Gratis reisvoorstel aanvragen

Extremadura

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Sevilla (Spanje) , B. Zafra , C. Mérida , D. Cáceres , E. Trujillo , F. Plasencia , G. La Alberca , H. Ciudad Rodrigo , I. Salamanca , J. Zamora , K. Madrid
Periode: mei 2003
Vervoer: vliegtuig en auto
Accommodatie: diverse

Foto van deze vakantie

Om half 10 's ochtends op weg naar Schiphol, waar ons vliegtuig om kwart over 12 zal vertrekken. Na 40 minuten vertraging vliegen we naar Madrid, stappen over en landen om circa 5 uur 's avonds in Sevilla. We zijn bang dat er iets mis is met onze bagage dankzij de vertraging, maar er blijkt niks aan de hand. We nemen een taxi naar ons pension, Airesevilla, midden in de wijk Santa Cruz in het centrum. Het is vrij lastig te vinden, maar we worden hartelijk verwelkomd. We nemen even de tijd om uit te rusten alvorens we richting stad gaan. In de stad gaan we heerlijk tapas eten, waar we flink vol van raken. 's Avonds gaan we op zoek naar de uitgaansgelegenheden. Het is heerlijk weer, ongeveer 30 graden, en 's avonds is het nog steeds zo'n 22 graden.

Huis van Pilatus, Sevilla

Na ons ontwaken ontbijten we op het balkon. Het is al redelijk warm, maar de verwachtingen voor vandaag zijn nog warmer. We maken een wandeling naar het huis van Pilatus. Het huis heeft schitterende patio's en prachtige tuinen. We bezoeken de bovenste verdieping met een gids, en de kamers blijken zeer donker, maar zijn de moeite waard. We lopen verder naar een voormalig gasthuis, het Hospicio de los Venerables Sacredotes. Tegenwoordig is het een museum waar regelmatig verschillende tentoonstellingen gehouden worden. Het gebouw zelf is ook al zeer de moeite waard, met diens patio en kapel.

Tapas in Sevilla

We lunchen in 'onze' wijk, en doen het even rustig aan. In de namiddag lopen we richting de oevers van de rivier en genieten op het terras in de schaduw van het uitzicht. In de zon is het ruim 40 graden. In de vroege avond gaan we tapas eten bij Bar Modesto, welke volgens velen de beste tapasbar van Sevilla. Ons avondeten eten we op een terras bij restaurant Rio Grande, waar we een schitterend uitzicht op de rivier hebben. We lopen weer terug en drinken nog wat bij een aantal bars onderweg.

Aracena

We halen na ons ontbijt de auto op bij het station, en als we daar arriveren besef ik dat mijn paspoort bij de receptie van het pension ligt. Als ik deze heb opgehaald en we de formaliteiten hebben afgehandeld, gaan we op pad in onze Seat Leon. We rijden wat om door mooie landschappen via Aracena richting Zafra, in de Extremadura. Aracena is ook redelijk interessant en we lunchen er lekker. We rijden door naar Zafra, waar we logeren in de Parador, gevestigd in een kasteel. Het zwembad is helaas gesloten terwijl het erg warm is. We gaan op verkenningstocht in het centrum van Zafra en we eten 's avonds in de Parador zelf.

Zafra

Het ontbijt is ook prima de volgende ochtend, en we maken na het ontbijt een wandeling door het centrum. We komen tijdens onze wandeling langs het Santa Clara klooster, de stadspoorten van Sevilla en Cubo, de kloosterkerk van het Rosarioklooster en natuurlijk de belangrijkste kerk van de stad. Het oude centrum bestaat uit hele mooie smalle straten. Het Plaza Grande vormt het centrale punt van de stad, met in de buurt het Plaza Chico welke beiden omgeven zijn door mooie arcades. De terrassen op het grote plein, Plaza Grande, zijn 's avonds goed gevuld met toeristen en plaatselijke bewoners.

