Gratis reisvoorstel aanvragen

Valencia in oktober

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Valencia (Spanje)
Periode: oktober 2009
Vervoer: Vliegtuig - Transavia
Accommodatie: AC Hotel/Valencia

Foto van deze vakantie

Met een groep van ongeveer 40 personen vertrekken wij zaterdag 10 oktober om 11.30 uur naar Valencia in Spanje. De vlucht duurt ongeveer 2 uur en 15 minuten. Bij Transavia krijg je geen eten en drinken aan boord, maar kan je wel diverse dingen kopen. Rond 14.00 uur heeft staat (bijna) iedereen klaar om de bus in te gaan. Helaas blijft van 1 persoon de koffer op Schiphol achter. Aangezien de eerstvolgende vlucht uit Nederland pas op zondag aankomt, moet hij straks eerst gaan shoppen.

We gaan eerst lunchen in restaurant Tacita de Plata. Hier krijgen we een heerlijke lunch wat o.a. bestaat uit aïoli, brood, garnalen en een chocoladetoetje. Daarna gaan we inchecken in AC hotel Valencia. Een prima hotel tegenover het futuristische gedeelte van Valencia.

We krijgen tot 21.00 uur vrije tijd en de meeste gaan zich omkleden en met de taxi het oude centrum in. Al snel verzamelen de meeste zich op een terrasje met een overheerlijk koud biertje. Sommige gaan nog winkelen of het centrum verder verkennen.

Het stadscentrum van Valencia
Het stadscentrum van Valencia


`s Avonds krijgen we het diner in restaurant Bamboo de Colon, dit restaurant ligt in het historische winkelcentrum Mercado de Colon. Het 4-gangendiner is heerlijk en bestaat o.a. uit zalm en een chocolade-toetje. Tijdens het diner krijgen we van de reisleiding een entreekaartje voor discotheek Mya. Deze discotheek ligt vlakbij ons AC hotel Valencia. Als we door de bus afgezet worden in het hotel besluit een gedeelte van de groep te gaan slapen, een gedeelte gaat eerst het oude centrum in en een gedeelte gaan alvast naar de discotheek. Ik ga mee met de groep die naar de discotheek gaat maar er is nog niet veel te doen. Rond 2 uur wordt het iets drukker, maar tegen die tijd heb ik het wel gehad na zo`n lange dag. De rest blijft nog en achteraf blijkt het pas rond half 4 druk te worden. Zij zijn dan ook pas om 5 uur thuis.

Zondag 11 oktober moeten we voor 10 uur ontbijten en beginnen we deze dag met een fietstocht. We fietsen eerst door het park richting het oude centrum. Hier bekijken we o.a. La Seu kathedraal en de straatjes met oude gebouwen.

Rond half 12 gaan we tapas eten in een restaurantje in het oude centrum. We krijgen o.a. aïoli, brood, ham en sangria. Na ongeveer een uurtje te hebben gezeten fietsen we verder naar het moderne gedeelte met de futuristische gebouwen waaronder het IMAX theater en de haven.

Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia
Ciudad de las Artes y las Ciencias Valencia


Tegen 14.30 uur gaan we lunchen in het bekendste paella-restaurant van Valencia, La Pepica. Dit restaurant zit aan de haven. We beginnen de lunch met verschillende tapas en tegen de tijd dat iedereen al vol zit krijgen we nog een bord met heerlijke paella. Na de lunch hebben we vrije tijd en iedereen zoekt een plekje uit op het strand of duikt een terrasje op. Om 16.30 uur gaan we met de bus naar het Oceanografic. Dit is het tweede grootste aquarium van de wereld. Het park bestaat uit verschillende werelddelen met de bijbehorende zeedieren. Als afsluiting gaan we naar de dolfijnenshow kijken.

Daarna hebben we nog even vrije tijd voordat de bus ons weer ophaalt voor het avondeten. De meeste gaan na de dolfijnenshow richting het hotel om zich op te frissen voor de avond. Het diner is deze keer in La Malquerida, een typisch Spaans restaurant waar de burgemeester van Valencia ook regelmatig eet. Het eten wordt geserveerd onder het genot van een drankje en live-muziek. Daarna zet de bus ons af in Barrio el Carmen, de uitgaanswijk van de stad. De meeste clubs en bars zitten hier en het is er goed druk.

Op maandagochtend beginnen we met een uitgebreid ontbijt, die sommige van de groep wel nodig hebben... (Of alleen de koffie misschien). Hierna worden we naar de haven gebracht voor een heerlijk chill-ochtendje op een catamaran. We maken een boottocht van zo`n 3 uur en op de boot zijn tapas en drankjes te krijgen. Na de boottocht worden we naar de luchthaven gebracht en brengt Transavia ons in 2,5 uur weer terug naar het koude, regenachtige Nederland.

Heb je interesse in een reis naar Spanje? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Spanje, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen