Lugo

Colegio de Nuestra Seora de la Antiga, Lugo
Colegio de Nuestra Seora de la Antiga, Lugo

Lugo is een stad en gemeente in de Spaanse provincie Lugo in de regio Galicië. Nergens in Spanje is het Romeinse erfgoed zo nadrukkelijk aanwezig als in Lugo. De Romeinse muur onderscheidt deze stad van elke andere, als herinnering aan voorbije beschavingen en als bevoorrecht uitkijkpunt over de straatjes en pleinen van de binnenstad en de omgeving. De wellicht wat indiscrete blik op de daken, binnenplaatsjes, sier- en moestuinen, galerijen, kamers en keukens, geven Lugo het gevoel van gebrek aan privacy. Lugo is een echte stedentrip bestemming voor cultuurliefhebbers.

Patricia 'Wil je op vakantie naar deze bestemming? Vraag dan een gratis reisvoorstel aan en ik help je graag!', Patricia - reisexpert Alicante gratis reisvoorstel >>

Landkaart Lugo
Plaatsen in de buurt van Lugo (Spanje) :
 • A Coruña (78 km)
 • Santiago de Compostela (81 km)
 • Oviedo (145 km)
 • Gijón (165 km)
 • León (169 km)
 • Salamanca (277 km)
 • Valladolid (278 km)
 • Santander (309 km)
 • Bilbao (376 km)
 • Madrid (431 km)
 • Ervaringen

  op 12 september 2016 plaats: Lugo, reisperiode: september 2016

  Lugo is een mooie oude stad in Romeinse stijl met zeer veel cultuur in de prachtig natuur van Galicië

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 9
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lugo

  Catedral de Santa María de Lugo (Lugo)

  De Saint Mary's Cathedral (Galicisch: Catedral de Santa María), staat beter bekend als Lugo kathedraal. Het is een rooms-katholieke kathedraal, gebouwd vanaf het begin van de 12e eeuw. De bouw werd begonnen in Romaanse stijl, tijdens de bouw kreeg het gotische, barokke en neoclassicistische elementen. Een bezoekje aan de kerk is zeker aan te raden, naast dat het een mooi gebouw van buiten is, is het ook van binnen erg mooi.

  Provinciaal museum (Lugo)

  Het provinciaal museum is een interessant museum dat gebouwd is in 1957. Het museum bevat interessante Romeinse en pre-Romeinse voorwerpen, stukken uit het primitief christendom, etnografische tentoonstellingen en schilderijencollecties. Daarnaast is er ook een afdeling over de Galicische kunst (schilderkunst, beeldhouwkunst, de beroemde Galicische keramiek van Sargadelos, edelsmeedkunst.

  Romeinse muur van Lugo (Lugo)

  Romeinse muur van Lugo
  Romeinse muur van Lugo
  Kaart met locatie Romeinse muur van Lugo

  De Romeinse muur van Lugo stamt uit de 3e eeuw na Christus en is nog voor een groot deel intact. De muur heeft een lengte van meer dan 2 kilometer en omringt het historische centrum van de stad. Sinds 2000 staat de muur op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoekers kunnen over muur heen lopen, daarnaast is er ook een bezoekerscentrum waar je meer over de muur te weten kan komen.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Spanje bekijken.

  Vervoer

  De dichtstbijzijnde luchthaven bij Lugo is Siantiago de Compostela Airport. Dit is de grootste luchthaven in de regio Galicië en is te bereiken met onder andere Ryanair en Vueling. Het vliegveld ligt ongeveer 100 kilometer van Lugo af. Vanaf de luchthaven is Lugo te bereiken met onder andere de bus en de trein. Met de bus duurt de reis ongeveer twee uur en met de trein ongeveer één uur en vijftig minuten. Je kunt er ook voor kiezen om een auto te huren. Er bevinden zich namelijk verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven. Je kunt ter plaatse een auto huren, maar ook van te voren. Wanneer je er voor kiest om van te voren een auto te huren, kun je profiteren van de online aanbiedingen en weet je zeker dat er een auto voor je klaar staat.

  In Lugo bevindt zich een busstation genaamd 'Estacion de Autobus de Lugo'. Vanaf hier kun je verschillende plaatsen in de omgeving bezoeken. Ook vertrekken vanaf hier bussen die je naar verdere bestemmingen brengen, zoals naar Madrid en Barcelona. Ook bevinden zich in de stad verschillende taxistandplaatsen. Aangezien Lugo in de bergen ligt, is het gemakkelijker om met een huurauto de stad te verkennen.

  Geschiedenis

  Lugo staat vooral bekend om de Romeinse muur die in de stad te vinden is. Deze muur is gebouwd tussen 263 en 276 n.Chr. en werd gebouwd om de stad te beschermen tegen plaatselijke stammen en Germaanse invallers. Overigens werd niet de hele stad omringd door de muur. De muur heeft in het totaal tien poorten. Vijf daarvan zijn geplaatst na 1853 omdat de stadsbevolking groeide. In totaal heeft de muur bijna negentig torens die nog geheel of gedeeltelijk intact zijn. Sinds 2000 staat de bijzondere muur op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Lugo