Na de wandeling maken we een rondje in de auto in de omgeving en rijden naar Bienvenida en Llerena waar we gaan lunchen. Ook hier is een mooi centraal plein met in de buurt het Romeinse theater van Reina. Dit theater is intact en wordt tot op heden gebruikt voor voorstellingen. In de middag loopt de temperatuur op tot ruim 30 graden. Als we in het begin van de avond op zoek gaan naar tapas, blijken deze niet zo veelvoorkomend te zijn als in andere Spaanse steden tot dusver. We gaan later eten bij restaurant Regilio, een gemiddeld geprijsd restaurant, en gaan daarna drinken bij de Plaza Grande.

Op naar Mérida

We vertrekken na het ontbijt uit Zafra, in noordelijke richting naar Mérida. Na nog geen uur rijden arriveren we bij hotel Nova Roma. We drinken een koffie op het Plaza Mayor en bezichtigen de bezienswaardigheden. Rondom het Plaza Mayor zijn veel winkels, hotels, terrassen en een grote fontein te vinden. We komen eerst bij het Romeinse theater, wat zeer goed geconserveerd is gebleven. Ernaast ligt het minder goed bewaarde Amfitheater, hier vochten vroeger gladiatoren. Tegenover deze twee imposante gebouwen ligt een Romeinse villa, waarvan een deel van de muur en vloer opgegraven zijn, wat een goed beeld geeft van hoe een Romeinse villa er uitzag. We gaan lekker lunchen en onze siësta houden, waarna we de Moreriá opgravingen gaan bekijken bij de Romeinse brug. Hier zijn wederom opgravingen gedaan, waarbij restanten van huizen uit zowel de Romeinse, de Moorse en de Visigotische tijd zijn gevonden. 's Avonds eten we weer heerlijk tapas bij Casa Benito en gaan later uitgebreid eten bij Rufino.

Romeinse tijd in Spanje

We bezoeken vandaag eerst de Romeinse columbaria waar we uitleg krijgen over de dodenriten van de Romeinen. Van daaruit gaan we verder naar Casa Mireo, een oude grote Romeinse villa. Daarna gaan we weer verder door naar de Trajanusboog. We gaan weer op pad en ditmaal naar het Embalse de Cornalvo, een door Romeinen aangelegd stuwmeer, welke belangrijk was voor de watervoorziening in Mérida. Het stuwmeer ligt op 18 kilometer van de stad, en is tegenwoordig tot Nationaal park benoemd. We gaan door naar het volgende stuwmeer, het Embalse Proserpina, wat nu een recreatiegebied is. In Mérida lunchen we in de Parador, en doen een siësta. Na de siësta wederom een wandeling, nogmaals tapas bij de Casa Benito en lekker terrassen. Het is erg warm, het was al de hele dag ruim 30 graden, en dat is het 's avonds nog steeds. Om 9 uur gaan we rustig dineren bij restaurant Nicolás. Hier eten we Jamón Serrano, die alleen in de sierras van Extremadura wordt gefokt. Hele speciale ham, waarvoor je als voorgerecht evenveel betaalt als een heel diner.

Cáceres

Vandaag gaan we naar Cáceres, ruim 60 kilometer naar het noorden. Caceres is een drukke stad, terwijl de prachtig ommuurde stadskern erg rustig is. We vinden ons hotel Los Naranjos vrij makkelijk; het is redelijk eenvoudig en maar één ster, maar van alle gemakken voorzien. We gaan naar de Plaza Mayor, net buiten de stadsmuur, een groot plein waar wederom erg veel terrasjes zijn. We verkennen de rest van de stad, en ondanks dat Caceres niet aan zee ligt, zijn er toch een groot aantal Conquistadores vandaan gekomen. Op het plein Plaza Santa Maria, staat de gelijknamige Santa Maria kerk, een kerk uit de renaissance. Hier staat overigens ook het Palacio Golfines Abajo, waar Franco zichzelf in 1936 tot leider van Spanje uitriep. Aan het Plaza de las Veletas ligt het proviniciale museum. Per brug wordt het gebouw verbonden met het Casa de Caballos, met de kunstafdeling gevestigd met allerlei verschillende soorten kunst van Miro Picasso en Arroyo. We lunchen op de Plaza Mayor onder de arcades. Na de lunch loopt de temperatuur gigantisch op en houden we eindelijk onze siësta. We gaan daarna weer opnieuw tapas eten in Calle Pintores, een winkelstraat met pleintjes. Als het wat afgekoeld is hebben we weer goede moed om de stad verder te gaan ontdekken. We gaan naar “El Figon de Eustaquio”, waar we overheerlijk dineren.

