmingen over de hele wereld, waaronder ook reizen langs de werelderfgoederen. Ook naar de nieuwe plekken op de werelderfgoedlijst biedt Koning Aap reizen aan, waaronder naar het historische tempelcomplex Bagan in Myanmar, de historische stad Sheki met het Paleis van de Khan in Azerbeidzjan, de 'Roze Stad' Jaipur in India, de Vlakte der Kruiken in Laos en het paradijselijk eiland Ilha Grande in Brazilië. Alle bezienswaardigheden staan bekend om de rijke cultuur en/of prachtige natuur die de plek en omgeving te bieden hebben.

Nieuws

Artikelen