Schrijf een ervaring over Koning Aap en maak kans op mooie prijzen!

Nieuwe reizen Koning Aap binnen Europa

Geschreven op 22 november 2018 door Egbert

Prutul de Jos MoldaviŽ
Prutul de Jos MoldaviŽ
De reisorganisatie Koning Aap heeft nieuwe rondreizen in het aanbod door Europa. Tijdens deze rondreizen ontdek je alle hoogtepunten van de Europese landen. Zo ontdek je tijdens de reizen door Europa prachtige middeleeuwse steden en landen waarbij het haast lijkt of de tijd daar heeft stil gestaan. 

Rondreis Polen

Een van de nieuwe reizen in Europa is de reis door Polen. Deze reis is kort en dichtbij huis. Warschau is een stad met een rijke geschiedenis, zo werd de stad vernietigd door de Duitsers en ging de stad gebukt onder communistisch bewind. Tegenwoordig is Warschau een zeer gezellige stad met prachtig gerenoveerde monumenten. Tijdens je bezoek worden ook de verschrikkingen van de holocaust en het verzet tegen de communisten belicht. Naast de rijke geschiedenis van Warschau ontdek je tijdens de reis ook hoe mooi de Poolse natuur is. Zo maak je heerlijke wandelingen door het Tatra gebergte. 

Rondreis Oekraïne, Moldavië en Transnistrië

Tijdens deze reis wordt je vervoerd met de trein en een eigen bus. Deze reis is erg afwisselend door twee erg boeiende en weinig bezochte landen. In deze gebieden lijkt de tijd haast stil te hebben gestaan. De Oekraïne wordt ook wel gezien als de bakermat van de Slavische cultuur. Je vindt hier bijzondere bezienswaardigheden zoals het Lavra klooster en natuurlijk de steden Lviv, Kiev en Odessa. Oekraïne is tevens het land waar in 1986 de grootste nucleaire ramp plaats vond. Tegenwoordig kan Tsjernobyl onder strenge begeleiding worden bezocht. Erg bizar is het verblijf in Transnistrië. Dit is een eenzijdig onafhankelijk verklaard deel van Moldavië, hier leeft men net alsof de Sovjet-Unie nog steeds bestaat. Tenslotte maak je tijdens de reis een bezoek aan de ondergrondse wijnkelders en het wijnfestival in Chisnau. Wijn kom je in Moldavië altijd en overal tegen doordat het land ooit de wijnleverancier was van de Sovjet-Unie. Tegenwoordig neemt het land hier nog altijd een belangrijke rol in.

Nieuws

Artikelen