Trujillo

We kunnen niet ontbijten in dit hotel, dus gaan we een koffietentje opzoeken. Daarna weer op weg naar Trujillo, ruim 50 kilometer van Cáceres. Het is een klein stadje, gelegen op de heuvel in de schaduw van een oorspronkelijk Moors kasteel wat later is uitgebreid. Één van de torens is een kapel, gewijd aan de maagd als beschermheilige van de stad. Het uitzicht vanuit deze toren is geweldig mooi. Te midden van het stadje ligt het Plaza Mayor, een ruim plein met eromheen paleizen en kerken en in het midden een beeld van Pizzaro. De San Martin kerk, één van de kerken aan het plein, is zeer de moeite waard en de conciërge probeert ons in het Spaans te vertellen over de kerk en wijst ons op allerlei interessante dingen, zoals het altaar, balkon en het koor. We gaan verder naar een klooster en de Parador van Trujilo. Het weer is perfect vandaag, zonnig en 21 graden. We lunchen heerlijk in Meson La Troya waar het menu erg lekker is. De bazin kan moeilijk met ons praten en staat als een monument opgesteld. Bij de bar hangen foto's met beroemdheden die hier ooit hebben gedineerd. We gaan terug naar Càceres om onze siësta te houden, en gaan daarna wederom tapas eten, op het Plaza San Juan. We zijn op tijd om het Eurovisie Songfestival te bekijken op onze hotelkamer. Er wordt een uitgebreide voorbeschouwing uitgezonden. Hierin wordt de Spaanse deelneemster uitgebreid geïnterviewd. Turkije wint het Eurovisie Songfestival, de Nederlandse Esther Hart krijgt echter weinig punten.

San Jeronimo klooster

We ontbijten makkelijk en snel op de kamer en gaan weer op weg naar Trujilo, hier ontbijten we echter in onverwachte luxe zeer uitgebreid. Na ons ontbijt gaan we naar Guadelupe waar we onze intrek nemen in de Parador, gevestigd in een voormalig 16e eeuws hospitaal. In Guadelupe is het klooster van San Jeronimo, gebouwd in 1340 de grootste attractie. Er worden massa's toeristen en pelgrims naar deze streek gebracht, en er zijn dan ook flink wat souvenirwinkels waar alles wat ook maar met de maagd van Guadelupe te maken heeft gekocht kan worden. We lunchen in de Hospedería, gevestigd in de vleugel van het klooster. Na de siësta bezoeken we het klooster met de verplichte rondleiding. Een van de hoogtepunten zijn de prachtige sacristie met 8 panelen van Zurbaran. Daarna gaan we naar het heiligste der heiligste plekje van het klooster, een kleine ruimte waarin een rijkelijk versierd madonna beeld staat. Sommige bezoekers in onze groep hebben zelfs een bos bloemen voor haar meegenomen en het is mogelijk om een zilveren plaatje te kussen dat via een koord is verbonden met het beeld. Een broeder staat klaar om het plaatje schoon te maken na elke kus. We bekijken de kerk nog nadat de rondleiding afgelopen is en gaan terug naar de Parador waar we 's avonds ook gaan eten. Als we na het eten gaan slapen hebben we last van de radiatoren, en als we hier melding van maken bij de receptie krijgen we een superior kamer.

Vallei van de Taag

We beginnen vandaag met een ontbijt en gaan naar de vallei van de Taag. Het is erg mooi met zicht op de besneeuwde toppen van de Sierra de Gredos. We gaan verder naar de Jaraíz de la Vera, waar we een kamer nemen in de Villa Xarahiz. Dit blijkt een omgebouwde herenboerderij met uitzicht op de Sierra de Gredos. We gaan verder naar Jarandilla de la Vera, lunchen in de Parador en en gaan weer door naar Losar de la Vera; een liefelijk, groen en klein dorp met afvoerkanalen in het midden van de straat.

Klooster van Yuste

We gaan naar het klooster van Yuste die om half 4 open gaat. We bezoeken de kamers waar Karel V zijn laatste jaren doorgebracht heeft. Het paleis heeft 4 kamers en is onderdeel van het klooster. Na de rondleiding gaan we naar Garganta de Olla, een goed geconserveerd dorpje met veel kleine straatjes. We gaan naar het Casa de Putas, tegenwoordig een slagerij, het oude bordeel voor de troepen van de (oud)keizer is nog steeds blauw geverfd. We gaan op weg naar het hotel, en nemen onderweg wat tapas tot ons. 's Avonds eten we in het restaurant van het hotel, maar het stelt niet echt veel voor, evenals de tapas eerder vandaag.

Plasencia

We rijden vanuit Jaraiz naar Plasencia na het ontbijt. Het is hier wat moeilijk rijden met alle smalle straatjes en weggetjes die dit dorp kent. Bovendien is er ook de wekelijkse markt vandaag, die hier al sinds de 12e eeuw op dinsdag wordt gehouden. We parkeren net buiten het centrum en gaan naar het hotel Rincon Extrameno, eenvoudig doch prima en voorzien van zelfs airco. We wandelen een stuk door de stad, en komen twee kathedralen die aan elkaar gebouwd zijn tegen. De oudste van de twee wordt gebruikt als museum, terwijl de andere nog wel dienst staat als kerk. De stadsmuur valt hier absoluut niet op in het straatbeeld, aangezien dit tegelijkertijd de achterkant is voor een groot aantal huizen. De mooiste stadspoort is de Puerto del So. Wederom lunch en siësta, wandeling door de stad, en drinken wat op een van de terrasjes op het Plaza Mayor.

Parque Natural de Monfragüe

Vandaag gaan we naar het Parque Natural de Monfragüe. We gaan na het ontbijt op weg en komen als eerst bij het informatiecentrum in het gehucht Viareal de San Carlos waar we een kaart krijgen. We volgen het advies op en gaan de rode route bewandelen. Het is een prachtige, klimmende route naar een kasteelruïne op een berg. Vanuit de ruïne hebben we een prachtig uitzicht op de Taag en rondvliegende roofvogels. We zien zowel gieren als adelaars, en zelfs een zwarte ooievaar die erg zeldzaam is. We kunnen ze ook prachtig fotograferen op deze afstand. We gaan via de andere kant weer weg en volgen de rivieroever terug naar het punt waarvandaan we vertrokken zijn. We zien op de parkeerplaats ineens een schuwe vos voorbij komen. We rijden terug en gaan lekker een broodje eten. Na het eten verder naar het Parque, hier zien we nog meer vogels bij een aantal uitzichtpunten. Aan het eind van de middag arriveren we bij Plasencia. 's Avonds wederom eerst tapas en daarna bij het heerlijke restaurant Meson Chamizo.

La Alberca

We gaan vandaag weg uit Plasencia en laten daarmee ook de Extremadura achter ons, op weg naar de Batuecas in de Castilla y León streek. We komen aan het eind van de ochtend in La Alberca aan, en nemen hier een (grote!) kamer in hotel Las Btuecas, een welverdiend drie-sterren hotel. Nadat we onze spullen hier hebben achtergelaten gaan we door naar de Peña de Francia; de hoogste plek van de Sierra de Francia. We hebben hier een prachtig uitzicht op de Sierra, de Batuecas en aangrenzende bergen van Las Hurdes. Het stikt hier helaas wel van de muggen. We eten en drinken wat in het voormalige klooster, en gaan weer naar beneden. We gaan via La Alberca verder naar de Portillo berg, en gaan vervolgens door naar de Las Batuecas vallei. We beginnen de wandeling door de vallei bij het klooster van San José. De wandeling is erg mooi en niet zo zwaar als verwacht, maar er zijn helaas wederom veel muggen en vliegen hier en het is inmiddels erg warm met ruim 30 graden. We lunchen lekker simpel in Las Metas, net over de regiogrens van Extremadura. We rijden terug over de kronkelwegen die schitterend uitzicht bieden en komen terug in La Alberca. We maken een wandeling door de smalle straatjes van het bijzondere dorpje. De straatjes leiden ons langs de meest schitterende schilderachtige huisjes en pleintjes. Het lijkt alsof we terug in de tijd zijn gegaan met onze aankomst hier. We drinken wat en eten varkensoortjes als tapas aan het grote plein en in de kroeg kijken oude mannen naar een stierengevecht op tv. We dineren in het hotel, maar het valt tegen.

Ciudad Rodrigo

Na het ontbijt vertrekken we naar Ciudad Rodrigo, maar de weg blijkt slecht begaanbaar met veel gaten in het wegdek. We komen enigszins misselijk aan in Ciudad Rodrigo, wat een klein stadje blijkt te zijn met een stadsmuur die nog volledig intact is. We logeren hier in het hotel El Cruce. We gaan op zoek naar de VVV, die ons wat informatie in het Spaans verschaffen over de stad. We lopen langs de kathedraal, die gebouwd is in een mix van verschillende stijlen. We komen op een prachtig pleintje met wederom een aantal terrassen, maar helaas wordt dit plein ook gebruikt als parkeerterrein. Verderop ligt het gemeentemuseum, oorspronkelijk het paleis van prins Aguila. Er is een tentoonstelling over primitieve volksgebruiken uit de omgeving. Het wordt wederom weer erg warm, en we lunchen in een restaurant aan het plein alvorens we een heerlijke siësta houden op de hotelkamer. Nadat de zon enigszins verdwenen is, gaan we de stadsmuur bekijken en bewandelen. De muur biedt een aantal prachtige uitzichten op de stad en Sierra de Gata.

Natuur in Spanje

We gaan vandaag door de omgeving toeren, met als eerste richting het zuiden een waterval bij Fuenteguinaldo op de planning. Het dorpje zelf is erg rustig en ingeslapen. We komen uiteindelijk met hulp van dorpelingen en schaapsherder aan bij twee watermolens en uiteindelijk ook bij de waterval. We rijden verder en komen langs de Las Mesas berg. Het is hier geweldig mooi. We rijden de grens over naar Portugal en lunchen lekker in een voormalig klooster. We gaan verder naar Guarda, en we wandelen wat rond in de oude stad. We gaan 's avonds weer terug naar Spanje naar Ciudad Rodrigo en we eten 's avonds wederom erg lekker, dit keer in de Parador van Ciudad Rodrigo. Het was vandaag een mooie dag met goede temperaturen van rond de 29 graden.

Salamanca

We gaan vandaag op weg naar Salamanca. We hebben een eenvoudig hotel in de houde stad. Op de plaza Mayor nemen we een lekkere kop koffie op de mooiste Plaza Mayor die we tot dusver gezien hebben. Het is er echter op dit tijdstip nog vrij rustig en zijn een van de weinigen op de terrassen. Het plein is groot, maar tegelijkertijd intiem en de stijl van de gebouwen op en om het plein is schitterend. We wandelen de mooie stad rond, langs de Clercia en het beroemde Casa de las Conchas waarvan de voorgevel versierd is met Jacobschelpen, Conchas geheten. Deze staan voor de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Tegenwoordig is de stadsbibliotheek in dit mooie gebouw gevestigd, en heeft een schitterende binnenplaats.

We gaan verder naar de kerk en de oude Universiteitsgebouwen, waarvan de gevel rijkelijk versierd en gedetailleerd is. Het verhaal gaat dat wanneer men een kikker kan onderscheiden in de versiersels, diegene een gelukkig leven zal leiden. Vanaf de universiteit gaan we door naar de Escuelas Menores, ooit een school waarvan de schitterende patio gratis te bezichtigen is. Verderop liggen de Oude en Nieuwe kathedraal, die we van daaruit gaan bezoeken. Wederom zeer gevarieerde versieringen op de gevels. De nieuwe kathedraal (1600) is gebouwd om de oude kathedraal te stutten. Via de nieuwe kathedraal gaan we naar de oude kathedraal, waarvoor we entree moeten betalen.

Na ons bezoek aan deze indrukwekkende kathedralen gaan we weer lunchen en onze siësta houden. We zoeken voor het eerst sinds dagen weer eens een internetcafé op om het thuisfront even op de hoogte te houden. Daarna gaan we een van de bijzondere musea bezoeken die de stad telt, het Art Nouveau Art Deco museum. Alleen al het gebouw is een bezienswaardigheid op zich, en wat erin staat is daar een goede aanvulling op. Als we net even willen gaan rusten op het terras, begint het erg hard te regenen. We eten 's avonds lekker in het Rio del Plata restaurant. We bezoeken later de gay bar Sarao, waar zich veel gemengd publiek bevindt die genieten van de Spaanse muziek.

Plaza Mayor, Salamanca

We beginnen met een goede kop koffie op het schitterende Plaza Mayor, maken een wandeling door andere delen in de stad en komen langs het imposante San Esteban klooster met zeer indrukwekkende gevels. Nadat we een kort en goedkoop bezoek hebben gebracht aan de kapper gaan we door naar het Santa Clara Klooster, welke met begeleiding te bezichtigen is. Het klooster wordt nog steeds gebruikt door nonnen die wij tijdens het bezoek niet tegenkomen. Het klooster herbergt een aantal grote historische verrassingen die in de 20 eeuw ontdekt zijn; zo bleek er onder het plafond een houten plafond met schilderingen verborgen te zijn uit de 15e eeuw en dat er onder het witte kalk fresco's uit de 14e eeuw verborgen waren. We gaan na het beklimmen van de toren eenvoudig lunchen in het centrum.
's Middags bezoeken we de grote winkelstraten Zamora en Toro in het modernere deel van Salamanca. Het is heerlijk weer, rond de 23 graden, en 's avonds eten we lekker bij El Bardo en sluiten de dag met een drankje op het mooi verlichte Plaza Mayor.

Tapas in Zamora

We gaan na het ontbijt door naar Zamora, via een wat saaie en eenvoudige route. De stad zelf is wel aardig. In het midden van het op een heuvel gelegen centrum ligt de Parador in het paleis van hertogen van Alba en Alyste. We bezoeken wat winkelstraten en kerken in het centrum. Na de siësta en lunch gaan we naar de kathedraal die tot 5 uur in de avond gesloten is. Het uitzicht op de Duero/Douro is erg mooi. en het weer is ook erg lekker, met af en toe wat bewolking en rond de 25 graden. Om 5 uur terug naar de kathedraal, ietwat sober. We drinken wat in de Parador en daarna op het Plaza Mayor, begeleid met wat heerlijke tapas.

Tordesillas

We gaan vandaag op Tordesillas af, welke om twee redenen belangrijk is in de Spaanse geschiedenis. In 1494 werd namelijk het verdrag Tordesillas gesloten tussen Spanje en Portugal om de nog te ontdekken landen in de wereld te verdelen. Hier is een museum aan gewijd in Tordesillas. De tweede reden is het feit dat Juana I van Castilie hier 46 jaar opgesloten heeft gezeten. Juana van Castilie werd ook wel La Loca genoemd, omdat ze de dood van haar man niet kon verwerken, en met de kist en het lijk een trektocht langs kloosters in Spanje maakte. Af en toe keek ze in de kist om te zien hoe het met het lijk gesteld was. In Tordesillas werd ze door zowel haar vader als haar zoon gek verklaard, zodat ze zelf de troon konden betreden. Het klooster, Santa Clara geheten, is erg mooi. We hebben 's middags last van de verbouwing naast onze kamer, en krijgen een nieuwe kamer verder van het lawaai. We eten 's avonds erg lekker en chique bij El Rincon de San Antonio.

Madrid

We gaan vandaag op weg naar Madrid. De rit gaat zeer voorspoedig en vroeg in de middag arriveren we bij het pension. Het is erg warm in Madrid en het blijkt vrijwel onmogelijk hier ergens te parkeren. We lunchen snel en eenvoudig en houden onze rituele siësta. We gaan winkelen bij het El Corte Inglés warenhuis, en drinken wat op Plaza de Chueca, hét punt van de Madridse homoscene. We gaan op weg naar een onopvallend kerkje, Ermito de San Antonio de Florida, waarin prachtige fresco's van de schilder Goya te vinden zijn. 's Avonds gaan we vermoeid naar huis nadat we wat gedronken hebben in één van de trendy cafés.

Koninklijk Paleis, Madrid

We gaan na het ontbijt naar het koninklijk paleis, wat overigens niet het woonadres is; de familie woont namelijk net buiten de stad. Het is een erg indrukwekkend gebouw, met mooie schilderingen en details. Er is zelfs een apotheek in het paleis. We drinken na ons bezoek aan dit schitterende paleis wat in een bar in de buurt. Daarna door naar het Thyssen Bornemisza museum, waar zich vrijwel alle grote schilders vertegenwoordigd worden. Na een paar uur ronddwalen tussen de realistische, impressionistische, surrealistische en moderne schilders gaan we nog even wat drinken in de Chueca wijk en doen onze siësta. We gaan 's avonds wederom vroeg richting bed, aangezien we nog zeer moe zijn van al onze activiteiten die dag.

Stadstour Madrid

We beginnen de dag na het ontbijt met een stadswandeling door Madrid. We starten bij Plaza de Cibeles en wandelen verder naar het Retiro park. Het is al zeer vroeg warm in Madrid vandaag. We gaan even winkelen in het El Corte Ingles en van daaruit verder naar het Plaza Mayor, waarvan het uitzicht helaas belemmerd wordt door een lelijke stand van een postzegeltentoonstelling. We wandelen verder langs het paleis, door naar Plaza España. Dit mooie groene plein is omsloten door hoge gebouwen en versierd met in het midden een monument voor de schrijven van Don Quijote, Vervantes. Als laatst op de planning voor onze siësta, staat het Templo de Debod, een Egyptische tempel geschonken aan Spanje als bedank gift voor de technische hulp die zij verleende bij de bouw van de Aswan dam. Het wordt erg warm, wel zeker rond de 35 graden.

Als we onze siësta gehouden hebben en weer op pad gaan, blijkt er een festival gehouden te worden op ons plein bij het hotel. We gaan verderop op zoek naar tapasbarretjes, maar blijken lastig te vinden, en ze zijn ook niet te vinden in de Chueca wijk. We gaan naar het restaurant waar we ook ontbeten hebben en gaan 's avonds eten in een hip restaurant in de c/Hortaleza. Na een bezoekje aan een aantal bars houden we het voor gezien en gaan we terug naar ons hotel voor onze laatste nacht.

Rastro

De Chueca is om half tien in de ochtend erg uitgestorven, en na veel tijd en moeite vinden we een café waar we croissants kunnen halen als ontbijt. Daarna verder met de metro naar de Rastro, een vlooienmarkt die op zondag wordt gehouden. Het is er gigantisch druk als we daar aankomen, en de straat is gedeeltelijk gevuld met gewone marktkooplui en toeristische kramen. De echte rommel wordt in de zijstraten verkocht. We gaan daarna lekker lunchen, drinken een koffie en gaan terug naar het hotel om onze bagage op te halen. Met de metro gaan we naar het vliegveld en we vertrekken om half 5 naar Amsterdam. Rond half 7, 7 uur arriveren we in Amsterdam, waar het op dat tijdstip ontzettend druk is; de koffers duren dan ook erg lang. Om half 9 komen we thuis aan, na een tocht met de trein en taxi. De vakantie is voorbij.

Bron - Eddy Couvreur

Heb je interesse in een reis naar Spanje? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Spanje, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen